קורונה האם יש קשר בין סוג הדם לבין ההדבקה בקורונה בתוך המשפחה?

• הוסף לסימניות
מכירה מקרה מלפני שבועיים
נערך מפגש של 20 נשים בערך במקום סגור עם מבכות ומרחק אבל היה כמה דקות שאכלו קצת
כולן!!! התחילו לפתח תסמינים תוך 3 ימים
והתברר שנדבקו ממישהיא ללא תסמינים...
כולן יצאו חיוביות
חוץ מאחת עם סוג דג O+ אבל היא לא נזהרה יותר מכולן...
הן היו בבית של מחלימי קורונה ולא חשבו להזהר מהם...
בסוף התברר שילדה אחת שחשבו שעברה את זה לא עברה והדביקה את כולן)
סביר להניח שגם בין הבנות שנדבקו היו כמה מסוג דם O
כשליש מישראל הם O

• הוסף לסימניות
יש גם ההפך, אחד ההורים AB אחד ההורים O ולילדים כל האופציות פתוחות- O,A,B,AB אבל לא נראה לי שאם שני ההורים מינוס הילדים יכולים להיות פלוס.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לגבי ההדבקות בתוך המשפחה -
אני הגעתי למסקנה ממקרים שונים ומשונים במשפחתי
יש אנשים חולים בקורונה שפשוט לא מדביקים ולא יעזור כלום ..
ואלו שמדביקים .. אלו הנמצאים איתם בבית סיכוי קלוש שיצליחו להימלט מהדבקה
גם עם מקסימום זהירות ..
זו המסקנה שלי .

• הוסף לסימניות
לגבי ההדבקות בתוך המשפחה -
אני הגעתי למסקנה ממקרים שונים ומשונים במשפחתי
יש אנשים חולים בקורונה שפשוט לא מדביקים ולא יעזור כלום ..
ואלו שמדביקים .. אלו הנמצאים איתם בבית סיכוי קלוש שיצליחו להימלט מהדבקה
גם עם מקסימום זהירות ..
זו המסקנה שלי .
יכול להיות
אבל אני שוברת את הראש בחידה של איך בתוך משפחה אחת
בה יש מישהו שמדביק
חלק נדבקים וחלק לא
למרות ששמרו על אותה רמת זהירות
גרים באותו בית והכל
והרי בנאדם מתחיל להדביק עוד לפני שיש תסמינים ונכנסים לבידוד

• הוסף לסימניות
מאת מערכת אי-מד

מחקר עוקבה רטרוספקטיבי גדול שנעשה בדנמרק הראה שלבעלי סוג דם O יש סיכוי מופחת להידבק בוירוס הקורונה. כמו כן, לא נמצא קשר בין קבוצת ה-RhD של האוכלוסייה לבין סיכוי מוגבר להידבקות בוירוס ולא נמצא קשר בין סוג הדם לחומרת התסמינים.
מחקר עוקבה רטרוספקטיבי זה בדק את כלל המטופלים בדנמרק שנמצאו חיוביים לוירוס הקורונה וסוג הדם שלהם היה ידוע. מתוך 817,327 האנשים שנמצאו חיוביים לוירוס הקורונה, ל-473,654 היה בעלי סוג דם (ABO) וRhD ידוע. כ-2,204,742 אזרחים דנים, עם סוג דם ו-RhD ידועים, שימשו כקבוצת הביקורת של המחקר (38% מהאוכלוסייה בדנמרק).
המחקר הראה כי יש הבדל משמעותי בחלוקת סוגי הדם בין הנבדקים החיוביים לקורונה לבין האוכלוסייה הכללית. בעוד של-38.41% (רווח בר-סמך 95%, 37.3%-39.5%) מתוך קבוצת הנבדקים החיוביים היה סוג דם O, ל-41.7% (רווח בר-סמך 95%, 41.6%-41.8%) מהאוכלוסייה הכללית היה סוג דם O- סיכון יחסי (RR) של 0.87 (רווח בר-סמך 95%, 0.83-0.91).
מתוך קבוצת הנבדקים החיוביים לוירוס הקורונה, נמצאו פחות אנשים בעלי סוג דם O (רמת מובהקות <0.001), בעוד שנמצאו יותר אנשים בעלי סוגי הדם A ,B ו-AB (רמות מובהקות <0.001, 0.011, ו-0.91, בהתאמה). לא היה הבדל משמעותי בין קבוצות הדם A, B, AB (רמת מובהקות 0.3). הסיכון היחסי להידבק בווירוס הקורונה היה 1.09 (רווח בר-סמך 95%, 1.04-1.14) לבעלי קבוצת דם A, 1.06 (רווח בר-סמך 95%, 0.99-1.14) לבעלי קבוצת דם B ו-1.15 (רווח בר-סמך 95%, 1.03-1.27) לבעלי קבוצת דם AB.
לא היה הבדל משמעותי בחלוקה לקבוצות ה-RhD בין הנבדקים החיוביים לבין האוכלוסייה הכללית (רמת מובהקות 0.15). כמו כן, לא היה הבדל משמעותי בין סוגי הדם לבין חומרת התסמינים בקרב הנבדקים החיוביים לוירוס הקורונה (לכולם רמת מובהקות 0.40)- למטופלים מאושפזים, לא מאושפזים או נפטרים.
כותבי המחקר שיערו שתוצאות המחקר נובעות מהיכולת של נוגדני אנטי-A ואנטי-B, הנמצאים אצל אנשים עם סוג דם O, לנטרל את וירוס הקורונה ממשטחים ריריים. כמו כן, כותבי המחקר שיערו כי נוכחות מוגברת של פקטור וון וילברנד, שנמצא בעודף אצל סוגי דם שאינם O וקשור לסיכון מוגבר לפקקת, יכול להיות בעל השפעות לא ישירות או לא ידועות על ההידבקות בוירוס.​

• הוסף לסימניות
מחקר חדש בחן את הקשר הפוטנציאלי בין סוג הדם ובין הסיכוי להתאשפז בבית חולים עקב הידבקות בווירוס הקורונה SARS-CoV-2. המחקר נערך על-ידי חוקרים מהאוניברסיטה למדע וטכנולוגיה בשנזן, סין, ביחד עם קולגות מאוניברסיטאות אחרות במדינה. בשלב זה המחקר מקדים ולכן טרם פורסם בכתב עת רפואי, מה שאומר שאנשי מקצוע מהתחום טרם בחנו את המתודה והממצאים של המחקר. בינתיים הוא זמין ברשת.

איזה סוג דם נפגע יותר ואיזה פחות?
לצורך המחקר, החוקרים בחנו סוגי דם בקבוצה של 2,173 אנשים שהגיעו לאחד משלושה בתי חולים בסין עם Covid-19, המחלה שנגרמת בגלל נגיף הקורונה.

החוקרים השוו את התפלגות סוגי הדם של קבוצת החולים לקבוצה ייצוגית של אנשים מהאוכלוסייה הכללית (בסך הכל 3,694 איש).

החוקרים מצאו כי שיעור האנשים עם סוג דם A היה גבוה באופן משמעותי בקרב קבוצת החולים שאושפזו עם קוביד-19, בהשוואה לקבוצת האוכלוסייה הכללית.

עוד מצאו החוקרים כי שיעור האנשים עם סוג דם O היה נמוך באופן משמעותי בקרב קבוצת החולים שאושפזו עם קוביד-19, בהשוואה לקבוצת האוכלוסייה הכללית.

בהתבסס על ממצאים אלו, מחברי המחקר מדווחים כי אנשים עם סוג דם A נמצאים בסיכון גבוה יותר לאשפוז בגלל קוביד-19, בהשוואה לבעלי סוג דם אחר שאינו A, בעוד שאנשים עם סוג דם O נמצאים בסיכון נמוך לאשפוז בגלל קוביד-19, בהשוואה לבעלי סוג דם אחר שאינו O.

חשוב לציין כי החוקרים מתייחסים לסיכון לאשפוז בגלל המחלה Covid-19, ולא לסיכון להידבק בנגיף הקורונה שעלול להוביל למחלה. הסיבה לכך היא שהחוקרים בדקו נתונים של חולים שהראו תסמינים חמורים המצריכים אשפוז, ולא אנשים עם תסמינים קלים שהגיבו טוב לטיפול הביתי.

האם יש סיבה לדאגה או שזו רק מקריות?
האם המחקר הזה באמת מעיד על כך שבעלי סוג דם A צריכים לדאוג בזמן שבעלי סוג דם O יכולים לנשום לרווחה? כנראה שלא.

חשוב לזכור שמדובר במחקר שאינו בודק קשר סיבתי בין סוג הדם לאשפוז בגלל Covid-19 – אין ראיות שמוכיחות שלא מדובר במתאם מקרי בין סוגי הדם לסיכוי להתאשפז בגלל קוביד-19, ולכן אין באמת סיבה לדאגה בקרב אנשים עם דם A, כמו שאין סיבה למסיבה בקרב אנשים עם סוג דם O.

בשלב זה דרושים מחקרים נוספים שיאששו או שיפריכו טענה זו. באם יעשו זאת, הדבר בהחלט יכול לעזור לאנשי מקצוע מתחום הרפואה לנקוט בדרכים לזיהוי אנשים הנמצאים בסיכון גבוה יותר לאשפוז בגלל המחלה.

• הוסף לסימניות
כותבי המחקר שיערו שתוצאות המחקר נובעות מהיכולת של נוגדני אנטי-A ואנטי-B, הנמצאים אצל אנשים עם סוג דם O
זה גם מתאים לעובדה שבעלי סוג דם AB נדבקו הכי הרבה, כי אין להם את שני הנוגדנים.
בכל אופן לא מדובר בהפרשים מאד משמעותיים.

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי במקרה שבעלי סוג דם O+ בתוך המשפחה נדבקו כולם
האמא עם O- לא נדבקה
יש דבר כזה שפלוס לא יכול להדביק מינוס וההפך?

• הוסף לסימניות
מחקר עוקבה רטרוספקטיבי זה בדק את כלל המטופלים בדנמרק שנמצאו חיוביים לוירוס הקורונה וסוג הדם שלהם היה ידוע. מתוך 817,327 האנשים שנמצאו חיוביים לוירוס הקורונה, ל-473,654 היה בעלי סוג דם (ABO) וRhD ידוע.
מוזר
לפי הדיווחים של דנמרק רק 188,199 דנים יצאו חיוביים, אז איך הם הגיעו למספרים האלה?!

• הוסף לסימניות
אני נתקלתי במקרה שבעלי סוג דם O+ בתוך המשפחה נדבקו כולם
האמא עם O- לא נדבקה
יש דבר כזה שפלוס לא יכול להדביק מינוס וההפך?
אני לא מדען אבל לא נראה לי שיש סיבה שסוג דם מסוים לא יוכל להדביק סוג דם אחר
גם במחקר שהביאו דברו על הסיכוי להידבק בכלל, והסבירו זאת בגלל הנוגדנים של בעלי סוג דם O
למה שזה ישפיע על יכולת ההדבקה על סוג דם שאינו כמוהו?

• הוסף לסימניות
אני לא מדען אבל לא נראה לי שיש סיבה שסוג דם מסוים לא יוכל להדביק סוג דם אחר
גם במחקר שהביאו דברו על הסיכוי להידבק בכלל, והסבירו זאת בגלל הנוגדנים של בעלי סוג דם O
למה שזה ישפיע על יכולת ההדבקה על סוג דם שאינו כמוהו?
כי בפועל יצא לי לראות מקרוב כמה משפחות שזה היה ברור שסוג דם אחד לא יכול להדביק אחר
ושאותו סוג דם מדבק בטירוף בעלי סוג דם זהה
זו כמובן רק מסקנה שלי
עניין אותי אם מישהו נתקל באישוש מדעי לזה

• הוסף לסימניות
זה לא חדש מהקורונה. זו שאלה ישנה מהמגפות הקודמות.

גדולי ישראל מכל הדורות והגלויות השיבו על כך, פעם אחר פעם, שמגיפה היא גזירה.
ובגזירה של המגיפה יש 3 קבוצות:
קבוצה אחת שנגזר עליהם שלא להיפגע. וממילא גם אם לא יזהרו לא ימותו. הם מחוץ לעסק... בלי גזירת עליון גם אלף קורונות ואבולות לא יכולים לפגוע אפילו ביתוש קטן...
קבוצה נוספת שנגזר עליהם להפגע (רח"ל), ולא תעזור שום השתדלות כי הם בתוך הגזירה (כמובן תשובה ותפילה עוזרות תמיד)
קבוצה נוספת שנגזר עליהם שאם יעשו השתדלות להזהר - לא יפגעו, אם לא יזהרו - יפגעו (רח"ל). ככה פשוט, חד וחלק.
אפשר מקור?

• הוסף לסימניות
כי בפועל יצא לי לראות מקרוב כמה משפחות שזה היה ברור שסוג דם אחד לא יכול להדביק אחר
ושאותו סוג דם מדבק בטירוף בעלי סוג דם זהה
זו כמובן רק מסקנה שלי
עניין אותי אם מישהו נתקל באישוש מדעי לזה
לי היתה מסקנה אחרת, שכמובן אין לה שום בסיס מדעי.
ייתכן שהמחלה מדבקת נניח רק בטווח של חצי שעה או שעה מסוימות?
כי זה מה שיכול להסביר את זה שאנשים הדביקו את חברים שלהם אבל לא את המשפחה, או רק חלק מהמשפחה, או אף אחד.
כלומר, אולי השאלה היא עם מי ואיפה היה החולה באותם רגעים "מדבקים"
זה מה שיכול להסביר את זה שמשפחות נדבקות בכמה "נגלות".
יש מצב?

• הוסף לסימניות
אצל ההורים שלי כולם וכולן סוג דם O+ וכולם כולל כולן גברים נשים ילדים וילדות נדבקו ב3 פעימות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה