האם מותר למחוק את הקבצים האלו?

• הוסף לסימניות
כונן C שלי כמעט מפוצץ, מה שלא היה עד לאחרונה. מבדיקה מתברר שיש ספריה בשם: C:\Windows\winsxs, והיא מלאה בספריות בעלות שם מעין זה (דוגמה): amd64_1394.inf.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_en-us_beafdf583b909e3f
וכן על זה הדרך, ספריות בעלות שם כזה, רק בשינוי של אותיות ומספרים
כל ספריה כזו מכילה מספר קבצים, שהתאור שלהם בסייר הוא: "מידע התקנה", או "קובץ מערכת"

מספר הספריות הוא מעל 19,000 !!!

שאלתי, מה תפקיד הקבצים / ספריות האלו? והאם מותר לי למחוק אותם? האם לא יהיה נזק?

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
ממש לא ממולץ!!
עוד בנושא
ממולץ להוריד את התכונה CCleaner לניקוי קבצים שאינם נצרכים.

• הוסף לסימניות
תודה ענקית!
יש לי את CCleaner, מה אני אמורה לעשות איתה? אני פוחדת להזיק. האם לבחור "הפעל ניקוי"? מה יקרה אז?

• הוסף לסימניות
ניקוי דיסק

בס''ד
ב-WINDOWS 7 יש קובץ לניקוי קבצים זמנים. מאוד יעיל. תנסו לראות אם זה עובד אצלכם.

קבצים מצורפים

• cleanmgr.rar
    KB 82.8 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י SUTER;1039032:
בס''ד

אני מנסה להפעיל את הקובץ, והוא לא מגיב
האם להעיז ללחוץ על "הפעל ניקוי" ב CCleaner? לא ימחקו קבצים ותוכנות שאני צריכה?

• הוסף לסימניות
צריך לבדוק שזה לא מסומן על "סל מיחזור" אם יש שם דברים שאנחנו לא רוצים שימחוק, שאר הדברים הם די בסדר, כמובן שכל האתרים וכדו' שהסיסמה שלנו שמורה שם, ימחקו, ונצטרך להכניס אותם מחדש, וכו'...
כנובן שתוכנות ממש וקבצים שלנו זה לא ימחק (שוב, לבדוק שסל מיחזור לא מסומן)
יש אופציה נוספת (פחות מומלץ כדי לפתוח את הקבצים הזמנים , קבצי טאמפ, היא להכנס להפעלה (או בקיצור, ווינדוס R) ולכתוב שם %temp% , ואנטר.

• הוסף לסימניות
הפעלתי את CCleaner, הודיע על ביצוע של 100%, ועדיין כונן C נשאר מפוצץ!
נשארו 2 גיגה פנויים מתוך 55.8 גיגה...
מה עושים???
יש לציין שעל פי הזכור לי, תמיד בכונן היה מקום ברווח! אז למה פתאום היום ווינדוס צריך את כל הקבצים האלו, מה שלא היה בעבר?
אבל מה שחשוב יותר, זה מה לעשות עכשיו?

• הוסף לסימניות
64 ג'יגה לכונן של מערכת הפעלה זה פשע בימים שלנו, את צריכה לשדרג את הדיסק ויפה שעה אחת קודם...

לפי הנפח שציינת אני מניח שמדובר על כונן SSD, ממליץ לך לשדרג לכונן של אינטל SSD בנפח 160GB לפחות. תוכלי לקבל גם זיכוי על הכונן הישן שלך.

• הוסף לסימניות
לא יודעת. זו היתה ההמלצה של הטכנאי שלי, ויש לו שם מצויין! (לפני כמה שנים), וזה באמת SSD

יש לציין שבכונן D, יש לי המון מקום. והברוטו שלו הוא 931 גיגה (כלומר, ביחד שני הכוננים: 1000 גיגה)

עדיין אני לא מבינה למה בפעם האחרונה ששמתי לב לנפח התפוסה בדיסק היה לו המון מקום, ואילו עכשיו הוא "מוכרח" את הקבצים האלו ???

• הוסף לסימניות
בהחלט המלצה נפלאה של הטכנאי שלך אבל כפי שציינצ בסוגריים זו היתה המלצה טובה לפני מספר שנים.

עם הזמן מערכת ההפעלה מעדכנת חבילות אבטחה, אלו מנפחות את הדיסק הקשיח, אפשר לנסות לנקות לך עוד ג'יגה או שתיים אבל עוד חודש את תעלי שוב פוסט כזה. הספריה הציינת מכילה קצבי התקנה חיוניים למערכת ההפעלה ואי אפשר להעביר אותם למקום אחר.

תנסי לחשוב מה העמסת על הדיסק שיכול היה לנפח כך את הכונן ולנסות להעביר את חומר לדיסק השני, זה יתן לך כאמור שקט לחודשיים או יותר אבל לא תוכלי לברוח משדרוג דיסק לאורך זמן.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל גומלי החסדים!

• הוסף לסימניות
אולי כל הספריות (מסמכים שלי, שולחן עבודה וכו') יושבים על כונן C?
א"כ מאד ממולץ לשנות את הניתוב שלהם לכונן D כך שלא יתפס לך מקום שלא נצרך בכונן C
בנוסף שגם במקרה שמערכת הפעלה נופלת, אפשר להתקין מחדש בלי קשר לקבצים שישבו בכונן D.
מצ"ב איך לשנות ניתוב.

קבצים מצורפים

• תמונה1.png
    KB 116.5 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
איך מגיעים לזה בwin7?

• הוסף לסימניות
התוכנה בקישור מנתח ומציג הקבצים של הכונןן לפי גודל נפך של הקבצים
תוכלו לעזור בזה להעביר קבצים שבברירת מחדל מאוחסנים בכוננן c [דרופבוקס לדוג] לכונן d
http://windirstat.info/download.html

• הוסף לסימניות
נוסף למה שכתבו כאן לגבי שינוי מקום הקבצים יש עוד טריקים שיכולים לעזור בכונני SSD קטנים
לא אוכל לפרט את כולם כי זה יקח המון זמן

ביטול קובץ השינה HIBERNATION עי שורת פקודה powercfg -h off

שינוי מיקום וגודל קובץ ההחלפה , לא כדאי לבטל בכל בכונן C אלא רק להגביל , וליצור קובץ גדול יותר בכונן אחר.

כאמור אם זה לא מספיק יש עוד שיטות, יש אנשים שמתסתדרים עם SSD של 32 GB יפה מאוד...

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה זה נושא שתמיד אקטואלי...
אני יכולה לסמן את הכל וללחוץ ניקוי?

קבצים מצורפים

• 1.PNG
    KB 54.7 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י SUTER;1039032:
בס''ד

לא נדלק לי במחשב

(אולי לא עובד על 64 ביט

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנון;1363548:
סליחה על ההקפצה זה נושא שתמיד אקטואלי...
אני יכולה לסמן את הכל וללחוץ ניקוי?

עשיתי ניקוי ומאז הגלישה איטיתתתתתתתתתתתתתתתתת
וכל פעם אני צריכה להקיש סיסמאות מחדש וכשאני פותחת כרטיסיה חדשה הכל ריק
פתחתי וסגרתי את הדפדפן אין ספור פעמים
מי יכול לעזור לי?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה