כללי האם תסכימו לעצב ללקוח דוגמה לפני חתימת חוזה?

• הוסף לסימניות
בעקבות כמה פניות אליי באישי בנושא זה, מעניין אותי לערוך סקר ולראות עד כמה התופעה הזו נפוצה (לא התופעה של לקוחות שמבקשים, שזה לצערנו נפוץ מאוד, אלא התופעה של מעצבים שנעתרים לבקשות כאלה).

אני משום מה לא מצליחה לצרף סקר להודעה.
האפשרויות היו אמורות להיות כאלה:

1. לעולם לא - לא פותח פוטושופ לפני חתימת חוזה.
2. תלוי עד כמה הלקוח נראה לי רציני ועד כמה אני רוצה את העבודה הספציפית.
3. תמיד, אם מבקשים ממני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819224:
בעקבות כמה פניות אליי באישי בנושא זה, מעניין אותי לערוך סקר ולראות עד כמה התופעה הזו נפוצה (לא התופעה של לקוחות שמבקשים, שזה לצערנו נפוץ מאוד, אלא התופעה של מעצבים שנעתרים לבקשות כאלה).

אני משום מה לא מצליחה לצרף סקר להודעה.
האפשרויות היו אמורות להיות כאלה:

1. לעולם לא - לא פותח פוטושופ לפני חתימת חוזה.
2. תלוי עד כמה הלקוח נראה לי רציני ועד כמה אני רוצה את העבודה הספציפית.
3. תמיד, אם מבקשים ממני.

אולי עימוד זה שונה. אך כך הסטנדרט, למיטב הכרתי,עושים כמהנעמודי דוגמה ורק אז מאשר הלקוח את העבודה.
זה ממש כחלק מהצעת מחיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;819231:
אולי עימוד זה שונה. אך כך הסטנדרט, למיטב הכרתי,עושים כמהנעמודי דוגמה ורק אז מאשר הלקוח את העבודה.
זה ממש כחלק מהצעת מחיר.

תחום ההתמחות הראשי שלי איננו עימוד, אך אני מעמדת (ביחד עם עיצוב כריכה) 5-6 ספרים בשנה ומעולם לא סיפקתי עמודי דוגמה לפני סגירת חוזה/הסכם עבודה. חוץ מפעם אחת אני גם לא זוכרת שביקשו ממני.

• הוסף לסימניות
זאת הסיבה לשמה קיים תיק עבודות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819232:
תחום ההתמחות הראשי שלי איננו עימוד, אך אני מעמדת (ביחד עם עיצוב כריכה) 5-6 ספרים בשנה ומעולם לא סיפקתי עמודי דוגמה לפני סגירת חוזה/הסכם עבודה. חוץ מפעם אחת אני גם לא זוכרת שביקשו ממני.

בקריאה של הרבה הודעות שלך,
עולה הרושם שאיך שהוא את נופלת על לקוחות שכולם נופת צופים...
(ברצינות אני כותב,לא ציני)
רוב הלקוחות שאני פוגש מעונינים בדוגמה לפני שיאשרו את העבודה.

אולי כל הספרים שעימדת זה ללקוחות שהיו סגורים עליך מראש, מסיבה צדדית, כמו קשרים אישיים?

• הוסף לסימניות
אנשים אינם אוהבים את כל הנושא של החוזה - שמשדר הרבה אי אמון בהם,

בכל מקרה, אם הלקוח הוא אדם ישר - ברור שישלם, אפילו אם בסוף לא לוקח את העבודה. ואם מדובר באדם לא ישר, הרי שום חוזה לא יעזור... רובינו לא הולכים לגרור את הלקוח לבי"ד או לבית משפט... אז מה הטעם בחוזה?

אם מגיע לקוח לא מוכר, המעורר רושם "חשוד", לבקש מקדמה על החשבון, לדעתי יותר אפקיבי מחוזה.

הרבה לקוחות שלי מתקשרים לפתע שהם חייבים עיצוב SOS "דחוף דחוף להיום בערב" כי העיתון נסגר וכו' וכו' לכו תתחילו איתו עם חוזה, תקבל... תחתום.. תשלח... כן הגיע, לא הגיע...

עיצובים באים, עיצובים הולכים, והחוזה שהכנתי לי אי פעם בתחילת הדרך טמון לו אי שם בארכיון... תיקונים ושינויים אני בדר"כ עושה בתור שירות ולא דורשת תשלום נוסף, אלא אם כן מדובר בשינוי גודל וכד'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;819241:
בקריאה של הרבה הודעות שלך,
עולה הרושם שאיך שהוא את נופלת על לקוחות שכולם נופת צופים...
(ברצינות אני כותב,לא ציני)
רוב הלקוחות שאני פוגש מעונינים בדוגמה לפני שיאשרו את העבודה.

אולי כל הספרים שעימדת זה ללקוחות שהיו סגורים עליך מראש, מסיבה צדדית, כמו קשרים אישיים?

ממש ממש לא.
הגיע אליי הרבה בוץ ורפש בהתחלה, כמו לכולם אני משערת, ובהתחלה אני מודה שגם אני נפלתי לשלולית ונרטבתי כהוגן (אם להמשיך את המטאפורה).
בשלב מסויים הבנתי שזו לא דרכי והתחלתי לגבש לעצמי עקרונות עבודה מסויימים שעמדתי עליהם בצורה מאוד נחרצת.
במקביל, סיפקתי עבודות ברמה הגבוהה ביותר שיכולתי ונתתי את השירות הטוב ביותר שיכולתי ללקוחות הקיימים שהסכימו לקבל את העקרונות שלי.
היום מרבית הלקוחות שלי מגיעים דרך לקוחות קיימים. כאשר השם שלי עובר הלאה עובר איתו גם דימוי מסויים שהלקוח יצר לעצמו אודותיי (שכולל את איכות העבודה שלי בעיניו, רמת השירותיות שלי בעיניו, וכן גם תנאי העבודה איתי) והדימוי הזה נקלט אצל הלקוח החדש עוד לפני שהוא פונה אליי בכלל.
כך שכן, עם השנים זה נעשה קל יותר.
אבל שלא נשגה באשליות, זה לא קרה מעצמו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;819246:
אנשים אינם אוהבים את כל הנושא של החוזה - שמשדר הרבה אי אמון בהם,

בכל מקרה, אם הלקוח הוא אדם ישר - ברור שישלם, אפילו אם בסוף לא לוקח את העבודה. ואם מדובר באדם לא ישר, הרי שום חוזה לא יעזור... רובינו לא הולכים לגרור את הלקוח לבי"ד או לבית משפט... אז מה הטעם בחוזה?

אם מגיע לקוח לא מוכר, המעורר רושם "חשוד", לבקש מקדמה על החשבון, לדעתי יותר אפקיבי מחוזה.

הרבה לקוחות שלי מתקשרים לפתע שהם חייבים עיצוב SOS "דחוף דחוף להיום בערב" כי העיתון נסגר וכו' וכו' לכו תתחילו איתו עם חוזה, תקבל... תחתום.. תשלח... כן הגיע, לא הגיע...

עיצובים באים, עיצובים הולכים, והחוזה שהכנתי לי אי פעם בתחילת הדרך טמון לו אי שם בארכיון... תיקונים ושינויים אני בדר"כ עושה בתור שירות ולא דורשת תשלום נוסף, אלא אם כן מדובר בשינוי גודל וכד'

ב"חוזה" אין כוונתי בהכרח למסמך אימתני מרובה עמודים המנוסח בשפה משפטית מפחידה.
בפרוייקטים גדולים שיש בהם הרבה סיכוי לאי-הבנות אני אכן מעבירה חוזה של ממש.
בפרוייקטים קטנים מעבירה טופס הצעת מחיר הכולל גם את תנאי העבודה והתשלום, משהו מינימליסטי מאוד של עמוד אחד.
במקרים מסויימים מסכמת את הדברים במייל בלבד.
העיקרון הוא שתמיד יש סיכום כלשהו בכתב (גם אם שוחחנו טלפונית, אני אעביר אח"כ מייל בנוסח "בהמשך לשיחתנו, אסכם את הדברים בכתב, בלה-בלה-בלה").

בכל אופן, כוונתי ב"להתחיל לעבוד ללא חוזה" היתה בעיקר למקרים שבהם הלקוח מבקש דוגמה מבלי שהתחייב בכלל לעבוד עם המעצב. כלומר הוא רוצה את הדוגמה, כביכול, כדי להחליט אם בכלל "כדאי לו" לעבוד עם אותו מעצב או לא.

• הוסף לסימניות
ואני לא מקבלת את הרעיון של "אם הלקוח ישר - למה צריך חוזה, ואם הלקוח לא ישר - מה יעזור חוזה".

חוזה, או הסכם עבודה, אפילו המינימליסטי ביותר, מסכם מספר נקודות קריטיות אשר לא תמיד נתפסות באופן זהה בעיניי המעצב ובעיניי הלקוח (אפילו הישר והצדיק ביותר):

א. מספר הסקיצות / סבבי התיקונים שיסופקו.
ב. מה כוללת העיסקה ומה היא אינה כוללת (מי משלם על התמונות, למשל? האם הבאה לדפוס נכללת בהצעת המחיר?).
ג. תאריך ותנאי התשלום.
ד. סעיף ביטול התקשרות - מה קורה במידה והלקוח נסוג מהעבודה באמצע, ומה קורה במידה ומסיבות שלא תלויות בו המעצב נאלץ לפרוש מהעבודה באמצע.

• הוסף לסימניות
אם העבודה גדולה כמו משהו קבוע או ארוך טווח אני כן אעשה חוזה רשום ומסודר עם חתימה של שני הצדדים.
ואם זו עבודה קטנה כמו מודעה חד פעמית אסתפק בסיכום בטלפון או במייל.
לעולם לא אעבוד על סקיצה ללקוח לפני שסגרתי איתו על מחיר ומה העבודה כוללת בדיוק.

(אני נפעמת לראות פה לפעמים הודעות של אנשים שמעלים עבודות כמעט גמורות ושואלים בכמה לתמחר... איך אפשר לעצב ואז לקבוע מחיר???)

• הוסף לסימניות
קרה לי לאחרונה פעם ראשונה, מדובר היה על העבודה קטנטונת בתלת ממד (שעה ומשהו עבודה) שאחרי שהגשתי אותה לגרפיקאית שהזמינה אותה היא אמרה שזה יצא מעולה ובדיוק כמו שהיא רוצה אבל היא לא יכולה לחכות לזמנים שלי (תגידי איפה היית לפני הזמנת הסקיצה?)

זה קצת מצחיק כי זאת אפילו לא היתה תקופה של חוסר עבודה אלא של לחץ מטורף והסכמתי לעשות לה את זה כי הבנתי שהיא ממש לחוצה וחסד עם בני אדם אלו אבני היסוד...
בקיצור סיפור מעניין שלא כל הפרטים שלו עלו לפה.

• הוסף לסימניות
לעולם לא,
למעט בהזמנות לשמחות שהשבלונה מעוצבת כבר, וכל שיש לעשות זה להכניס את השמות והפרטים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819253:
בכל אופן, כוונתי ב"להתחיל לעבוד ללא חוזה" היתה בעיקר למקרים שבהם הלקוח מבקש דוגמה מבלי שהתחייב בכלל לעבוד עם המעצב. כלומר הוא רוצה את הדוגמה, כביכול, כדי להחליט אם בכלל "כדאי לו" לעבוד עם אותו מעצב או לא.
אכן כן הלקוח עושה שוק עבדים מכולם לכל הממעיט במחיר והעיצוב המהיר והיפה לטעמו מכולם שוק עבדים :mad:
אה כן כמובן שאחרי שלש שעות עבודה גם לא ברור אם הוא יחזור אלייך בכלל עם תשובה.... אז מי אשם? אנחנו? רוצים עבודה כמעט בכל מחיר......:rolleyes:
הוא? מבחינתו מאות פניות שרוצים להוכיח את עצמם אז למה לא לנסות ? אם מסכימים ?:eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;819336:
אכן כן הלקוח עושה שוק עבדים מכולם לכל הממעיט במחיר והעיצוב המהיר והיפה לטעמו מכולם שוק עבדים :mad:
אה כן כמובן שאחרי שלש שעות עבודה גם לא ברור אם הוא יחזור אלייך בכלל עם תשובה.... אז מי אשם? אנחנו? רוצים עבודה כמעט בכל מחיר......:rolleyes:
הוא? מבחינתו מאות פניות שרוצים להוכיח את עצמם אז למה לא לנסות ? אם מסכימים ?:eek:

נכון מאוד.
כל מי שמקבל פניה מלקוח שמבקש לראות דוגמה לפני שמתחילים לעבוד, כדאי שידע שהלקוח מבקש דוגמאות מעוד 10 מעצבים כנ"ל, והוא בוחר לו מתוך 10 סקיצות את הנראית לו ביותר. על אחת הוא משלם ול-9 הוא משיב "תודה, בעצם לא מתאים".
אין לזה שום אחר חוץ מניצול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;819372:
נכון מאוד.
כל מי שמקבל פניה מלקוח שמבקש לראות דוגמה לפני שמתחילים לעבוד, כדאי שידע שהלקוח מבקש דוגמאות מעוד 10 מעצבים כנ"ל, והוא בוחר לו מתוך 10 סקיצות את הנראית לו ביותר. על אחת הוא משלם ול-9 הוא משיב "תודה, בעצם לא מתאים".
אין לזה שום אחר חוץ מניצול.

נכון.
אך יש לזה יתרון.
אני למשל, לא מנסה להיות הכי זול.
וכאשר הלקוח רואה דוגמה, הוא יכול להחליט לעבוד איתי,
אך ללא זה הוא בודק רק לפי המחיר. ובזה לרוב אפסיד את העבודה.

( ולא שאני יקרן... רק יש כל מני שעובדים במחיר לא סביר לחלוטין, כנראה שה עבודה מהצד בשבילם)

• הוסף לסימניות
אולי אני עוד מאט יתפח אשכול מהכיוון ההפוך. של הלקוח. אולי.

בכל מקרה, ניצול זה רק כשמישהו מכריח אותך, או מכניס אותך למצב של הכרח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;819422:

אני ממתין לפתיחה, יש לי הרבה מה לומר:cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eliezer;819413:
נכון.
אך יש לזה יתרון.
אני למשל, לא מנסה להיות הכי זול.
וכאשר הלקוח רואה דוגמה, הוא יכול להחליט לעבוד איתי,
אך ללא זה הוא בודק רק לפי המחיר. ובזה לרוב אפסיד את העבודה.

( ולא שאני יקרן... רק יש כל מני שעובדים במחיר לא סביר לחלוטין, כנראה שה עבודה מהצד בשבילם)

ומדוע תיק העבודות העשיר והמגוון שלך לא מספיק לו לצורך כך?
אם עימדת כבר 200 ספרים וכולם מוצאים חן בעיניו, מדוע שדווקא הספר ה-201 (הספר שלו) לא ימצא חן בעיניו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האורות;819422:

כאשר מישהו מכריח אותך זה כבר נכנס לגדר 'אונס'.
ניצול הוא שימוש לרעה בנחיתותו* של אדם על מנת להשיג אינטרס מסויים.

*נחיתות יכולה להיות מעמדית - כגון היחסים שבין עובד למעביד או בין פקוד למפקדו בצבא.
אבל נחיתות יכולה להיות גם היעדר מידע או אי-היחשפות לתמונה המלאה.
במקרה כזה מקובל לצרף גילוי נאות בנוסח "חשוב לי ליידע אותך כי אני פונה למספר גרפיקאיות במקביל ואינני מתחייב לבחור בדוגמה שתעצבי או לשלם בעבורה במידה ולא אבחר בה".

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה עקרונית, אם אני הולך בשוק ורואה מישהו שמוכר אגרטל ב 50 ש"ח, כשאני יודע בוודאות שהמחיר במקום הכי זול בעולם הוא 80 ש"ח.
אבל הוא, מתאים לו המחיר, הוא יחזור הביתה מבסוט שהוא מכר 100 כאלה והוא ימות לא ירגיש פספוס, טוב לו כך.

האם אני צריך לערוך לו גילוי נאות?
סתם שאלה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה