כללי האם ללקוחה מותר לעשות כזה דבר????????

• פותח הנושא TK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
עיצבתי ללקוחה פלייר דו צדדי שלחתי להדפסה -עד כאן הכל בסדר

היא בקשה ממני שאשלח את הקובץ גם למידעון ששם היא רוצה לפרסם את זה בתור מודעה על 2 עמודים

עכשיו אני פותחת את המידעון הזה ואני רואה שהם לקחו את מה שאני עשיתי "ושחקו " עם זה הם בעצם עשו מזה מודעה אחת הם הכניסו את הכל על עמוד אחד

שאלתי : האם מותר לעשות כזה דבר??????
ועכשיו אני נזכרת שהיא ביקשה ממני את הקובץ פתוח ואמרתי לה שאני לא נותנת קבצים פתוחים אלא אם כן משלמים מחיר שונה- אז היא מצא דרך אחרת לעשות שינויים במודעה

(אם שמרתי את זה עלPDF זה לא מספיק סגור ? אפשר לפתוח את זה???)

אני מחכה לתגובותיכם ,אם יש לי מה לכעוס כ"כ :mad:

• הוסף לסימניות
כבר שמתי לב שבקובץ PDF אפשר לשחק, והרבה.

• הוסף לסימניות
זה באמת מכעיס:eek:
לגבי אם מותר לא ברור לי
pdf בעיקר שנעשה באילוס' אפשר לערוך (לא לגמרי אבל אפשר)

• הוסף לסימניות
psf בעיקר מאילוס' אפשר אכן לערוך כמעט לגמרי (כל הוקטורים כולל מלל)
מה שכן: לדפוס צריך לשלוח תמיד pdf בשביל האיכות
אבל לפרסום בעיתון אני שולח תמיד gpej
והאמת שלרוב העיתון מבקש כך.

החוצפה היא עכ"פ בכך שהיא ביקשה פתוח... ואח"כ הם "עזרו" לה

• הוסף לסימניות
כאשר שומרים קובץ אילוס כקובץ פי די אף יש אפשרות לסמן או לבטל "preserve illustrator editing capabilitie" שזה אומר אפשרות עריכה באילוסטרייטור. אם מורידים את הסימון זה מתקבל בלי אפשרות עריכה ושינוי.

• הוסף לסימניות
שאלה:

מכרתי למישהו מכונת כביסה. של חברת בוש. עם פתח אחד.

למחרת אני רואה אותו משתמש במכונה בביתו - עם שני פתחים, איך ייתכן? פשוט מאד - הוא קרא לטכנאי וביקש ממנו לייצר לו עוד פתח!

האם מותר לו לעשות זאת?

• הוסף לסימניות
ועדיין אפשר לשנות רק שזה מסובך (מסכות גזירה וכו')

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;827367:
כאשר שומרים קובץ אילוס כקובץ פי די אף יש אפשרות לסמן או לבטל "preserve illustrator editing capabilitie" שזה אומר אפשרות עריכה באילוסטרייטור. אם מורידים את הסימון זה מתקבל בלי אפשרות עריכה ושינוי.
עשיתי את זה באינדיזיין גם שם יש אפשרות כזאות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;827368:
שאלה:

למחרת אני רואה אותו משתמש במכונה בביתו - עם שני פתחים, איך ייתכן? פשוט מאד - הוא קרא לטכנאי וביקש ממנו לייצר לו עוד פתח!

האם מותר לו לעשות זאת?
שאלה:
האם כולם חושבים כך?????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;827371:
שאלה:
האם כולם חושבים כך?????

חד משמעית לא.
כלומר אין שום בעיה אבל לוקחים על כך יותר (כנ"ל)

• הוסף לסימניות
שאלה:

האם מותר לו לעשות זאת?

מעניין. בנוגע לפונטים לדוגמא חל איסור על שינוי כלשהו, לא?

• הוסף לסימניות
הדיון בנושא מזכיר סיפור על רב (לא זוכרת איזה אשמח לעדכון) שכאשר באו להגיד לו שפלוני העתיק מחידושיו לספר משלו (ז"א מתגנדר בנוצות לא לו) הגיב: "עם זה אין לי בעיה רק שלא יכתוב את שמי תחת החידושים שלו"
"האיש עם המכונת כביסה" השתמש בו בשטחו הפרטי. מה שאין כן המקרה כאן כאשר משנים עיצוב ומפרסמים את זה על שם היוצר המקורי.

• הוסף לסימניות
הדברים פה לכאורה די ברורים:
ברגע שמודיעים ללקוח שלא נותנים פתוח כדי לא לעשות שינויים, ושפתוח עולה עוד כסף, אין כאן הרבה ברירות איך לכנות את הלקוח.

בכל מקרה, ראיתי בהרבה תגובות שאנשים אומרים על כאלה דברים "כפרה" ולא הולכים בשביל זה לרב. אבל וודאי שתפיקו לקחים לגבי כזה "לקוח"....

• הוסף לסימניות
שאלה:

האם מותר לו לעשות זאת?

הבדל קטן:
הגרפיקאי לא מוכר את הגרפיקה שהוא יצר. הוא מוכר שימוש מוגבל.
וע"כ, כל חריגה ממנו מהווה הפרה של זכויות היוצרים.
במיוחד - כאשר מודיעים אותו על כך, כבמקרה דנן.

משא"כ במכירת מוצר, שם לא מוכרים שימוש, מוכרים את המוצר עצמו.

• הוסף לסימניות
עצה טובה שכדאי להשתמש בה : שסוגרים קובץ מפוטושופ או איליוסטרטור קודם כל עושים שיטוח תמונה ואז מיצאים את זה לאינדזיין ושלום על ישראל הקובץ סגור ולא יכולים לעשות כלום וזהגם חוסך את כל התלונות שלכם, בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
שאלה:

האם מותר לו לעשות זאת?

זה בכל אבל בכלל לא אותו הדבר.
את מכרת יצירה לשימוש מוגבל. ולכאורה אם המקומון לא היה מצליח לפתוח את הקובץ היא לעולם לא היתה יכולה לעשות שינויים.

אני יכולה לומר שהיה לי מקרה דומה, ואת הלקח ממנו אני מקווה שאצליח להעביר.
למקומון אין לך מה לבוא בטענות כי מסתמא הם יגידו שהם עובדים מול מי שמשלם ואת צריכה לבוא ללקוחה שלך בטענות.
בנוגע לפנייה ללקוחה זה תלוי בך אם את מוכנה לוותר או לא על העיניין של התשלום/ זכויות היוצרים וכל מה שיכול להיות. בכל אופן תשמרי על יחס נעים, בצורה מכובדת. כי השם שלך חשוב יותר מהמודעה הספציפית הזו, כדאי שללקוחה ישאר טעם טוב. מה שכן אם בכל אופן חשוב לך לשמור על התנאים שהצבת ( וזו זכותך וזה מובן) כדאי לפנות אליה בנימוס ולהסביר את הדברים בצורה יפה ולא דורשת... ולעתיד, כדאי לך להכין "חוזה" עבודה, ולפני שאת מתחילה להחתים את הלקוחה. כך נפטרים הרבבה בעיות....
הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
אם הורידו את השם שלך,
תשמחי שחסכו לך את העבודה ה"נעכסית" הזו :)

(אם ערכו את הסלט הזה תחת שמך, תבקשי תבין ותקלין על פגיעה בשמך הטוב...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gila;827367:

כנראה שלא ניסית.

מי שחשוב לו באמת למנוע עריכה, שישלח jpg

• הוסף לסימניות
כבר ראיתי מספיק שבועונים שהצליחו לחתוך גם מתוך JPG מודעות.
אבל תבינו את האנשים שהזמינו מודעה בעלון מקומי, המחיר כולל גרפיקה, הם רק רוצים להוסיף את המילה שבוע אחרון בשביל זה הם צריכים להתקשר לגרפיקאית שתעביר לעלון וכו.. ולשלם על זה עוד כסף
אה שכחתי, בשבוע הבא הם רוצים להוסיף שהמבצע ממשיך ולדחוס את הכל ברבע עמוד.

אני נותנת את המודעה סגורה, ושהשבועונים יעשו ממנה מה שהם רוצים בכיף, לא שווה את הבלגן והבלבול מוח הזה בתמורה לכמה שקלים.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה לערוך JPG?
אף אחד פה לא ראה פוטושופ מבפנים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה