דרוש מידע האם לגיטימי לבקש אבחון גרפולוגי בהצעת שידוך

גרפולוגיה יכולה להיות "אולי" טיפה בים!
הגרפולוגיה מספרת את תכונות האדם, אבל אם האדם בשעת כתיבת המילים הוא בלחץ, אז הגרפולוג יראה אישה לחוצה, וזה לא נכון, כי רק אז היא היתה בלחץ, והיא לא כזאת!

לטעמי הקריאה לילד בשמו היא: זה לא אפקטיבי, זה מעל ומעבר להשתדלות הנדרשת, זה יכול להרוס הרבה יותר מלקדם, יש גבולות סבירים ומקובלים, זכות כל אחד לעשות מה שבא לו, שאלו פה אם לגיטימי, אז לדעת הרוב (והמציאות מוכיחה שככה הרוב חושבים) זה לא לגיטימי וגם לא יעיל.
אתה בדקת אם זה יעיל?
מי זה זה הרוב ארבעה אנשים שהגיבו כאן?

יש הרבה בעיות רפואיות שאפשר לראות בכתב.....
אבל לגבי רפואה מי שלא מספר בעיה רפואית סודית ללא התר מרב גדול הוא ......
כאן לא מדברים על בעיה רפואית אלא על תכונות אופי
ןבהחלט כמו שבירורים זה לגיטמי גם זה לגיטמי זה אמנם יותר חודר ולא נעים, אולי גם בירורים חקרניים זה חדירה לפרטיות.
אבל תקראו לילד בשמו אי נעימות, חשש, חרדה, ולא כי זה לא אפיקטיבי
אז לדעתי אין סיבה להוריד על תכונות אופי נורמטיביות.
לכולנו יש תכונות טובות יותר ופחות, זה נתון שאין להתווכח עליו.
אם זה משהו מעבר לנורמה או תכונות שקריטיות יותר מאחרות - ניתן לגלות זאת בבירורים או פגישות
אגב, יש גם שאלות מסויימות בבירורים שאינן לגיטימיות לדעתי.
יש השתדלות ויש להשתגע.

לא.
שפרה ועשירה בטוחים שוודאי יש לי אינטרס סמוי לא ולא
זה פשוט עובד
לא הכל
עם נחש מתחת לקש
(שצריך להסתיר מגרפולוגיה)
על סמך מה החלטת שאני חושבת שיש לך אינטרס סמוי?

אתה עשית לעצמך אבחון?
אני כן .
רמת הדיוק היא 99%
הו בחסרונות
והן במעלות.
עשיתי.
וגם למדתי את המקצוע, אם כי לא מתעסקת בו בדיוק מהסיבה הבעייתית הזאת שככל שהבנתי אותו לעומק, הבנתי עד כמה התפיסה/הנפש/הרגש של המאבחן משפיעה על הפיענוח.

גם אם אתה מסכים 99% זה לא מראה על כדאיות לאבחן - לא תמיד אפשר לבדוק אמינות של כל אחד, לא בטוח שאתה מודע יכול להיות שגם היו אומרים דברים אחרים היית חושב אותו דבר, ובלי קשר יש דברים שלהתמודד איתם לאחר מעשה כשהם מציאות נתונה זה עם השלמה והרבה יותר קל, וכשיודעים אותם כשאתה לא בתוך הניסיון זה נראה לך בלתי עביר. אז למה לפספס?

אתה בדקת אם זה יעיל?
הרוב - זה המקובלות, שאלו פה על ליטאים ועל זה עניתי, נמצאת בחברה וזה מה שקורה סביבי.
אם יש חוג מאד מסוים שאצלם מקובל שיצליחו, לא עליהם מדברת

בלת״ק חלקי
לא לגיטימי בעיני, לדעתי ולהבנתי זו גם הדעה הרווחת.
לדעתי בן אדם שמבקש דבר כזה בשידוכים גם ימצא איך להוציא הכול-הכול מהגרפולוג (הרי @רב הנסתר זה כלי ולמה לא להשתמש בו במקסימום?) ואז ימצא גם על מה להוריד (שוב למה לא לחפש את המושלם) וחוזר חלילה.
ובנוגע להתאמה - נו נו. אני בטוחה שמסודר ומבולגנת יכולים לחיות יופי (מנסיון אישי...) וזה בטח לא סיבה (אלא במקרים קיצוניים) להוריד שידוך.
ממש לא.
אני בעד שאדם יכיר את מקומו ויקח משהו שמתאים לו ולא יחפש נעליים שגדולות על מידותיו אבל גם לא לקחת
נעליים קרועות.

ממש לא.
אני בעד שאדם יכיר את מקומו ויקח משהו שמתאים לו ולא יחפש נעליים שגדולות על מידותיו אבל גם לא לקחת
נעליים קרועות.
אני בעד שבן אדם ייפגש עם בן אדם ולא עם טופס דיווח וקו״ח.

לא.
שפרה ועשירה בטוחים שוודאי יש לי אינטרס סמוי לא ולא
זה פשוט עובד
לא הכל
עם נחש מתחת לקש
(שצריך להסתיר מגרפולוגיה)
לחלוטין לא חושבת שיש לך אינטרסים, תהיתי פשוט אם אתה כ"כ נעול על זה כי כך שמעת מרבותיך, ואז אני לא נכנסת לזה.
אתה בדקת אם זה יעיל?
בשום שלב לא טענתי שזה לא אמין, אלא שאני לא חושבת שיש צורך במידע הזה. אתה באמת חושב שאדם יודע בדיוק אם אילו תכונות אופי מתאים לו להתחתן??? עם על כל בחור הייתי מקבלת דוח של כל התכונות לא חושבת שהייתי מתחתנת אי פעם, כי כמובן שהחסרונות נראים תמיד משמעותיים יותר מהמעלות על הנייר, מה שבחיים האמיתיים בכלל לא חייב להיות נכון.
יש היום תכונות שאני פחות מתלהבת מהן בבעלי, ואולי אם הייתי יודעת רק על זה לא הייתי מתחתנת איתו מראש. אבל יותר מזה יש בו כ"כ הרבה טוב שברור לי לחלוטין שלא הייתי מחליפה אותו, למרות הדברים האחרים. דברים כאלה לא כ"כ ברורים על הנייר.
אני בעד שבן אדם ייפגש עם בן אדם ולא עם טופס דיווח וקו״ח.
בדיוק.

עשיתי.
וגם למדתי את המקצוע, אם כי לא מתעסקת בו בדיוק מהסיבה הבעייתית הזאת שככל שהבנתי אותו לעומק, הבנתי עד כמה התפיסה/הנפש/הרגש של המאבחן משפיעה על הפיענוח.

גם אם אתה מסכים 99% זה לא מראה על כדאיות לאבחן - לא תמיד אפשר לבדוק אמינות של כל אחד, לא בטוח שאתה מודע יכול להיות שגם היו אומרים דברים אחרים היית חושב אותו דבר, ובלי קשר יש דברים שלהתמודד איתם לאחר מעשה כשהם מציאות נתונה זה עם השלמה והרבה יותר קל, וכשיודעים אותם כשאתה לא בתוך הניסיון זה נראה לך בלתי עביר. אז למה לפספס?
לפעמים זה לפספס. ולפעמים זה לחטוף את השידוך ולפעמים זה לברוח ממנו.
תתיעץ עם הראש ישיבה. תפעיל שיקול דעת ותחשוב האם בגלל דבר פלןני מורידים שידוך?
על רוב הדברים לא מורידים שידוך
על חוסר התאמה קיצוני או רמה רוחנית במדרון תלול כן.

לפעמים זה לפספס. ולפעמים זה לחטוף את השידוך ולפעמים זה לברוח ממנו.
תתיעץ עם הראש ישיבה. תפעיל שיקול דעת ותחשוב האם בגלל דבר פלןני מורידים שידוך?
על רוב הדברים לא מורידים שידוך
על חוסר התאמה קיצוני או רמה רוחנית במדרון תלול כן.
בא נקרא לחברה מתחילת האשכול, ושתספר לנו אם כל הבחורים שירדו בעקבות הגרפולוגיה היו חוסר התאמה קיצוני או גילוי על רמה רוחנית במדרון תלול.
בלי לשאול אותה, בטוחה שזה נאיבי לחשוב שמי ששולח אלו הדברים שהוא בודק ומוריד

אז מה אתה מנסה להגיד?
למי שלא הבין אני יסביר.
אם לא תעשה גרפולוגיה .לא תדע. וכשתדע זה יהיה מאוחר....
אתם ממליצים בדיוק הפוך.
אל תדע .
מעלות?
חס ושלום אולי יהיה ציפיות שלא יתממשו ויגרום לעגמת נפש....
חסרונות?
חס ושלום אם בסוף תסגרו שידוך תגיע עם לב עצוב .
ואני אומר
מעלות שבגרפולוגיה אפילו פוטנציאל זה מלמד על יכולת על כשרון
וזה כבר מעלה גנטית.
חסרונות אם זה מזערי לא נורא.
והרי גם במילא בסוף תראה את זה
ואם זה חסרון נורא
מי שצריך להתפשר יתפשר.
ומי שלא יחפש שידוך אחר.

תוכל לתת בבקשה דוגמא לתכונה שבגינה ״תחטוף״ או ״תברח״ שלא יכולת לדעת מבירורים ופגישות וכן תגלה בגרפולוגיה?
לברוח.
בעיה נפשית.
התמכריות.
התדרדרות במכשירים פרוצים.
מצבי רוח קיצוניים.
קמצנות.
עקשנות.

לחטוף
אדם שמצניע לכת ומתחסד עם קונו
אדם למדן שמגלים לך שהוא יכול להיות ראש ישיבה
ביכולות שלו בפונבי'ז
והכי חשוב שהבירורים מצטלבים עם הגרפולוגיה
אתה יודע שהאמינות חזקה.

למי שלא הבין אני יסביר.
אם לא תעשה גרפולוגיה .לא תדע. וכשתדע זה יהיה מאוחר....
אתם ממליצים בדיוק הפוך.
אל תדע .
מעלות?
חס ושלום אולי יהיה ציפיות שלא יתממשו ויגרום לעגמת נפש....
חסרונות?
חס ושלום אם בסוף תסגרו שידוך תגיע עם לב עצוב .
ואני אומר
מעלות שבגרפולוגיה אפילו פוטנציאל זה מלמד על יכולת על כשרון
וזה כבר מעלה גנטית.
חסרונות אם זה מזערי לא נורא.
והרי גם במילא בסוף תראה את זה
ואם זה חסרון נורא
מי שצריך להתפשר יתפשר.
ומי שלא יחפש שידוך אחר.
לא המליצו לא לדעת, המליצו לדעת ברמה מקובלת וסבירה, בירורים, פגישות וכו' ולהיות תמים עם ה' אלוקיך לגבי השאר.
ובאמת ויכוח עקר, בהצלחה לכולם.

בא נקרא לחברה מתחילת האשכול, ושתספר לנו אם כל הבחורים שירדו בעקבות הגרפולוגיה היו חוסר התאמה קיצוני או גילוי על רמה רוחנית במדרון תלול.
בלי לשאול אותה, בטוחה שזה נאיבי לחשוב שמי ששולח אלו הדברים שהוא בודק ומוריד
היו דברים מעולם.

לא המליצו לא לדעת, המליצו לדעת ברמה מקובלת וסבירה, בירורים, פגישות וכו' ולהיות תמים עם ה' אלוקיך לגבי השאר.
ובאמת ויכוח עקר, בהצלחה לכולם.
נכון ואולי תמים זה גם לא לברר?
אפוא הפלס לבדוק מה זה תמים?
לטעמי כל דבר שהוא התאמצות בלתי פרופורציונלית.
לשלם 500 שקל לגרפולוג זה נראה לי מאוד משתלם
זה השקעה ל80 שנה .
וזה לא התאמצות שמצריכה חקירות בסמינר או בישיבה
וכתוספת לבירורים ולפגישות זה מעולה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה