עזרה האם יש לאכוף אי הגעת ילדות עם ראשים נגועים למוסדות החינוך

חוק שימנע הגעת ילדות נגועות בכינים למוסדות הלימוד. יישום החוק ייעשה ברגישות ובעדינות. דעתך?

• בעד. כך נמגר את המטרד סופית, כמו בארה"ב ובמדינות נוספות

• נגד. אין סיבה לנקוט באמצעי קיצוני כל כך. אפשר להסתפק בהסברה ציבורית נרחבת.

• אין לי דעה. אני מצביע בסקר רק כדי לראות את התוצאות.

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.
אני לא זוכרת שכתבתי שאין אצלנו כינים כלל. כתבתי שכינים זה מגיפה כלל עולמית
ומשכך- זה נמצא בכל מקום שבני אנוש דרים.
יש אצלנו כינים, ובמו ידי זכיתי לפלות כמה מראשה המתוק של בתי.
רק מה? אצלנו למשל אין שיפוטיות. בנות נגועות אינן דחויות. הן מטופלות!!! המורה דואגת
שבת שנשלחה לביתה חוזרת רק אחרי שראשה נקי.
הבנות לא מרגישות רגשי נחיתות ברגע שנמצאו על ראשם אורחים. לא עושים מזה עסק משפיל.
ואם כבר קראתם לי הנה ותייגתם אותי אני מרגישה צורך להעיר בקטנה
כמה אימהות מסורות כתבו שהן בודקות עם שקית הקאה לידן. אוקי, אני מאמינה שבפועל
אין שקית ואין הקאות אבל שמנה לב שכשאתן שולפות מהראשים הקטנים את האוצרות לא להבליט את הדחייה. ילדה קטנה לא עושה את ההבדל בין זה שאימא דואגת לה לבין זה שהכינים דוחות את האם, בשבילה- היא והכינים שעל ראשה- חד הם.
בדיוק כמו שילד שב הבייתה לאחר ששיחק בארגז החול והוא מלא לכלוך והאמא שרוחצת אותו עושה זאת בפרצופים של גועל. הוא לא מבין שהאם אוהבת אותו אך נגעלת מהלכלוך הדבק הוא מקשר את הגועל אליו עצמו.
מקווה שהובנתי.

את כנראה לא ראית את ההודעות שנכתבו לפני ההודעה שמנקים את הראש עם שקית הקאה ליד.
זה לא בגלל הכינים, משהי שאלה איך מתמודדים עם זה בתקופה שבקושי מתפקדים כי סובלים מהיפרמאזיס, והתשובה היתה שעושים את זה עם שקית ליד... כמו שעושים עוד אלף דברים אחרים במקביל להקאות, ההקאות אינן קשורות לילדה, והיא יודעת את זה כי היא כבר רגילה לראות את אמא שלה מקיאה כל היום בלי קשר לכלום.

את כנראה לא ראית את ההודעות שנכתבו לפני ההודעה שמנקים את הראש עם שקית הקאה ליד.
זה לא בגלל הכינים, משהי שאלה איך מתמודדים עם זה בתקופה שבקושי מתפקדים כי סובלים מהיפרמאזיס, והתשובה היתה שעושים את זה עם שקית ליד... כמו שעושים עוד אלף דברים אחרים במקביל להקאות, ההקאות אינן קשורות לילדה, והיא יודעת את זה כי היא כבר רגילה לראות את אמא שלה מקיאה כל היום בלי קשר לכלום.
לא עברתי על כל ההודעות בשביל זה אני חייבת יום חופשי.
קראתי תגובות שמביעות גועל. אבל ברמות שבא להקיא כשרואים כינים
התגובה שלי הייתה בכלליות, בין אם האם במצב או שלא פשוט כדאי לשמור את
הדחייה האישית בבטן ולא לשדר לילדה.

לא.
הייתה אחת בשם @ששונית, שהעידה שילדיה נדבקו בארה"ב.
אחרות, חוצניקיות גם הן, העידו שאין אצלן כינים כלל, או לא היו כינים בתקופה בה גרו בחו"ל.
(כמדומתני @eg ,
@gg
@שריונה )

כך שהאחוזים לשני הצדדים קיימים באשכול זה. הם לא בדמיונו של איש, כמו בבדיחה על הרוסים.
לא אמרתי שלא נדבקנו,
אבל ממש לא ברמה של מה שקורה בארץ,
בכל מקום יש כינים, אין מה לעשות,
רק תלוי עד כמה...

@GRN אמא שלי הותירה אותי באחת המכות כשלא הספיקה למגר סופית יום בבית.
לא הרגשתי דחויה. נהניתי מחופשה שלא מן המנין. ואני חוששת שאפילו לא התביישתי לספר את סיבת ההיעדרות.

ענייני.
יש כינים. מטפלים.

ואם אמא לא יכולה, אז אם ידעו שנשארים בבית כבר ימצא מי שיטפל.

לא רואה פגיעה.
בגנים ובבית הספר החסידי באידיש בי-ם. היתה פעם בחודש בודקת וכל בת קבלה אח"כ פתק מהודק ובו סימון: נקי, נמצאו ביצים, נמצאו כינים. במקרה והיו ממצאים צורפה הערה לטיפול ושתהיה בדיקה נוספת, זהו.

המציאות היתה הרבה יותר נקיה. (אם כי לא הרמטית)
בדיוק!

שימו לב, מתוך ויקיפדיה:
כיני הראש אינן מקור למחלות עבור האדם, והן בעיקר גורמות לגרד חזק ומכאיב. יש הטוענים אף כי הן תורמות למעין התחסנות טבעית של הגוף מפני מין קרוב להן, כיני הגוף, שהן מסוכנות יותר.
כן קראתי על זה בויקירפואה והצטמררתי כולי
אז רוצו כולם להדבק כדי להיות מחוסנים!

לא קראתי הכל...אבל בערך חצי אשכול
ויש לי מה לומר:
1. בארה"ב שכולן שואלות איך הם מתמודדים עם הנושא של לא להשפיל ילד, אני רוצה להזכיר שלא מדובר ביהודים רחמנים בני רחמנים שנצטוו שלא להלבין פנים... כך שלא ממש בטוח שהם מתייחסים בכלל לנושא של פגיעה בילד..
2. מה שהציעו כפתרון לבושה - שירחיקו את הילד\ה הנגוע\ה בסודיות מוחלטת וכו'... אני חושבת שזה בלתי אפשרי מסיבה פשוטה: כדי לדעת את מי להרחיק חייב שיהיה מי שיראה את הכינים המטיילות... ואידך זיל גמור... איך אפשר לשמור על סודיות ככה??... כשמישהו צריך להבחין בכינים ולעדכן את הנוגעים בדבר ולקרוא לילד ולהרחיק... תהליך מדי ארוך ומלא עיניים שלא מאמינה שבאמת יווצר מצב שאף אחד לא ידע את הסיבה האמיתית להרחקת הילד.

מנסיון עם 6 ילדים - תמיד תמיד כשהמורה\רבה התעוררו לערוך מבצע ניקוי ראשים כיתתי עם פרסים ופתקים התופעה נעלמה לפרק זמן משמעותי.
חושבת שלהרחיק ילד בצורה כזו זה נוגד לערכים שגדלנו עליהם, לכל הסיפורים על האמוראים שקפצו לאש כדי שלא לבייש וכו'...
מעניין אותי מה היו עונים גדולי הדור לשאלה הזו...

בכל מקרה, לא משנה מה ומתי.
כתבתי בכלליות שכדאי לשים לב לנקודה הזו.
(ובדרך כלל כשיש בחילות לא חייבים בזה הרגע לבדוק ראשים, כן?)

ברמת העקרון את צודקת. לגבי ההודעה הספציפית ההיא, היא הייתה שלי.
וכמו שכתבו כאן - שקיות ההקאה הן חלק מציוד קבוע שנמצא תשעה חודשים בכל כיס ותיק אפשרי. עד היום אני מוצאת לפעמים שקיות בכיסים של בגדים שכוחים, ונזכרת שנולד לי תינוק לפני חצי שנה...
(הבחילות המדוברות נמשכות חודשים ברציפות, בלי שום הפסקה :( )
(איך גם בנושא הזה, הגעתי ליחצ"ן את ההיפראמזיס בסופו של דבר?)

הכינים עצמן הן דווקא פלאי הבריאה. אני זו שמראה אותן לילדות, והן אלו שנגעלות בבהלה. מבחינתי זה מרתק, לעקוב אחריהן. אנחנו לא הורגים אותן בכלל, אלא שולחים אל הים הגדול, שם ישוטו בהנאה על רפסודה מול השקיעה.

חושבת שלהרחיק ילד בצורה כזו זה נוגד לערכים שגדלנו עליהם, לכל הסיפורים על האמוראים שקפצו לאש כדי שלא לבייש וכו'...

ומה את עונה על זה שהלדים המסכנים מתים מבושה השפלה ודחיה במשך שנה שלמה ולא כמה ימים
ואין איש שם על לב????

ומה את עונה על זה שהלדים המסכנים מתים מבושה השפלה ודחיה במשך שנה שלמה ולא כמה ימים
ואין איש שם על לב????

זה מה שניסינו לומר כאן עד שהמקלדת נשחקה כליל.
בנוסף, מעדויות של ניקיות, יש מקומות בהם הדבר נעשה בלי שום בושה או פגיעה. צריך רק למצוא את הדרכים הכי מתאימות לכך.

ואין איש שם על לב????

זו באמת בעיה קשה לא פחות.
ולכן הסברה ממוקדת להורים חייבת להיעשות. או לחשוב על פתרון אחר שלא יבייש את הילד - כמו שהמורים\גננות\מלמדים ידווחו על הבעיה לגורם שלישי שיפנה להורים ישירות ויעיר את תשומת ליבם לטפל מיידית בילד.

רק הערתי שלבייש עוד יותר את המסכן עצמו שלא אשם במצבו לא נשמע פתרון .
וכמו שכתבתי, צריך להיוועץ בדעת תורה לפני החלטה על כל צעד שהוא.

אנחנו לא הורגים אותן בכלל, אלא שולחים אל הים הגדול, שם ישוטו בהנאה על רפסודה מול השקיעה.
מי הורג כינים?
אני לא הולכת להרוס את הצפרניים שלי בגללן
מהכיור באמבטיה הן משייטות לתוך הסכלדה, ומשום שכל הנחלים זורמים אל הים
יש מצב שהן יתפסו טרמפ על הרפסודה יחד עם הירושלמיות.

אבל זה מה שאני אומרת - זה לא יותר לבייש הא הרבה יותר מבוייש במצבו הנוכחי.

לדעתי כשכל הכיתה יודעת שהוא הורחק בגלל הבעיה הזו וכדרכם של ילדים לא תמיד זה יישאר בתוך הכיתה בלי הדלפות לכיתות מקבילות\חברים\שכנים\הורים של ילדים אחרים שישמעו על המסכן... יותר מבייש ומקטלג את הילד כבעייתי. לילד קשה מאוד להבדיל בין משהו חיצוני שמהווה בעיה לבין בעיה אישית בו עצמו ולכן הוא ייפגע עמוקות נפשית. ירגיש שלא רק שמסתכלים עליו ומגרד לו נוראות הוא גם לא ראוי להישאר בכיתה בכלל והבעיה שלו הרבה יותר חמורה ממה שחשב.

אבל אמרתי את דעתי בלבד, כשם שפרצופיהם שונים כן דעותיהם...
זכותך המלאה לחשוב אחרת.

ברמת העקרון את צודקת. לגבי ההודעה הספציפית ההיא, היא הייתה שלי.
וכמו שכתבו כאן - שקיות ההקאה הן חלק מציוד קבוע שנמצא תשעה חודשים בכל כיס ותיק אפשרי. עד היום אני מוצאת לפעמים שקיות בכיסים של בגדים שכוחים, ונזכרת שנולד לי תינוק לפני חצי שנה...
(הבחילות המדוברות נמשכות חודשים ברציפות, בלי שום הפסקה :( )
(איך גם בנושא הזה, הגעתי ליחצ"ן את ההיפראמזיס בסופו של דבר?)

הכינים עצמן הן דווקא פלאי הבריאה. אני זו שמראה אותן לילדות, והן אלו שנגעלות בבהלה. מבחינתי זה מרתק, לעקוב אחריהן. אנחנו לא הורגים אותן בכלל, אלא שולחים אל הים הגדול, שם ישוטו בהנאה על רפסודה מול השקיעה.
גם אני לא הורגת ה"פץ" הזה שנשמע... זה הכי מגעיל...

אחרי שתסימו להתדיין, או שהאשכול ינעל(המוקדם מבינהם) יש לי רעיון איך יקראו לחוק:
"פיסקת ההתגברות לבעית המסתננות":cool::cool::cool:
כבר רואה בעיני רוחי את הטבעונים רצים לבג"ץ על שואת הכינים,
והפגנות בכיכר בעד ונגד הכינה נחמה:D

לא הבנתי למה עושים מזה עסק
המורה יכולה לומר לבנות שמי שמוצאים אצלה כינים כנראה שהיא נדבקה....
וכדי שכל הכיתה לא תידבק היא צריכה להיות בבית עד שהראש יהיה נקי
זהו, בלי דרמות מיותרות!! הכל תלוי איך מגישים את הנושא
גם בלי חוקים של כינים וכד' יש מורות שמעירות בצורה פוגעת
ויש את אלו שמעירות בעדינות גם במקרים חמורים.. בן אדם חברו יש בכל תחום
נראה לי שאם כבר שהאמהות נעלבות יותר מהילדות...
אני בעד הרעיון הזה ומקווה מאד שיצא מזה משהו מעשי ולא בלה בלה בלה....

ומי שדואגת למשפחות מצוקה יכולה כבר עכשיו לדאוג להם.. חוץ מהכינים יש עוד הרבה דברים
ואם כרגע הם מקבלים סיוע מגורמים שונים גם בענין הזה יסיעו להם

ועוד דבר..
היתה לי שכנה ממשפחה מצוקה והכינים היו מטיילות לה בחופשיות... אני זוכרת שמישהי אמרה לה איכס כמה כינים יש לך.... אחותה הגדולה הגנה עליה ואמרה מה פתאם אין לה כלום. ותוך כדי העיפה לה כמה מהראש... אמיתי! ראיתי את זה במו עיני...
מה יותר מבייש מזה?.. אני לא יודעת .. לדעתי ההפך החוק הזה דוקא לטובת הילדים המסכנים שבלי זה הם ישארו מוזנחים עד שיגדלו.. לא חבל?

נערך לאחרונה ב:
לא קראתי הכל...
אבל לענין הבושה - אני לא בטוחה מה מבייש יותר:
ביקרה אצלי שבוע שעבר חברה של הבת, וכל הזמן - אבל כל הזמן הידיים שלה היו על הראש!
אני בטוחה שילדות בכיתה ב' לא מפגרות כדי להבין לבד מה הולך שם.
ולצערינו גם לא כולן מחונכות כדי להתאפק מלומר לה משהו על הענין...
אז לאמהות היקרות שלנו - אל תגרמו לבנות שלכם את הבושה - במו ידיכן!!!!

מוסיפה משהו שאולי לא הובן מההודעה הקודמת
אם מישהי נמצאה עם כינים היא לא נשלחת באותו הרגע הביתה.
בסוף היום כולם מקבלים מכתב שצריך להחזיר חתום
אי אפשר לחזור ללא חתימה- כל בת ובת
כך שאין מצב שהבנות לא נבדקות

ברגע שכולם ינקו ראשים תופעת הכינים תפחת משמעותית
אף אחת לא תצטרך לשבת בבית שבועות על גבי שבועות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה