האם מהירות הגלישה אכן תלויה במהירות שאני קונה אצל הספק?

• פותח הנושא s976
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הייתי מחובר לספק עם מהירות 1.5 מגה. לפני זמן מה שידרגתי ל-5 מגה. ולא הרגשתי שום הבדל. ובכלל אף פעם לא ראיתי שאני מוריד משהו עם קצב של 1.5 מגה, וכל שכן לא 5 מגה. ואפילו לא קרוב לזה.
כעת עשיתי ניסיון, העליתי קובץ של 25 מגה בFTP לשרת הממוקם בארץ, מחרות האחסון הנחשבות לטובות. קצב העלאה היה כ-90KB והורדה כ-110KB זאת אומרת פי 6 פחות ממה שצריך להיות [ואני חושב שרוב הגולשים רגילים לגמרי למציאות זו, ואינם מצפים שקובץ של 25 מגה ירד להם בפחות מ3-4 דקות].
נראה, שגם עם ה'צינור' שביני לבין ספק פתוח, בהמשך הדרך ה'צינורות' הם סתומים... כך שמהירות הגלישה שנותן לי הספק אף פעם לא באה לידי ביטוי. אני מניח אם כן, שגם אם אני אשדרג למהירות של 100MB, המצב לא ישתנה כלל. ובכלל, אין שום סיבה להתחבר לספק עם מהירות העולה על 1.5 מגה. מצד השני, הרי לא יתכן שכולם כל כך טיפשים... אז כנראה שיש לי איזו טעות בחשבון...
יש למישהו הסבר?

• הוסף לסימניות
דבר ראשון שים לב כשספק האינטרנט אומר לך 5 מגה הוא מתכוון מגה ביט bit וגודל קובץ נמדד במגה בית byte פי שמונה יותר...
דבר שני לא מספיק להגדיל את מהירות הגלישה אצל הספק צריך להגדיל את המהירות גם אצל ספק התשתית ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;798477:
דבר שני לא מספיק להגדיל את מהירות הגלישה אצל הספק צריך להגדיל את המהירות גם אצל ספק התשתית ...
ברור.
ודרך אגב, כשאני בודק את המהירות באתר הספק, אני מגיע ל-5מגה.

• הוסף לסימניות
בקיצור הדרך היעילה ביותר לנצל את הרוחב פס הוא להשתמש עם טורנט שיפוצץ אותו בנתונים.
הנה פוסט שאהבתי בנושא, (לא תמיד זה תלוי בך...)

• הוסף לסימניות
זה גם משנהו באיזה חיבור יש לך למחשב מהראוטר,
ובכן עלה עד הספק
הספק יכול לתת לך כמה מהירות שהם רוצים, אבל אם באצלך המהירות איטי, אז זה לא עוזר לך שום דבר
קודם כל תבדוק איזה מהירות נותן הכרטיס רשת לך לכבל תלך למצב של הכרטיס תבדוק מה כתוב במהירות
וחוץ מזה יכול ליהות הבעיה בהחיבור מהמחב לראוטר, כמה מהירות שהוא יכול להביר
יש מ100 ויש מ1000

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pc com;798603:
זה גם משנהו באיזה חיבור יש לך למחשב מהראוטר,
ובכן עלה עד הספק
הספק יכול לתת לך כמה מהירות שהם רוצים, אבל אם באצלך המהירות איטי, אז זה לא עוזר לך שום דבר
קודם כל תבדוק איזה מהירות נותן הכרטיס רשת לך לכבל תלך למצב של הכרטיס תבדוק מה כתוב במהירות
וחוץ מזה יכול ליהות הבעיה בהחיבור מהמחב לראוטר, כמה מהירות שהוא יכול להביר
יש מ100 ויש מ1000
אני חושב שהכרטיס שלי הוא בסדר גמור. עובדה, שכאשר אני בודק את מהירות הגלישה באתר
הספק, זה מגיע ל5מגה.
אבל, לפני הכל, הייתי רוצה לשאול אותכם, האם באמת אצלכם זה קורה, שאתם מורידים קבצים במהירות הקרובה למהירות שנותן לכם הספק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;798660:
אני חושב שהכרטיס שלי הוא בסדר גמור. עובדה, שכאשר אני בודק את מהירות הגלישה באתר
הספק, זה מגיע ל5מגה.
אבל, לפני הכל, הייתי רוצה לשאול אותכם, האם באמת אצלכם זה קורה, שאתם מורידים קבצים במהירות הקרובה למהירות שנותן לכם הספק?

אתה לא הבנת מה שכתבתי
הכרטיס שלך 100 אחוז טוב, רק אתה עושה כאן ביבול קצת
יש כמה דברים כדי שהמהירות יהיה כמו שצריכים
קודם הכרטיס רשת יהיה לו אפשרות של 100\1000 Mbps
זה אומר מגה ביט לפי שניות, השאלה זה כמה המקסימום של הכרטיס, יכול ליהות מוגדר כ 100 או כ1000 או כאוטומטי, עדיף שיהיה מוגדר אוטומטי (עם תתגדיר 1000 בכרטיס שהמקסימום ה100, אז החיבור לא יזהה)
עכשיו חוץ מזה יש הכבל CAT5 או CAT5E, שיש בהם אותו דבר, שהם מוסגלים להעביר 100 או 1000 mbps,
איזה כבל יש לך CAT5 שזה 100
או כבל CAT5e שזה 1000
בכל זאת חייב הראוטר גם לתמוך להברה נתונים,
אז תוציא את הנתונים שלך לדעת איפה אנחנו אוחזים
תודה

http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pc com;798847:
זה אומר מגה ביט לפי שניות, השאלה זה כמה המקסימום של הכרטיס, יכול ליהות מוגדר כ 100 או כ1000 או כאוטומטי, עדיף שיהיה מוגדר אוטומטי (עם תתגדיר 1000 בכרטיס שהמקסימום ה100, אז החיבור לא יזהה)

תוכל לכתוב לנו איך בודקים את הגדרת הכרטיס במחשב?
(לי יש windows 7)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pc com;798847:
אתה לא הבנת מה שכתבתי
הכרטיס שלך 100 אחוז טוב, רק אתה עושה כאן ביבול קצת
יש כמה דברים כדי שהמהירות יהיה כמו שצריכים
עכשיו חוץ מזה יש הכבל CAT5 או CAT5E, שיש בהם אותו דבר, שהם מוסגלים להעביר 100 או 1000 mbps,
איזה כבל יש לך CAT5 שזה 100
או כבל CAT5e שזה 1000
בכל זאת חייב הראוטר גם לתמוך להברה נתונים,
אז תוציא את הנתונים שלך לדעת איפה אנחנו אוחזים
תודה

http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm
הכרטיס שלי הוא 100Mb ומעולם לא נגעתי בהגדרות שלו. לכן אמרתי שמן הסתם זה בסדר גמור, ואין שום סיבה שהוא יוריד לי את הקצב העברה ל-100KB. חוץ מזה אמרתי, שאם אני רואה שבבדיקה של החיבור שלי באתר הספק, אני מגיע לקצת של 5MB, אז לא יתכן שיש לי בעיה בכרטיס. אני לא צודק?
כבל אין לי כלל.
תודה.

• הוסף לסימניות
יש חברות שנותנות לך בדיקת מהירות בשרת פנוי המיוחד לכך. לוכן זה לא משקף את המצב האמיתי. אם אתה רוצה בדקת מהירות אמינה ובלתי תלויה: speedtest.net עושה את העבודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י PCM;799034:
יש חברות שנותנות לך בדיקת מהירות בשרת פנוי המיוחד לכך. לוכן זה לא משקף את המצב האמיתי. אם אתה רוצה בדקת מהירות אמינה ובלתי תלויה: speedtest.net עושה את העבודה.
תודה רבה. בדקתי שם. זה בדיוק מה שרימון מכרו לי.
המסקנא היא שהספק והתשתית (וכן המחשב שלי, על הרכביו השונים) הם בסדר גמור. הבעיה היא בשרתים השונים, שרובם אינם מאפשרים גלישה מהירה דיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;798940:
הכרטיס שלי הוא 100Mb ומעולם לא נגעתי בהגדרות שלו. לכן אמרתי שמן הסתם זה בסדר גמור, ואין שום סיבה שהוא יוריד לי את הקצב העברה ל-100KB. חוץ מזה אמרתי, שאם אני רואה שבבדיקה של החיבור שלי באתר הספק, אני מגיע לקצת של 5MB, אז לא יתכן שיש לי בעיה בכרטיס. אני לא צודק?
כבל אין לי כלל.
תודה.

עם אין
לך כבל
איך אתה מתחבר?
לוח הבקרה \ מרכז הרשת והשיתוף \ בצד ימין שנה הגדרות מתאם \
אתה רואה כל הכרטיסים שיש , קליק ימיני תבחר מצב, ושמה תראה את החיבור

• הוסף לסימניות
1. דבר ראשון כמו שאמרו לך , במהירות 5 מגה-ביט אתה אמור לקבל בערך 550 ק"ב במצב אופטימלי.
דרך אגב , FTP הוא הרבה יותר יעיל מהורדה דרך דפדפן (יש המון תקורה בהורדה בפרוטוקול HTTP).

2. המונח "מהירות" ביחס לרוחב פס משובש לחלוטין. אין קשר אפילו קלוש או נסיבתי בין רוחב פס למהירות.
מהירות העברת הנתונים תלויה ב"שיהוי" - LATENCY , הזמן בפועל שלוקח לחבילת נתונים להביע מהשרת המספק אותה עד למחשב הלקוח.
רוחב פס הוא כמות הנתונים שיכולה לעבור בשניה , כמו "צול" של צינור. בצינור רחב יותר יעברו יותר מים מאשר בצינור צר יותר, אבל לא מהר יותר. המהירות של המים תלויה בלחץ מים בבניין שלך (משאבה , מגדל מים וכו).

3. אם אתה לא מקבל את רוחב הפס המלא שהובטח לך זה בדכ אחד מה-3 סיבות כדלהלן
א. הספקים עושים OVERBOOKING - מוכרים הרבה יותר רוחב פס ממה שיש להם באמת , לכן המהירות היא עד 5 מגה. אבל לא מובטח , בזמני עומס במיוחד אם הנתונים מגיעים מרחוק כמו אסיה או צפון ארהב תאלץ לחלוק את רוחב הפס עם עוד משתמשים.
למשתמשים עסקיים יש אפשרות לקבל רוחב פס מובטח , אבל זה מאוד מאוד יקר.
ב. סינונים בדרך, אם יש איזה שרת שמסנן את התעבורה שלך כמו רימון וכדו' בהרבה מקרים זה יכול לפגוע בביצועים של התעבורה. גם ברוחב פס וגם במהירות. ההסבר פשוט, כל חבילת נתונים שממוענת אליך עוברת קודם אל השרתים של המסנן ואז אליך ואז אתה כמובן תלוי ברוחב הפס הפנימי של המערכת שם.
ג. השרת המרוחק לא תמיד יכול לשלוח נתונים במהירות הגבוהה שאתה יכול להוריד.

4. יש גם הבדל קטן בין ה DSL של בזק ל DOCSIS של HOT. ב DSL לכל לקוח יש קו ייעודי מהמרכזיה עד לבית והוא לא מושפע מעומס בגלל שימושי השכנים וכדו (אלא אם כן ברמות מאוד מטורפות ואז בדכ בזק דואגים להתקין עוד סיבים אופטיים למרכזיות המשנה שלהם) ב HOT כל השכנים יושבים בטור על כבל תקשורת אחד (עם נפח תעבורה מאוד גדול) - אם הרבה שכנים טוחנים את הפס , בהחלט מרגישים את זה. אבל בדכ HOT גם זולים יותר מבזק.

5. במהירויות כאלה נמוכות יחסית של 500 קב אין כמעט משמעות לסוג הכבל והגדרות מערכת.

6. לא רשמי ולא לציטוט, בגלל האמור בסעיף 3 , ברור שלחברות יש מנגנון תיעדוף של לקוחות בזמני עומס. קורים לזה QOS. רק תנחשו לבד לפי מה חברה עסקית מתעדפת לקוחות.
יש כמובן חברות שיש להן יותר רוחב פס כמו בזקבינל , אבל יש להם הרבה יותר לקוחות אז קשה לדעת באמת כמה תקבל.
מנסיון שלי , בבזקבינל תמיד קיבלתי את מלא רוחב הפס (בדקתי עד 50 מגה בDSL ) משרתים מהירים (כמו MICROSOFT או INTEL או RAPIDSHARE וכדו').

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה