השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

@מקצועי בלבד
לא יודעת אם שאלו, אם כן, תפני אותי איפה התשובה. ומתנצלת מראש.

תאריך הפרעון של קרן ההשתלמות שלי עוד פחות משנה.
הייתי רוצה למשוך אותה כבר עכשיו, האם יש דרך כזו בלי לשלם מס?

תאריך הפרעון של קרן ההשתלמות שלי עוד פחות משנה.
הייתי רוצה למשוך אותה כבר עכשיו, האם יש דרך כזו בלי לשלם מס?
נתחיל מכך שממש לא מומלץ להוציא את הכסף מקרן השתלמות טובה.
יש בהשקעה דרכה יתרונות גדולים, שאין בהשקעות אחרות.
ואם זקוקים בדחיפות לכסף, כדאי לבדוק חלופה כזאת-
לקחת הלוואה מקרן ההשתלמות בסכום של עד 80% מהסכום שיש בקרן.
הריביות הם ממש נמוכות, והתשואה שקרן טובה עושה, מכסה גם את הריבית וגם מגדילה את הרווחים שלכם.

אם בכ"א רוצים למשוך, אז אמור להיות בקרוב אפשרות למשוך ללא מס, לאנשים שנפגעו כלכלית בתקופה הזאת.
שזה בעצם אפשרות זמנית בגלל הקורונה.
כמו כן אפשר למשוך ללא מס, כשזה לצורך השתלמות.

אבל חשוב לדעת במשיכה של קרן השתלמות ללא סיבה לפטור ממס,
אז משיכת כספים מקרן ההשתלמות לפני שחלפו שש שנים ממועד ההפקדה הראשון תחשב כמשיכה שלא כדין.
משיכה זו חייבת במס של 47% על חלק הפקדת המעביד ועל כל הרווחים שנצברו על הפקדת המעביד והעובד.

ועצמאי שיבקש למשוך כספים מקרן השתלמות לפני הזמן ישלם מס של 47% על כל הכספים שנצברו בקרן השתלמות. בכפוף לאישור מס הכנסה הוא יכל להקטין את המס לגובה המס השולי שחל עליו.

אם יש קרן השתלמות ב2 מקומות אחת פעילה והשניה לא ואוטוטו אפשר לשחרר אותה מומלץ לשחחר או להשאיר?

אם יש קרן השתלמות ב2 מקומות אחת פעילה והשניה לא ואוטוטו אפשר לשחרר אותה מומלץ לשחחר או להשאיר?
שוב, ההשקעה דרך קרן השתלמות זה השקעה מעולה, בגלל שאין מס על הרווחים דרכה. [עד לתקרה מסוימת]
ובהחלט עדיף להשאיר לכמה שנים שרק אפשר.

מישהו יכול להסביר את ההבדל בין קרן השתלמות רגילה לשל הבנלאומי לעובדי הוראה?
חוץ מגובה ההפרשה.
אני מניח שאין מתנות חינם והכל זה רק ממה שמופרש?
אז מה בעצם ההבדל כאן אני מפריש כך ומקבל כך וכאן אחרת.
אם הבינלאומי נותתן 66 אחוז פלוס מלגת לימודים יש מצב שהכסף לא יספיק......
או שבתכלס הכל אותו דבר חוץ מגובה ההפרשה......
ועוד שאילה האם על השכר בשנת ההשתלמות בבינלאומי משלמים ביטו"ל ובריאות?

מישהו יודע איך מוציאים קרן השתלמות?למי פונים ?

@מקצועי בלבד אשמח לשמוע את חוו''ד. האם שווה לבחור קה''ש בהפניקס עם דמי ניהול של 0.05% מהצבירה ומהשוטף 1.50% או אופציה שניה מהצבירה 0.15 ומהשוטף 0.90 או שעדיף כבר אלטשולר? אם את מעדיפה בפרטי, אשמח אם תוכלי לשלוח הודעה אישית.
תודה.

@מקצועי בלבד אשמח לשמוע את חוו''ד. האם שווה לבחור קה''ש בהפניקס עם דמי ניהול של 0.05% מהצבירה ומהשוטף 1.50% או אופציה שניה מהצבירה 0.15 ומהשוטף 0.90 או שעדיף כבר אלטשולר? אם את מעדיפה בפרטי, אשמח אם תוכלי לשלוח הודעה אישית.
תודה.
נשמע לי קצת מוזר.
אבל זה תלוי לפי העניין הספציפי.

@מקצועי בלבד

אם אני פותחת על שמי 2 קרנות השתלמות, התקרה שפטורה ממס כוללת את שתיהן יחד או שבכל קרן אפשר להפקיד עד המקסימום?

מי זה קרן השתלמות?
יש מספר טלפון?
לחברה שבה הקרן השתלמות מנוהלת.
אם אתם שכירים זה אמור להיות כתוב בתלוש המשכורת.
רק מזכירה שממש לא כדאי להוציא את הכסף משם, אלא אם כן חייבים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה