התייעצות האם כדאי ללמוד צילום בצורה מקצועית או לא?

• הוסף לסימניות
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי נושא לימודים.
האם כדי ללמוד צילום אני צריכה לפתח רגשות אהבה למצלמה מלידה ולהתחיל לצלם כל מה שסביבי? ככה אמרו לי, שצריך ש'יהיה לי את זה בדם'.. כדי ללכת ללימודים מקצועיים.
איך אני יודעת אם אני מתאימה ללימודים מקצועיים בצילום?
אני אוהבת לצלם אבל חייבת להודות שזה לא התחביב הכי גדול שלי.
כאילו אם משעמם לי עכשיו אני לא אקח מצלמה דיגיטלית ואתחיל לצלם..
אבל- מאוד חשוב לי לדעת לצלם נכון.
כי כשיודעים איך להשתמש במצלמה מקצועית זה כיף ואפשר לצלם את האחיינים ובני משפחה אחרים ולהוציא תמונות יפות יותר מאלו שיוצאות בסתם מצלמה דיגיטלית...
למשל אני מסתכלת בתמונות במחשב שצילמתי במצלמה דיגיטלית ומפריע לי שם המון דברים כמו שהאיכות לא משו וחלק מהתמונות קצת 'שרופות'...
האם זה שאני מרבה להסתכל בפרטים של דברים כאלו וזה מפריע לי, אומר שיש לי משיכה לזה?

אני מקווה שהבעיה שהצגתי מובנת,
אני רוצה לדעת לצלם במצלמה מקצועית אבל לא בטוח שזה יהיה המקצוע שלי, מקור פרנסה אח"כ ולפתוח סטודיו וכו'. רק בשביל המשפחה וכזה..
האם שווה להשקיע סתם בשביל הידע וללמוד במקום מקצועי או לא?
איך אדע אם באמת יש לי כישרון לזה?

אשמח לשמוע מאלו שמבינים בזה מה באמת נכון לעשות.
תודה רבה וסליחה על האורך...

• הוסף לסימניות
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי נושא לימודים.
האם כדי ללמוד צילום אני צריכה לפתח רגשות אהבה למצלמה מלידה ולהתחיל לצלם כל מה שסביבי? ככה אמרו לי, שצריך ש'יהיה לי את זה בדם'.. כדי ללכת ללימודים מקצועיים.
איך אני יודעת אם אני מתאימה ללימודים מקצועיים בצילום?
אני אוהבת לצלם אבל חייבת להודות שזה לא התחביב הכי גדול שלי.
כאילו אם משעמם לי עכשיו אני לא אקח מצלמה דיגיטלית ואתחיל לצלם..
אבל- מאוד חשוב לי לדעת לצלם נכון.
כי כשיודעים איך להשתמש במצלמה מקצועית זה כיף ואפשר לצלם את האחיינים ובני משפחה אחרים ולהוציא תמונות יפות יותר מאלו שיוצאות בסתם מצלמה דיגיטלית...
למשל אני מסתכלת בתמונות במחשב שצילמתי במצלמה דיגיטלית ומפריע לי שם המון דברים כמו שהאיכות לא משו וחלק מהתמונות קצת 'שרופות'...
האם זה שאני מרבה להסתכל בפרטים של דברים כאלו וזה מפריע לי, אומר שיש לי משיכה לזה?

אני מקווה שהבעיה שהצגתי מובנת,
אני רוצה לדעת לצלם במצלמה מקצועית אבל לא בטוח שזה יהיה המקצוע שלי, מקור פרנסה אח"כ ולפתוח סטודיו וכו'. רק בשביל המשפחה וכזה..
האם שווה להשקיע סתם בשביל הידע וללמוד במקום מקצועי או לא?
איך אדע אם באמת יש לי כישרון לזה?

אשמח לשמוע מאלו שמבינים בזה מה באמת נכון לעשות.
תודה רבה וסליחה על האורך...
לא צלם אני ולא בן צלם אבל אפשר להקיש מזה לתחומים אחרים.
לדעתי אם התחום די חשוב לכם והלימודים לא תובעניים, בהחלט כדאי ללמוד ולהתמקצע.

קודם כל כי כדאי שכל מה שעושים לעשות את זה טוב. זה המוטו שלי. כמו שיש את המוטו "אקונה מטטה".

חוץ מזה כל תחום שמצליחים בו מתפתחת אליו אהבה. הכישרון הטבעי רק אומר שההצלחה ברמה ההתחלתית מגיעה יותר מהר, ולכן אנשים שהצליחו בקלות בתחום מסויים, אומרים שהם אוהבים אותו. הרבה פעמים כשהם מתחילים להתמקצע צצים קשיים והם נוטשים.

אצלכם זה הפוך.
אם תלמדו באופן מקצועי המחמאות יתחילו לזרום ותתחברו יותר לתחום.

• הוסף לסימניות
קודם כל זה השקעה כספית גדולה.
הקורס... המצלמה.. הציוד למצלמה.. (סטודיו...לילדים.... למוצרים...) גרפיקה שעות ואלבומים....
עלות שרק מי שבאמת רוצה לעבוד בזה ותעשה הכל בשביל לעבוד בזה יכול לכסות!!!
ועד שמכסים אז רוצי לקנות עוד ציוד או לחדש...
לגבי כשרון, יש כאלו שנולדו עם זה ויש כאלה שלומדות את זה והן לא פחות טובות - ייקח להן יותר זמן ללמוד לחפש את התמונה ולנסות לעשות אותה הכי טוב שאפשר. אבל בהחלט אפשרי.
כך שאם זה תחביב תדעי שזה תחביב יקר... ואם זה לשם מקצוע אז זה עד הסוף...
שיהיה בהצלחה

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי וממה שאני רואה את מי שסביבי.
אם אין לך את ההנאה מעצם הצילום, לא כדאי ללמוד ממש קורס שלם ומחייב. הלימודים הופכים לעול ולא יוצא משהו טוב.
יש כל מיני קורסים שמתפרסמים מידי פעם של לימוד בסיסי והכרת עולם הצילום והמצלמה וכזה קורס בתוספת קריאת חומר רלוונטי מהרשת יכולים למלא את הצורך שלך.
קורס לצילום מלא כולל גם צילומי סטודיו שאין לך צורך בזה בצילומי משפחה, עריכת תמונות והכרת תוכנות גרפיקה יעודיות לעריכת תמונות וגם העשרה כללית על היסטוריית הצילום.
אם את רוצה לבינתיים לקרא חומר שמכניס טוב לעולם הצילום, יש את הבלוגים של "בית הספר לצילום" הוא מעשיר בהמון ידע מקצועי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם את באמת נמשכת ורוצה, ומפריע לך הדברים הקטנים האלה- לכי ללמוד
זה נותן המון!!
כל דבר קטן את מסתכלת בצורה אחרת- זה מדהים!!
וזה כן שווה את ההשקעה למצלמה ולקורס גם אם אם את לא תעבדי בזה עכשיו כל הזמן
זה לראות את יופי העולם בצורה שונה ומעניינת
ממליצה בחום!!!
(אגב אם לא כל כך בא לך להשקיע בקורס, את יכולה לקחת קורסים אינטרנטיים)
המון בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מנסיון שלי אני לא ממליצה על קורס ארוך ומקיף
קחי צלמת שאת אוהבת איך שהיא מצלמת ותבקשי ממנה שיעורים פרטיים
יותר יעיל והרבה יותר זול,יותר מהר
קחי בחשבון שציוד מינימום של המינימום זה 15K
ועם את עם בית וילדים ויש לך עוד עבודה בינתיים אז זה מאד מאד קשה
אם את בחורה זה משהו אחר לגמרי
אני למדתי צילום לפני 3 ש' הקורס עצמו היה יקר מאד +מצלימה ופלשים וכו וכו וצלמת מתחילה לא יכולה לקחת הרבה כסף בכלל.
תוך כדי גם עבדתי ועדיין עובדת בעבודה אחרת ואין לי כבר כח וזמן לצלם ...
אני מנחמת את עצמי שבינתיים משתמשת בזה למשפ' הקרובה ועוד יגיע הזמן שהילדים יגדלו
המלצה שלי בינתיים קחי איזה קורס דיגיטלי,יש למירלה כהן משהו ממש מקסים
תתחילי להתאמן ולנסות ,בהצלחה

• הוסף לסימניות
אם אין לך את זה בדם - אל תשקיעי בזה הרבה כסף
(למעשה גם אם יש לך את זה בדם - לא בהכרח צריך להשקיע בזה הרבה כסף.. אני לא למדתי בשום מקום רשמי ומסודר ולא שילמתי שקל על לימודים)

אם את מדברת על צילום ביתי נכון ויפה - תשקיעי במצלמה סבירה כ2500 ש"ח פחות או יותר, יש הרבה מדריכים טובים ברשת, או קחי קורס בסיסי במחיר נוח.

• הוסף לסימניות
אם אין לך את זה בדם - אל תשקיעי בזה הרבה כסף
(למעשה גם אם יש לך את זה בדם - לא בהכרח צריך להשקיע בזה הרבה כסף.. אני לא למדתי בשום מקום רשמי ומסודר ולא שילמתי שקל על לימודים)
מזדהה לגמרי (עד כדי כך שאפילו חסכתי את קניית המצלמה...), בצילום צריך להיות לך את החוש של 'לתפוס את התמונה', קשה עד בלתי אפשרי לרכוש את זה, בשפה מקצועית קוראים לזה 'קומפוזיציה', ראיתי צלמים שלמדו ומצלמים בפועל אבל 'אין להם את זה', ואתה רואה את זה על התמונות שלהם, לא מדובר על תאורה, חשיפה, איכות וכדו', את זה רוכשים בלימוד (לא"ד בקורס, אפשר לבד).

לדוגמא, האם יוצא לך לפעמים להסתכל על סתם איזה אובייקט ברחוב או בבית ולומר 'וואו איזו תמונה יפה', ולהתבעס עד עמקי הנשמה על כך שאין לך מצלמה? כשכל האחרים לא מבינים מה יש בזה? זה הרי סתם איזה שולחן/כביש/ארון/בקבוק וכדו'!

• הוסף לסימניות
מזדהה לגמרי (עד כדי כך שאפילו חסכתי את קניית המצלמה...), בצילום צריך להיות לך את החוש של 'לתפוס את התמונה', קשה עד בלתי אפשרי לרכוש את זה, בשפה מקצועית קוראים לזה 'קומפוזיציה', ראיתי צלמים שלמדו ומצלמים בפועל אבל 'אין להם את זה', ואתה רואה את זה על התמונות שלהם, לא מדובר על תאורה, חשיפה, איכות וכדו', את זה רוכשים בלימוד (לא"ד בקורס, אפשר לבד).

לדוגמא, האם יוצא לך לפעמים להסתכל על סתם איזה אובייקט ברחוב או בבית ולומר 'וואו איזו תמונה יפה', ולהתבעס עד עמקי הנשמה על כך שאין לך מצלמה? כשכל האחרים לא מבינים מה יש בזה? זה הרי סתם איזה שולחן/כביש/ארון/בקבוק וכדו'!
בדיוק ככה
אין מילים אחרות להסביר מה ההבדל בין אלו שנולדו צלמים
לבין אלו שלא
שלא תטעו
אפשר ללמוד את המקצוע ולהצליח אפילו..מאוד
אבל
מי שלא נולד עם "חיבור" למצלמה יראו את זה כמעט תמיד על התמונות שלו

• הוסף לסימניות
בצילום צריך להיות לך את החוש של 'לתפוס את התמונה', קשה עד בלתי אפשרי לרכוש את זה,
מסכים חלקית,
אם היא נהנית מהצילום עצמו, גם אם בהתחלה קשה לשים לב למליון פרטים, כמו קומפוזציה ומה שיש ברקע וכו וכו,
זה דבר שיכול להגיע עם הזמן, אחרי שמשווים תמונות שאחרים צילמו לומדים לשפר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מסכים חלקית,
אם היא נהנית מהצילום עצמו, גם אם בהתחלה קשה לשים לב למליון פרטים, כמו קומפוזציה ומה שיש ברקע וכו וכו,
זה דבר שיכול להגיע עם הזמן, אחרי שמשווים תמונות שאחרים צילמו לומדים לשפר.
זו לא הייתה הכוונה, מי שיש לו את זה, מייד יבין את זה, מי שאין לו - לא יבין את זה...

• הוסף לסימניות
יש כאלו למתחילים ממש? כי אני אם תביאי לי עכשיו מצלמה מקצועית בידיים אני לא אדע מה לעשות איתה חוץ מלהסתכל עליה.. אני צריכה קורס התחלתי ממש שמכיר את האופציות במצלמה והתפקידים שלהם עד הסוף הטוב...:)
וכמובן בעברית או באנגלית עם תרגום לעברית.
יש דבר כזה?

• הוסף לסימניות
אז איך בסוף למדת?
לבד, מתוך רצון אמיתי והנאה אינסופית
אבל זה לוקח זמן כמובן... קורס נועד לקצר את משך הזמן אבל עלול לגרום לך לעשות X כי ככה אמרו ולא כי את מבינה את זה מבפנים..

ולגבי מה שנכתב פה בנושא נקודת המבט של צלם:
לפני שעה, זה מה שראיתי מהחלון..

0E2A5941-7.jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה