התייעצות האם כדאי ללכת לשאול רב על בחירת עבודה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני לא יודעת במה לעבוד הלכתי ליועצת תעסוקתית ולא עזר
אני מתפללת בלי סוף על זה ועדיין אין לי מושג מה מתאים לי
אם אני אתפלל שה' יתן לי רמז בחלום זה יעבוד? או ללכת לרב שיעשה גורל הגרא?

• הוסף לסימניות
יש מבחן ממוחשב ארוך כ3-4 שעות שקצת עוזר לראות כיוון
ורב פיקח וזמין שיכול להקשיב ולשמוע את כל הצדדים בנחת ולא עם תור של קילומטר זה תמיד טוב.
ועדיף לבחון את זה בשכל מאשר ישר לרוץ לחלומות

• הוסף לסימניות
אם אני אתפלל שה' יתן לי רמז בחלום זה יעבוד? או ללכת לרב שיעשה גורל הגרא?
גורל הגרא לא עושים כל כך מהר.
מקווה שד' יעזור לך בקרוב!

• הוסף לסימניות
זה באמת קשה :(
אם אני אתפלל שה' יתן לי רמז בחלום זה יעבוד?
תתפללי לה' שיפקח את עינייך, שיוביל אותך בדרך טובה. את לא צריכה לתת לו עצות באיזו דרך הוא יענה לך :)
יש הרבה דרכים להשגחה העליונה.
או ללכת לרב שיעשה גורל הגרא?
לא שמעתי על רבנים שעושים גורל הגר"א בדורנו, מה שסיפרו על דורות קודמים (רבי אריה לוין) זה היה נשמע כמו משהו שלא עושים בקלות.

• הוסף לסימניות
יש לי עוד קו מחשבה, שאולי יעזור (אני לא יודעת את הפרטים, כמובן).
בייעוץ תעסוקתי בדרך כלל מחלקים בין הטווח הארוך לטווח הקצר.
הטווח הארוך זה המטרה התעסוקתית הגדולה, שבשבילה שווה להשקיע לימודים וכולי.
הטווח הקצר זה כאן ועכשיו, מה שיכניס לך כסף מיידי.
לפעמים כשמנסים משהו בטווח הקצר זה נותן רעיונות לעתיד...
אולי פשוט תתחילי לעבוד, במה שזמין לך. ותראי למה את מתחברת.

• הוסף לסימניות
זה באמת קשה :(

תתפללי לה' שיפקח את עינייך, שיוביל אותך בדרך טובה. את לא צריכה לתת לו עצות באיזו דרך הוא יענה לך :)
יש הרבה דרכים להשגחה העליונה.

לא שמעתי על רבנים שעושים גורל הגר"א בדורנו, מה שסיפרו על דורות קודמים (רבי אריה לוין) זה היה נשמע כמו משהו שלא עושים בקלות.
הרב פוקס עושה כל שבוע בהידברות

• הוסף לסימניות
הרב פוקס עושה כל שבוע בהידברות
אני לא מכירה אותו, אבל לא הייתי משתיתה את חיי על תוכנית תקשורת כשרה ככל שתהיה.
(כשהייתי בחורה היו כל מיני רבנים שסדרו לאנשים את החיים ברדיו... גם זה עוד קיים?)

• הוסף לסימניות
האם כשאת עוברת על רשימה של 50 מקצועות ותתי מקצועות קופצות לך כמה מהם?
האם יש כמה שממש קורצים לך?
תסנני רשיהמ של 4-5 דברים ותשבי בכובד ראש לדון מה מביניהם יותר מעניין כיפי סיפוק ומפרנס
תצמצמי ל 2 ותבדקי מה מבניהם יותר חלומי ומה יותר רווחי (תשאלי גם עובדות בתחום כמה זה באמת בשטח)
וד' יעזור
צריך לעשות את מה שאוהבים
השמים הם הגבול!

• הוסף לסימניות
תתחילי לעבוד,
לא משנה במה.
ותראי על מה את מתבוננת, מה מסקרן ומעסיק אותך.
ואז יהיה לך כיוון.

• הוסף לסימניות
יש מבחן ממוחשב ארוך כ3-4 שעות שקצת עוזר לראות כיוון
ורב פיקח וזמין שיכול להקשיב ולשמוע את כל הצדדים בנחת ולא עם תור של קילומטר זה תמיד טוב.
ועדיף לבחון את זה בשכל מאשר ישר לרוץ לחלומות
אין לי סבלנות לעשות מבחן כל כך הרבה זמן
ה' ברא אותי והוא יודע מה מתאים
אז למה שהוא לא יגיד לי מתאים לי??
אם זה בחלום או רב או לא יודעת מה
וככה גם לגבי זיווג מאיפה אני אדע מה מתאים ה' ברא אותי והוא יודע

• הוסף לסימניות
סליחה מראש. אבל מדי תקופה את מעלה שרשור ברוח דומה. המסקנה מכל השרשורים האלו היא שאת צריכה לטפל בשורש הבעיה, שהוא הפרעת קשב.
יש סיבה למה את לא אוהבת שום דבר ואין לך כוח להשקיע בשביל שום דבר. זה לא יפתר מזה שתמצאי את מקצוע החלומות, אין כזה. זה יפתר מזה שתטפלי בסיבות שגורמות לזה ששום מקצוע לא מוצא חן בעינייך.
אם את לא מטופלת תרופתית זה הזמן להתחיל, ובכל מקרה מומלץ אימון תעסוקתי מותאם להפרעת קשב.
אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים. כדאי לשתף מישהו קרוב שיוכל לדחוף אותך להתחיל את התהליך הזה.

• הוסף לסימניות
אם את לא מטופלת תרופתית זה הזמן להתחיל, ובכל מקרה מומלץ אימון תעסוקתי מותאם להפרעת קשב.
בהקשר הזה ממליצה על אילת ווגברייט ועל אביגיל פורטנוי.
שתיהן מאמנות קשב מומלצות ביותר לאנשים בוגרים.

• הוסף לסימניות
אין לי סבלנות לעשות מבחן כל כך הרבה זמן
ה' ברא אותי והוא יודע מה מתאים
אז למה שהוא לא יגיד לי מתאים לי??
אם זה בחלום או רב או לא יודעת מה
וככה גם לגבי זיווג מאיפה אני אדע מה מתאים ה' ברא אותי והוא יודע
ככה זה, השם שולח אותנו לעולם לחפש את דרכנו בו.
בכל התחומים.
אני מבינה שנורא מתחשק לך נבואה או אורים ותומים - אבל כבר איזה 2500 שנה שאין לנו אותם.
זה לא עובד ככה.

• הוסף לסימניות
סליחה מראש. אבל מדי תקופה את מעלה שרשור ברוח דומה. המסקנה מכל השרשורים האלו היא שאת צריכה לטפל בשורש הבעיה, שהוא הפרעת קשב.
יש סיבה למה את לא אוהבת שום דבר ואין לך כוח להשקיע בשביל שום דבר. זה לא יפתר מזה שתמצאי את מקצוע החלומות, אין כזה. זה יפתר מזה שתטפלי בסיבות שגורמות לזה ששום מקצוע לא מוצא חן בעינייך.
אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים. כדאי לשתף מישהו קרוב שיוכל לדחוף אותך להתחיל את התהליך הזה.
סליחה מהיכן את יודעת האם? את מאבחנת? נירולגית?

• הוסף לסימניות
זה לא יעזור
הם לא נביאות
וזה לא שלא למדתי כלום
יש לי תואר בחינוך מיוחד אבל אני לא רוצה להיות מורה ולא יודעת מה מתאים לי

• הוסף לסימניות
אני כבר 8 שנים עובדת בתור סייעת ונמאססססס לייייי
האמת, מתסכל מאד לעבוד במשהו שכ’’כ לא אוהבים.
אולי תנסי, גם אם לא הגעת למסקנה מה המקצוע שלך, לעבוד במשהו אחר.
להמשיך עוד מאותו דבר שעשית 8 שנים ואת כ’’כ לא אוהבת, לא נראה לי יוביל אותך למצב שפתאום תהני מהעבודה...

• הוסף לסימניות
@שוקלד בלונדי באמת רחמנות
יש כאלו שה' שולח להם זיווג בבחור ראשון, ויש ש.......
יש מי שכבר בתיכון היה ברור במה תעבוד, ויש ש......
אם אין לך כח ללכת לעבודה, ואין לך סיפוק
אז דבר ראשון תעזבי
מה תאכלי? זו בעיה. אבל הבעיה הגדולה יותר זה שאת סובלת בעבודה.
זה בסוף יותר יקר..........
אחרי שאין לך עבודה, תחפשי את העבודה הזמינה, כמו שכתבו למעלה, השינוי בעצמו ייפתח לך מחשבות חדשות......
זה יכול להיות קופאית
זה יכול להיות משהו מעולם אחר.....

גם קצת תלוי מה התחביבים שלך
נגיד יש אחת שאוהבת לנקות, אולי זה לא לכבוד שלה, ואולי כן.
אבל אפשר משהו שקשור לזה.

מקווה שחכמת ההמונים כאן תעזור לך, ושהייתי חלק מזה...

נ.ב. אלו הם החיים אצל הרבה אנשים, ואשרייך שאת לא משלימה עם זה, אלא מנסה למצוא פתרון!
ולפעמים עצם הברבורים הללו מסייעים........

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה