נכתב ע"י תדמית;1238660:העליתי לך את החד גדיא בערבית (זה ערבית מעוברתת, מקווה שלא תשברי ת'שיניים...).
תיהני...
זה לקוח מתוך הספר ויגד משה-הגדה של פסח של הרב משה פינטו.
נכתב ע"י שיר770;1238673:ועוד מנהג, רק אצל סבתא שלי... שופכים על רגלי הרווקות את היין ששפכו לקערה בעשרת המכות. -
נכתב ע"י pinati;1238683:מה??
אצלנו שופכים אצל מי שרוצים לסגור איתו חשבונות.... וכמה שיותר רחוק מהבית. כאילו פחד מוות..
נכתב ע"י שיר770;1238673:לאחר הא לחמא עניה (או לפני? לא זוכרת), עורך הסדר מסובב את קערת הסדר מעל ראשי המסובים ושרים: "בהבבלו יצאנו ממצרים הא לחמא עניה בני חורין..." וכשיש המון מסובין זה לוקח קצת המון זמן... אצלנו המציאו מנגינות מיוחדות למשפט... אשה בהריון מקבלת פעמיים סיבובים על הראש.
ועוד מנהג, רק אצל סבתא שלי... שופכים על רגלי הרווקות את היין ששפכו לקערה בעשרת המכות.
-
נכתב ע"י shiran a;1238821:המילים המדוייקות הן: בבהילו יצאנו ממצרים. השתא הכא עבדי לשנה הבאה בני חורין
נכתב ע"י shiran a;1238913:שזה בערך התרגום מארמית...
נכתב ע"י גלבוע;1238914:תפסתי טרמפ.
אצל מי אומרים את הקידוש כל המשפחה ביחד, ואצל מי רק עורך הסדר מקדש?
(תנו בבקשה גם עדה)
נכתב ע"י גלבוע;1238914:תפסתי טרמפ.
אצל מי אומרים את הקידוש כל המשפחה ביחד, ואצל מי רק עורך הסדר מקדש?
(תנו בבקשה גם עדה)
נכתב ע"י רחלים;1238615:גם בעדות המזרח יש עדות וכל אחת והמנהגים שלה,
אצלינו- אוכלים מאכלים שהם רק של פסח.
הביצה הקשה של הקערה מטוגנת, דביך- מאכל של בשר כבש.
הסדר של הקערה שונה,
לא גונבים את האפיקומן- אלא האבא מחביא בבית ומי שמוצא מקבל פרס.
צורת הישיבה, כמו כולם אין צורות שונות להסבה.
השירים רגילים חוץ מחד גדיא ששרים אותו גם בערבית וואחג'די וואחג'די, איסטרא לי בבא בז'וזו פלוש (משהו כזה יכול להיות שאני לא מדייקת, זה ניסיון להזכר מה המילים)
נכתב ע"י pinati;1238651:אה עוד משו..
קערת הסדר היא בד"כ לא תהיה של האחים חדד, אלא סלסילת קש ענקית.
שאותה גם מעבירים בין כל המסובין מעל הראש..
נכתב ע"י שריתאליז;1239078:וואחד גְ'די וואחד ג'די לישְׁרא לי בבא בז'וז' פלוש .
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים