התייעצות האם צריך לשלם מס רכישה

• הוסף לסימניות
אדם שמחזיק פחות מ50% בנכס ורוצה לקנות נכס נוסף,
האם הוא יצטרך לשלם מס רכישה או מס שבח?

• הוסף לסימניות
מענין אותי גם,
והאם יש הבדל בין שליש ליותר משליש?

• הוסף לסימניות
אייני יועץ מס אך ככל הידוע לי מהתעסקותי בתחום
לגבי מס רכישה, ברגע שיש בעלות על נכס בשיעור של יותר משליש צריך לשלם מס רכישה על הדירה השניה,
אא"כ מצהירים על הדירה השניה כדירה חליפית (משמעות הדבר שצריך למכור את הדירה הראשונה תוך שנה מהרכישה בפועל כשהראשונה דירה מוכנה ואם היא דירה על הנייר צריך למכור תוך שנה לקבלתה).

לגבי מס שבח על הדירה השניה יהיה פטור רק אם התמלאו התנאים הבאים:
א. הצהיר מראש על השניה כדירה חליפית.
ב. מכר את הראשונה תוך שנה לאכלוס השניה.
ג. נשאר עם השניה במשך שנה וחצי לפחות (כרגע).

בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם יועץ מס מקרקעין מומחה יש הרבה פרטים משתנים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
משמעות הדבר שצריך למכור את הדירה הראשונה תוך שנה מהרכישה בפועל כשהראשונה דירה מוכנה
שנה וחצי,
לגבי מס שבח על הדירה השניה יהיה פטור רק אם התמלאו התנאים הבאים:
א. הצהיר מראש על השניה כדירה חליפית.
כמדומני שאין צורך כי אחרי שנה וחצי היא תהיה ממילא דירה יחידה
ב. מכר את הראשונה תוך שנה לאכלוס השניה.
שנה וחצי כנ״ל

• הוסף לסימניות
שנה וחצי,

כמדומני שאין צורך כי אחרי שנה וחצי היא תהיה ממילא דירה יחידה

שנה וחצי כנ״ל

לא מדוייק.
יש מס רכישה ויש מס שבח את השנה וחצי שאתה מכיר זה נכון בעיקר למס שבח
שאם הדירה נשארת בבעלות הרוכש למשך שנה וחצי אם זה אכן דירה יחידה פטור ממס שבח אם הצהיר מראש.
בפטור מס רכישה בדירה חליפית צריך למכור את הדירה הראשונה תוך שנה לקבלת טופס 4
במקרה שהדירה השניה נרכשה כמוכנה (יד שניה) יתכן לקבל הארכה למכירת הנכס הראשון תוך שנה וחצי
תלוי בפרשנות רשות המיסים ובנסיבות הספציפיות וע"כ בתכנון בטוח להשקעה וכד' כדאי לקחת מרחק זהירות ולמכור תוך שנה בכל מקרה או עכ"פ לבצע את התהליך ביעוץ מקצועי צמוד.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה שהבנתי כאן זה שאם יש לי שליש דירה, אז אין על זה שום מיסים,
השאלה מה קורה אם הדירה מחולקת לשלוש ואח"כ אני יקנה בחזרה משני האחרים את חלקם בדירה, אז השליש האחרון ייחשב כן כעוד דירה? או שאם אני יעביר את זה ביחד (אם אפשר) אז זה ייחשב כדירה אחת?

• הוסף לסימניות
בבקשה לבדוק טוב לפני שכותבים.

אני ממש מתנצל אבל כל מה שכתבת טעות!

יש מס רכישה ויש מס שבח את השנה וחצי שאתה מכיר זה נכון למס שבח
שאם הדירה נשארת בבעלות הרוכש למשך שנה וחצי אם זה אכן דירה יחידה פטור ממס שבח אם הצהיר מראש
בפטור מס רכישה בדירה חליפית צריך למכור את הדירה הראשונה תוך שנה לאכלוס או לקבלת טופס 4.
לגבי המס רכישה אתה כתבת שבדירה מוכנה צריך למכור תוך שנה וזה טעות כי אפשר גם שנה וחצי,

לגבי המס שבח אתה צודק לגביי דירה על הנייר, כוונתי היתה להוסיף על דבריך שבמידה ומדובר בדירה מוכנה צריך למכור את הראשונה תוך שנה וחצי בשונה מדירה על הנייר,

בכל אופן לגבי המס שבח אין שום צורך להצהיר כמו שכתבתי כי ממילא היא תהיה אחרי שנה וחצי דירה יחידה.

בתכל׳ס היתה לי טעות אחת (לך שתיים) ואתה אמור להבין בזה יותר ממני

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אפשר גם שאלה בנושא,
בהנחה שיש לי דירה אחת, ואני קונה דירה נוספת בבניה.
אחרי קבלת המפתח של השניה מוכרת את הראשונה (תוך פחות משנה.)
האם אני יכולה למכור את הדירה השניה מיד או שצריכה להשאיר אותה קצת אצלי לפני שאני מוכרת וקונה דירה נוספת ואחרונה למגורים?

תודה!

• הוסף לסימניות
אפשר גם שאלה בנושא,
בהנחה שיש לי דירה אחת, ואני קונה דירה נוספת בבניה.
אחרי קבלת המפתח של השניה מוכרת את הראשונה (תוך פחות משנה.)
האם אני יכולה למכור את הדירה השניה מיד או שצריכה להשאיר אותה קצת אצלי לפני שאני מוכרת וקונה דירה נוספת ואחרונה למגורים?

תודה!
את יכולה למכור מיד,
אך תצטרכי לשלם על השניה מס שבח.
כדי להפטר ממס שבח, צריך להשאיר את הדירה בבעלותך לפחות שנה וחצי (כרגע).

• הוסף לסימניות
את יכולה למכור מיד,
אך תצטרכי לשלם על השניה מס שבח.
כדי להפטר ממס שבח, צריך להשאיר את הדירה בבעלותך לפחות שנה וחצי (כרגע).
נכון, לא ציינתי. אבל באמת התכוונתי שברצוני לקנות את השלישית (שתכלס תהיה יחידה) בלי לשלם מס שבח.

• הוסף לסימניות
נכון, לא ציינתי. אבל באמת התכוונתי שברצוני לקנות את השלישית (שתכלס תהיה יחידה) בלי לשלם מס שבח.
גם במקרה זה אם תמכרי את השניה תוך פחות משנה וחצי תשלמי עליה מס שבח.
הרציונל פשוט, אם קנית דירה ולא גרת בה לפחות שנה וחצי
כנראה שזה למטרת השקעה ולא למגורים ולכן משלמים מס שבח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה