האם כדאי לקחת לדין תורה אולם חתונות?

• הוסף לסימניות
אתמול חיתנו את הבת, ובעל האולם לא הפעיל את המזגן עד שלא הגענו, אז היה שם חום אימים. איך שהפעיל את המזגן, באה מישהי שלא היתה שייכת למשפחה להגיד להם שקר לה, אז הורידו לחצי.

התחננתי מ- 6 בערב עד 9 שיעלו את המגזן ורק ב- 9 העלו, ואז כבר היו המוני אנשים וזה לא הצליח להתמודד.

הקיצר - היה לי סיוט כי אני לא יכולה לסבול חום, וגם כל האורחים התלוננו על המזגן.

בסוף עוד העיזו לדרוש 400 ש"ח נוספים על חצי שעת אולם.

האם כדאי לקחת אותם לדין תורה על הנזק שבסבל שהם גרמו?

• הוסף לסימניות
מזל טוב קודם כל
אם יצא לך מזה כסף (הכוונה שלא תצטרכי להוציא אותו) שווה
אם כבר שילמת חבל על המאמץ כי גם אם תקבלי כסף רוב הסיכויים שזה לא שווה את התסכול והכעס שיתלוו למהלך

• הוסף לסימניות
דבר ראשון: מזל טוב
דבר שני לפני שהולכים לכזה מהלך צריך לבדוק סיכויים מול סיכונים.

במקרה דנן הסיכויים הם אפסיים משום שהוא יכול לטעון שלפני שאתם מגיעים אינו מחוייב להדליק את המזגן.
ולאחר מכן אין לך שום הוכחה שהמזגן לא עבד מספיק חזק, וגם אם כן, הוא תמיד יוכל לטעון שלדעתו היה ממוזג מספיק ובזה הוא מילא את התחייבותו.

הסיכונים הם כמו שנכתב, הרבה צער, עוגמת נפש, תסכולים, עצבים ובזבוז זמן במקרה הטוב.
במקרה הפחות טוב גם הוצאות על הדיונים שלך ואף יתכן שתחויבי גם בהוצאותיו.

• הוסף לסימניות
אולי אתם צודקים. סתם מעצבן אנשים כאלה.
חוסכים על גב האורחים.
גועל נפש.

• הוסף לסימניות
חבל, חבל להתעצבן.
במקום זה תתרכזי בחיובי, בשמחה שזכיתם לחתן את הבת, ושהיא זוכה להקים בית בישראל.

כתוב לית כתובה דלא רמי בה תיגרא, ברוך ה' שאלו היו הבעיות אצלכם.

יהי רצון שהבית שנבנה יהיה בנין עדי עד, ושתזכו לראות דורות ישרים מבורכים.

(נ.ב. כמובן שאיו כאן שום הצדקה להתנהגות הניבזית של מי שמחפש לחסוך על חשבון לקוחותיו)

• הוסף לסימניות
מזל טוב.

ברוך השם חיתנת ילד בשעה טובה ומוצלחת.
אל תתני לאף אחד ולשום דבר לקלקל לך את השמחה.
חתונה של ילד (גם כשיש עשרה ילדים)- זה פעם בחיים!!!

כעס, עצבנות, מרמור, הם מרשם בטוח לכאבי לב.

ושוב, מזל טוב, והרבה נחת יהודית.

• הוסף לסימניות
מזל טוב חם חם!! (יותר ממה שהיה באולם...)

• הוסף לסימניות
לא יודעת למה אנשים מהציבור שלנו כשמישהו מנצל אותם שותקים ומקבלים זאת בלי להניד עפעף. אולי אצלי משהו לא בסדר כי לי קשה לשתוק על כאלה דברים ולא משנה אם זה חתונה או כל דבר אחר שלא יהיה.

יש משהו בחוסר צדק שמוציא אותי משיווי משקל וקשה לי לקבל זאת כעובדה מוגמרת אפילו שאני יודעת שהכל משמיים. בכל זאת יש שליחים ומותר וחייבים להתריע בהם. כך אני מרגישה. אולי אני טועה. אולי הדרך של לשתוק ולתת למצבים כאלה לדרוך עלי היא הדרך הנכונה, אני לא יודעת.

מה שבטוח זה שבחום כזה לא הייתי פעילה בחתונה כמו שיכולתי להיות אלמלא הקמצנות של בעלי האולם.

• הוסף לסימניות
מה שהציעו פה זה לא שתעשי מה שכולם עושים אלא מה יותר שוה לך לעשות (בדומה לכל עסק שקיים) במקרה הזה יהיה ללך הרבה יתר קשה (אם אפשרי בכלל) לקבל כסף חזרה והרבה יותר קל להתעצבן ולזכור רק את הרגשות השליליות שהיו (כי צעד כזה ימשיך את הכאב להרבה זמן)

השיקול דומה מאוד לזוג שחיים ויש להם איזה תלונות אחד על השני האם שווה לעשות שרירים (שלא לדבר על דברים אחרים) כדי לתקן משהו שמאוד מרגיז בו/ה
התוצאה שבטוח שיהיה כעס ומרמור על השני תועלת לא בטוח שיהיה ולכן שווה לשתוק
אמרו ז"ל ברי ושמה ברי עדיף ולכן עדיף לשתוק
אבל ברור שזה כל דבר לגופו ולא לכל דבר צריך לשתוק
לא מצדיק את בעל האולם זה נשמע מאוד כמו התנהגות ממש גרועה אבל צריך לזכור שבכל דבר טוב חיב להיות משהו שמקלקל חבל שזה מה שתזכרו מאירוע כל כך משמח

• הוסף לסימניות
אני הייתי מתווכת אם בעלי האולם לגבי התשלום ניסית כבר?
בכל שמחה תמיד יש איזה צער מסויים,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;437573:
לא יודעת למה אנשים מהציבור שלנו כשמישהו מנצל אותם שותקים ומקבלים זאת בלי להניד עפעף. אולי אצלי משהו לא בסדר כי לי קשה לשתוק על כאלה דברים ולא משנה אם זה חתונה או כל דבר אחר שלא יהיה.

יש משהו בחוסר צדק שמוציא אותי משיווי משקל וקשה לי לקבל זאת כעובדה מוגמרת אפילו שאני יודעת שהכל משמיים. בכל זאת יש שליחים ומותר וחייבים להתריע בהם. כך אני מרגישה. אולי אני טועה. אולי הדרך של לשתוק ולתת למצבים כאלה לדרוך עלי היא הדרך הנכונה, אני לא יודעת.

מה שבטוח זה שבחום כזה לא הייתי פעילה בחתונה כמו שיכולתי להיות אלמלא הקמצנות של בעלי האולם.
בעיני יש בזה גם בהחלט משום תיקון הרבים. אם בעלי שמחה שנעשקו ע"י מגישי השירות יעשו דין ויעמידו דברים על מקומם כולנו נרוויח. כמעט כל אירוע מסוג זה יש את העבריין התורן שמנהלת העניינים בגסות ושחיתות ויודע שאף אחד לא יתבע אותו.
אחד ממשפחתי הקרובה נישא במז"ט לפני מספר שבועות והזמר התנהג בחתונה בגסות וחוצפה. אבי שיח' ניגש אליו וביקש ממנו להתעדן ולהתאים את עצמו למקום ולנוכחים וההוא עונה לו בעזות, אל תתערב לי במקצוע. בשלב כלשהו אבי ביקש ממנו להנמיך את עוצמת ההגברה בשל כאבי ראש שהופיעו לסב הכלה הקשיש מעוצמת הרעש, החצוף אמר לאבי 'עוד מילה ואני הולך הביתה'... אבי התרגז ואמר לו לך הביתה. ההוא ירד מהבמה והפסיק את הריקודים לעשר דקות בשל 'חוצפת' המחותנים לדרוש ממנו להתנהג כמו בן אדם...
ברור שאם אחד כזה היה משלם בדין תורה את מכנסיו, הוא ואחרים לא היו עושים זאת שוב. אגב, שאלתי רב אם מותר לפרסם את שמו של הזמר למען לא יינזקו אחרים, והוא בודק לי את הנושא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חגית גרוס;437621:
אני הייתי מתווכת אם בעלי האולם לגבי התשלום ניסית כבר?
בכל שמחה תמיד יש איזה צער מסויים,

ניסיתי להתווכח אבל הם לא נתנו לי להביע את עצמי וקטעו אותי באמצע כל הזמן. כנראה מנוסים בזה יותר ממני.

נכתב ע"י שי דרומי;437630:
בעיני יש בזה גם בהחלט משום תיקון הרבים. אם בעלי שמחה שנעשקו ע"י מגישי השירות יעשו דין ויעמידו דברים על מקומם כולנו נרוויח. כמעט כל אירוע מסוג זה יש את העבריין התורן שמנהלת העניינים בגסות ושחיתות ויודע שאף אחד לא יתבע אותו.
אחד ממשפחתי הקרובה נישא במז"ט לפני מספר שבועות והזמר התנהג בחתונה בגסות וחוצפה. אבי שיח' ניגש אליו וביקש ממנו להתעדן ולהתאים את עצמו למקום ולנוכחים וההוא עונה לו בעזות, אל תתערב לי במקצוע. בשלב כלשהו אבי ביקש ממנו להנמיך את עוצמת ההגברה בשל כאבי ראש שהופיעו לסב הכלה הקשיש מעוצמת הרעש, החצוף אמר לאבי 'עוד מילה ואני הולך הביתה'... אבי התרגז ואמר לו לך הביתה. ההוא ירד מהבמה והפסיק את הריקודים לעשר דקות בשל 'חוצפת' המחותנים לדרוש ממנו להתנהג כמו בן אדם...
ברור שאם אחד כזה היה משלם בדין תורה את מכנסיו, הוא ואחרים לא היו עושים זאת שוב. אגב, שאלתי רב אם מותר לפרסם את שמו של הזמר למען לא יינזקו אחרים, והוא בודק לי את הנושא.

תיידע אותי מה הרב אמר. למען האמת אין לי כוח להתעמת איתם, אבל מצד שני חורה לי שהם מתנהגים בצורה כזו ואף אחד לא מתעמת איתם על זה. הם מנצלים את זה שבעלי השמחה לא רוצים להעיב על השמחה עם הנושאים האלה ושיש להם שבוע של 7 ברכות, מה שמונע מהם לעסוק בזה ואחר כך כבר עבר החשק להתעסק.

נצלנות לשמה.
גועל נפש.

• הוסף לסימניות
אין לכם איזה קרוב/חבר עורך דין שישלח להם מכתב, רק בשביל להפחיד אותם קצת? אולי כשהטיפוסים האלה יקבלו רושם שעומד מולם מישהו שלא ישתוק הם יתקפלו.

• הוסף לסימניות
הם מורגלים בזה וכנראה שהם לא נבהלים בקלות. זו המסקנה שהגעתי אליה.

• הוסף לסימניות
אולי תנסי למצוא עוד בעלי שמחה שערכו את שמחתם באולם זה, וקרה להם מקרה דומה לשלך- אולי כח הרבים יצליח וישכנע יותר

• הוסף לסימניות
גם לי תלונות בעקבות החתונה של ביתי לאחרונה. על דברים מסוימים באולם, על הצלם. כל מיני עוגמות נפש קטנות שמעצבנות ומקלקלות בדברים שאי אפשר לתקן. אני שואלת את עצמי אם להתלונן כדי לעזור לזוגות אחרים או לשכוח ולנסות לסלוח ודי...

• הוסף לסימניות
מה שלפי דעתי כדאי לעשות. לשכור משהו שיעשה את זה. ואת תיוותרי מחוץ לתמונה. עד לתוצאותץ
לי דעתי, נעשה כאן עול חמור. שבמגזר אחר היה מביא לתביעה אדירה.
כדי שלא תמשיכו להיות שקועים במטענים אחרים, תנו למשהו מקצועי לטפל בזה על בסיס של אחוזים.

• הוסף לסימניות
עברתי כבר 3 חתונות עם אחים\קרובים במשך 10 שנים באותו אולם היו בעיות מזגן, וסבא שלי אמר לי שכשהורי התחתנו באותו אולם לפני הרבה שנים, גם אז היו בעיות מזגן, ככה שהנושא כבר הפך לבדיחה במשפחה..
לדעתי תשמחי ותתרכזי בחתונה ובשבע ברכות, מאשר להוציא כעס וכדו' סתם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה