קורונה האם מותר מבחינה חוקית לחייב אדם בבדיקה רפואית?

• הוסף לסימניות
היות ובתי החולים במרכז הארץ מתגאים בכך שהם מפרידים יולדות בני ברקיות בריאות מהתינוקות שלהן -
עד שיוכח שאינן חולות קורונה....

מענין אותי מי יודע האם בכלל מותר להם לחייב יולדת בבדיקת קורונה.
היא בריאה לחלוטין.
לא ידוע על חשיפה שלה לשום חולה מאומת או נשא.
האם יולדת יכולה לסרב לבדיקת קורונה במצב כזה??

די ברור לי שחוקית כל עוד היולדת אינה חולה - ההפרדה מהתינוק שמא ואולי , אסורה .
מענין אותי האם בכלל זכות היולדת לסרב הן לבדיקה והן להפרדה...

• הוסף לסימניות
עכשיו כבר עלו שלב

• הוסף לסימניות
היות ובתי החולים במרכז הארץ מתגאים בכך שהם מפרידים יולדות בני ברקיות בריאות מהתינוקות שלהן -

היא בריאה לחלוטין.

סך הכל זה קודםם כל לטובתן

• הוסף לסימניות

היא בריאה לחלוטין.

סביר להניח שמחתימים אותן על זה בכניסה
לא רוצות, רוצו למעייני

• הוסף לסימניות
סך הכל זה קודםם כל לטובתן

בצפון קוריאה שיחליטו עבורן מה טובתן או לא.
במדינה דמוקרטית אחרת - מה הטובה שלה כל אחת תחליט.

אם תבואי ללדת ואת חושבת שטובתך היא הפרדה מלאה ל-48 שעות מהתינוק שלך ובדיקת קורונה ללא סיבה משמעותית מלבד מקום המגורים שלך - זו בהחלט זכותך.

בית חולים במדינת ישראל יכול להיות פטרון על אישה אם היא לא רוצה את מה שהוא חושב שזו טובתה?
כשרופא חושב שהפתרון לבעיה כלשהי היא ניתוח - אין לו דרך לחייב הרי אישה להסכים לכך.
חייב להיות לו קייס חוקי כדי לחייב אישה לטיפול / בדיקה שלדעתו זו טובתה.
זו בדיוק השאלה!!

• הוסף לסימניות
סביר להניח שמחתימים אותן על זה בכניסה
לא רוצות, רוצו למעייני

זו בדיוק השאלה.
זה בית חולים ציבורי.
מותר לו חוקית לשלוח אישה למעייני אם היא לא חתמה על איזה מסמך שבא לו?

למיטב ידיעתי - אין סמכות לחייב מישהו למשהו לא חוקי - או שלא נקבל אותך לבית החולים.
זה לא בית פרטי - וכל יולדת שרוצה חייבת להתקבל ללא התניות לא חוקיות.

• הוסף לסימניות
זו בדיוק השאלה.
זה בית חולים ציבורי.
מותר לו חוקית לשלוח אישה למעייני אם היא לא חתמה על איזה מסמך שבא לו?

למיטב ידיעתי - אין סמכות לחייב מישהו למשהו לא חוקי - או שלא נקבל אותך לבית החולים.
זה לא בית פרטי - וכל יולדת שרוצה חייבת להתקבל ללא התניות לא חוקיות.
את צודקת.
יש בנוהל הזה בעיות משפטיות סבוכות.

• הוסף לסימניות
בצפון קוריאה שיחליטו עבורן מה טובתן או לא.
במדינה דמוקרטית אחרת - מה הטובה שלה כל אחת תחליט.

אם תבואי ללדת ואת חושבת שטובתך היא הפרדה מלאה ל-48 שעות מהתינוק שלך ובדיקת קורונה ללא סיבה משמעותית מלבד מקום המגורים שלך - זו בהחלט זכותך.

בית חולים במדינת ישראל יכול להיות פטרון על אישה אם היא לא רוצה את מה שהוא חושב שזו טובתה?
כשרופא חושב שהפתרון לבעיה כלשהי היא ניתוח - אין לו דרך לחייב הרי אישה להסכים לכך.
חייב להיות לו קייס חוקי כדי לחייב אישה לטיפול / בדיקה שלדעתו זו טובתה.
זו בדיוק השאלה!!
א.או שלא תלכנה כרגע לבתי החולים הללו אם זו הגישה שלהם,והם מסתכלים מלכתחילה בעין עקומה על כל חרדית
ב.אפשר לנסות לעמוד בבאסרטיביות על שלך,אבל בית החולים הוכ זה שקובע בדרך כלל מדיניות ונהלים

• הוסף לסימניות
א.או שלא תלכנה כרגע לבתי החולים הללו אם זו הגישה שלהם,והם מסתכלים מלכתחילה בעין עקומה על כל חרדית
תכף הן תסברנה לך שהן רוצות דווקא אותם. כי הם יותר מקצועיים. ושומרים יותר על סטריליזציה והפרדה. (ויש מצב שהן יצדקו...)
מצב עצוב מאד.

• הוסף לסימניות
תכף הן תסברנה לך שהן רוצות דווקא אותם. כי הם יותר מקצועיים. ושומרים יותר על סטריליזציה והפרדה. (ויש מצב שהן יצדקו...)
מצב עצוב מאד.

יש כל מיני סיבות להעדפת בית חולים מסוים על פני אחר.
למשל שעות הקבלה המרתיעות של מעייני הישועה שכוללות גם את הבעל...ובמקרי קורונה,חצבת וכו' אין כניסה למלווה לא למיון ולא למחלקה כלל. (הפרדה וסטריליזציה נוקשות מאד ביחס לאחרים!!)
למשל זמינות אפידורל (נמוכה במעייני הישועה שמשקיע יותר בלידות טבעיות).

מעייני הישועה דווקא נחשב למקצועי בעליל בנוגע למיילדות. ובעל ניקוד גבוה מאד בתחום.
ורשימת הרופאים הבכירים במיילדות שלהם לא מביישת בכלל..
למרות הנחיתות של אנשים מסויימים לכל מה שחרדי.
תעיד על כך הכמות הגוברת של החילוניות והדתיות שמעדיפות אותו על פני אחרים.

בנוגע לסטרילזציה - במעייני הישועה הוכנסה ראשונה בארץ מערכת שמצפצפת בקול רם אם רופא/אחות התקרב למיטה ולא חיטא ידיים בספטול שעליה...

אבל זכותה של כל יולדת ללדת במקום שליבה חפץ, שמרגיש לה טוב.
וגם אם נניח דעתה היא ששיבא יותר מקצועי - אין לו שום סמכות להעניש אותה על כך שבעיר שלה יש יותר חולי קורונה מבעיר אחרת. היא אמורה לקבל טיפול שוויוני ולא מפלה...

• הוסף לסימניות
אם אני ארצה להגיע ללדת במעייני הישועה ואני מעיר אחרת יתנו לי להכנס לבני ברק? עם המחסומים הנושמים וכו'?
(מקוה שהמחסומים שמים מסכות... שלא ידביקו אותנו....)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה