מדריך האם להשקיע במניות דיבידנד?

• הוסף לסימניות
עם עליית הביטקוין נוצר מצב שקרנות סל כמו MSTY או CONY מחלקות דיבידנדים באחוזים גבוהים בסביבות 10% לחודש, מלבד עליית ערך הקרן. אז אולי זה משתלם גם אחרי תשלום מס ריאלי של 25%
ואיזה דיבידנד הם יחלקו כשהביטקוין ישיל אחוזים ניכרים ממשקלו?

• הוסף לסימניות
למעשה,
איך אני מוצא מניות של חברות מבוססות בארה"ב,
שמחלקות דיבדנד של 3-4% בשנה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
למעשה,
איך אני מוצא מניות של חברות מבוססות בארה"ב,
שמחלקות דיבדנד של 3-4% בשנה?
יש רשימה שמתעדכנת כל חודש, יש בה נתונים על חברות שהגדילו למעלה מ 25 שנה, חברות שהגדילו בין 10-25 שנה ובין 5-10 שנים.
צריך ללמוד איך קוראים את הרשימה ואיך מסננים אותה (לבחור פרמטרים לסינון. אתה הרי לא רוצה לקנות חברה שמחר תפסיק לחלק דיבידנד....)

אתה יכול להוריד אותה מכאן- נשלח פעם בחודש למייל.

אם אתה רוצה ללכת על זה, הייתי ממליץ לך לשבת על הנושא ברצינות, ללמוד אותו לעומק- ואז להתחיל להשקיע.
בהצלחה!

נ.ב. כפי שהמלצתי בשרשור השני בנושא- ממליץ בחום על האתר הזה- (משם אני התוודעתי לנושא.)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שואל שאלת תם
יש לי חיסכון של 3000 שקל כל חודש ובנוסף הפקדה חדפ של 50 אלף
אני מתכוון להשקיע לטווח ארוך
מה עדיף לי האם לפזר וללכת חלק מניות דיבידנד (אפילו שיש בתחילת המאמר חיסרון)אבל בסופםו של דבר יהיה לי קצבה חודשית או רבעונית שזה ממש נחמד
ולפזר גם לקרן סל ונאמנות מחקות תא 90ובנקים או בנקים וביטוח או נפט וגז
ולשלב גם אס פי 500 כי ב5 שנים האחורנות תא 90 או תא נפט וגז עשו הרבה יותר תשואה מנאסדק ומאס 500
בקיצור מה אתם ממליצים כמובן שאסור להמליץ ולייעץ אבל לו הייתם במקומי
תודה רבה

• הוסף לסימניות
מה עדיף לי האם לפזר וללכת חלק מניות דיבידנד (אפילו שיש בתחילת המאמר חיסרון)אבל בסופםו של דבר יהיה לי קצבה חודשית או רבעונית שזה ממש נחמד
מה נחמד בזה?
אתה חוסך כל חודש 3,000 ש"ח
או שאתה צריך השלמת הכנסה?

• הוסף לסימניות
מה נחמד בזה?
אתה חוסך כל חודש 3,000 ש"ח
או שאתה צריך השלמת הכנסה?
אתה צודק אבל בוא נגיד תאורתית זה שווה
או לשים איפה שמחלק דיביד וזה מושקע שוב
אז מה אתה כן מכוון מכל הדברים שרשמתי שם
אתה ממליץ בכלל על תא 90 ובנקים? או נפט וגז ?

• הוסף לסימניות
שואל שאלת תם
יש לי חיסכון של 3000 שקל כל חודש ובנוסף הפקדה חדפ של 50 אלף
אני מתכוון להשקיע לטווח ארוך
ולפזר גם לקרן סל ונאמנות מחקות תא 90ובנקים או בנקים וביטוח או נפט וגז
ולשלב גם אס פי 500 כי ב5 שנים האחורנות תא 90 או תא נפט וגז עשו הרבה יותר תשואה מנאסדק ומאס 500
בקיצור מה אתם ממליצים כמובן שאסור להמליץ ולייעץ אבל לו הייתם במקומי
תודה רבה
למעשה גם אם תקנה קרן סל מחכה סנפ אתה יכול לקבל דיבידנדים.
כך שאם התלהבת מהרעיון לקבל כל רבעון כסף אז זה לא סותר.
יש הרבה סברות למה להעדיף מחלקות והרבה סברות למה לא,
אבל תחשוב שהרבה חברות צמיחה לא מחלקות ואם אתה בוחר בדיבידנד אתה לא משתתף בצמיחתן.
ואעפ״כ יש סברות לכאן ולכאן.

לגבי מדדים סקטוריאליים, היות ויש מחזוריות בכלכלה תמיד יש סקטור שמרגיש יותר טוב בתקופה מסוימת (אז אולי הביצוע האחרון זה סיבה דווקא לא להשקיע שם?) וזה אומר שבזמנים אחרים יהיה להיפך ובמדד רחב אתה כולל את הכל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כאשר חברה מחל! קת דיבידנד שווי המנייה מתעדכן ומופחת ממנה ערך הדיבידנד מקור>>>
@השקעות R הון בעצם אני מבין שאתה טוען שמה שהסולידית כתבה בפוסט האחרון שמצוי מאוד שבמהלך היום מתעדכן השער כאילו לא חולק. אינו נכון?! או שמדובר בעלייה שאילו לא היתה חלוקה דיבינד היתה מטפס פלוס גובה הדיבנד?!

• הוסף לסימניות
@השקעות R הון בעצם אני מבין שאתה טוען שמה שהסולידית כתבה בפוסט האחרון שמצוי מאוד שבמהלך היום מתעדכן השער כאילו לא חולק. אינו נכון?! או שמדובר בעלייה שאילו לא היתה חלוקה דיבינד היתה מטפס פלוס גובה הדיבנד?!
הסולידית עברה שינוי פסיכולוגי בשנים האחרונות.
חלק גדול ממה שהיא כותבת, הוא השקפה ולא נתונים.

• הוסף לסימניות
היא צודקת
הדיבידנד לא תמיד יורד מייד
יש סיבות שונות שמשפיעות על מחיר מנייה
יכול להיות שביקוש סתמי שנוצר ביום מסוים, גורם למנייה לעלות
אילולי כן מחירי המניות לא היו משתנים
כל עוד לא הגיע מידע חדש לשוק.
אבל לנגד עיננו רואים איך מחירי המניות משתנים ללא הרף ללא כל סיבה.

אבל גם היא כותבת
"ברור לי היטב שדיבידנדים הם לא "כסף בחינם"."
וזה מה שמעניין אותנו למעשה.

• הוסף לסימניות
ירידת המחיר בשיעור דיבידנד ״למחרת״ בשוק אמריקני בפועל נכונה רק בתיאוריה היות ודיבידנד על פי רוב לא גדול מספיק ומחולק לארבעה חלקים.
בשווקים שדיבידנדים מחולקים פעם בשנה בשיעור גדול מערך המניה זה נראה לעין בלתי מזוינת.

• הוסף לסימניות
?
אתה מסביר למה היא לא צודקת.
נראה לי שהכוונה שהיא צודקת בנתונים אבל עד כמה שהיא עצמה מסכימה שזה ברור שזה לא בחינם
ולגבי העליות שערים הרי יתכן משתנים נוספים אפילו אם הם עלומים לנו. א"כ למה לזקוף את זה לתיקון להפחתה עקב חלוקת דיבידנד

• הוסף לסימניות
הסולידית עברה שינוי פסיכולוגי בשנים האחרונות.
חלק גדול ממה שהיא כותבת, הוא השקפה ולא נתונים.
זה נכון המון ממה שכתבה במאמר הנזכר הם תחושות בטן שלא מגובות בנתונים.
לדוגמא, שבחברות המחלקות דיבדנד פחות כסף מתבזבז וההנהלה יעילה יותר,
זה הרי דבר שניתן לבדיקה בקלות כיום, אחרי למעלה ממאה שנות בורסה,
ואעפ"כ היא לא הביאה בדל ראיה לטענתה,
וכנראה בגלל שאין כזו.
ועוד הרבה דברים דומים לזה.

• הוסף לסימניות
הם מחלקים החודש 1.33 דולר על כל מניה
(גילוי נאות: מחזיק)
אמנם אחר שקראתי את השרשור הזה
https://dividaat.com/forum/threads/מניית-msty.1268/#post-16124, אני שוקל למכור את הרוב
בחלוקה האחרונה שבוע שעבר חילקו 2.37 לפני מס. שינוי במבנה של הפוזיציות המתאפשרות להם יכולות להעלות את הדיבידנד עוד יותר.
אבל הסיכון מעל כל קנה מידה.
אני אישית כבר החזרתי את הקרן ויותר מהדיבידנדים ומחיר הממוצע שקניתי כמעט אותו דבר
לכן אין לי כבר סיכון אבל אני מתחיל כבר לספור לאחור לקראת מכירה.
בעוד הביטקוין הוכיח כי הוא חוזר לשיאים חדשים אחרי קריסות מטורפות. מסטר עברה רק קריסה אחת משמעותית ומסטי לא עברה שוק דובי בכלל.
לכן מה יקרה הפעם הבאה שהביטקוין יקרוס עשרות אחוזים ואיתו מסטר . מה יקרה למסטי ? מחיקה לא מילה גסה והיא יכולה לא לחזור מזה.
לכן הסיכון מאד מאד גדול וצריך לקחת את זה בחשבון כמה שהדיבידנד המכובד מפתה.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה