האם פלאש של קנון יכול להתאים לניקון??

• הוסף לסימניות
יש לי 3 שאלות 1. האם יש סנכרון בין פלאש של קנון למצלמה של ניקון 2. האם יש למישהו חו"ד על SB 600 ושאלה אחרונה איך מצלמים בניקון D80 BKT באוטומט בלי לנגוע במצלמה דהיינו שאני אלחץ על כפתור הצילום ויתבצעו אוטומטית 3 תמונות... (תמיר השאלה בעיקר מופנית אלייך:)!)

• הוסף לסימניות
1. כן אפשר. בהחלט. אבל, כאשר מחברים ביניהם (לפני התאמה מיוחדת ששמעתי שאפשר לעשות) הדבר היחיד שהמצלמה יודעת לסנכרן הוא ההבזק עצמו, ויש צורך לצלם בידני גם בפלאש וגם במצלמה. היום 'במקרה' בדקתי פלאש קאנון של מישהו על הניקון שלי, ושמתי לב שגם היה צורך להתאים WB ידנית למצב מבזק... והאוטומט לא זיהה שמחובר פלאש...

אגב, בד"כ עושים ההפך, משתמשים בפלאשים של ניקון שנחשבים טובים יותר במצלמות ניקון... (הפעולה היא זהה).

2. פעם צילמתי עליו, פלאש לא רע אבל קצת מיושן.

3. להעביר בסוג פעולת התריס מ-S למשהו אחר (לא איך זה נקרא יודע איך זה בD80)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מנחם הלוי;447107:
1. כן אפשר. בהחלט. אבל, כאשר מחברים ביניהם (לפני התאמה מיוחדת ששמעתי שאפשר לעשות) הדבר היחיד שהמצלמה יודעת לסנכרן הוא ההבזק עצמו, ויש צורך לצלם בידני גם בפלאש וגם במצלמה. היום 'במקרה' בדקתי פלאש קאנון של מישהו על הניקון שלי, ושמתי לב שגם היה צורך להתאים WB ידנית למצב מבזק... והאוטומט לא זיהה שמחובר פלאש...

אגב, בד"כ עושים ההפך, משתמשים בפלאשים של ניקון שנחשבים טובים יותר במצלמות ניקון... (הפעולה היא זהה).

1. שמעתי שאומרים שזה יכול לשרוף משהו במצלמה (או בפלאש?) אם מחברים פלאש של חברה אחת למצלמה של אחרת. אני עשיתי את זה ולא קרה כלום, אבל כדאי להיות מודעים לאפשרות.

3. מה?!

פותחת האשכול: לא חושבת שיש אפשרות לצילום ברקטינג של שלושה פריימים ברצף בלחיצה אחת. את אמורה ללחוץ שלוש פעמים. למה זו בעיה? את מפחדת להזיז את המצלמה? לחצי בעדינות...

• הוסף לסימניות
1. אפשרי, אבל אין שום סינכרון
הפקודה היחידה שהפלאש מקבל זה 'תבזיק עכשיו'
ולכן אפשר לצלם רק כשהפלאש במצב ידני (או A‏ ב580exii...)

• הוסף לסימניות

אתה יכול בבקשה להפסיק לכתוב שטויות ולהטעות אנשים???
לא חבל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;447081:
יש לי 3 שאלות 1. האם יש סנכרון בין פלאש של קנון למצלמה של ניקון 2. האם יש למישהו חו"ד על SB 600 ושאלה אחרונה איך מצלמים בניקון D80 BKT באוטומט בלי לנגוע במצלמה דהיינו שאני אלחץ על כפתור הצילום ויתבצעו אוטומטית 3 תמונות... (תמיר השאלה בעיקר מופנית אלייך:)!)

אחד היתרונות הבולטים (שאט אט נסגרים) של ניקון זה מערכת ההבזקה.
אני לא ממליץ לך לעבוד עם פלאשים של קאנון על ניקון - אתה מאבד את כל היתרונות.
תמכור את הפלאש של קאנון ותקנה ניקון.

2. SB 600 הוא פלאש מעולה (יש שמועות על מחליף שלו) קטן בעצמתו וביכולתו מהאחים הגדולים שלו 800/900. לא ניתן לעבוד איתו כמאסטר (ז"א שהוא לא יכול להפעיל פלאשם אחרים כפלאש ראשי).

3. תלחץ על כפתור הפונקציה ותסובב את גלגלות בכדי לכוון את החשיפה אותה אתה רוצה לקבל... ותעביר את המצלמה לפני כן למצב A (עדיפות צמצם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;447114:
פותחת האשכול: לא חושבת שיש אפשרות לצילום ברקטינג של שלושה פריימים ברצף בלחיצה אחת. את אמורה ללחוץ שלוש פעמים. למה זו בעיה? את מפחדת להזיז את המצלמה? לחצי בעדינות...

אני דווקא כן מפחד להזיז את המצלמה מסיבה פשוטה כי אני רוצה לצלם צילום בעיבוד HDR ושם מאוד חשוב שלט יהיה שום תזוזה בין הפריימים (ואין לי חצובה כבדה שתתפוס ת'מצלמה שלא תזוז ס"מ) ולכן רציתי ללחוץ פעם אחת ושהמצלמה תיקח 3 תמונות...

ולך תמיר, זה מה שניסיתי מהתחלה אבל כמו שכתבתי צריך ללחוץ 3 פעמים ואני לא רוצה להגיע למצב הזה כמו שהסברתי לרבקה...

• הוסף לסימניות
תעביר לצילום ברצף (איך שקוראים לו בניקון...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;447114:
1. שמעתי שאומרים שזה יכול לשרוף משהו במצלמה (או בפלאש?) אם מחברים פלאש של חברה אחת למצלמה של אחרת. אני עשיתי את זה ולא קרה כלום, אבל כדאי להיות מודעים לאפשרות.
שום דבר לא ישרף

המצלמה יכולה להישרף במקרה של פלאש ישן (מאד) עם מתח חשמל שונה (מדי גבוה)

1. כן אפשר. בהחלט. אבל, כאשר מחברים ביניהם (לפני התאמה מיוחדת ששמעתי שאפשר לעשות)
אין שום התאמה מיוחדת
הם מתאימים אחת לשניה (פיזית)
אין הבדל בין פלאש קנון על מצלמת ניקון לפלאש ניקון על מצלמת קנון
בשניהם עובדים בידני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;447150:
אתה יכול בבקשה להפסיק לכתוב שטויות ולהטעות אנשים???
לא חבל?
למה להטעות? כתבתי את מה שכתב יצי רק במילים אחרות (לגבי 1.).

לגבי 2: אז היה משהו בסנכרון מול המצלמה באוטומטים וTTLים למיניהם שהיו חסרים לי, לכן כתבתי מיושן.

לגבי 3: דיברתי על צילום ברצף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;447374:
אין שום התאמה מיוחדת
הם מתאימים אחת לשניה (פיזית)

אין הבדל בין פלאש קנון על מצלמת ניקון לפלאש ניקון על מצלמת קנון
בשניהם עובדים בידני
אמרו לי צלמים שיש משהו שצריכים להתאים, ואז זה יוכל לעבוד גם באוטומטים.

ולגבי פיזית, יש הבדל קטנטן בפינים, תסתכל פעם..

(אני כתבתי (בניסוח גרוע אולי) שהמצב זהה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yitzy;447369:
תעביר לצילום ברצף (איך שקוראים לו בניקון...)
העברתי וכל מה שזה גרם זה שאם אני ילחץ בלי להרפות זה יעשה 3 קליקים רצופים אבל עוד לא הצלחתי לגרום שאני יקליק רק פעם אחת וזה יצלם 3 תמונות רצוף...

אגב yitzy התנסת בHDR?

• הוסף לסימניות
אההה הבנתי

אני חושש שאין את זה בD80, אבל במתקדמות יותר D90 D300 D700 D3 יש כפתור מיוחד, שמאפשר לצלם בלחיצה אחת מספר של פריימים בחשיפות שונות במעט לצורך יצירת HDR.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;447366:
אני דווקא כן מפחד להזיז את המצלמה מסיבה פשוטה כי אני רוצה לצלם צילום בעיבוד HDR ושם מאוד חשוב שלט יהיה שום תזוזה בין הפריימים (ואין לי חצובה כבדה שתתפוס ת'מצלמה שלא תזוז ס"מ) ולכן רציתי ללחוץ פעם אחת ושהמצלמה תיקח 3 תמונות...

ולך תמיר, זה מה שניסיתי מהתחלה אבל כמו שכתבתי צריך ללחוץ 3 פעמים ואני לא רוצה להגיע למצב הזה כמו שהסברתי לרבקה...

ציינת שאתה מצלם בברקטינג, ככה שניחשתי לבד שאתה רוצה לערוך אח"כ עיבוד HDR. וכן, אני יודעת שחשוב מאוד ב-HDR שלא תהיה שום תזוזה.
ובכל זאת כתבתי מה שכתבתי, כי כבר עשיתי את זה בעבר (עם כמה HDRים, ביניהם אחד בן 10 חשיפות) וזה יצא מצויין.
כמובן שיותר נוח לצלם עם שלט, אבל אם אין לך - כוון את המצלמה לחשיפה מושהית (שתתן לך שתי שניות להזיז את האצבע אחרי הלחיצה) ואז לחץ בעדינות פעם אחת. אחרי שהצילום יתרחש, שוב פעם לחץ בעדינות פעם אחת. וכו'.
ברור שלחיצה רצופה עד לגמר שלושה פריימים היא אחד הדברים הכי גרועים אם אתה רוצה שהמצלמה לא תזוז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;447467:
העברתי וכל מה שזה גרם זה שאם אני ילחץ בלי להרפות זה יעשה 3 קליקים רצופים אבל עוד לא הצלחתי לגרום שאני יקליק רק פעם אחת וזה יצלם 3 תמונות רצוף...

אגב yitzy התנסת בHDR?

תסתכל על שתי התמונות

בראשונה - כפתור הBKT מסומון באדום

בשניה - הכפתור עליו אתה לוחץ בכדי לעבור לצילום רציף... מסומן באדום

קבצים מצורפים

• D80.jpg
    KB 329.1 · צפיות: 15
  • s.jpg
    KB 123 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;447516:
תסתכל על שתי התמונות

הוא לא רוצה צילום רציף, הוא רוצה לחיצה יחידה שתוביל לשלוש תמונות.
כשאני הייתי בניקון (וגם היום בקנון) - לא היתה אופציה כזו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;447467:

אגב yitzy התנסת בHDR?

לחיצה אחת ארוכה על המחשף והורדת האצבע אחרי הצילום יהיה יותר יציב

יש לי ניסיון מועט ב HDR

עריכה
רבקה, למה נראה לך ששלש קליקים , ועוד עם 2 שניות הבדל ביניהם, יותר יציב מצילום רציף?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;447516:
תסתכל על שתי התמונות

תמיר אני יספר לך משהו, כשלא ידעתי איך לסדר את הבעיה הזו התחלתי לקרוא פורומים על השאלה הזו באנגלית בחסות ידידנו המתרגם של גוגל ושם אחד שאל ת'שאלה הזו והוא ענה בדיוק מה שכתבת אני בשמחה גדולה רצתי למצלמה הגדרתי ת'הגדרות הנ"ל וכולי מבסוט מהמחשבה על הHDR שאני הולך לצלם וכמובן ברגע שלחצתי וציפיתי לשמוע את הצרור שמעתי צרור שנתקע אחרי פריים אחד...כך שהשאלה שלי בעינה עומדת אפי' לפי ההסבר שלך זה עדיין נותן לי רק פריים 1!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י minach;447530:
תמיר אני יספר לך משהו, כשלא ידעתי איך לסדר את הבעיה הזו התחלתי לקרוא פורומים על השאלה הזו באנגלית בחסות ידידנו המתרגם של גוגל ושם אחד שאל ת'שאלה הזו והוא ענה בדיוק מה שכתבת אני בשמחה גדולה רצתי למצלמה הגדרתי ת'הגדרות הנ"ל וכולי מבסוט מהמחשבה על הHDR שאני הולך לצלם וכמובן ברגע שלחצתי וציפיתי לשמוע את הצרור שמעתי צרור שנתקע אחרי פריים אחד...כך שהשאלה שלי בעינה עומדת אפי' לפי ההסבר שלך זה עדיין נותן לי רק פריים 1!!!

אתה צריך לבדוק בתפריטים שהצילום הרציף מכוון על כמות תמונות ולא על 1.
גם אצלי כשהמצלמה הייתה חדשה הוא ירה רק 2 בכל לחיצה
עד ששניתי את זה... עכשיו הוא יכול לירות גם 8

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;447522:
הוא לא רוצה צילום רציף, הוא רוצה לחיצה יחידה שתוביל לשלוש תמונות.
כשאני הייתי בניקון (וגם היום בקנון) - לא היתה אופציה כזו.

לחיצה אחת עד ששלושת התמונות יצולמו
המצלמה צריכה לצלם שלוש פעמים בחשיפות שונות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה