דרוש מידע האם ריטלין ודומיו יכול לגרום לבעיות נפשיות?????????:

• הוסף לסימניות
הרבה שמועות מסתובבות,
הרבה פייקניוז,
בבקשה מידע אמין רק,
האם יש כאלה שתרופות קש"ר פגעה בהם נפשית,
או ש.. וכך אני גם מקווה שהכל שמועות שאין מאחוריהם דבר.

• הוסף לסימניות
כגון איזה בעיות ?
מדברים כל הזמן על דיכאונות הזיות התמכרויות וכל מיני דברים מפחידים,
סיפורי בלהות על ילדים שהתחילו בריטלין וסיימו באני לא יודעת מה...
באשכול הזה אני רוצה לשמוע מידע אמיתי ולא של הזויים של G5 שבבים וכו',
אנחנו רבבות נשים שקמות כל בוקר מוקדם להביא לצדיקל' שלנו אוכל ו"ויטמין",
ויש פרפר שמסתובב כל הזמן בראש ואומר אמאלה אולי זה טעות:unsure::eek:

• הוסף לסימניות
אנחנו רבבות נשים שקמות כל בוקר מוקדם להביא לצדיקל' שלנו אוכל ו"ויטמין",
ויש פרפר שמסתובב כל הזמן בראש ואומר אמאלה אולי זה טעות
השאלה היא בקשר לריטלין לילדים ?

• הוסף לסימניות
מכירה סיפור הפוך וכאוב מאד- נער שלא לקח ריטלין למרות שהיה צריך לדעת המומחים והמוסד הלימודי, התדרדר למחלות נפשיות קשות OCD ועבר כמה אישפוזים, ועדיין מצבו לא פשוט בכלל, שלא לדבר שהוא לא במסגרת בכלל, לא מסוגל, סיפור של כמה שנים כבר.

• הוסף לסימניות
ריטלין הניה שם קבוצה לכדורים העוזרים בהפרעות קש"ר.
בתור מורה למאות תלמידים שלקחו ריטלין.
חד משמעית ריטלין לא אמור לעשות חרדות ותופעות לוואי חריגות
מה שכן לא תמיד הכדור יתאים וצריך לשנות אותו למשהו אחר.
(כמו שיש ילדים שאלרגיים למוקסיפון)

מה שאני כן מכירה זה הורים שהתנגדו לריטלין.
והילדים שלהם סובלים מדברים הרבה יותר חמורים.
פשיעה, סמים , עבריינות רחוב ועוד כמה דברים שכדור קטן יכל למנוע.

כל מה שכתבתי זה מניסיון של מעל 10 שנים בילדים ונעים מתמודדים.

• הוסף לסימניות
ריטלין לא גורם בעיות נפשיות. אדם שיש לו בעיות כגון דיכאון . חרדה וכו.יתכן ולפעמים הריטלין שחלק מהתופעות לוואי שלו כאשר הוא לא מתאים יוציא את המצב לאור ולכן לפעמים משלבים לתקופה תרופות ממשפחת ssri
כן הרבה מאותגרי קשב וריכוז סובלים מתופעות של חרדה ודיכאון ולא בגלל הריטלין אלא כי ההפרעה לפעמים מתסכלת אותם והם יפתחו את הנ"ל . לכן חשוב לטפל וכמה שיותר מוקדם
ילד שצריך ריטלין באמת . ולא מקבל אותו יתדרדר הרבה פעמים למצב מסוכן עד כדי סמים ופשיעה ולכן כדאי חלכת לרופא טוב ןלאטום את האוזניים בפני שמועות שוא ודיבורים חסרי אחריות. .
לצערי אני רואה בעבודה אצלי בארגון גדול שמסתובבים המון נערים בגיל תיכון שאמורים להיות במסגרת. נערים חכמים שיכלו להיות מגדולי הדור הבא ובגלל חוסר מודעות הם לא מצאו את מקומם ונזרקו מכל מסגרת נורמטיבית. חבל !!!ולמזלם הם במסגרת עבודה ולא מסתובבים בכיכר החתולות אבל גם זה לא אידיאל.

• הוסף לסימניות
האם ריטלין ודומיו יכול לגרום לבעיות נפשיות?????????
לא.
(למרות שהייתה מי שטענה שראתה מקרה של התקף פסיכוטי עם רקע של ויואנס - גם אם כן מדובר במקרה חריג מאוד וא"א לקשר את זה לויואנס)

מה שכן דובר עליו באשכול אחר הוא על החרפת תסמיני חרדה ודיכאון בעקבות כדורים שונים, לא מדובר על בעיה נפשית שנוצרת בעקבות הכדור, אלא שהוא גורם לירידה במצב רוח וכדו', ואם זה קורה פשוט מפסיקים לקחת ומנסים משהו אחר.

הסיכוי שתגרם בעיה שלא תפתר מיידית עם הפסקת הכדור הוא נמוך מאוד, אלא א"כ מזהים שהכדור עושה בעיות חמורות ומתעקשים להמשיך לקחת לאורך זמן, שאז אין אחריות על התוצאות.

בכל אופן התופעות לוואי הקלאסיות וגם ירידה מסוימת במצב רוח - לא בעייתיות וזה לא סימן לכלום, וברגע שמפסיקים זה עובר.

וסתם הערה: עדיף שכל הנושא הזה ירוכז באשכול אחד, יש לאחרונה כמה.

• הוסף לסימניות
משהי כתבה לי באישי על נער שגרם לו אפילפסיה???
נראה לכם??

• הוסף לסימניות
מי שכבר יש לו רקע של חרדות או נטיה לדיכאון - הריטלין יכול להחמיר את המצב, ואז נותנים תרופה אחרת. שעוזרת אבל את זה קובע רק פסיכיאטר או נוירולוג.

ומה שכתבו פה על כל מיני תרחישים, שחלקם ספק אם קרו בעקבות נטילת התרופה- לכל תרופה יש אחוזים של פגיעה. (ממש בודדים יחסית לאוכלוסיה,אם יש לה אישורים של משרד הבריאות)

• הוסף לסימניות
משהי כתבה לי באישי על נער שגרם לו אפילפסיה???
נראה לכם??

אני לא יכול לסתור שום דבר,

אבל בלי לדעת את פרטי המקרה והאם יש קשר ישיר לכדורים א"א לדעת.
בכל אופן יש גם נערים שנהיה להם אפילפסיה והם לא לקחו ריטלין..
ויש אנשים שמאוד מפחדים ומקשרים כל דבר.
(גם אם יש קשר לכדור יתכן גם שמדובר שנער עם גורמי סיכון נוספים - והכדור רק זירז את התהליכים)

לצערינו אין לנו דרך אמיתית לדעת אלא רק להסתמך על המחקר הרפואי בנושא, ועל המלצות הרופאים.
בכל אופן אני לא שמעתי על כזה מקרה, והכרתי לא מעט שלקחו ולא מעט אנשים שעוסקים בתחום. ומאף אחד לא שמעתי מקרים מהסוג הזה ואפי' קרוב לכך.
כך שגם אם מקרה כזה קרה, זה כמעט ולא קורה ואפי' לא חשש רחוק.

בכל תרופה יש תופעות לוואי רחוקות מאוד - האם בגלל זה אנחנו לא לוקחים אותם?
אנחנו עושים את שלנו ומתפללים שלא תהיה תקלה.

מה שבטוח שא"א להסתמך על שמועה או על מקרה כזה או אחר, כי אני גם שמעתי על מקרים של אפילפסיה והתקפים פסיכוטיים אצל אנשים שלא לקחו ריטלין, ואני לא חושב שזה סיבה לקחת..

• הוסף לסימניות
תכלס' המעלות גלויות,
החסרונות זה יותר קונספירציות,
אבל חשוב לשמוע את זה כי הם מצליחים בסוף להפחיד אנשים,

• הוסף לסימניות
הרבה שמועות מסתובבות,
הרבה פייקניוז,
בבקשה מידע אמין רק,
האם יש כאלה שתרופות קש"ר פגעה בהם נפשית,
או ש.. וכך אני גם מקווה שהכל שמועות שאין מאחוריהם דבר.

בעיקרון ריטלין החומר הפעיל בו הוא מטילפנידאט והוא עלול לגרום למין דיכאון לחלק מהאנשים שנוטלים אותו ולמי שזה בעייתי בשבילו הרופא המטפל מחליף לאטנט או וויאנס ודומיהם

• הוסף לסימניות
מסתבר שגם אם קיים זה נדיר, ומי שצריך באמת התועלת הרבה יותר מהנזק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה