דרוש מידע האם נותנים משלוח מנות לראש כולל?

• הוסף לסימניות
אני למדתי בישיבה 7 שנים אף פעם לא נהגו להביא משלוח מנות למשגיחים ולרמים לפעמים בשיעור א' הבאתי עדיין כמו בחיידר אבל מאז זה היה בושה להביא ואל הבאתי פתאום אחרי החתונה ניגש אלי אברך בכולל ואומר לי תביא 10 ש"ח למשלוח מנות לראש כולל כמובן אמרתי לא מה פתאום ממתי נותנים בפרט אברכים צעירים שאין להם אבל במחשבה שניה אני חושב שכן מגיע לראש כולל הערכה מה אתם אומרים

• הוסף לסימניות
אני למדתי בישיבה 7 שנים אף פעם לא נהגו להביא משלוח מנות למשגיחים ולרמים לפעמים בשיעור א' הבאתי עדיין כמו בחיידר אבל מאז זה היה בושה להביא ואל הבאתי פתאום אחרי החתונה ניגש אלי אברך בכולל ואומר לי תביא 10 ש"ח למשלוח מנות לראש כולל כמובן אמרתי לא מה פתאום ממתי נותנים בפרט אברכים צעירים שאין להם אבל במחשבה שניה אני חושב שכן מגיע לראש כולל הערכה מה אתם אומרים
בודאי שמקובל לתת!
גם בכולל של בעלי אוספים כסף למשלוח
ותמיד הסתכלתי על זה בהערכה, לרגע לא חשבתי שזו התנהלות מוזרה

אמנם הראש כולל לא משקיע כמו מורה / רבה אבל עדיין מגיעה לו הכרת הטוב סמלית!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מדוע לא? כמובן, שפחות ראוי להביא לו מגש של שוקולדים וחטיפים, אלא מקובל להביא לו סט ספרים מכובד + בקבוק יין יקר.

הנה לדוגמא מכתב הקדשה שצורף למתנה שהוגשה למרן ר' מיכל יהודה ליפקוביץ מתלמידי ישיבת פוניבז' לצעירים לפני חמשים שנה. המכתב הזה צורף לסט ספרי 'ברכת שמואל'.

קבצים מצורפים

• תמונת הקדשת תלמידים.png
    תמונת הקדשת תלמידים.png
    KB 78.5 · צפיות: 134
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
במחשבה שניה אני חושב שכן מגיע לראש כולל הערכה מה אתם אומרים
ברור שמגיע לו הערכה.
ת'אמת, תלוי איזה ראש כולל..
אברכים צעירים שאין להם
נראה לי שבד''כ אברכים צעירים יש להם יותר מאברכים וותיקים.
אא''כ אותו אחד שאמר לי שבכוללים לומדים איך לעשות כסף צודק;)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חזקקק..............
לא מאמין שיש כיום אנשים החיים ברמה שעשרה שקלים משמעותיים להם..
הרמת חיים של כולנו עלתה ומוצאים על המון דברים שבעבר לא חלמו..
רק שזה מגיע למשהו מוכתב, זה הופך לנושא ובדיקה...
יאלה---
לגדולללללללל

• הוסף לסימניות
אחד עובד קשה כדי להשיג תורמים שיחזיקו את הכולל והשני קובע הספקי לימוד מוסר חבורות עורך את המבחנים וכו'
כאחת שמכירה מקרוב במה זה כרוך - בוודאי שמגיעה הכרת טובה מינימלית. אפשר גם משהו לבית (חשבתם על האשה שבעלה רץ באמצע חוה"מ כי מתברר שיש איזה גביר בארץ ובוא פנוי הרגע ואפשר לדבר איתו? או כל האלו שדורשים את היח"צ והאשה דואגת לעצב מתנות ולכתוב ברכות כדי לחסוך בעלויות?)
כאמור, יש במשפחתי כמה כאלו - אברכים רציניים שאיכשהו הפן הכלכלי של הכולל התגלגל עליהם, והם דואגים לו רק ב'בין הסדרים'.

• הוסף לסימניות
כתבתי כאן לפני תקופה ואכתוב שוב
לפני הרבה שנים השתתפתי בחול המועד בשיעור של אחד מגדולי הדור שליט''א,
ולאחר הדרשה עמדו רבים לבקש ברכה ועצה, אני ניגשתי ואמרתי כמה מילים של מחמאות על השיעור,
וחשבתי שהוא יהנהן בראשו ויברך, אבל הוא ממש שמח
אחרי תקופה השתתפתי בחתונה ולפתע הוא ניגש אליי ואומר לי, שמחתי מאד שנהנתם מהשיעור, וגם אמרתי זאת בבית שמאד נהנו. העזתי פני לשאול - האם זה משמעותי עבור הרב, והרב ענה לי - אין יהודי שלא זקוק למילה חמה, כן ... גם בגילי

ולכן אני חושב שאין יותר ראוי מאשר פורים ופסח לתת מתנה למי שיש לנו הערכה והכרת הטוב כלפיו,
אני נותן למגיד שיעור בחברה שלנו, למג''ש בבית הכנסת, לרב בית הכנסת, ואם יש זמן גם לגבאי [המעצבן יש לומר]
ובוודאי שבשנים שהייתי בכולל היינו אוספים סכום נכבד לראש הכולל, ונותנים מתנה שאפשר להתכבד בה.
מגיע לו - מגיע לאשתו - מגיע לילדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה