מידע שימושי האם מישהו יודע האם השטח שליד הדירות בתוך הקומה בבניין משותף, נחשב שטח ציבורי?

• הוסף לסימניות
חוק המקרקעין סעיף 71 (ב)
(ב) (1)
בעלי הדירות רשאים לקבוע, בתקנון או בהחלטה שהתקבלה ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, כי הניהול וההחזקה התקינה של הרכוש המשותף, כולם או רובם, יתבצעו על ידי מי שבעלי הדירות יתקשרו עמו למטרה כאמור (בחוק זה – מתחזק);
כאן

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא יודעת את החוק
רק מנסיון של חברה שגרה בבנין מעורב
והיא גרה בקומה העליונה ללא דיירים נוספים בקומה
בגלל שהמעקה היה ממש נמוך(מתחת למותן) וזו קומה רביעית הם הוסיפו תוספת מעקה כדי למנוע חלילה מקרים...
והוועד דרש מהם להוריד את המעקה תוך זמן קצוב ואם לא יתבע אותם
הטענה היתה שזה מכער את הבנין ומוריד את ערך הדירות
למרות שהמעקה היה יותר יפה מכל הבנין המיושן ולמרות שהדייר הקודם שגר שם בנה לעצמו סוג של מנוף להעלאת קניות מהקומה הראשונה שברור שזה יותר מכוער
רק מה ?
היא חרדית והדייר הקודם היה חילוני....

• הוסף לסימניות
@אדם לעמל יולד אני ישמח לדעת מה קרה בסוף...
תודה.
לאחר התייעצות עם עו"ד, השטח אכן נחשב רכוש משותף לכולם.
אבל לוועד הבית אין סמכות לומר למנקה לזרוק לפח דברים שמוציאים ליד הדלת. יש הליך מסודר של מכתב בקשה ממי שהוציא את הדברים ואם זה לא עוזר, פונים לאחראי על המקרקעין באותו אזור.

• הוסף לסימניות
לא יודעת את החוק
רק מנסיון של חברה שגרה בבנין מעורב
והיא גרה בקומה העליונה ללא דיירים נוספים בקומה
בגלל שהמעקה היה ממש נמוך(מתחת למותן) וזו קומה רביעית הם הוסיפו תוספת מעקה כדי למנוע חלילה מקרים...
והוועד דרש מהם להוריד את המעקה תוך זמן קצוב ואם לא יתבע אותם
הטענה היתה שזה מכער את הבנין ומוריד את ערך הדירות
למרות שהמעקה היה יותר יפה מכל הבנין המיושן ולמרות שהדייר הקודם שגר שם בנה לעצמו סוג של מנוף להעלאת קניות מהקומה הראשונה שברור שזה יותר מכוער
רק מה ?
היא חרדית והדייר הקודם היה חילוני....
ככה זה כשאנחנו מיעוט בבניין.
בנין לידי יש רוב חרדי והם עושם מה בא להם, כי הם יכולים להפיל כל החלטה של הוועד.

• הוסף לסימניות
כן, זה ברור....
השאלה האם לוועד הבית שלי יש סמכות לזרוק לפח דברים שהוצאתי מחוץ לדלת.
(אם זה היה הזבל שלי הייתי שמח שיקח אותו במקומי... ;), אבל אני מדבר על נעליים שהילדים לפעמים מורידים מחוץ לדלת וכדומה).
אחר קריאת כל השרשור
לדעתי כרגע תשתדל לזרום עם העיוות הזה ולא לשים דברים מידי "מרשימים" מאחורי הדלת, יעבור עוד קצת זמן תראה מה לעשות.
אני גר כרגע ביחידת דיור שצמודה ליחידה אחרת והמסדרון לשני הדירות הללו הוא משהו כמו 75 ס"מ, לידי גר חרדי שמוציא כל יום טיטולים מסריחים, נעליים, פחים דולפים החוצה והוא שוכח את זה שם ליממה!, השטיפה של הבנין מתבצעת בחמישי בלילה וביום שישי הם שוטפים את הבית עם מים בששון והכל זורם החוצה ונשאר כך הרבה זמן.
מזמן רציתי לצעוק ולהעיר להם אבל החלטתי שאני מבליג על מנת לא להכנס לעימותים מה אני מוציא החוצה ומה הוא.
לדעתי ברגע שהבניין יתבסס יותר העניינים ירגעו, תמיד בהתחלה יש איזו מתלציות להיות הבנין המתוקתק והמסודר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה