התייעצות האם מה שתמיד אמרו שבמקום שאבא אחד יקנה 10 דירות עדיף שכל זוג יקנה את הדירה של עצמו ,האם עכשיו זה אכן קורה?איך זה טבעי? רחמנות לא לימדו אותכם? החילוק הוא שלפני הנישואים אנשים לא מבינים מה זה כסף ולכן הם מדמיינים שהם יכולים לדרוש מההורים, אחרי החתונה מי שמבקש את הכסף שהבטיחו לו -ולהורים אין את האמצעים, זה ברור שזה אכזריות -ולא אני אמרתי את זה...אגב, זה נראה שהתגובות מתחלקות ל2 ההורים בעד שינוי, והזוצים נגד, טבעי לא...
מטרת האשכול היא פשוטה מאוד.מה מטרת האשכול
להועיל להורים שמחתנים
להועיל לנו כמחתנים עכשיו
או להועיל לנו כמחתנים בעתיד
אולי צריך לתת רעיונות לילדים איך לתמוך בהורים שלהם ? יש עניין קטן שנקרא כיבוד הורים ולא כיבוד ילדים...לכן צריך לתת להורים רעיונות איך הם יכולים לתמוך בילדיהם לאו דווקא בכסף.
נכון זה מבחינת כיבוד הורים מאוד חשוב.אולי צריך לתת רעיונות לילדים איך לתמוך בהורים שלהם ? יש עניין קטן שנקרא כיבוד הורים ולא כיבוד ילדים...
הדור של היום הרבה יותר חכם מבחינה פיננסית...
מסכים עם כל מילה, רק שזה נכתב בצורה כאילו אנחנו צריכים לעזור להם לעזור לנו...אבל יש כאן עוד נקודה מאוד חשובה שה' ברא את העולם שמצב בריא זה שההורים הם אלו שתומכים בילדים.
ילדיי קטנים ואני לא בסטטוס מחתנת אבל רואה את המצב מאחים ואחיות הגדולים שלי...מסכים עם כל מילה, רק שזה נכתב בצורה כאילו אנחנו צריכים לעזור להם לעזור לנו...
אני חושב שהמקור לחתן את הילד הוא מהגמ': האב חייב בבנו, למולו, ולפדותו, וללמדו תורה ולהשיאו אשה. השאלה איפה הגבול ועד איזה גיל...
ואני באמת מסכים שצריך להתאגד ולעזור להורים שלנו לסיים את החובות המטופשים שהם לקחו בגללנו ולעצור את החגיגה...
העולם משתנה בין אם תרצו /תסכימו ובין אם לאאי אפשר לשנות את העולם.
בסוף בלי קשר לכן דירה או לא גדולי ישראל קבעו את זה עוד לפני השואה שישלמו יקר על בחוריםלכל מי שחושב שיהיה שינוי....
אבא שלי שמעל 80 סיפר לי שכשהיה אברך צעיר בתחילתו של עולם הכוללים בארץ
אמרו שעוד מעט זה יפסק אצל האברכים כי כשההורים אברכים הם לא יוכלו לתת דירות.
ולידיעתכם מי שנותן היום הכי הרבה זה אברכים....
כבר שנים אומרים שאטוטוטו יהיה שינוי וזה לא קורה.
קחו ישיבה כמו תפרח ש98% מהורי הבנות שלוקחים משם הם אברכים, ותראו כמה משלמים שם לבחור, או לפחות מתחייבים לשלם.
לכו לפונביז' וחברון ותציעו מיליון שח אבל שידוך שלא הכי מתאים להם לספר עליו לחבר'ה - בכל ישיבה והסגנון שלה...
גם אם מדובר בשידוך מתאים וטוב,
אף אחד מהבחורים לא יציץ לכיוון.
הבחורים הטובים באמת או אלו שנקראים טובים, מוצפים בהצעות עם כסף שרובם באמת נותנים אותו.
איך זה הגיוני???
תפתחו כאן את האשכולות של ההשקעות ותבינו שיש אנשים שהשקיעו ומזה הם משלמים,
ויש כאלו שלוקחים חובות מטורפים ועם זה או נופלים או לא משלמים.
אבל הרוב משלם ולא נראה שהרוב חוטף התקף לב,
כנראה שרוב אלו שנותנים חשבו על זה הרבה שנים קודם והשקיעו.
ומכיוון שלמרות כל מה שעובר בשנים האחרונות לא נראה צל של שינוי
המסקנא שמי שהילדים שלו עוד לא הגיעו לגיל שידוכים, והוא כבר חיתן את עצמו...
שיתחיל להשקיע !!!!!!!
וכבר אמרו חזל שבעיקבתא דמשיחא היוקר יאמיר, אבל הם לא אמרו שכולם לא יעמדו במחירים, מי שמאמין לחזל פשוט מתכונן ליוקר שיאמיר.
איך ישקיעו אם הם אברכים, שבמלגה החודשית בקושי מכסים תשלום למעון ומחיה בסיסיתלכל מי שחושב שיהיה שינוי....
קחו ישיבה כמו תפרח ש98% מהורי הבנות שלוקחים משם הם אברכים, ותראו כמה משלמים שם לבחור, או לפחות מתחייבים לשלם.
לכו לפונביז' וחברון ותציעו מיליון שח אבל שידוך שלא הכי מתאים להם לספר עליו לחבר'ה - בכל ישיבה והסגנון שלה...
הבחורים הטובים באמת או אלו שנקראים טובים, מוצפים בהצעות עם כסף שרובם באמת נותנים אותו.
איך זה הגיוני???
שיתחיל להשקיע !!!!!!!
וכבר אמרו חזל שבעיקבתא דמשיחא היוקר יאמיר, אבל הם לא אמרו שכולם לא יעמדו במחירים, מי שמאמין לחזל פשוט מתכונן ליוקר שיאמיר.
זו באמת שאלה טובה,איך ישקיעו אם הם אברכים, שבמלגה החודשית בקושי מכסים תשלום למעון ומחיה בסיסית
מי שיש לו לשלם תבוא עליו ברכה, אבל לייצר חברה שמדברת על לקנות חתנים תלמידי חכמים, בה בעת שהדרך אליה עוברת ב'שביל הכסף' זה קצת מופרך, וכי מה אשם הורה שהשקעתו לא הניבה את הסכום הדרוש... האם עליו להביט בעיניים כלות בשכנים המדושנים ולהתפשר בלב צבוט על חתן שהוא בחיים לא היה לוקח בעולם חופשי ומתוקן.לכל מי שחושב שיהיה שינוי....
איך זה הגיוני???
שיתחיל להשקיע !!!!!!!
אני רוצה להזכיר שוב, יש כל כך הרבה "דפקטים" בשידוכים, שמי שיאמין שה' נותן לחם לכל בשר והוא המכוון, "יתפשר" בחוכמה ויזכה להשיא ביתו באושר .מי שיש לו לשלם תבוא עליו ברכה, אבל לייצר חברה שמדברת על לקנות חתנים תלמידי חכמים, בה בעת שהדרך אליה עוברת ב'שביל הכסף' זה קצת מופרך, וכי מה אשם הורה שהשקעתו לא הניבה את הסכום הדרוש... האם עליו להביט בעיניים כלות בשכנים המדושנים ולהתפשר בלב צבוט על חתן שהוא בחיים לא היה לוקח בעולם חופשי ומתוקן.
עד לא מזמן היה גם ערך מוסף לבחורה מוכשרת שיכלה להביא משכורת טובה כפיצוי על היעדר הסכום הראשוני, כעת זה כבר גם לא קיים... וכל מה שקובע זה כסף.
אני נמנע מלהכליל... אבל יש בזה עיוות מוסרי ראשון במעלה, וריחוק עצום מ'עולם האמת' שזה הוא העולם שבו מקבלים את השכר על מידות טובות והוגנות בדיוק כמו על לימוד תורה.
תיקח מחשבוןחלק מהשינוי זה גם שינוי במקום המגורים
אם נעודד את המגורים במקומות זולים זה יוריד גם את סכומי ההתחייבות
זה המטרה של השינוי חשיבהתיקח מחשבון
כמה זוגות חרדים מתחתנים בשנה - כמה מתוכם בציבור הליטאי.
וכמה מתוכם עברו לפריפריה....
אם היה שינוי הפריפריה הייתה פי 5 ממה שהיא
יש שינוי נכון, אבל הציבור הליטאי גדל מאוד מאוד ובאחוזים זה עדיין נמוך מאוד מאוד,
עצוב, אבל זו המציאות
מי שחושב שאם לא ייתן/יבטיח סכום גדול לא יקבל חתן תלמיד חכם וכן מי שדואג איך יוכל ללמוד כל השנים אם לא יקבל דירה חסר לו האמונה הבסיסית ביותר,אני רוצה להזכיר שוב, יש כל כך הרבה "דפקטים" בשידוכים, שמי שיאמין שה' נותן לחם לכל בשר והוא המכוון, "יתפשר" בחוכמה ויזכה להשיא ביתו באושר .
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו: