קורונה האם נמצא פתרון לקווי הלמידה של התלמודי תורה ובתי הספר???

• הוסף לסימניות
זה קובץ שמישהו שלח לי, מעניין לבדוק ולראות אם יש קרן אור ללמידה מרחוק,

קריסת קווי הלמידה מרחוק של התלמודי תורה ובתי ספר

בימים האחרונים נאלצים הורים רבים להעביר את זמנם בבוקר בנסיון נואש להשיג מענה בקווי הלמידה שפירסם התלמוד תורה או הבית ספר של ילדיהם. והדבר מכביד על ההורים והילדים כאחת, בפרט במשפחות ברוכות ילדים.

לאחר בדיקת הנושא מקרוב על ידי טכנאי מומחה, התברר הנתון הבא, הקריסה היא לא ברשתות של חברות הפלאפונים הגדולות, כגון פלאפון, סלקום, פרטנר, מירס וכד', אלא ברשתות של החברות שמפעילות את קווי המידע והתוכן,

והראיה הברורה לכך היא, שסתם שיחות יוצאות, כגון שיחות לשאר בני המשפחה ושאר חברים אפשר להוציא ולקבל בקלות בלי שום קושי.

פתרון אחד הוא, שחברות התוכן יגדילו את השרתים, דבר שדורש הרבה משאבים והשקעה כספית גדולה. והרי אף אחד לא מצפה מחברות התוכן שישקיעו וישדרגו ויגדילו את יכולת הקיבול ברשתות שלהם בשביל תקופה של שבוע עד שבועיים עומס שיחלפו עם פתיחת הלימודים כסדרם.

ולכן הפתרון הכי זמין והכי פשוט הוא כך: שחלק מהמלמדים ובני כיתתם יעברו ללמוד על גבי הרשתות של חברות הסלולר (וכך גם יקטן העומס ברשתות של חברות קווי התוכן).

והביצוע למעשה הוא על ידי 'שיחות ועידה'.

יש לזה כמה דרכים לבצע, או שהרבה יחבר את כולם אליו, או שהמלמד יחבר אליו בשיחת ועידה כמה תלמידים שאליהם יתחברו בשיחת ועידה עוד כמה תלמידים.

(מה שכן עדיף שזה יתבצע בכמה קבוצות ולא בשרשרת ארוכה שאחד מחבר את השני והשני את השלישי וכו', כי אז אם נופל הראשון בשרשור כולם נופלים אחריו)

וכך בעזרת השם יבא הכל על מקומו בשלום. ויתרבה לימוד התורה

קבצים מצורפים

• פתרון לקריסת קווי התוכן.pdf
    KB 388.8 · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות

בימים האחרונים נאלצים הורים רבים להעביר את זמנם בבוקר בנסיון נואש להשיג מענה בקווי הלמידה שפירסם התלמוד תורה או הבית ספר של ילדיהם. והדבר מכביד על ההורים והילדים כאחת, בפרט במשפחות ברוכות ילדים.

לאחר בדיקת הנושא מקרוב על ידי טכנאי מומחה, התברר הנתון הבא, הקריסה היא לא ברשתות של חברות הפלאפונים הגדולות, כגון פלאפון, סלקום, פרטנר, מירס וכד', אלא ברשתות של החברות שמפעילות את קווי המידע והתוכן,

והראיה הברורה לכך היא, שסתם שיחות יוצאות, כגון שיחות לשאר בני המשפחה ושאר חברים אפשר להוציא ולקבל בקלות בלי שום קושי.

פתרון אחד הוא, שחברות התוכן יגדילו את השרתים, דבר שדורש הרבה משאבים והשקעה כספית גדולה. והרי אף אחד לא מצפה מחברות התוכן שישקיעו וישדרגו ויגדילו את יכולת הקיבול ברשתות שלהם בשביל תקופה של שבוע עד שבועיים עומס שיחלפו עם פתיחת הלימודים כסדרם.

ולכן הפתרון הכי זמין והכי פשוט הוא כך: שחלק מהמלמדים ובני כיתתם יעברו ללמוד על גבי הרשתות של חברות הסלולר (וכך גם יקטן העומס ברשתות של חברות קווי התוכן).

יש לזה כמה דרכים לבצע, או שהרבה יחבר את כולם אליו, או שהמלמד יחבר אליו בשיחת ועידה כמה תלמידים שאליהם יתחברו בשיחת ועידה עוד כמה תלמידים.

(מה שכן עדיף שזה יתבצע בכמה קבוצות ולא בשרשרת ארוכה שאחד מחבר את השני והשני את השלישי וכו', כי אז אם נופל הראשון בשרשור כולם נופלים אחריו)

שיחות ועידה זה גם מורכב
כמו שגם בקוים ראו שיש קושי לתזמן את כולם יחד לשמיעה
ולהחזיק שיעור עם 10-20 תלמידים על הקו הטלפוני זה קשה
יש בעיות קליטה
יש בעיות שמיעה
יש בעיות של רעש אצל התלמידים
יש קושי שכולם מדברים עם כולם
וכו'

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות שיחת ועידה
דרך האפלקצייה החדשה של זום
אנו במשפחה עשינו את זה
היה פגישה משפחתית טלפונית של 14 טלפונים וזה עבד חלק למשך יותר משעתיים

אני לא יודע בדיוק איך זה עובד
אבל זה מספר ישראל ונכנסים עם קוד
כל מי שיש לו הקוד מתחבר לפגישה

תבררו על זה
אבל אחד צריך שיהיה לו במחשב את הזום
והוא פותח פגישה וקוד

דברתי עם גיסי שגר במנצ'סתר ושם גם הבנים וגם הבנות
עברו ללמוד בזום בטלפון
אכן אי אפשר לעשות שם הקלטה
רק ללמוד ביחד בשידור חי
אבל זה הרבה יותר ברור מכל ההקלטות שקורסות כל הזמן

• הוסף לסימניות
שיחות ועידה זה גם מורכב
כמו שגם בקוים ראו שיש קושי לתזמן את כולם יחד לשמיעה
ולהחזיק שיעור עם 10-20 תלמידים על הקו הטלפוני זה קשה
יש בעיות קליטה
יש בעיות שמיעה
יש בעיות של רעש אצל התלמידים
יש קושי שכולם מדברים עם כולם
וכו'
אז אתמול הרבה של הילד שלי עשה שיחת ועידה עם כל הכיתה, זה עבד כך, חצי שעה הלך לחבר את כולם וחצי שעה שיעור,
(לפחות הרוויחו קטע חוויתי חברותי,) אבל היה באמת רעש נורא,
אז הבוקר הרבה חילק אותם לשתי קבוצות, והרבה עצמו חיבר שבע שהשבע חיברו עוד אחד, סיפור של עשר דקות, ואחר זה היה שיעור משותף כחצי שעה, היה קו די נקי מרעשים.

• הוסף לסימניות
אפשר לעשות שיחת ועידה
דרך האפלקצייה החדשה של זום
אנו במשפחה עשינו את זה
היה פגישה משפחתית טלפונית של 14 טלפונים וזה עבד חלק למשך יותר משעתיים

אני לא יודע בדיוק איך זה עובד
אבל זה מספר ישראל ונכנסים עם קוד
כל מי שיש לו הקוד מתחבר לפגישה

תבררו על זה
אבל אחד צריך שיהיה לו במחשב את הזום
והוא פותח פגישה וקוד

דברתי עם גיסי שגר במנצ'סתר ושם גם הבנים וגם הבנות
עברו ללמוד בזום בטלפון
אכן אי אפשר לעשות שם הקלטה
רק ללמוד ביחד בשידור חי
אבל זה הרבה יותר ברור מכל ההקלטות שקורסות כל הזמן
טלפונים כשרים?

• הוסף לסימניות
שיחת ועידה זה די מסובך
בעלי מלמד וניסה לעשות כך
בכל הפלאפונים שלנו הצלחנו עד 5 מחוברים
לוקח זמן לחבר
ואח"כ לחזור על השיעור 6 פעמים
וחלק התנתקו פתאום וכו'וכו'
זה לא הגן עדן המדובר...

• הוסף לסימניות
יש דרך פשוטה של המלמד להשתיק את התלמידים.
מי שמכיר את המערכת יכול לנהל שידורים איכותיים

• הוסף לסימניות
טלפונים כשרים?

כן
מפעילים את הקבוצה דרך הזום מהחמחשב
ומקבלים קוד
ואז אפשר להתקשר מכל טלפון גם כשר למספר כלשהו ושם מכניסים את הקוד
אם יש צורך עניני אני יברר בדיוק איך זה עובד

גיסי מלמד תשב"ר במאנצעסטער הוא אמר לי היום בבוקר שהוא מלמד ככה 4 שעות ברצף הכל בפגישה
כולם מתפללים ביחד לומדים ביחד
והמלמד יכול לשים כולם בהשתקה דרך הזום
וכל אחד לחוד יכול לעשות את עצמו בהשתקה או לצאת ממנה
אקיצער שליטה די יפה
והעיקר שזה לא קורס

• הוסף לסימניות
אנחנו משתמשים בקו 0765990060, בלי קריסות כלל!!!

ואז מקישים מספר תיבה [שמתאמים בין כל המשתתפים לדוגמה 8496#] (רשמית כל מספר מוקצה לפותח חשבון באתר, אבל בפועל אפשר לבחור באקראיות מספר, (רק קחו בחשבון שמאן דהוא בגלובוס יקבל לדוא"ל שלו את הקלטת השיחת ועידה שלכם, ראה להלן)). להשתקה בזמן הוועידה הקש *6, ולביטול שוב*6.
מי שמעוניין יכול לפתוח חשבון משלו באתר של "פרי קונפערנעס" ולקבל קוד גישה משל עצמו, ואז יקבל את ההקלטה של השידור חי לתיבת האימייל שלו, או בלשונית הקלטות באתר.
להלן הקישור לאתר https://www.freeconferencecall.com/he/il/login

האליה וקוץ בה, שב"גולן טלקום" זה חסום לכשרים, ב"הוט מובייל" זה פתוח, וכמובן בנייח. אין לי מושג מה קורה בשאר החברות, תשתפו אתם באיזה חברה פתוח ובאיזה חסום.
[ייתכן שניתן לחייג למספר אמריקאי של הוועידה מ:"גולן טלקום" למי שיש חבילת חו"ל לעקוף את החסימה, לא בדקתי]
1-712-770-5565+
לחבדניקים אולי כדאי לחייג לזה כי זה 770:)

מלבד המספר הנ"ל, לשם התחברות יש באתר עוד מספרי גישה.
055-966-1136
076-5990100

• הוסף לסימניות

אין לי מושג למי יש אינטרס להפיץ את הטענה הזו שהבעיה בשרתים של חברות התוכן.

אבל המציאות הוכיחה ש80% מהבעיות הם ברשת הסלולארית.
מי המומחים? ואת מה הם בדקו?

• הוסף לסימניות
יש בעיות בשרתי התוכן והם אכן מעבים את התשתיות ממש בימים אלו.
יש גם בעיות בספקיות הקווים ואני מאמין שגם הם ייפתרו.

מה שכן, גם אם מחר הכל יעבוד כראוי, זה לא אומר כלום, כי ביום א' מתחיל הזמן בישיבות....

• הוסף לסימניות

אבל המציאות הוכיחה ש80% מהבעיות הם ברשת הסלולארית.
מי המומחים? ואת מה הם בדקו?

הילדים שלי מנסים מטלפון קווי של בזק ולא מצליחים.
ובלי קשר כל עוד שיחות הטלפון האחרות מהסלולרי פעילות ואין שום בעיה להתקשר מטלפון רגיל למשנהו - ברור לחלוטין שהבעיה היא בשרתים של חברות התוכן.

לא צריך מומחים גדולים.
א' ב' בפתרון בעיות טכנולוגיות הוא שלילת אופציות.
אם הקו המוציא שיחה (קרי : הנייד בבית של הילד) מסוגל להוציא שיחה למקום אחר + גם קו אחר (לצורך הענין - נניח של בזק) לא מצליח לגשת לקו התוכן =
נשללה האופציה שהבעיה היא בקו המוציא שיחה / ברשת הסלולרית של הקווים מוציאי השיחות.
ומקור הבעיה הוא הקו המקבל את השיחה (קו התוכן).

אם קו התוכן קורס בגלל שהשרת שלו לא עומד בעומס או שהוא קורס בגלל שהוא נשען על רשת סלולרית שלא עומדת בעומס הפניות אליו - ב2 המקרים הבעיה היא מצד חברת התוכן ולא מצד הפונים.

• הוסף לסימניות
הילדים שלי מנסים מטלפון קווי של בזק ולא מצליחים.
ובלי קשר כל עוד שיחות הטלפון האחרות מהסלולרי פעילות ואין שום בעיה להתקשר מטלפון רגיל למשנהו - ברור לחלוטין שהבעיה היא בשרתים של חברות התוכן.

לא צריך מומחים גדולים.
א' ב' בפתרון בעיות טכנולוגיות הוא שלילת אופציות.
אם הקו המוציא שיחה (קרי : הנייד בבית של הילד) מסוגל להוציא שיחה למקום אחר + גם קו אחר (לצורך הענין - נניח של בזק) לא מצליח לגשת לקו התוכן =
נשללה האופציה שהבעיה היא בקו המוציא שיחה / ברשת הסלולרית של הקווים מוציאי השיחות.
ומקור הבעיה הוא הקו המקבל את השיחה (קו התוכן)

מסכים עם כל מילה.
אבל מה לעשות שמבדיקת רוב התלונות עולה כי הבעיה היא הוצאת וקבלת שיחות. כנראה באיזורים שהם רק חרדיים ולא קרובים לחילונים או לאיזורי תעשיה כמו מודיעין עילית, ביתר, ועוד.
אני דווקא ניסיתי להתקשר מבזק וכן הצלחתי או ניסיתי 10 פעמים ובסוף הצלחתי.

ייתכן ואת זה לא בדקתי שחדרי ועידה- שידורים חיים לא פעלו. וזה אכן קשור לשרתים, וההצעה נחמדה.

אבל שאר הפעילות שזה שמיעת הודעות מוקלטות שאנו נתקלנו בקשיים רבים, לא קשור לשרתים..

חוץ מזה יש היום כמה חברות בשוק.

• הוסף לסימניות
לעצם הרעיון של ועידה יש הגבלה של עד 4 או 5 מספרים לועידה לטלפון האישי. וזה לא פוטר את העומס על האנטנה.

טיפ נוסף ששמעתי זה שיש הרבה שהם בדור 2 בטלפון, וכדאי שיעברו לדור 3 רק יש מכשירים כשרים שלא תומכים בדור 3 ומשתמשים רק בדור 2 ושם זה הבעיה הגדולה.

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שהשירות הוא חינמי והרווח הוא מהשיחות הנכנסות.
ואין למפפעיל המערכת שום התחייבות מול הלקוח
היה מצופה ממנהלי החיידרים שיכניסו את היד לכיס וישקיעו כסף על מערכות טובות ותקינות

וזה דבר שהייתי רוצה שישאר גם אחרי הקורונה
מערכת תקשורת נורמלית בין הת"ת להורים להודעות וכו'

• הוסף לסימניות
מסכים עם כל מילה.
אבל מה לעשות שמבדיקת רוב התלונות עולה כי הבעיה היא הוצאת וקבלת שיחות. כנראה באיזורים שהם רק חרדיים ולא קרובים לחילונים או לאיזורי תעשיה כמו מודיעין עילית, ביתר, ועוד.
אני דווקא ניסיתי להתקשר מבזק וכן הצלחתי או ניסיתי 10 פעמים ובסוף הצלחתי.

ייתכן ואת זה לא בדקתי שחדרי ועידה- שידורים חיים לא פעלו. וזה אכן קשור לשרתים, וההצעה נחמדה.

אבל שאר הפעילות שזה שמיעת הודעות מוקלטות שאנו נתקלנו בקשיים רבים, לא קשור לשרתים..

חוץ מזה יש היום כמה חברות בשוק.

הילדים שלי ניסו 20 פעמים . סמוך עליהם - ילדים---
לא נצפית אצלינו שום בעיה להתקשר בתוך האיזור החרדי ומחוצה לו. לא בקווי הבזק ולא בקווי הסלולר.
ומדובר אצלינו לא בחדרי ועידה אלא בשמיעת הודעות מוקלטות.

אני מסיקה מדבריך שהחברות משחקות בהאשמות חסרות הגיון במקום להבין שאם אין בעיה לאף תושב בריכוז חרדי להוציא שיחה לאמא שלו אלא רק לקו התוכן הבעיה היא אצלם .. (מה שיבין כל ילד ..) -
וזה אומר שהן בכלל לא חושבים אפילו לנסות לפתור אצלן באיזו צורה את הבעיה...

• הוסף לסימניות
לעצם הרעיון של ועידה יש הגבלה של עד 4 או 5 מספרים לועידה לטלפון האישי. וזה לא פוטר את העומס על האנטנה.

טיפ נוסף ששמעתי זה שיש הרבה שהם בדור 2 בטלפון, וכדאי שיעברו לדור 3 רק יש מכשירים כשרים שלא תומכים בדור 3 ומשתמשים רק בדור 2 ושם זה הבעיה הגדולה.

קודם תן פתרון לקו נייח פשוט עם חוט עד הקיר.
כשזה יעבוד תוכל לטעון טענות שטותיות על דור 2....

קו שמצליח להוציא שיחה לסבתא ולדודה - יצליח להוציא שיחה לכל קו פעיל שאינו בקריסה.
האנטנה שלו נשארת אותה אנטנה בכל השיחות מאותו מיקום.
ברור לכל ילדון שהבעיה היא בקו המקבל.

• הוסף לסימניות
כדאי להבין שחלק מהבעיות הם גם בצד הנתבים של חברות התקשורת, שלא עומדים בעומסים החריגים ולא מתוכננים לזה.
גם זה קיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה