- הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1843231:אני מעריכה מאד את בעלי שככה הפסיק בבת אחת. (הוא לא היה מעשן כבד אבל בכ"ז)
לפעמים הוא מת לסיגריה אבל ב"ה לא מרשה לעצמו. זה בכלל בכלל לא מובן מאליו.
יפה אמרת.
מת לסיגריה.
נכתב ע"י wald;1843231:אני מעריכה מאד את בעלי שככה הפסיק בבת אחת. (הוא לא היה מעשן כבד אבל בכ"ז)
נכתב ע"י חויד;1843220:בנות, מאד קל לדבר,
נראה אתכן מנסות את זה ואחרי זה מפסיקות...
אין מצב שאנשים ממשיכים לעשן אפילו שהם יודעים במפורש שזה מזיק
כנראה שיש בזה משהו קצת יותר חזק, ממה שנראה מבחוץ.
נכתב ע"י kopi;1843243:ואגב, תארו לכם בחור שמגלה כי המיועדת מעשנת...
הרי אצלנו זה חוק בל יעבור ולא יעלה על הדעת. ושום תרוץ של התמכרות לא יצדיק את זה.
הגיע הזמן שגם העישון לגברים משלנו יהפך להיות מוקצה מחמת מיאוס
נכתב ע"י kopi;1843243:דווקא נשים עוברות הרבה תהליכים של גמילה, בעיקר דיאטות...
נכתב ע"י kopi;1843243:דווקא נשים עוברות הרבה תהליכים של גמילה, בעיקר דיאטות...
מה שברור לגופה של שאלת פותח האשכול - עישון הוא חיסרון מהותי ביותר!
אם בחורה דוחה ואפילו מבטלת שידוך בגלל עישון (שאז גם נוסף אלמנט הפגיעה מחוסר השקיפות), זה מובן מאד. לא כל אחת מוכן לחיות עם דפקט דוחה, לא בריא וזולל כסף כזה.
ואגב, תארו לכם בחור שמגלה כי המיועדת מעשנת...
הרי אצלנו זה חוק בל יעבור ולא יעלה על הדעת. ושום תרוץ של התמכרות לא יצדיק את זה.
הגיע הזמן שגם העישון לגברים משלנו יהפך להיות מוקצה מחמת מיאוס ומפני פסקי ההלכה של גדולי ישראל שאסרו את העישון.
כמוני כמוך.נכתב ע"י סטודנטית;1843194:אני לא נפגשתי עם בחורים שמעשנים.
התחתנתי עם מעשן...............
היום ב"ה הוא כבר לא מעשן!
הכל משמיים!!!! כשהקב"ה רוצה שנדע משהו הוא מיידע אותנו, וכשלא אז...........
נכתב ע"י היכל הקודש;1843283:לנשים שהגיבו כאן בגדול אני לא יכול לומר שאתם לא צודקות, אבל אתם בחיים לא הכנסתם סיגריה לפה, ואתם לא יודעות מה זה לעשן סיגריה, אתם לא יודעות מה זה שאדם [גבר] בדרך כלל מת לעשן ואין לו סיגריה וכו' וכו' אז שאלתי היא מה יעשה האם יאמר לאשתו לעתיד שהוא מעשן 5 סיגריות ביום? או שהיא תגלה אחרי החתונה. [רק אציין שבמשפחתה לעשן זה לא דבר טוב בכלל וזה אומר שאין להם אף אחד שמעשן במשפחה]
נכתב ע"י ANONYMUS;1843292:את אותה תשובה שהיית עונה לבחורה שמעשנת 5 סיגריות ביום, תענה לבחור שמעשן 5 סיגריות ביום.
ואני חוזרת על הנקודה שכתבתי קודם:
מי שהתחיל לעשן לפני שהיתה מודעות לסיכון בעישון זה משהו אחד.
היום בחור שמתחיל לעשן עובר על לאו ברור מהתורה!
כל אחד יודע שזה לא בדיחה ולא צחוק, אלא סיכון ממשי, לך ולסביבה הקרובה.
לא חושבת שיש כאן בכלל נושא לדיון.
בחור שהחליט למרות הכל להתחיל לעשן, שישא בתוצאות.
נכתב ע"י wald;1843231:צודקת לגמרי
ולפני ששופטים ככה שכל אחת תחשוב על הרגלים לא בריאים שהיא הרגילה את עצמה בהם ומתקשה להתפטר מהם.
אני מעריכה מאד את בעלי שככה הפסיק בבת אחת. (הוא לא היה מעשן כבד אבל בכ"ז)
נכתב ע"י ANONYMUS;1843292:את אותה תשובה שהיית עונה לבחורה שמעשנת 5 סיגריות ביום, תענה לבחור שמעשן 5 סיגריות ביום.
ואני חוזרת על הנקודה שכתבתי קודם:
מי שהתחיל לעשן לפני שהיתה מודעות לסיכון בעישון זה משהו אחד.
היום בחור שמתחיל לעשן עובר על לאו ברור מהתורה!
כל אחד יודע שזה לא בדיחה ולא צחוק, אלא סיכון ממשי, לך ולסביבה הקרובה.
לא חושבת שיש כאן בכלל נושא לדיון.
בחור שהחליט למרות הכל להתחיל לעשן, שישא בתוצאות.
נכתב ע"י wald;1843295:מציאות זו מציאות
לא תוכלי לשנות אותה
בודאי לא בצורה כזו אגרסיבית, חסרת הבנה והכלה של הצד שכנגד.
נכתב ע"י חויד;1843301:בחורים מתחילים לעשן בגיל 15-16 (לפעמים לפני...) אזור יש"ק
אין להם שום שיקול דעת בגיל הזה, ולפעמים זהו סחף חברתי גדול.
מכאן ועד להפוך למעשן קבוע הדרך קצרה.
לא תמיד אפשר לשפוט מהצד. בטח לא עד שתגיע למקומו.
נכתב ע"י רוצה טוב;1843187:אם השידוך מצוין ורק זה הבעייה.
אז הפיתרון זה לא לספר על העישון.
ולהתחיל לעשן כבר בשבע ברכות, כשלא נעים לה לומר לא.
ואח"כ היא תתרגל.
נא לא להתקיף, אני מדבר לכאלו שלא מסוגלים להפסיק לעשן ולא מעוניינים בבעיות שלום בית.
נכתב ע"י ANONYMUS;1843314:מקבלת באהבה את כל המחמאות,
אני בהחלט מזמינה אותך לבוא איתי לסיור במחלקה האונקולוגית של שערי צדק(שלצערי אני מכירה מידי טוב, וב"ה ב"ה לא מהצד של החולים...) כדי לעבור לצד האגרסיבי חסר ההבנה וההכלה שלי.
בואי נעמיד דברים על דיוקם.
בחור בן 15-16 חייב במצוות. אם מדובר במצוות "ונשמרתם" הוא חייב בזה כמו כולנו, ושום תרוץ של סחף חברתי לא יעזור.
אני לא שופטת. אני יודעת שהסחף גדול, ובחורים(ובחורות ) עושים שטויות.
אבל!!!! לצערי, כל אחד צריך לשאת בתוצאות של השטויות שהוא עשה.
זה החיים.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים