דרוש מידע האם כדאי להקים גמ"ח חליפות יפות לברית?

• הוסף לסימניות
חשבתי להקים גמ"ח לע"נ אחייני זכרו לברכה. כל מיני רעיונות עלו, אך הבעיה ששטח המחיה בביתנו מצומצם, ואין לי מקום לאפסון חפצים גדולים. גם התקציב לגמ"ח די מצומצם.

פתאום הבריק לי לפתוח גמ"ח של כריות לברית וחליפות תינוק לברית - זה לא תופס הרבה מקום, מדף אחד גג. השאלה שלי האם גמ"ח כזה נדרש בכלל, או שיש מספיק.

ואם נדרש - היכן קונים חליפות יפות לברית? ואיך יודעים אלו מידות לקחת? כי יש חליפות ששוחות על התינוקות וזה לא נראה משהו.

אשמח לתגובותיכם.

• הוסף לסימניות
רעיון מקסים!
לענ"ד ישנם מס' נקודות שכדאי לקחת בחשבון:
א. ישנם כאלה שמזהירים לא לכבס, כי בעלת הגמ"ח מעדיפה לעשות זאת בעצמה, אם מבחינת שלימות המצווה וגם בגלל כביסת הבגד בצורה הכי נכונה ומשמרת
ב. ענין של בלאי
ג. התחדשות

בהצלחה

• הוסף לסימניות
כדאי לעשות סקר שוק קטן במקום בו את מתגוררת.
האם יש כבר גמ"ח כזה?
גיל האוכלוסיה זוגות צעירים או...
אשתדל לברר אצל משהי שיש לה גמ"ח מהיכן קנתה את החליפות...
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
רעיון מאד יפה!

בבני ברק יש מישהי שיש לה גמ"ח לברית
היא נותנת ערכה של הכל כולל יין
וברכונים לברכות של הברית

לגבי הבגדים קונים כמה ושואלים ומשאילים לפי משקל התינוק
יש דברים מאד יפים היום (נקטס, מכירות מחול)

• הוסף לסימניות
רעיון נפלא.
כשהבן הגדול שלי נולד, חיפשתי בהמון גמ"חים בגד יפה ושיעמוד יפה על התינוק (אצלינו זה לא שחה אלא מפאת משקלו הגדול יחסית לא מצאנו בגד מתאים בגודל...)
ברור שכמו שכתבה @בשמ"ת צריך לבדוק מה הצורך באזור שלכם.
אני רוצה להוסיף משהו דווקא לגבי הכרית, חשוב מאד שתהיה סגירה טובה מהצדדים/ קשירה טובה לתינוק. נכחתי בברית שכמעט...
שלא תדעו עוד צער...

• הוסף לסימניות
חשבתי להקים גמ"ח לע"נ אחייני זכרו לברכה. כל מיני רעיונות עלו, אך הבעיה ששטח המחיה בביתנו מצומצם, ואין לי מקום לאפסון חפצים גדולים. גם התקציב לגמ"ח די מצומצם.

פתאום הבריק לי לפתוח גמ"ח של כריות לברית וחליפות תינוק לברית - זה לא תופס הרבה מקום, מדף אחד גג. השאלה שלי האם גמ"ח כזה נדרש בכלל, או שיש מספיק.

ואם נדרש - היכן קונים חליפות יפות לברית? ואיך יודעים אלו מידות לקחת? כי יש חליפות ששוחות על התינוקות וזה לא נראה משהו.

אשמח לתגובותיכם.
גמ"ח כריות יש קרוב אליכם (בשיכון שמאחורי ההורים שלי. פירוט באישי). צריך לברר אם יש להם גם בגד לתינוק. יתכן והם יאמרו שיש ביקוש גדול, ויתכן שלא. אולי כדאי להתייעץ איתם...

• הוסף לסימניות
גמ"ח כריות יש קרוב אליכם (בשיכון שמאחורי ההורים שלי. פירוט באישי). צריך לברר אם יש להם גם בגד לתינוק. יתכן והם יאמרו שיש ביקוש גדול, ויתכן שלא. אולי כדאי להתייעץ איתם...

ואם נניח אשאיר את הכרית באולם של השטיבל, וכל מי שעושה שם ברית יוכל להשתמש בה?
זה יכול ללכת או פחות מוצלח?

• הוסף לסימניות
בד"כ צריך לכבס בין לבין. זה מתלכלך

ולגבי הבגד- שימי לב שיש מוהלים שמבקשים דוקא בגד שהחולצה והמכנס לא מחוברים.

• הוסף לסימניות
הורים לפני ברית מחפשים לחסוך זמן ולכן יעדיפו לקחת מגמ"ח שיש בו גם כרית וגם בגד ואם יש דברים נוספים מה טוב.

אני תרמתי בחודש האחרון לגמ"ח כזה ברכונים של ברכות הברית שיחולקו לנשים ע"ש אימי ע"ה.

לגבי הבגד, אל תתני לאחרים לכבס, בד"כ היולדת לא תכבס והבגד עלול די מהר לאבד מלובנו הצח ויופיו. מקובל מאד שמחזירים מלוכלך.
תקני 2 בגדים במידות שונות, 2 חלקים, ואם יש צורך אז גם גרביים.

מה שתעשי שיהיה לעילוי נשמתו הטהורה,
ושלא תדעו עוד צער.

• הוסף לסימניות
לדעתי ממש לא כדאי. זה יתבלה מאוד. זה מוצר רגיש ודורש תחזוקה עדינה, לא כדאי להשאיר את זה בלי מישהו שדואג לזה.
לדעתי גם אם יש גמח כרית לברית באזור, לא מזיק שיש יותר מאחד (אצלנו באזור יש כמה והם מבוקשים)
בנוסף - גם אם האוכלוסיה יותר מתבגרת, יש הרבה שימוש לזה כי הרבה סבים וסבתות לוקחים במקום הורי התינוק (העמוסים למדי)...
אני בהחלט חיפשתי גמח לבגד לברית, רצוי שיהיו כמה מידות (מה שיתאים לתינוק של 2 וחצי ממש לא יתאים לתינוק של 4) וגם כדאי שיהיה גם דק וגם עבה - חורפי.

• הוסף לסימניות
דברי איתי,גיסתי הקימה עכשיו גמח כזה לעילוי נשמת חמותי.

• הוסף לסימניות
לגבי הכריות בעצמן
ראיתי במשכן התכלת כריות מהממות במחיר ממש סביר

• הוסף לסימניות
לגבי הכריות בעצמן
ראיתי במשכן התכלת כריות מהממות במחיר ממש סביר
תוספת קטנה: מאוד כדאי שהבסיס יהיה יותר כמו מזרן דק מאשר כרית נפוחה. הרבה יותר נוח ובטוח להחזיק כך את התינוק.

• הוסף לסימניות
תוספת קטנה: מאוד כדאי שהבסיס יהיה יותר כמו מזרן דק מאשר כרית נפוחה. הרבה יותר נוח ובטוח להחזיק כך את התינוק.
כרית לברית זה שם הכינוי פשוט מפני שהיא בגודל המזכיר יותר כרית מאשר מזרון...
אבל היא דקה ובעלת קשיחות מסויימת לתמיכה, ואינה כרית בשום אופן...
היא גם מוגנת בניילון איכותי הניתן לניקוי בקלות

• הוסף לסימניות
בגדי תינוקות יפים במיוחד יש ב'רבינוביץ'- אם אני לא טועה בנחמיה 28
[בעבר ישבו בקדושת יום טוב]
ב'פריש' - ר' עקיבא.

בהצלחה.
ההדהוד של 'בדמייך חיי' כל כך מתחבר כאן.

• הוסף לסימניות
כרית לברית זה שם הכינוי פשוט מפני שהיא בגודל המזכיר יותר כרית מאשר מזרון...
אבל היא דקה ובעלת קשיחות מסויימת לתמיכה, ואינה כרית בשום אופן...
היא גם מוגנת בניילון איכותי הניתן לניקוי בקלות
כבר נתקלתי בכריות שמנות ונפוחות. היינו קוואטר ופחדתי ממש

• הוסף לסימניות
את יכולה גם גמ"ח לנרות לחופה וגביע, וכל הציוד לכלה (סיכות ביטחון וכאלה) . אני יכולה לתת לך רשימה, יש כזה לאמא שלי וזה רץ.
זה מזוודה אחת קטנה שלא תופסת מקום. ולא צריך כיבוס וטיפול.
רק צריך כל פעם למלא חוסרים של ציוד מתכלה, כמו גפרורים וכאלה.

• הוסף לסימניות
כבר נתקלתי בכריות שמנות ונפוחות. היינו קוואטר ופחדתי ממש
אני מאמינה לך לגמרי
אני פשוט מספרת לפותחת האשכול על מה שראיתי שם ויכול ממש לעזור לה
ולא היו שם כריות נפוחות מזרן דק ויציב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה