דרוש מידע האם שמעתי משהו נכון??? גרושות, יהדות ספרד.

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שמוע שמעתי ותחרד בטני.
ציפור קטנה לחשה לי באוזן את המידע הבא:
גרושה מבני עדות המזרח, נמצאת בסטטוס גרוע בהרבה מגרושה מבני אשכנז.
ולמה?
כי גרוש אשכנזי נושא גרושה אשכנזיה,
אך גרושה ספרדיה יכולה להיתקע לשנים רבות בהרבה - ללא שידוך. למה? כי המעמד שלה נחשב לנחות מאוד, ככה כי ככה.

1 - האם נכון הדבר?
2 - ואם נכון, איך אנחנו כציבור יכולים לפעול לשינוי המצב? אולי להקים קרן עם יכולת כספית, שתעניק פרס כספי לכל המסייע ל"גרושה ספרדית" להקים בית?

בסוף, חסידויות/קהילות אחרות סגורות יכולות לדאוג עם קרנות פנימיים לצ'פר מי שמסייע לבחורים מבוגרים "שלהם" להינשא.
אבל יש דברים שמוטלים עלינו, על הציבור הרחב.

• הוסף לסימניות
1. לדעתי הציפור משקרת אז אפשר להרגיע את הבטן
לא שהיא אשמה חלילה, היא פשוט שמעה את זה מציפור אחרת ששמעה מאיזה עוף טמא שלא ידוע בדייקנותו לאמת
2. בכל מקרה צריך לסייע ככל האפשר לכל אדם להתחתן, זו מצוה מן התורה
לשון הרמב"ם בספר המצוות: די מחסורו אשר יחסר לו. כי ענין זה הצווי בלא ספק הוא שנאכיל הרעב ונכסה הערום ונתן מצע למי שאין לו מצע וכסות למי שאין לו כסות ונשיא הפנוי שאין לו יכולת להנשא

• הוסף לסימניות
אני דווקא חושבת שיש בזה משהו
ואני מע"מ ויש לי אחות גרושה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה