דיון האם נכון לשנות?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
משתפת בהתלבטות, ואשמח לעזרת המקצוענים.
אני באמצע לכתוב את דמעה דוממת, ונעצרתי לחשיבה מחודשת.
עד עתה השתמשתי בגוף ראשון.כעת מתלבטת האם לשלב גוף שלישי או להשאר בגוף ראשון.
גוף שלישי יתן את המבט שמעבר. יתן מקום לסביבה וירחיב את המבט על העלילה. מצד שני מאחר ועד עתה השתמשתי רק בגוף ראשון. האם זה נכון מבחינה מקצועית ומבחינת חווית הקורא לשלב?
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
אם לא שילבת מלכתחילה גוף שלישי - אל תשלבי עכשיו. אלא אם כן יש פה עניין מיוחד לגוף השלישי שצץ פתאום.
(מזכיר לי ספר של נעמה/חווה רוזנברג, שבאמצע הספר הכתוב בגוף שלישי, נכנסת ה"סופרת" עצמה בגוף ראשון... אבל שם זה הפוך ממה שאת רוצה לעשות, ושם זה השתלב מצוין...)

• הוסף לסימניות
אין לי מושג מבחינה מקצועית. אבל אני סתם זורקת מחשבה: אם כתבת מההתחלה את המבט של הגיבורה, ואז אחרי כעשרה פרקים הכנסת את החלק של העבר, אולי אין בעיה להכניס עכשיו גוף שלישי. כי בעצם הקוראים כבר התרגלו לתהפוכות בצורת הכתיבה (לא בהכרח שלילי).
פתאום עולה לי, אולי תכתבי מהמבט של רותי? או של ההורים של אפרת? או של אחותה? כלומר, לא מספר יודע כל, אבל מישהו שאנחנו כבר מכירים, כדי לא להכניס חזית לגמרי אחרת לסיפור. זה בעצם ירחיב את המבט כמו שאת רוצה, אבל לא יבלבל את הקוראים. (וככה גם לא תוותרי על הרגשות שאת כותבת כל כך טוב שזה מה שיכול לקרות במעבר לגוף שלישי.)
אם בכל זאת את רוצה להכניס גוף שלישי ממש, נראה לי שהמבחן האמיתי זה להעלות ולראות מה אומרים...

• הוסף לסימניות
אם לא שילבת מלכתחילה גוף שלישי - אל תשלבי עכשיו. אלא אם כן יש פה עניין מיוחד לגוף השלישי שצץ פתאום.
תודה.
מלכתחילה תכננתי להשאר בגוף ראשון. ההתלבטות החלה כשיש סצנות שלא יכולות לבוא לידי ביטוי בצורה כזו. כי הגבורה לא שותפה בהם. אבל יש להם חשיבות והשלכות עליה.
פה הסתבכתי.

אם כתבת מההתחלה את המבט של הגיבורה, ואז אחרי כעשרה פרקים הכנסת את החלק של העבר, אולי אין בעיה להכניס עכשיו גוף שלישי. כי בעצם הקוראים כבר התרגלו לתהפוכות בצורת הכתיבה (לא בהכרח שלילי).
גם בזה יש פנים לפה ולפה
פתאום עולה לי, אולי תכתבי מהמבט של רותי? או של ההורים של אפרת? או של אחותה? כלומר, לא מספר יודע כל, אבל מישהו שאנחנו כבר מכירים, כדי לא להכניס חזית לגמרי אחרת לסיפור. זה בעצם ירחיב את המבט כמו שאת רוצה, אבל לא יבלבל את הקוראים.
רעיון מעניין. תודה.
למרות שזה גם סוג של שינוי, אבל יותר עדין.
וככה גם לא תוותרי על הרגשות שאת כותבת כל כך טוב שזה מה שיכול לקרות במעבר לגוף שלישי
תודה. מענין באמת לבדוק את ההשפעה בעניין הזה.
אם בכל זאת את רוצה להכניס גוף שלישי ממש, נראה לי שהמבחן האמיתי זה להעלות ולראות מה אומרים...
חשבתי על זה... אבל אז קשה לחזור אחורה...
תודה על המשוב

• הוסף לסימניות
אישית מאד מתחברת לגוף ראשון ,
אבל לא סותר להכניס גוף נוסף של המשתתפים בסיפור, כמו רותי או ההורים שחסר לי אותם קצת בתמונה.
וחוץ מזה לע''ד אפשר להכניס אנשים נוספים לתמונה כמו שכנים או מורות וחברות לכיתה,
זה נותן לנו עוד זוויות ועוד עומק להבנת התמונה.

• הוסף לסימניות
ההתלבטות החלה כשיש סצנות שלא יכולות לבוא לידי ביטוי בצורה כזו. כי הגבורה לא שותפה בהם. אבל יש להם חשיבות והשלכות עליה.
אפשר להביא אותן לידי ביטוי כשמספרים לה עליהן. אבל זה אכן מסובך.
האפשרות של כתיבה בגוף ראשון של גיבורים אחרים בסיפור יותר נראית לי, אבל גם אותה לדעתי עדיף לשלב מההתחלה.
אל תפחדי לשכתב את הסיפור עוד כמה פעמים לפני שתסיימי אותו, למרות שכבר ראו אותו קוראים...
[גילוי נאות: לא קראתי את הסיפור.]

• הוסף לסימניות
אפשר להביא אותן לידי ביטוי כשמספרים לה עליהן. אבל זה אכן מסובך.
האפשרות של כתיבה בגוף ראשון של גיבורים אחרים בסיפור יותר נראית לי, אבל גם אותה לדעתי עדיף לשלב מההתחלה.
אל תפחדי לשכתב את הסיפור עוד כמה פעמים לפני שתסיימי אותו, למרות שכבר ראו אותו קוראים...
[גילוי נאות: לא קראתי את הסיפור.]
האפשרות של כתיבה בגוף ראשון של גיבורים אחרים עדיין לא פותרת לי לגמרי, אבל ננסה.
הסיפור משוכתב כל הזמן... לא מפחדת.
להיפך, זה יותר משפשף ומאתגר.
ו... מוזמנת לקרוא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה