דרוש מידע האם עוסק פטור שנתן קבלה ללקוח חייב בתיק ניכויים??

• הוסף לסימניות
עשיתי עבודה לאיזשהוא מוסד
שלחתי קבלה אבל הם טוענים שאינם יכולים להוציא קבלה בלי תיק ניכויים.
בגלל שאני עוסק פטור ולא מעסיק עובדים איו לי תיק ניכויים.
האם זה נכון שהמוסד לא יכול להוציא קבלה בלי תיק ניכויים ואיך אני כן יכול לקבל את הכסף??

• הוסף לסימניות
תורידי מהאתר של מס הכנסה
שאינך חייבת בניכויים,- שירותים בקליק> אישורים>אישור ניכוי במס במקור
ודאי שיש לך תיק במס הכנסה, ושם יש את הפרטים
באם תיקך אינו 0 אפשר לבקש ממש הכנסה שיהיה 0

• הוסף לסימניות
תורידי מהאתר של מס הכנסה
שאינך חייבת בניכויים,- שירותים בקליק> אישורים>אישור ניכוי במס במקור
ודאי שיש לך תיק במס הכנסה, ושם יש את הפרטים
באם תיקך אינו 0 אפשר לבקש ממש הכנסה שיהיה 0
לפעמים צריך להגיש בקשה לפטור מניכוי מס במקור- גם נעשה דרך האתר.

• הוסף לסימניות
עשיתי עבודה לאיזשהוא מוסד
1. שלחתי קבלה אבל הם טוענים שאינם יכולים להוציא קבלה בלי תיק ניכויים.
2. בגלל שאני עוסק פטור ולא מעסיק עובדים איו לי תיק ניכויים.
3. האם זה נכון שהמוסד לא יכול להוציא קבלה בלי תיק ניכויים 4. ואיך אני כן יכול לקבל את הכסף??

1. הם לא צריכים להוציא קבלה. מבצע העבודה מוציא קבלה.
הם צריכים רק להוציא תשלום, וכנראה לא מתחשק להם לעשות את זה אז הם מקשקשים הבלים (לצערי פגשתי יותר מדי כאלו).
2. כמובן. להרבה מאד עוסקים אין תיק ניכויים. גם לעוסקים מורשים לא תמיד יש תיק ניכויים.
3. כאמור, הם לא צריכים להוציא קבלה, הם צריכים להוציא תשלום, ויכולים לעשות את זה בלי שום בעיה, ברגע ששלחת קבלה/חשבונית מס שלך. תיק הניכויים שלך אינו מעניינם ואינו קשור לנושא.
4. להודיע להם שזה עובר לבי"ד ובהמשך גם לתביעות קטנות, אם הם לא משלמים והיום

5. אם מה שהם דרשו היה 'אישור ניהול ספרים' או 'פטור מניכוי במקור', אז עיין בכל מה שענו כאן למעלה.

• הוסף לסימניות
יותר הגיוני שביקשו ניכוי מס.. אחרת יורידו לך נתח נכבד מהסכום וחבל לך..
טלפון למס הכנסה או פקס עם בקשה לניכוי מס למספר התיק והכל מסודר.

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

ואם ניכו לי את ה-% מהתשלום שמופיע באתר רשות המסים, על מה אני כותב קבלה, על הסכום לפני הניכוי או אחרי?

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

ואם ניכו לי את ה-% מהתשלום שמופיע באתר רשות המסים, על מה אני כותב קבלה, על הסכום לפני הניכוי או אחרי?
יש אפשרות בקבלה לכתוב את הסכום שקבלו ואז אמורה להיות שורה שכתוב שם את סכום הניכוי שנוכה.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות בקבלה לכתוב את הסכום שקבלו ואז אמורה להיות שורה שכתוב שם את סכום הניכוי שנוכה.
אמורה להיות זה יפה, אבל בפנקס הקבלות שלי אין כזו שורה... אז להוסיף ידנית "ניכוי מס: XX₪"?

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

אם הגיע לך 100 ש"ח וניכו 5% ושילמו רק 95, אתה מוציא קבלה על 100.
את חמשת השקלים החסרים תוכל לפגוש אחרי סוף השנה, עם הגשת הדוח השנתי וקבלת החזר/קיזוז שלהם מהמס שאתה אמור לשלם.

חשוב לזכור - לדרוש מהספק אישור על הניכוי, כדי שיהיה אפשר לקבל את הכסף בחזרה.

• הוסף לסימניות
איזה פנקס קבלות יש לך?
שהדפסת לעצמך
או שקנית בחנות?

• הוסף לסימניות
איזה פנקס קבלות יש לך?
שהדפסת לעצמך
או שקנית בחנות?
הדפסתי בהזמנה. הבנתי מהתגובות שבכל מקרה הסכום הסופי בקבלה הוא לפני הניכוי.

• הוסף לסימניות
3. כאמור, הם לא צריכים להוציא קבלה, הם צריכים להוציא תשלום, ויכולים לעשות את זה בלי שום בעיה, ברגע ששלחת קבלה/חשבונית מס שלך. תיק הניכויים שלך אינו מעניינם ואינו קשור לנושא.
הם רצו לבדוק באתר האם לא צריכים לנכות לה מהשכר, והם כן קשורים לנושא
כמו כן צריכים לשלוח דרישת תשלום ולא קבלה
קבלנה נשלח לאחר התשלום

• הוסף לסימניות
הם רצו לבדוק באתר האם לא צריכים לנכות לה מהשכר, והם כן קשורים לנושא
כמו כן צריכים לשלוח דרישת תשלום ולא קבלה
קבלנה נשלח לאחר התשלום

1. הם רצו לבדוק באתר - שיבדקו באתר לפי מס' עוסק. אם צריך לנכות לו מס במקור - שינכו. מה הקשר לתיק הניכויים של מבצע העבודה?
התשלום שנותנים למבצע העבודה, אינו קשור משום בחינה שהיא לתיק הניכויים שלו.
אפשר לשלם גם לאדם שאין לו תיק ניכויים בכלל.

(פטור מניכוי במקור הוא על תיק העוסק ולא על תיק הניכויים שלו).

2. האם לשלוח דרישת תשלום או קבלה זה סיפור אחר. יש מוסדות שרוצים קבלה בשביל לשלם בפועל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
2. האם לשלוח דרישת תשלום או קבלה זה סיפור אחר. יש מוסדות שרוצים קבלה בשביל לשלם בפועל.
בתור עסק שעובד עם עיריות, עמותות ומוסדות מכל הסוגים, כבר כשהייתי עוסק פטור, אף אחד לא דרש קבלה לפני התשלום, לכולם שלחתי רק חשבון עסקה, והסברתי בבטחון שזה מה שבאפשרותי לשלוח. הרבה פעמים הנה"ח של המוסדות האלו לא מכירים מושג של עוסק פטור ואני הסברתי להם איך מתנהלים מול עוסקים פטורים.
כולם שלמו כמו שצריך וקבלו רק אחר כך קבלה עם פרטי התשלום.

• הוסף לסימניות
בעסקה חד פעמית ומתחת לכמה אלפים, אף אחד לא ידרוש ממך שום טופס...
אבל, באם את רוצה לדלג על כל המכשולים ולהסביר לאלו המרובעים מהנהלת חשבונות, תורידי אישור ניהול ספרים תקין.
נ.ב. אמליץ לכם לעבוד עם יועץ מס.

• הוסף לסימניות
בתור עסק שעובד עם עיריות, עמותות ומוסדות מכל הסוגים, כבר כשהייתי עוסק פטור, אף אחד לא דרש קבלה לפני התשלום, לכולם שלחתי רק חשבון עסקה, והסברתי בבטחון שזה מה שבאפשרותי לשלוח. הרבה פעמים הנה"ח של המוסדות האלו לא מכירים מושג של עוסק פטור ואני הסברתי להם איך מתנהלים מול עוסקים פטורים.
כולם שלמו כמו שצריך וקבלו רק אחר כך קבלה עם פרטי התשלום.
אפשר הסבר מזה אישןר חשבון התחלתי עכשיו להיות עוסק פטור ואני ג כ עובדת עם הלעיריה
תודה ענקית

• הוסף לסימניות
אפשר הסבר מזה אישןר חשבון התחלתי עכשיו להיות עוסק פטור ואני ג כ עובדת עם הלעיריה
תודה ענקית
לפתיחת תיק ספק בעיריה צריך בד"כ:
אישור ניהול חשבון בנק (מבקשים/מורידים מאתר הבנק) או צילום צ'יק מבוטל
אישור ניהול ספרים+ניכוי מס במקור (מבקשים ממס הכנסה)
לעוסק פטור-הצהרת עוסק פטור.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי הם רוצים תיק ניכויים או לחלופין אישור ניכוי מס במקור כדי לראות שלא צריך לנכות לה מס לא?

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי הם רוצים תיק ניכויים כדי לראות שלא צריך לנכות לה מס לא?

לא.
הם רוצים מספר תיק, תיק רגיל, תיק עוסק, כדי לוודא שלא צריך לנכות לו מס.

תיק ניכויים פותח מי שרוצה לשלם משכורות, או מי שחייב לנכות לאחרים מס.

• הוסף לסימניות
לא.
הם רוצים מספר תיק, תיק רגיל, תיק עוסק, כדי לוודא שלא צריך לנכות לו מס.

תיק ניכויים פותח מי שרוצה לשלם משכורות, או מי שחייב לנכות לאחרים מס.
הבנתי תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה