עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
?
מוזר.
כנראה דמיינתי שמישהו אמר ש-

סורי.

ציינתי שמות של ניקיות שהעידו שהנוהל עבד, במוסדות שהן או ילדיהן למדו בהם, והנקיון אכן נשמר. gg, eg, שריונה. היו עוד.
לא הבנתי מה את מנסה לומר.
שהאחוז של החוצניקיות שסיפרו על נקיון מוחלט, היו רק בדמיון?

בלי להיכנס שוב לעצם הדיון, רק בקשר ל'למגר' בכמה שעות, זה לא בדיוק כך. אחרי שעות של סירוק, לפעמים מוצאים למחרת שוב. אחר כך שוב. וזה לא בגלל הידבקות חדשה, כמו שכל-כך ברור כאן לחלק מהאימהות.(גם זה קורה, כמובן).
לפעמים, עם כל המאמצים, קשה להיפטר עד הסוף.

ומשיחות רבות עם אמריקניות עולה שהן מתמודדות עם אותה בעיה ומשוועות לאותה עזרה.
אני יודעת שלפני כעשרים שנה בת דודה שלי נשלחה הביתה באמצע הלימודים עם שקית ובה שערה שהאחות חשבה אולי יש עליה ביצית, ונאמר לה שרק אחרי אישור רופא היא יכולה לחזור..!
אבל היום זה לא ככה.
מה שכן, שם יש עדין נוהל בדיקת ראשים תקופתי במוסדות החינוך מטעם הממשלה, כמו שעשו אצלנו לפני כמה עשורים.

מעניין.
מה לא ככה? כבר לא שולחים הביתה ילדות עם כינים? כלומר, מה השתנה מאז להיום?

@GRN אמא שלי הותירה אותי באחת המכות כשלא הספיקה למגר סופית יום בבית.
לא הרגשתי דחויה. נהניתי מחופשה שלא מן המנין. ואני חוששת שאפילו לא התביישתי לספר את סיבת ההיעדרות.

ענייני.
יש כינים. מטפלים.

ואם אמא לא יכולה, אז אם ידעו שנשארים בבית כבר ימצא מי שיטפל.

לא רואה פגיעה.
בגנים ובבית הספר החסידי באידיש בי-ם. היתה פעם בחודש בודקת וכל בת קבלה אח"כ פתק מהודק ובו סימון: נקי, נמצאו ביצים, נמצאו כינים. במקרה והיו ממצאים צורפה הערה לטיפול ושתהיה בדיקה נוספת, זהו.

המציאות היתה הרבה יותר נקיה. (אם כי לא הרמטית)
את מבינה לבד את ההבדל בין אמא שמשאירה בבית לחופש, לבין מערכת ששולחת הביתה. רק רוצה לחזור ולהבהיר, שבשום פנים אני לא מתכוונת שהנכון הוא להשאיר את המצב על כנו (חבר'ה, אני אחזור ואומר: גם אני שורפת שעות על השמדת מסתננות ערמומיות), ואני בפירוש חושבת שצריך לעשות משהו בנושא (ובאותה מידה גם בעניין של תולעים), אבל השיטה של להרחיק ממוסדות הלימוד - פשוט נראית לי אגרסיבית, כוחנית ויותר מכך: נאיבית.

חוששתני שאיאלץ לוותר על ההצדעה...
אבל אולי נעשה ההפך - את תלכי לבדוק, ואני אצדיע לך?
אבא שלי תמיד היה אומר (במין מנגינה שמיוחדת רק לו)
מי שמוותר הוא מותק גדול יותר.
תמיד חמדתי את המתיקות הגדולה הזאת.
גם עכשיו :)

שום דבר לא יחזור אחרי יומיים, זה מה שאנחנו מנסות להסביר כאן 17 עמודים ללא הצלחה :(

כי אם כל הכיתה נקיה, ואף אחת לא נכנסת לבית ספר עם ראש נגוע - לא נדבקים אחרי יום ולא אחרי יומיים, כי אין ממי להידבק.
רותי, את באמת חושבת שאת יכולה לשלוט בנעשה בכל בית?
יש דברים שאי אפשר למגר סופית...נקודה.

נראה לי שאין ויכוח, שאם היו שולחים הביתה, היה שיפור גדול.
האם יהיה מיגור מוחלט? או רק שיפור משמעותי? - זה לא כל-כך משנה. גם זה טוב וחשוב. זה לא או הכל או לא כלום.
הויכוח הוא אחר: האם לנקוט בכזה אמצעי של שליחה הביתה או לא - למרות השיפור המיוחל.

• תודה
Reactions: GRN
האכיפה השתנתה
עדין בודקים ומתריעים, אבל לא שולחים ואישור רופא וכאלו

כלומר: זו לא הוכחה שהחוק לא עובד. זה רק אומר שהחוק כבר לא מיושם.
למה, בעצם?
היו תלונות על פגיעה בילדים?
או שפשוט הם חשבו שאפשר להפסיק לאכוף, כי ממילא אין כבר כינים, ו'אכלו אותה' בגדול?

את מבינה לבד את ההבדל בין אמא שמשאירה בבית לחופש, לבין מערכת ששולחת הביתה. רק רוצה לחזור ולהבהיר, שבשום פנים אני לא מתכוונת שהנכון הוא להשאיר את המצב על כנו (חבר'ה, אני אחזור ואומר: גם אני שורפת שעות על השמדת מסתננות ערמומיות), ואני בפירוש חושבת שצריך לעשות משהו בנושא (ובאותה מידה גם בעניין של תולעים), אבל השיטה של להרחיק ממוסדות הלימוד - פשוט נראית לי אגרסיבית, כוחנית ויותר מכך: נאיבית.
@רותי קפלר
קחי לדוגמא תגובה כזו
מאמא שמעידה על עצמה ששורפת שעות למגר את הבעיה וחושבת עדיין שהחוק הזה לא בסדר

אין איזה חיסון נגד כינים?
אולי נממן יחד איזה מחקר לזה?

למה הילדה צריכה לדעת מי משאיר אותה בבית?
(או שאמא תנקה אותה והיא לא תשאר...)

באמת לא הייתי שולחת באמצע היום כי זה חשוד יותר. וכאשר אבדנו אבדנו.
אבל למחרת???

נערך לאחרונה ב:
אולי זה קצת מצחיק שאני פתאום מצרפת את הפתרון הזה..אבל לפני שיהיו תוצאות ושינויים תנסו לפחות את זה: עוזר לפחות לחצי שנה [מנסיון שלי ושל עוד כמה בסביבתי..]
יש חומר שנקרא הדרין במאוחדת עדיף זה עולה 52.70 שימו לב שצריך דווקא תרסיס.ולקרוא היטב את ההוראות לפני השימוש

unnamed.jpg

@רותי קפלר
קחי לדוגמא תגובה כזו
מאמא שמעידה על עצמה ששורפת שעות למגר את הבעיה וחושבת עדיין שהחוק הזה לא בסדר
ברשותך, אני ארחיב את הדוגמא: מדובר על אמא שלרוב הילדות שלה נקיות לחלוטין - וכשיש מתקפה היא מתקיפה בחזרה ומרחיבה את ההתקפה גם על הימים הסמוכים (לא, לא מסרקת כל יום, מרגישה עם זה בסדר גמור).

כלומר: זו לא הוכחה שהחוק לא עובד. זה רק אומר שהחוק כבר לא מיושם.
למה, בעצם?
היו תלונות על פגיעה בילדים?
או שפשוט הם חשבו שאפשר להפסיק לאכוף, כי ממילא אין כבר כינים, ו'אכלו אותה' בגדול?
תיאוריה שלי:
בעבר האמריקאים השתמשו בתכשירים נגד כינים
וזה עבד
היום הכינים הרבה יותר עמידות
וזה מסבך את העסק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה