האם מותר לפי החוק

• הוסף לסימניות
לצלם בן אדם ברחוב (כמו מישהו שבודק ד' מינים. ועוד) ולהכניס למאגר תמונות ולמכור? חשוב לי לדעת וזה די דחוף.
תודה מראש לכולם

• הוסף לסימניות
בס"ד

1. מותר לצלם כל דבר ולעשות איתו מה שאתה רוצה ע"פ התנאי הבא:

המיקום ממנו אתה מצלם הוא רשות הרבים.

2. זכותו של המצולם לתבוע אח"כ את המדיה המפרסמת אותו על נזקים וכדו'.

• הוסף לסימניות
לא מדוייק בכלל. אכתוב בקצרה כי אני חייבת לזוז:
מותר לעשות כל שימוש שאינו מסחרי בתמונת אדם שצולמה ברשות הרבים, כל עוד השימוש אינו משפיל את הבנאדם (צילום שלו מחליק על בננה, למשל).
שימוש מסחרי בתמונה של אדם (שניתן לזהותו) אסור ללא חתימתו על מסמך שמתיר לעשות את זה.
(עפ"י חוק הגנת הפרטיות, לפיו אסור לעשות רווח מפניו של אדם <וקולו ועוד> ללא אישורו.)

אפשר לקרוא את הודעתי הבאה באתר כיפה, אולי זה יסביר קצת יותר:
http://www.kipa.co.il/community/show.asp?messageid=6727793

זזתי. שבת שלום!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;457613:
מותר לעשות כל שימוש שאינו מסחרי בתמונת אדם שצולמה ברשות הרבים, כל עוד השימוש אינו משפיל את הבנאדם (צילום שלו מחליק על בננה, למשל).
שימוש מסחרי בתמונה של אדם (שניתן לזהותו) אסור ללא חתימתו על מסמך שמתיר לעשות את זה.
(עפ"י חוק הגנת הפרטיות, לפיו אסור לעשות רווח מפניו של אדם <וקולו ועוד> ללא אישורו.)

אפשר לקרוא את הודעתי הבאה באתר כיפה, אולי זה יסביר קצת יותר:
http://www.kipa.co.il/community/show.asp?messageid=6727793

זזתי. שבת שלום!

עוד דבר שעכשיו (כשיש לי זמן) שמתי לב אליו:
יעקב, כתבת שמיקום ממנו הצילום נעשה (קרי, המיקום בו עומדת המצלמה) צריך להיות רשות הרבים.
זה לא נכון. המיקום בו נמצא המצולם צריך להיות רשות הרבים, ואין כלל חשיבות למקום בו נמצאת המצלמה. אפשר לצלם מהבית לרחוב, אך לעומת זאת: אסור לצלם מהרחוב לתוך בית של מישהו.

ממליצה לא לכתוב בפעם הבאה ייעוץ בנושאים משפטיים כאלה ללא שעשית בירור מעמיק קודם לכן...

(אגב, בהזדמנות זו אדגיש שאני לא משפטנית, וכל מה שכתבתי פה הוא מתוך בירורים רבים במאגרי מידע, ולא מתוך לימוד הנושא באוניברסיטה וכדו'.)

• הוסף לסימניות
הווי אומר אם אני מצלמת נניח אדם בתחנת אוטובוס, האם מותר להשתמש בתמונה לצורך מסחרי כדוגמת פרסום וכ'?
והאם מותר גם להשתמש בתצלום של חייל/שוטר שאני צילמתי למטרת פרסום? או שהדין שונה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דני;457700:
הווי אומר אם אני מצלמת נניח אדם בתחנת אוטובוס, האם מותר להשתמש בתמונה לצורך מסחרי כדוגמת פרסום וכ'?
והאם מותר גם להשתמש בתצלום של חייל/שוטר שאני צילמתי למטרת פרסום? או שהדין שונה?

לא, שני הדברים אסורים לך ללא אישור חתום על ידי המצולם!
כתבתי מפורשות:
"שימוש מסחרי בתמונה של אדם (שניתן לזהותו) אסור ללא חתימתו על מסמך שמתיר לעשות את זה."

[בכלל קראת את התגובה שלי לפני ששאלת??]

• הוסף לסימניות
תודה רבקה.
[כן קראתי, ועכשיו יותר הבנתי! קורא לא?]

• הוסף לסימניות
ממליץ לחפש את החוק המדובר ולקרוא אותו לפרטיו,
כל פעולה על סמך שאלה בפורום תהיה כמובן על אחריות הצלם,
הפורום איננו עוסק בייעוץ משפטי ולכן באחריות כל אחד לחפש ולבדוק מה דבר החוק.

על צילום ברשות הרבים ופרסום רצוי לבדוק היטב בחוקים:
פקודת הנזיקין,
חוק הגנת הפרטיות,

ניתן להיעזר בעו"ד למציאת החוקים הללו.

דבר חשוב נוסף, אם מדובר במכירת התצלום לבנק תמונות, כדאי מאוד לקרוא את התקנון שלהם שכנראה מוריד מעצמו כל אחרייות לגבי התמונות.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;457613:

לענ"ד גם זה לא מדוייק.
גם צילום שבפני עצמו אינו משפיל את האדם, אך מתלווה לכיתוב או כתבה ממנה עלול להשתמע גנאי כלשהו על המצולם, גם הוא בגדר האסור

(למשל תמונה של אדם שמן מחכה בתחנת אוטובוס, בכתבה על אוטובוסים שלא מגיעים בזמן התמונה לא תתפרש כגנאי, אולם בכתבה על דיאטות - התמונה תתפרש כגנאי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;457860:
לענ"ד גם זה לא מדוייק.
גם צילום שבפני עצמו אינו משפיל את האדם, אך מתלווה לכיתוב או כתבה ממנה עלול להשתמע גנאי כלשהו על המצולם, גם הוא בגדר האסור

(למשל תמונה של אדם שמן מחכה בתחנת אוטובוס, בכתבה על אוטובוסים שלא מגיעים בזמן התמונה לא תתפרש כגנאי, אולם בכתבה על דיאטות - התמונה תתפרש כגנאי)

אה-הא.
ואיך זה שונה מהמשפט הבא שלי:
"כל עוד השימוש אינו משפיל את הבנאדם"
?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה