תרופה האם לרופאים באמת יש אינטרס 'לדחוף' לי תרופות?

• הוסף לסימניות
שמעתי על כך כמה פעמים בעבר,
אבל לא ממקור מוסמך.
יש למישהו ביסוס לזה שהרופאים מרוויחים מזה שהפציינטים קונים את התרופות שהם רושמים?
אם יש כאן מישהו מתחום הרפואה, אשמח לשמוע את דעתו:)

• הוסף לסימניות
זה נשמע כמו משהו ממש מלוכלך..
מה גם שאם התרופות עוזרות מה זה משנה אם הם מרוויחים מזה או לא?

• הוסף לסימניות
אני לא מדברת על דברים רציניים.
אלא כל מיני משחות, שחלקן אפשר לקנות ללא מרשם וכו'.
אסביר למה אני שואלת-
אתמול הייתי במרפאה עם הילדה, הראיתי לרופאה משהו שלא הייתי בטוחה שהוא בעייתי.
מיד כשראתה היא אמרה- זה בסדר גמור. אין בזה בעיה.
ואחרי שהתיישבה על המחשב, אמרה- אני ארשום לך משחה, תמרחי לה וכו'...
אמרתי לה- את בטוחה שצריך? והיא ענתה בביטחון- כן, בטח...
היה נשמע לי מוזר.
ומיד נזכרתי בקוננספירציה הזאת.

• הוסף לסימניות
זה נשמע כמו משהו ממש מלוכלך..
מה גם שאם התרופות עוזרות מה זה משנה אם הם מרוויחים מזה או לא?
משנה לי מאוד!!
התרופות והמשחות האלו עולות לי כסף,
ומה אני צריכה להקשיב לכל מה שהרופאה אומרת לי אם האינטרס שלה לא נקי??
(אחת הבנות שלי כשהיתה קטנה סבלה מאסטמה של העור ובנשימה , ועכשיו אני אוחזת איך כל פעם שהגעתי איתה לרופאת ילדים, הייתי יוצאת עם ערמות של משחות, סבונים רפואיים, משאפים וכל מיני. שקית מלאה כמו של מבוגרים. בטח כמה כסף עשו עלי)

• הוסף לסימניות
גם אני שמעתי משהו כזה שרופא מקבל בונוס על מרשמים, למרות שלכאורה קופת החולים מפסידה כי היא צריכה לממן חלק ממחיר התרופה.
באמת לפי כמות המרשמים שכל אחד מקבל זה מריח חשוד ואני בכלל לא ממתנגדי החיסונים-מחסנת ומתחסנת ובעיקרון מאד מאמינה ברפואה הקונבנציונלית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה