מידע שימושי האם יש להימנע מאכילת תותים משום חשש תולעים??

• הוסף לסימניות
1612261748788.png

• הוסף לסימניות
מי כתב?

יש תותים מהדרין

• הוסף לסימניות
תלוי לפי איזה השגחה
לפי ההכשר של הרב לנדאו מותר רק תותים קפואים וטחונים
אבא שלי משגיח כשרות והוא אומר להזהר מזה כמו אש - זה מאד נגוע

• הוסף לסימניות
תלוי לפי איזה השגחה
לפי ההכשר של הרב לנדאו מותר רק תותים קפואים וטחונים
אבא שלי משגיח כשרות והוא אומר להזהר מזה כמו אש - זה מאד נגוע
ממה להיזהר מטרים או גם מקפואים בכל הכשר שהוא?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בתור אשה, אני לא נכנסת לכל הסוגיה, ויש כאן הרבה ממנה...
מי שהבין את הסוגיא, ידע לענות: אפשר גם לאכול תאנים לאחר שטיפה יסודית? או שיש בהם יותר מ-50% חרקים?

• הוסף לסימניות
יש לי גיס משגיח כשרות מומחה לחרקים, והוא אמר לי שאין מצב כיום תותים ללא תולעים
רואים את זה רק עם מגדלת מיוחדת
ידע הציבור ויזהר

• הוסף לסימניות
הכוונה שאחרי שאתה יודע לזהות עם מגדלת איך נראית התולעת, כבר תראה זאת בעצמך בלי המגדלת. בדוק ומנוסה.
תנסו כך - הניחו תות טרי מולכם על השולחן, ותיקעו בו מבט מרוכז. לפתע תראו נקודה שחורה קופצת מגומה אחת לגומה סמוכה. אותן נקודות קטנות בתוך הגומות עלולות להיות תולעים קטנטנות.

• הוסף לסימניות
חשוב להבהיר, שכוונת השבט הלוי (יתכן שזה כתוב שם גם במפורש, אין הספר תח"י) לדברים שאינם נראים כלל ללא זכוכית מגדלת.
אך חרק שהעין לא תתפוס את קיומו, אך לאחר שנמצא על ידי זכוכית מגדלת ומיקומו ידוע, יראה גם ללא זכוכית מגדלת, אסור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה