לימוד נהיגה האם נהיגה זה בשבילי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רק לי משהו מוזר באשכול הזה הודעה ראשונה של פותח האשכול אנשים נותנים את הלב והוא אפי' לא מגיב גם לא בלייק אחד
יש מצב שהוא לא היה ליד מחשב (נגיד פתח את האשכול בחדר מחשבים) מאז שהוא פתח את האשכול
נקודה למחשבה...

• הוסף לסימניות
האם גם מי שמפחד לנסוע באופניים חשמליות יכול לעבור טסט ?
אולי דווקא מתאים יותר = אחראי יותר
(איך יודעים אם נער/ה בשל/ה לשידוכים?
כשהם רוצים להתחיל - כדאי לחכות
כשהם רוצים לחכות - הגיע הזמן...)

• הוסף לסימניות
אני נוהג טוב מצויין אך אני כשאני מגיע לטסט אני נכשל בענק, אני עושה כל מיני טעויות שבדרך כלל אני לא עושה
לא קראתי ממש את כל התגובות

מה שאומר שהבעיה היא בטסט ולא בנהיגה במקום אחר, אבל לא תמיד זה ענין של לחץ, הרבה פעמים זה ענין של תחושת ביטחון ואמונה בכך שאתה מסוגל לנהוג לבד בלי המורה.
אם אתה לומד שנתיים אתה יודע לנהוג, פשוט קח את הטסטר לסיבוב, אתה הנהג והוא הנוסע, אתה הדרייבר שלו.
אתה מחזיק בהגה, אתה יודע את הכללים, פשוט סע!
אל תתעלם מהטסטר ואל תחשוב עליו יותר מדי, תחשוב שאתה כעת הנהג ואתה מוביל אותו לאיפה שהוא מבקש.

• הוסף לסימניות
באופן כללי חשוב להבין!
כל תעשיית לימוד הנהיגה בישראל היא מעוותת מלכתחילה ואינה מלמדת נהיגה כמעט בכלל אלא כיצד לעבור טסט!
וגם כך מי שעובר בטסט ראשון זה ממש נס!
אם יש תחום שישראל לא התקדמה בו במילימטר מאז קום המדינה (כמעט) זה לימוד הנהיגה!
[ברמה העקרונית קל יותר וזול יותר להוציא רשיון נשק מרשיון נהיגה]
ולכן אל תיקח את זה אישי צריך פשוט לזרום אם מה שיש....
ברמה האישית הייתי ממליץ לך לברר אצל אחרים על מורים אחרים, יש מורים שמורחים אותך שנה עם שיעור פעם בשבוע - ואז בטח לא תעבור טסט!
מורה אידיאלי זה אחד שנותן לך 2 שיעורים כפולים בשבוע וברצף, ובנוסף בשיעור הוא מרוכז בך ולא בטלפון, ושאתה מרגיש נעים ונח בשיעור אצלו, בנוסף לזה תברר אצל כאלו שלמדו אצלו (חברים, משפחה וכדו') באיזה טסט עברו.
ולסיום: 3 טסטים זה כלום! ובכביש לא חשוב באיזה טסט עברת, אלא על איזה רכב אתה נוהג...

• הוסף לסימניות
זה אומר ש90% ניגשים לטסט כשהם לא מוכנים
איך זה קשור לבוחנים?
זה שאנשים למדו 28 שיעורים (המינימום הקבוע בחוק) לא הופך אותם למוכנים
גם אם מרגישים אלופים ולוחצים על המורה..
כל האנשים שעברו בטסט שביעי אחרי 100 שיעורים, סביר מאד להניח שחמשת הטסטים הראשונים נעשו לפני שהם היו מוכנים מספיק
חבל על הכסף והאכזבות
רק בירושלים ופתח תקווה הם מגיעים לא מוכנים? ובקרית גת הם כן מגיעים מוכנים אחרי 28 + שיעורים?
וזה ממש לא קשור, יתכן שאלו שעברו בטסט שביע , היו מוכנים כבר בטסט שני, אבל הם הגיעו לסיטאוציה שלא היתה לחבר שלהם שעב רבטסט שני.. א נפלו על טסטר קשוח, ואלו שלא עברו בטסט חמיש ייתכן שכבר נכנסו ללופ של לחץ מהטסט...
(וכןיש ערים קשת יותר, ויש ערים שהטסטרטים שלהם יותר קשוחים/ערבים/קשים מבמקומות אחרים )

• הוסף לסימניות
רק בירושלים ופתח תקווה הם מגיעים לא מוכנים? ובקרית גת הם כן מגיעים מוכנים אחרי 28 + שיעורים?
וזה ממש לא קשור, יתכן שאלו שעברו בטסט שביע , היו מוכנים כבר בטסט שני, אבל הם הגיעו לסיטאוציה שלא היתה לחבר שלהם שעב רבטסט שני.. א נפלו על טסטר קשוח, ואלו שלא עברו בטסט חמיש ייתכן שכבר נכנסו ללופ של לחץ מהטסט...
(וכןיש ערים קשת יותר, ויש ערים שהטסטרטים שלהם יותר קשוחים/ערבים/קשים מבמקומות אחרים )
אכן, בירושלים המבחן קשה יותר
אם למדת 28 שיעורים ואתה ברמה מסויימת, אתה מוכן למבחן בקרית גת אבל לא בירושלים
אתה יכול להתעקש שאתה כן מוכן ולהיבחן שוב ושוב ולעשות עוד 20 שיעורים, או לעשות עוד 20 שיעורים ואז לגשת, לבחירתך
או להיבחן במודיעין, שזה מתאים לרמה שאתה אוחז בה כרגע
(7 טסטים נפלת על טסטר קשוח? מוזר)

לא מתכוון אליך אישית אלא לרעיון

• הוסף לסימניות
אכן, בירושלים המבחן קשה יותר
אם למדת 28 שיעורים ואתה ברמה מסויימת, אתה מוכן למבחן בקרית גת אבל לא בירושלים
אתה יכול להתעקש שאתה כן מוכן ולהיבחן שוב ושוב ולעשות עוד 20 שיעורים, או לעשות עוד 20 שיעורים ואז לגשת, לבחירתך
או להיבחן במודיעין, שזה מתאים לרמה שאתה אוחז בה כרגע
(7 טסטים נפלת על טסטר קשוח? מוזר)

לא מתכוון אליך אישית אלא לרעיון
המבחן קשה יותר, והבתלמים קשים יותר , וכן ידוע שיש ערים שיש בהם טסטרים קשוחים יותר וערניים יותר...
(וכן כשבן אדם לא עובר כמה טסטים רצוף, הוא נכנס ללופ שיותר קשה לו לעבור טסט - פסיכולוגית , יותר ממי שמגיע לטסט שני ..)

סתם אנקדוטה ששמעתי, אחרי מאבק של קרוב ל5 שנים של המורי נהיגה מול הטסטרים, הסכימו סוף סוף לשים שטח הפרדה שיפריד בין 2הנתיבים, מול המגרש של הטסטים.... - מקום שהבנתי שרבים מאד נפלו בו (וזה מקום מועד )

(יש ערים שהטסטרים מאוגדים בינהם ורצוים שיהיה עומס מהעבודה כמעט כל הטסטרים שם כבר בגיל פרישה, אבל יודעים שאם יעבירו בצורה שפויה , יפוטרו כמה קשישים..)

וכן לא יכול להיות שבעיר אחת יהיה קשה באופן ככ משמעותי מעיר אחרת... זה לא רק תוואי השטח, ניתן היום להגביל את הטסט שיקח למקומות קלים יותר, אבל אף אחד לא נוקף אצבע..

כמו"כ לא יתכן שההליך של הגשת הערעור יהיה כל כך מורכב..

• הוסף לסימניות
מענה רשמי שנמסר על ידי סגן השר במשרד התחבורה אורי מקלב לשאילתה בכנסת חושף: באיזה גיל הכי קל לעבור טסט ובאיזה גיל כבר עדיף לוותר

אילת היא העיר שבה הכי קל לעבור טסט: 53% מי שניגש בה למבחן נהיגה מעשי עובר אותו. מנגד פתח תקווה היא העיר שתשאיר אתכם הכי הרבה זמן בתחבורה ציבורית: רק 33% מעבר.

הנתונים נחשפו היום בידי סגן שרת התחבורה אורי מקלב (יהדות התורה) בתשובה לשאילתה של ח"כ מיקי לוי (יש עתיד).

אחרי אילת אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר נרשמו ברחובות (52%), קריית שמונה (50%), אשקלון (48%), קריית מלאכי, שדרות, נתיבות ואופקים (47%). מנגד, אחרי פתח תקווה, הערים שבהן הכי קשה לעבור טסט הן בית שמש (32%), ירושלים (33%), חיפה (קריית אליעזר) ורהט (34%).

הגיל המומלץ ביותר לגשת לטסט כדי לעבור אותו בהצלחה הוא בין 25 ל־30 שנה, עם שיעורי מעבר יציבים וגבוהים ביחס לגילאים אחרים. בגיל 16-24 שנה עומד השיעור הממוצע על 37%, בגיל 25-30 הוא מטפס ל-39% ובגיל 31-40 שנה הוא יורד בחזרה ל-37%.

אבל אל תחכו יותר מדי: הנתונים מגלים גם ירידה עקבית באחוזי המעבר בגיל 41 ומעלה - עד כדי 27% בלבד בקרב הנבחנים בעשור החמישי לחייהם ומעלה.

שיעור ההצלחה הגבוה ביותר הוא בטסט הראשון: 37% בממוצע. בשני הוא יורד ל-24%, בשלישי ל-15%, ברביעי ל-9% ובחמישי ל-6%. אם הגעתם לטסט עשירי כנראה שנהיגה לא בשבילכם: רק 1 מכל 100 ניגשים עובר אז.

מערך מבחני הנהיגה בישראל מופעל על ידי שתי חברות: טלדור בדרום ובירושלים ומילגם בצפון ובמרכז, כאשר כל אחת מהן מציגה שיעורי הצלחה ממוצעים זהים: 35%.

• הוסף לסימניות
קודם כל יכול להיות שהוא אומר את זה כדי לא להלחיץ. (ולתת ההרגשה טובה לעצמו ולתתלמידים)

את הצעירים (כך שמעתי) יש נטייה להכשיל יותר וטוב שכך. אחרי שרואים אותם על הכביש, אני אומרת לעצמי חבל שלא מכשילים יותר.

אלה שעוברים בטסט ראשון הביטחון העצמי שלהם בשמיים ולמחרת הטסט הם בטוחים שהכביש שיך לאבא שלהם.

וטוב שכך??????

אני אומר בתור צעיר, וכך גם מכיר טוב מאוד את 'הנהגים הצעירים'
הם נוהגים הכי עדין שיש!!!

מי שלא נוהג עדין זה האנשים בגיל 30 שהם בטוחים שהכביש של אבא שלהם.
אז בבקשה קצת להתאפס.

וגם לו נניח שיש כאלו, זה אומר שהם לא יודעים לנהוג שבגללם את אומרת שיכשילו את כוווולם?
הם יודעים לנהוג טוב מאוד והם משתוללים, כשיש שוטר הם יודעים טוב מה לא לעשות... זה לא קשור לטסט ראשון אן שביעי.

ובכלל מי מדבר על כמויות הכסף שלא אכפת לך שהולך ככה לפח, במיוחד היום שכל טסט עולה איזה 800ש"ח על כל ההוצאות הנלוות!!!

איך אפשר ככה לזלזל בציבור?

• הוסף לסימניות
זה אומר ש90% ניגשים לטסט כשהם לא מוכנים
איך זה קשור לבוחנים?
זה שאנשים למדו 28 שיעורים (המינימום הקבוע בחוק) לא הופך אותם למוכנים
גם אם מרגישים אלופים ולוחצים על המורה..
כל האנשים שעברו בטסט שביעי אחרי 100 שיעורים, סביר מאד להניח שחמשת הטסטים הראשונים נעשו לפני שהם היו מוכנים מספיק
חבל על הכסף והאכזבות

נשמע לך הגיוני ש 90% ניגשים לא מוכנים??

אני שואל ברצינות, כל ה28 שיעורים זה בלוף אחד גדול? זה לא באמת מספיק?

יש טסטר ידוע אחד בפתח תקווה, שהוא בוחן 10 שנים, והוא עדיין לא העביר אפילו תלמיד אחד!!!

אז מי שחושב שזה נטו בגלל הנהגים שלא יודעים לנהוג, בבקשה שילך בעצמו לעבור טסט ויבדוק...

אני בטוח שאחרי כל הבירוקרטיה של המדינה, אם בזה הם היו מוצאים שזה לא מספיק, דבר ראשון הם היו מקפיצים ל-40
ואח"כ בודקים אולי מספיק גם פחות...

פשוט מאוד התחום הזה אף אחד לא נגע בו ולאף אחד זה לא אכפת,
כמו הרבה דברים במדינה, ואנחנו גם משלמים את המחיר, וגם ממשיכים בינתיים לנסוע בתחבורה ציבורית.

• הוסף לסימניות
אולי דווקא מתאים יותר = אחראי יותר
(איך יודעים אם נער/ה בשל/ה לשידוכים?
כשהם רוצים להתחיל - כדאי לחכות
כשהם רוצים לחכות - הגיע הזמן...)
מי אמר ?
אני לא מעיזה לעלות על אופניים חשמליות
ונוהגת מעולה כבר 12 שנה
אולי באמת אני אקח ממכם (משניכן) שיעורים ...:)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלעבור טסט זה גם הרבה סיעתא דשמיא
בעלי נפל 4 טסטים על בוחנת שונאת חרדים שרק העירה לו מהרגע שעלה והלחיצה אותו על כל פיפס.
סוג: "נו עד מתי נחכה פה בצומת" "נו כבר תיסע" וכו...
ועבר בסוף בסטסט 9- אז לא להתייאש!!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלעבור טסט זה גם הרבה סיעתא דשמיא
בעלי נפל 4 טסטים על בוחנת שונאת חרדים שרק העירה לו מהרגע שעלה והלחיצה אותו על כל פיפס.
סוג: "נו עד מתי נחכה פה בצומת" "נו כבר תיסע" וכו...
ועבר בסוף בסטסט 9- אז לא להתייאש!!
ומי בחן אותו בין טסט 4 לטסט 9?
גם "שונאת חרדים" או שהיה לו עוד מה ללמוד..?

• הוסף לסימניות
כל תעשיית לימוד הנהיגה בישראל היא מעוותת מלכתחילה ואינה מלמדת נהיגה כמעט בכלל אלא כיצד לעבור טסט!
ככה זה בהרבה מוקומות בעולם הרי א"א שכל אחד יעשה מאות שיעורים עד שהוא נהג מנוסה.... כדי לקבל רישיון צריך לדעת שאתה לא מסכן את שאר משתמשי הכביש ומכיר את הכללים...

• הוסף לסימניות
אני לומד כמעט שנתיים נהיגה, אך ללא הצלחה בירושלים, בשיעורים אני נוהג טוב מצויין אך אני כשאני מגיע לטסט אני נכשל בענק, אני עושה כל מיני טעויות שבדרך כלל אני לא עושה, עשיתי 3 טסטים ונכשלתי, אשתי אומרת שנהיגה זה לא מתאים לי מכיוון שבטסטים לוקחים אותי למקום חדש שלא נהגתי שם עם המורה שלי ונהג טוב צריך לדעת לנהוג טוב גם במקומות שהוא לא מכיר, ניסיתי לשנות לעיר אחרת אך נפגעתי מהמורה החדש שאמר לי שבירושלים לא לימדו אותי כלום יש לי עוד מלא עבודה.

אני מרגיש שאני סתם מבזבז את הזמן שלי, מאוד עצוב לי של90% יש רשיון והם מצליחים ואני לא, ושגם התחלתי רק ללמוד נהיגה בגיל 27 כשלכל השאר יש להם רשיון מגיל צעיר.
כדאי להבין שהטסט הוא בחינה שבה הלחץ הנפשי יכול לגרום לך לטעות דווקא בדברים שאתה שולט בהם טוב, אולי כדאי לקחת כדור הרגעה

• הוסף לסימניות
בלת"ק
3 טסטים זה לא הרבה
אבל תבדוק טוב טוב את המורה שלך
לפעמים נזכרים לעבור מורה רק בשלבים מאוחרים וחבל...

• הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת בדיוק מה קרה ואיך קרה בטסט שלא עברת
אני יכול לעזור לך!

• הוסף לסימניות
סתם אנקדוטה ששמעתי, אחרי מאבק של קרוב ל5 שנים של המורי נהיגה מול הטסטרים, הסכימו סוף סוף לשים שטח הפרדה שיפריד בין 2הנתיבים, מול המגרש של הטסטים.... - מקום שהבנתי שרבים מאד נפלו בו (וזה מקום מועד )
אם מדובר על פ"ת לטסטרים לא היו צד בויכוח
ולא רק זה הם צידדו בדעת המורים
אני יכול לעזור לך!
איך אתה יכול לעזור למי שנכשל בטסט?

• הוסף לסימניות
הזכירו כאן קרית גת
מי מכיר מורה נהיגה טוב בקרית גת ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.