כללי האם מותר לגרפק בחוה"מ?

• הוסף לסימניות
האם מותר לתרגל בתוכנות גרפיקה בימי חול המועד לא למטרות רווח?

האם זה נחשב כמו כתיבה?

• הוסף לסימניות
ככל הידוע לי, כנראה שאסור...

בעיקרון אסור לעשות אף מלאכה מל"ט מלאכות.
אלא אם זה דבר שאין בו טירחה כלל, כגון להדליק את האור, לשוחח בטלפון וכיו"ב... (גם בזה יש שיטות לאסור)

כמו"כ אסור לעשות מלאכה שאינה מל"ט מלאכות, אם יש בה טרחה מרובה.

במקרים הבאים מותר לעשות מלאכה שהיא בכלל הנ"ל:
1) לצורך המועד
2) במקום הפסד מרובה
3) צרכי ציבור

לכן על פניו נראה לי שעבודה על המחשב בחוה"מ לצורך תרגול גרידא, מן-הסתם אסור.

• הוסף לסימניות
ומה אם זה שמחה עבורו? כמו שפרקמתיה מותרת לפעמים מאותה סיבה?

• הוסף לסימניות
גרפיקה זו בד"כ מלאכת אומן, וכן עימוד.

אם זו גרפיקה פשוטה שכל אחד יכול לעשות עם ידע מינימלי, יתכן שיהיה מותר בתנאים מסוימיים שהזכירו לעיל, אבל אם זו עבודה מורכבת, זה נכנס לגדר של מלאכת אומן (כלומר שאדם שאינו מקצועי אינו מסוגל לעשות אותה) ולכן יהיה אסור גם אם זו מלאכה לצורך המועד, ואם יהיה בזה הפסד כספי (לא מניעת רווח) אפשר להקל אבל עדיף לעשות שאלת חכם. ובכל מקרה לא לשכוח שלא אסרו חכמים אלא כדי שישמחו ויתענגו ויעסקו בתורה. כל השנה אנו צריכים לעמוד בלחצים רבים בעבודה, ונפשנו זקוקה למנוחה ולשלוה אמיתית. רק אם נעזוב הכל, נוכל באמת להרגיש מנוחת נפש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דורון רונן;375057:
כל השנה אנו צריכים לעמוד בלחצים רבים בעבודה, ונפשנו זקוקה למנוחה ולשלוה אמיתית. רק אם נעזוב הכל, נוכל באמת להרגיש מנוחת נפש.

ובמיוחד השנה שיש יומיים חול המועד:(

• הוסף לסימניות
אני לא מסכים בכלל. גם עבודות שאני עושה בוורד הן במידה מוסיימת עבודת אומן שכן למדתי והתנסתי בכללים בתוכנות המיועדות לכך..

• הוסף לסימניות
אימון, זה גם חלק מהעבודה, ולכן אני חושב לאסור, אני רציתי לצלם בשמחת בית השואבה והרב הוריד אותי מזה אפילו שהסכמתי כמעט בחינם, (פוסק שלא קשור למוסד, הוא הסביר שאין בזה ברכה, וגם אם זה בהתנדבות עדיין יש בכך סוג של מלאכה)

• הוסף לסימניות
אני חושב שאסור אמת שקצת יותר מחושב
ותשמעו סיפור עם מרן הגראי"ל שטיינמן שהיה עם סבי
סבא שלי הוא חייט ובזמנו הוא היה תופר אצל אבא של גאולה כהן היה לו בית מלאכה מהמפורסמים בארץ ישראל והוא תפר לכל המי ומי בישראל
שנה אחת הוא קבל הזמנה לתפירת 10 חליפות לשמעון פרס בשביל נסיעה להודו לו ולכל הפמליה שלו
הוא היה צריך לסיים את זה צמוד אחרי פסח
נכנסה השאלה בזמנו למרן הגראי"ל שטיינמן והוא פסק שאסור ואין לו מה לפחד שלא יהיה לו מזה נזק כלל
אחרי פסח התבטלה ההזמנה בעקבות ביטול הביקור בהודו
לפעמים זה מפתה מאוד לעבוד וחושבים שירוויחו מזה אבל נפסק כבר שאין בזה ברכה כלל

• הוסף לסימניות
ומה עם עריכת וידאו?

• הוסף לסימניות
אותו דבר- אסור

• הוסף לסימניות
עד שיש חופש...
מי חושב בכלל לפתוח את המחשב בחוה"מ.
לא רוצה לראות אותו !!!

• הוסף לסימניות
את לא רוצה לפתוח את המחשב. לי זה מאוד קשה, ממתינים לי בתור עריכות מלפני חודש והבטחות שיהיה מוכן עד פסח.

• הוסף לסימניות
כן אבל אחרי פסח זה ספירת העומר ממילא הם לא יוכלו לראות...

• הוסף לסימניות
זה לא נכון שלא יוכלו לראות, וחוץ מיזה אחרי פסח מחכה לנו הפקת ענק (שכחת?..:))
בתקווה שאכן יהיה משהו בסוף..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה