עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
מחלוקת הפוסקים
(ברצינות, אם הבעיה הייתה ההדבקה - לא היו מקבלים נגועים/ות בכינים. העובדה שמקבלים מעידה על כך שזה רק חלק מהבעיה. מאשרת לך לחשוב אחרת ממני).
מחלוקת האחרונים...
בעבר היה אחרת.
גם אני מאשרת לחשוב אחרת ממני. בכיף.
ואני גם מעריכה מאד את הזהירות שלא לפגוע.
פשוט אני חושבת שמערכת החינוך לא מתמודדת כמו שצריך, ושזה נובע מעצלות או מיפי נפש או משניהם, ולא מסיבות ענייניות.
לא מבינה מה התכוונת ב"רק חלק מהבעיה".

בחוסר סבלנותי לא עברתי על שלוש עשרה עמודי האשכול, אז ייתכן שאחזור על דברים שנכתבו.
ראשית, הדשא של השני לא ירוק כל כך ולא נקי כל כך. כששהיתי בניו יורק עם ילדיי הם נדבקו מילדי ניו יורק חזור והדבק עד שנלאתי מלפלותם. רק כשחזרנו לארץ באה הרווחה לראשם ולידיי.
שנית, ילד עם כינים הוא ילד שרע לו! גרוד זה עינוי נוראי שחייבים למנוע אותו מילדים.
שלישית, לא יעזור להשאיר בבית כיוון שהבן שלי בהיותו בן שבעה חודשים חזר מהמטפלת עם הפגנה על הראש! למרות שעבר יותר מעשור אני מתחלחלת להזכר בשיער הבהיר המנוקד כולו ביצורים כהים...!
רביעית, לעניות דעתי, אם כל מוסד יעסיק פולת כינים באופן קבוע, אחוזי ההידבקות יתמעטו באופן דרסטי.
אמא שלי מספרת שכשאחותי סיפרה לה שיש בגן ילדה שאף אחת לא מתקרבת אליה כי יש לה כינים, היא אמרה בנחרצות כינים? מה פתאום. כינים היו רק במצרים. את תשחקי איתה.
והיא האמינה בזה בלב שלם עד שהכינים ממצרים עברו לאחותי הרחמנית. מה שאומר שלפני כארבעים שנה לא היו כאן כינים.
וחמישית ואחרונה, כינים נדבקות רק למי שחסר לו ויטמין סי! בדוק ומנוסה.
אם יש לך תורן נגוע, תני לו ויטמין סי באופן קבוע והכינים לא תעבורנה אליו.

לא מספיק שהאמא קיבלה עונש לסרק את הילדה מכינים
היא צריכה עונש נוסף לדאוג לה לסידור בשעות הבוקר? :(
מצד שני אולי תוך תקופה קצרה התופעה באמת תמוגר.. הלוואי!

אגב אני שמתי לב שכינים זה אחד ממבשרי האביב
ביחד עם כל הפרפרים והחרקים בתקופת האביב הן מתרבות יותר!

למה היא צריכה "לדאוג לה לסידור", אם האופציה השניה היא לסרק את הילדה, ולאחר לעבודה בחצי שעה?
אם האמא תבין שזו הברירה השניה, היא תרתם מייד למשימה, תחפוף, תסרק, וחלאס.
הילדה תגיע לבית הספר חזרה תוך שעה.

אם כל מוסד יעסיק פולת כינים באופן קבוע, אחוזי ההידבקות יתמעטו באופן דרסטי.
מוזמנת לעשות זאת.
שחה לי מנהלת של אחד מבתי הספר "הנאורים" במחוזותינו, שהיא מוכנה לשלם על כך שכר מלא, רק לא מצאה את העובדת שמוכנה לעשות זאת.

מוזמנת לעשות זאת.
שחה לי מנהלת של אחד מבתי הספר "הנאורים" במחוזותינו, שהיא מוכנה לשלם על כך שכר מלא, רק לא מצאה את העובדת שמוכנה לעשות זאת.
צרם לי ה"מוזמנת לעשות זאת"
אני יודעת על שתי נשים שעוסקות בזה לפרנסתן.
אני לא יודעת אם הן לוקחות פר כינה או לפי שעה, אבל יש כאלו שעוסקות בזה.

בתור מורה מקצועית. "חוויתי" שיעור מגרד מאוד של שליחת משרד הבריאות
שתארה את הכינה
ואת הגורמים לבואה
ואת הבעיתיות שבה
וכו' וכו'
בסוף השיעור צייצה ילדונת מתוקה מהסוף
(כיתה ב'...)
"טוב, היום כשאמא שלי תרצה לבדוק לי כינים
אני לא יברח לה...."
לא יודעת מה הבנות בכיתה, אבל אני נשמתי לרווחה.
מתברר שאין כאן איזה מקרה רווחה איום,
פשוט אמא שנלחמת יומיום עם הבת שלה והבת בסוף (כנראה- לפי מצב הראש...) מנצחת.
אז הנה, הסברה עוזרת גם לילדות קטנות
ובטח כדאי להגביר ולשכלל אותה בכל מקרה
גם אם לא במקום- אז לפחות כהכנה לחוקים שיבואו...

נערך לאחרונה ב:
צרם לי ה"מוזמנת לעשות זאת"
אין פה מה שאמור לצרום לך. העבודה לא מבזה את בעליה בשום מצב, אבל כמעט ואין בנמצא נשים שרוצות לעבוד בעבודה זו. אולי תרימי את הכפפה? המנהלות, המורות ובעיקר האמהות - יודו לך.

אצלינו(ארה"ב)לא פותחים את השנה מבלי שיש אישור שהראש נקי
כמה ימים לפני שהשנה מתחילה יש יום בדיקת כינים ובלי אישור כתוב אי אפשר להגיע ליום הראשון
כמו"כ מגיעים לבדוק להם בבית ספר כל חודשיים בערך
אם מוצאים לילדה ולו ביצה אחת מתקשרים להורים שיבואו לקחת את הילדה
(זה נדיר מאד מאד מכיון שבגלל המשטר החזק ,כמעט ולא קיימת פה התופעה ששמה כינים)
אין צורך להשאר בבית לכמה ימים ,ישנן נשים שזה המקצוע שלהם ובאותו יום אפשר לפנות לאחת מהן ולהגיע אליה אחרי צהרים ותוך שעה שעתיים הענין מסודר, העלות?100$
כמובן ,שאם גילו כינים יש לכבס את כל המצעים של כל בני המשפחה ,
ולבדוק את כל שאר בני המשפחה כדי לראות אם נדבקו ואחרי שמלאו אחרי כל ההוראות האלה
מקבלים אישור שאפשר לחזור לבית הספר,ואחרי שבועיים צריך לחזור שוב לבדיקה אצל האישה בכדי לוודא שאכן לא נשאר כלום,
(כשאני חוזרת מביקור בארץ ,לפני שחוזרים ללימודים צריך לקבל אישור מהבודקת שהראש של הבנות נקי,ושהם חלילה לא הביאו איתם כינים מהארץ....)

אני לא מבינה איך אמא יכולה ללכת לישון כשלילדה שלה יש על הראש גן חיות שמוצץ את דמה!!!
אפשר גם להשקיע במניעה במקום בניקיון הלכלוך.
שתי טיפות שמן רוזמרין מסריח - עדיפות על ג'ונגל בראש!!
בעניין הסקר- עדיף להשאיר ילדות בבית. באמת מה ההבדל בין זה לבין מחלה מדבקת? כינים זה יותר ממחלה שבאה בפתאומיות- זה תוצר של הזנחה שיוצר מחלה...

לי היה שיער ארוך מאאאאד (צמה כמעט עד הברך..) ובלי להשוויץ - בתקווה שלא מזהים אותי פה..הייתי ילדה פופולרית למדי בכיתה, ואף שריחמתי על כמה בנות שניסו לחפש את קירבתי - התרחקתי מהן. מאד. והן לצערי גם הבינו כנראה למה - אפילו שלא אמרתי כלום. ולא הצלחתי להתגבר על העניין - כי ה"תשלום " האישי שלי היה כבד מידי.. .מריטת שיער ראשי כל אחה"צ ......
כי אימא שלי. ה"אלרגית" לכינים, רק דמיינה שראתה אותנו מלטפות יותר מידי את הקרקפת, ויתרה על כל התכניות שלה - וישר רצה אחרינו עם המסרק והתכשירים..

ולא רק אני התרחקתי מהבנות המתגרדות...
כי זה ממש מגעיל לראות את הכינים מטיילות על מצח ועורף ושערות של בת.
ונראה לי שתוצאות החברתיות גרועות בהרבה מאשר להשהות אותה עם אמא שלה יום אחד לנקיון הראש...

לי היה שיער ארוך מאאאאד (צמה כמעט עד הברך..) ובלי להשוויץ - בתקווה שלא מזהים אותי פה..

עשית לי נוסטלגיה...
גם לי היתה צמה ארוכה ארוכה ואני זוכרת את אמא שלי מסרקת את ככככככככככככל האורך של השער במסרק סמיך ומהלכת עלי אימים בכל סרוק מחדש:
"אם אני מוצאת כינה אחת! אני גוזרת לך את כל השער...."

חושבת עליהן. כמו על ילדות שיש להן מחלה מידבקת כלשהי, ואינן יכולות ללכת לבית הספר עד שהמחלה תטופל ותחלוף.
זה לא אמור לבייש יותר מפעוט עם דלקת עיניים שלא מוכנס למעון. הוא לא אמור להרגיש אומלל או מוזנח.
את צודקת במובן הרציונאלי, אלא שילדות שהן המקור לבעיה כן מתביישות משום שאז מדובר בהזנחה, וילדה שאמא שלה לא מסרקת את ראשה ולא נענית לקריאות, היא ילדה מבויישת.לא מהכינים - אלא מאמא שאיננה.
זה לא אומר, כמובן, שאין לנקוט בצעדים, אבל מסביר כמה צריכים להיות רגישים ועם מי במיוחד.
למשל - ללוות את הילדה לווי רגשי כשהיא בבית, לזמן את האמא לשיחה ולהקשבה על מצבה, וכדומה, ולא רק לנקוט בכללם חוקיים.

אני ממש בכיף מוכנה ללכת לבדוק ראשים 50 שקל לשעה זה בסדר לא?
בעצם 60 כמו העוזרות בית,שהעלו מחירים.
הגננת של הבת שלי לא הסכימה שאבוא לגן כי זה יכול לבייש את האמא שביתה נגועה.
אמרתי לה שאתחפש עם כיסוי אחר:eek:;)

אני ממש בכיף מוכנה ללכת לבדוק ראשים 50 שקל לשעה זה בסדר לא?
בעצם 60 כמו העוזרות בית,שהעלו מחירים.
הגננת של הבת שלי לא הסכימה שאבוא לגן כי זה יכול לבייש את האמא שביתה נגועה.
אמרתי לה שאתחפש עם כיסוי אחר:eek:;)
תעשי את המחיר לפי כמות הכינים שיש
תרוויחי יותר:rolleyes::rolleyes:

תקציר העניינים:
אמהות עייפות יושבות שעות ארוכות לסרק ולנקות את ראשי בנותיהן.
אמהות אחרות, עייפות גם כן, לא תמיד נוהגות לסרק ולנקות.
התוצאה: כל הילדות נדבקות שוב ושוב, במעגל שנמשך כבר עשרות שנים.

הועלתה הצעה באשכול מקביל, ליישם בארץ את החוק המקובל בארצות אחרות - ילד עם כינים אינו יכול להגיע למוסד החינוך, עד שיקבל אישור מאחות/בודקת, שראשו נקי.

היו אנשים שהתנגדו להצעה, מכל מיני סיבות.
לפני שנתחיל להעיף את הרעיון כמו פליירים באוויר, כדי שיחלחל אט אט לגורמים המתאימים, אשמח לשמוע את דעתכם.
הסקר מכוון בעיקר לאמהות לילדות בגילאים הרלוונטיים, אבל כל מי שיש לו דעה בנושא, יכול להשתתף.
כמדומני, יש חוק כזה
רק שלא אוכפים אותו מספיק בציבור שלנו
כמו הרבה חוקים חשובים אחרים לדעבונינו

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כמדומני, יש חוק כזה
רק שלא הוכפים אותו מספיק בציבור שלנו
כמו הרבה חוקים חשובים אחרים לדעבונינו

אלו הוראות ממשרד החינוך:
"במקרה של חשד להימצאות תופעת הכינמת בכיתת הגן או בית הספר יש לדאוג כדלקמן:
א. במקרה פרטי: יש ליידע את הורי התלמיד בדיסקרטיות תוך הקפדה כבודו של התלמיד ועל צנעת הפרט.
ב. במקרה של התפשטות והדבקה: יש ליידע את כלל ההורים בכיתה ולגייסם לשיתוף פעולה".

"אין לפגוע רגשית בתלמיד הנגוע בכינמת או לגרום לו תחושה של בושה.
אין לבדוק את ראשו של תלמיד ללא אישור הוריו.
אין להרחיק ממוסד חינוכי תלמיד הנגוע בכינמת".

@רותי קפלר
שתי שאלות:

מה הגורם לכך שבישראל כינים זה משהו נפוץ ובארה"ב לא?
לו יצויר שלכל ילדי מדינת ישראל היו עושים יום סרוק כללי - היינו ממגרים את התופעה?

1. כנראה גם האקלים החם והלח יותר, וגם ההזנחה החברתית הציבורית.
2. לכאורה כן. אולי היה צורך לחזור על המבצע כמה פעמים, בגלל הביצים. ואח"כ כמובן להקפיד שלא ייכנסו ילדים נגועים.

בבירורים שלי לאחרונה על תחלואה במעונות ראיתי שכתוב על כינמת - אין לחזור למעון עד קבלת טיפול.
אז לכאורה כן ניתן לעמוד על זה, במעונות לפחות.

ועד שהפליירים של רותי יעופו באוויר, או שלא (תלוי בתוצאות הסקר)
יש לי עצה מועילה ופשוטה
כמו שמקלחת כל ערב ברורה לנו ולילדים,גם סרוק של 2 דק' יהיה חלק מזה.
אבל בכל ערב.
מניסיון בגילאים הבעיתיים- זה עוזר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה