תח"צ "האם נהג האוטובוס הוא גם מרכז המידע של הנוסעים?"

• הוסף לסימניות
יש גם בארץ כל מיני מצלמות מיני. מפורסם במקומונים.
נראה לי שהתקנה מ1961 לא רלוונטית כמו שלא מכריזים היום את התחנות, וכמושאין היום כרטיסן,
{למי שיודע, מדובר בבנ״א שישב פיזית באוטובוס מאחורה כל הנסיעה! ולא המבקרים של השנים האחרונות!}

היום התקנה הקיימת אוסרת על הנהגים לפתוח דלתות! שלא בתחנה ברישיון הקו,
והם יכולים להיקנס על זה ב500 ש״ח!
מסתבר שאתה צודק בנוגע לעצירה שלא בתחנה.
ובנוגע להכרזות - זה דווקא כן רלוונטי, כי החוק מחייב אותם להפעיל את מערכת הכריזה באוטובוס שמודיעה על התחנות.

• הוסף לסימניות
יש כמה דגמים (נ.ב. כדאי לבדוק את אמינות המוכרים. בנוסף - אני קניתי ממוכר אחר בתקופת מבצעים בפחות מ-100₪)

דגם נוסף (מבצע למשתמשים חדשים - פחות מ-80₪)

דגם זול יותר -

נראה לי שהתקנה מ1961 לא רלוונטית כמו שלא מכריזים היום את התחנות, וכמושאין היום כרטיסן,
{למי שיודע, מדובר בבנ״א שישב פיזית באוטובוס מאחורה כל הנסיעה! ולא המבקרים של השנים האחרונות!}

היום התקנה הקיימת אוסרת על הנהגים לפתוח דלתות! שלא בתחנה ברישיון הקו,
והם יכולים להיקנס על זה ב500 ש״ח!
אני מחפש את המקור לזה, אודה לך אם תוכל להביא

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני חושב שלא קורה כלום כשבנ"א שואל את הנהג אם הוא נכנס לרחוב מסוים או מה התחנה הקרובה
רוב הפעמים התשובה לוקחת שניה ולא יותר
ברור שעדיף שישאל קודם אך יש יוצא מן הכלל ומותר להתחשב
וזה קורה כשהבנ"א לא מכיר את המקום ואז מגיע אוטובוס שהוא חושב שהוא נוסע לכיוון אליו הוא צריך
אך הוא לא בטוח ולשאול בתחנה הוא לא יספיק אז לא יקרה כלום אם הוא ישאל

וזה שמתחיל קריאות דלת אחורית וכו' מה הקשר לנאמר
שהנהג יפתח תמיד את 2 הדלתות ואז לא יהיה את הקריאות הללו
עם ישראל מתאחד 3 פעמים.
1. בשעת אסון ח"ו
2. בשעת מלחמה
3. בזמן שצועקים נהג דלת אחורית... תא מטען.. וכו':)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

יום ראשון בצהריים, החום של המדרכה עולה לך ישר לראש, ואתה עומד שם כבר 45 דקות עם עוד שבעים יהודים יקרים שנראים כאילו הם בדרך לגלות בבל. השלט הדיגיטלי מזייף זמנים, כבר ארבעים דקות כתוב "2 דקות" (כשמדי פעם זה קופץ ל-9 וחוזר ל-5), ובשלב מסוים המספר פשוט נעלם, כאילו האוטובוס עבר הארה רוחנית והחליט להפוך לניידת חב"ד.

פתאום, באופק, מופיע צל צהוב. האדרנלין בתחנה עולה לרמה של ערב פסח. עשרות ידיים נשלחות לאוויר בנפנוף נואש של ניצולים על אי בודד. אנשים קופצים לכביש, מסכנים את חייהם, מנופפים בתיקי טליתות, במזוודות בגודל של ארון קודש. והנהג? הנהג חולף על פניכם בטיסה נמוכה של מטוס F-15, עושה תנועת "ביטול" עם היד, ומשאיר אחריו ענן פיח שחור וסמיך שצובע לכולם את הציציות בשחור-פחם.

עוברת עוד חצי שעה. מגיע האוטובוס הבא. הוא לא עוצר בתחנה, כי זה פשוט מדי. הוא עוצר 30 מטר קדימה, באמצע נתיב נסיעה, ליד פח זבל שעלה על גדותיו. באותו רגע נשמעת שריקת הפתיחה. יהודים עם פראקים מתעופפים, נשים עם עגלות תאומים שהופכות לנגמ"שים, וכולם רצים בטירוף לעבר הדלת. הנהג פותח את הדלת הקדמית.

אתה נדחף פנימה ומוצא את עצמך נמרח על השמשה של הנהג. והנהג? יש לו אוזניית בלוטוס שיושבת לו על האוזן כמו גידול ממאיר, והוא צורח בערבית בווליום שגורם למנוע להישמע כמו לחישה. "יא אבו-יוסף! וולאהי אמרתי לו שהברקסים שרופים! יא חיוואן, אל תגיד לי מה לעשות!" הוא לא מדבר, הוא מנהל מלחמת עולם שלישית בשידור חי, ותוך כדי הוא דופק גז שמעיף את כל הנוסעים קדימה כמו ערימת דומינו.

בפנים אין מקום לעמוד, יש רק מקום "להיטמע". אתה מוצא את עצמך דבוק לאדם זר ברמה שאתה מרגיש את פעימות הלב שלו ואת העובדה שהוא אכל חמין לפני יומיים. הריח הוא שילוב של סולר, זיעה קולקטיבית ובושם זול שהנהג התיז כדי להסתיר את ריח הסנדוויץ' טונה שאכל. הנהג לוקח פנייה ב-80 קמ"ש בתוך סמטה צרה בבני ברק, האוטובוס נוטה על הצד, ואתה רואה את החלון מתקרב למדרכה. הנהג לא מסתכל על הכביש, הוא מחזיק קלמנטינה ביד אחת, את הטלפון ביד השנייה, ומנווט עם המרפק תוך כדי שהוא צורח בערבית: "לא, לא! תגיד לו שאני לא משלם על הטרקטור הזה!".

בכל ברקס חירום – ויש כאלה כל שלוש שניות – מאה איש מבצעים קידה אלימה קדימה. הראש שלך נכנס בתוך התיק של יהודי שסוחב קוגל תפוחי אדמה חם. "סליחה," אתה ממלמל, והוא עונה לך: "הכל טוב, בברקס הקודם נכנסתי לתוך קופסה של כבד קצוץ". הנהג מסתכל במראה, רואה את כל הפסיפס האנושי שמעוך לו על הדשבורד, ומחייך חיוך סדיסטי של מי שמצא את הייעוד שלו בחיים – התעללות המונית בשכר מינימום.

כשאתה סוף סוף מגיע לתחנה שלך, אתה מגלה שאתה נעול מאחורי חומה של מזוודות וארגזי חלב. אתה צועק "נהג, דלת!", אבל הוא בשיא של ויכוח על מחיר הדיזל בירדן. אתה לוחץ על הסטופ בטירוף, והוא מצפצף כמו סירנה של אמבולנס, אבל הנהג ב"מוד" של טייס קרב. הוא עוצר קילומטר אחרי היעד, פותח את הדלת לשנייה וחצי בדיוק כשהאוטובוס עוד בנסיעה איטית, ואתה פשוט "נפלט" החוצה כמו פגז שנורה מתותח. אתה נוחת על המדרכה, מיוזע, רועד, מריח כמו עשן וקוגל, ורואה את האוטובוס נעלם באופק בענן פיח, כשקולות הצרחות בערבית של הנהג עוד מהדהדות לך בתוך הנשמה כמו קינה על השפיות שאבדה לך לעד.
נהוג בעמנואל וגלילותיה להעלות לאוטובוסים בינעירוניים עם עגלות קניות עמוסות. להעמיס את השקיות והעגלה בתא מטען.
הסיבה לזה ברורה מאוד ומורכבת מהמרכיבים הבאים:
1- בעמנואל העליות קשות מאוד, והסופר נמצא הכי למטה שיש. (עד שיפתחו יש ליד המועצה.)
2- אין בעמנואל אוטובוסים עירוניים.
3- לאוטובוס בינעירוני לא מעלים עגלות אלא רק בתא מטען.
4- זה מצוי גם באנשים שעושים קניות בבני ברק או באריאל.
אבל מה?
היום עליתי עם עגלה מלאה בקניות לשבת על אוטובוס מהסופר הביתה (עגלה כבדה+ קור כלבים+ עליה קשה מאוד+ דרך של 25 דקות בערך+ ילדה בת 4 שהצטרפה לקניה.) אחרי 10 שניות בערך של העמסה הנהג מתחיל לצפור ולצעוק עליי מה אני מעמיסה שקיות בתא מטען! "מה אני? נהג ספיישל?" כשלונו.
וגם בירידה הציב דרישה בלתי הגיונית בעליל של 2 שניות! (אציין שכל הסיפור הסתכם ב5-6 שקיות+ עגלה.)
הנהג אנטישמי מובהק, אבל לפני שאני מתלוננת, אני רוצה לדעת האם הנוהג הזה חוקי או רק מטעמי נוחות מקומיים. (להעמיס קניות בתא מטען.)
1763374955624.png

הובא לידיעתי משהו שלא ידעתי, ואני מניח שיש עוד שלא יודעים, על אתר המביא את כל נתוני ה-GPS של האוטובוסים בישראל.
הנה לכם דוגמא לחיפוש שערכתי היום אחר שבתי התלוננה שהיא עמדה בתחנה בטולידנו והאוטובוס לא הגיע
מהנתונים עולה, כי האוטובוס יצא מהמסוף, עשה סיבוב בשכונה, וחזר למסוף ולא ביצע את המשך המסלול.
כמובן שפניתי לאקסטרה בתלונה, ואפנה גם למשרד התחבורה.
הנקודה היא, שיש לנו דרך לעשות סוף להשתוללות של החברה, או לפחות לנסות לעשות זאת.
אני חושב שכדאי שנתארגן, וכל אחד יתנדב להקדיש יום אחד בשבוע, בו הם עוברים על כל האוטובוסים של היום, של קו מסיום ובמידה ויש איזשהו אוטובוס שלא יוצא בזמן, נארגן לכל הפחות עשר תלונות לחברה ולמשרד התחבורה. לשם כך, צריכים אנו עשרות מתנדבים, כשכל מתנדב יקבל יום קבוע בשבוע שבו הוא בודק כיוון אחד של האוטובוס שאותו הוא קיבל
הבדיקה היינו קצר ואינו אמור לקחת יותר מ 5 דקות

במידה ויהיו לנו נתונים מספיקים, נוכל גם להתארגן לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
מה דעתכם?
ואם היא חיובית, האם תרצו להתנדב?

הקישור לאתר

https://open-bus-map-search.hasadna.org.il/single-line-map?timestamp=1753640983719&operatorId=38&lineNumber=57&routeKey=חזון+איש/מסוף+רמת+שלמה-ירושלים<->מרכז+תחבורתי+הארזים/הורדה-ירושלים-1#

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה