התייעצות האם יש סיכון שיתפסו עריקים בבין הזמנים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
האם עריקים יכולים להסתובב בחופשיות ולהנות בכל מקום בארץ או שיש סיכוי שהמשטרה תתפוס אותם באיזה שהוא מקום?
פשוט אין לי חשק למצוא את עצמי בכלא ואני לא רוצה לקחת שום סיכון מיותר

• הוסף לסימניות
לא חושב שיש אחד שיכול לדעת למעט להעלות כל מיני השערות וקונספירציות,
צריך לעשות השתדלות ולנסות שלא להסתבך אם כאלו שיכולים לסבך אותך.
וכמובן להתפלל שיהיה טוב.

• הוסף לסימניות
כרגע כל עוד לא יוצאים מהארץ ולא מפגינים אין שום מניעה.
בעבר היה סיכון גם למי שעבר עבירות תנועה, כרגע עדיין לא דווח אבל למיחש מיבעי.

• הוסף לסימניות
לידיעתך, היום עצרה משטרת ישראל בחור שהגיע אליהם בכדי לבקש תעודת יושר ואז גילו שהוא עריק והעבירו אותו למשטרה הצבאית.
פשוט למיחש מיבעי.
שוחרר כבר

• הוסף לסימניות
אם אין לך בעיה להיתפס לכמה שעות ואז להשתחרר (משער ללא פטור מהצבא אלא אם תאריך חדש להתייצבות), אז תשה מה שבא לך.
אם אין לך כ"כ חשק אז למיחש מבעי.

• הוסף לסימניות
האם עריקים יכולים להסתובב בחופשיות ולהנות בכל מקום בארץ או שיש סיכוי שהמשטרה תתפוס אותם באיזה שהוא מקום?
תלוי כמה זמן אתה עריק, צריך לפחות שנה וחצי מצו ראשון (זה הסיפור שהיה היום, הוא היה ממש על הגבול שלפני צו מעצר)

• הוסף לסימניות
לחץ זה אף פעם לא דבר טוב.
כן צריך לקחת בחשבון שיתכן גם מאסר ממושך
חלילה(כמובן בתפילה שלא יקרה)

כיון שהעסקנים החרדים והחכים
תכלס לא עושים כלום כרגע
(או בגלל שהם לא יכולים או כי הטקטיקה שלהם זה לדאוג יותר
למנהלי מוסדות וכדו ופחות למישהו פרטי)
וגם הבחור שהיום השתחרר אם הבנתי נכון
זה בעקבות הפגנה של כל מיני פלגים קיצוניים.
שאני לא יודע אם אנחנו יכולים לבנות
על זה
שהם תמיד יבואו על כל בחור באשר הוא.

• הוסף לסימניות
@משתמש סופר מקצוען
מסכים עם כל מילה שלך,
מעניין באמת יהיה לראות כיצד יגיבו הפלגים הקיצוניים
יותר במידה ויעצרו בחורים נוספים שהם לא חלק מאותם פלגים.
במידה ויהיו הפגנות מעניין יהיה לראות אם זה יחלחל לשאר הציבור
ולא יהיה רק מנת חלקם של קיצוניים למינהם

• הוסף לסימניות
יש שמועות שהם מחכים שהבחורים יחזרו הביתה מהישיבות ....
מה שכן מי הרויח הזוצים ...לא נראה לי שזה ריאלי למצוא אותם בכל מיני כוחי יחידות ד'..

• הוסף לסימניות
בתקווה ובתפילה שלא יקרה שום דבר, נראה לי נכון להיערך מראש עם מספר טלפון של עסקן מוכר ואחראי, שמוסכם על כולם וסומכים עליו, ושיהיה זמין לכל בחור או הורה במקרה חירום ח"ו. ברגעי לחץ, כידוע, אנשים מתחילים להתקשר לכל מיני גורמים וכל אחד אומר משהו אחר, וזה רק יוצר בלבול וחוסר שליטה. הרבה יותר נכון שיהיה מוקד מסודר מטעם הישיבות, כתובת אחת ברורה שאפשר להתקשר אליה, והם ידעו לנהל את העניינים בצורה שקולה ומרוכזת.

• הוסף לסימניות
תלוי כמה זמן אתה עריק, צריך לפחות שנה וחצי מצו ראשון
הלוואיייי שזה היה שנה וחצי.
בעקבות החלטת היועמשי"ת התהליך קוצר משמעותית וכרגע זה ענין של חודשים ספורים ממש...אם לא פחות
אני לפני בערך חודש וחצי קיבלתי צוו ונודיעו לי שאם לא התייצב עד הצו הבא [בערך שבועיים...]יצא נגדי צוו מעצר.
ויש לי עוד הרבה חברים "משתמטים" שכל התהליך היה להם לא יותר מחורשיים וחצי,
יש שמועות שהם מחכים שהבחורים יחזרו הביתה מהישיבות ....
מה שכן מי הרויח הזוצים ...לא נראה לי שזה ריאלי למצוא אותם בכל מיני כוחי יחידות ד'..
לדעתי בענין הזה הפסידו הזוצים... בחור ישיבה שייתפס יש לו ישיבה שלימה מאחוריו שתתמוך בו חברים וכו' וכו'
וחוץ מזה בחור ישיבה קלאסי אם ייתפס ביחד אם כמה חברים הוא יראה את זה כ"סאטלה"
וראינו איך בעולם הגיבו למלוניות קורונה ואיך הבחורי ישיבה שלא מפסיקים לדבר ע"ז בעיניים נוצצות.😁😁😁

• הוסף לסימניות
אני לפני בערך חודש וחצי קיבלתי צוו ונודיעו לי שאם לא התייצב עד הצו הבא [בערך שבועיים...]יצא נגדי צוו מעצר.
שטויות, זה פשוט לא נכון, גם אחרי הקיצור (שעדיין לא נכנס לתוקף, אגב) זה תהליך של חצי שנה לפחות

• הוסף לסימניות
אם (ח"ו) יעצרו בחורים - כולם ידעו וישמעו על זה.
ולחשוש שאתה תהיה הראשון שייעצר - נראה לי חשש רחוק מידי.

• הוסף לסימניות
גם מי שקיבל צו ראשון יכולים לתפוס אותו?
מעל גיל 25, ורשום בצו שהתקבל לבגיע ללשכה ב2/2026...

• הוסף לסימניות
גם מי שקיבל צו ראשון יכולים לתפוס אותו?
מעל גיל 25, ורשום בצו שהתקבל לבגיע ללשכה ב2/2026...
אם כך הוא עוד לא עריק ולא כלום כי עוד לא הגיע תאריך ההתייצבות שלו.
השאלה אם זה יעניין אותם

• הוסף לסימניות
תלוי כמה זמן אתה עריק, צריך לפחות שנה וחצי מצו ראשון (זה הסיפור שהיה היום, הוא היה ממש על הגבול שלפני צו מעצר)
אין לי מושג מאיפה הבאת את המספר של שנה וחצי.

מהרגע שעוברים את התאריך גיוס והופכים למשתמטים מסתכנים במעצר, ולפני זה למרות שמקבלים בדואר צו מעצר אין לזה שום משמעות מעשית ואין אפשרות לעצור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה