השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

זה נכון שבקרן השתלמות עם שבתון יש משיכה של 6% בכל מקרה שאינו שבתון או שזה כרק עד תקרה מסויימת?
מקרן השתלמות למורים במשיכה שלא בשבתון, פנסיה, וכדו', אז מורידים מהסכום 11% מחלק שהמעסיק הפריש.

אשמח לקבל מידע על הלוואות מהסתדרות המורים
פונים להסתדרות מורי אגודת ישראל
המספר טלפון שלהם כתוב ביומן שלך.
@ מקצועי בלבד @ ארי בכרמים
רוצה לפתוח קרן השתלמות בחנה"ע.
מה עדיף? רגילה-נזילה או עם שבתון? הבנתי שעם שבתון יש ניכוי של 6% במשיכה ללא שבתון?
שווה שהמעסיק יפקיד פחות בקרן הרגילה ללא שבתון? (לא נראה לי שאצא לשבתון והבנתי שהיום בד"כ אנשים לא יוצאים לשבתון אלא מושכים לחתונות שיפוצים ושאר ירקות)
תודה!
תקראי כאן הודעה #29

@מקצועי בלבד @ארי בכרמים
האם בקרן השתלמות לעצמאי אני יכולה לפתוח שתי קרנות בשתי קופות וכל שנה להשים את הכסף 18480 בקופה אחרת ?
תודה!

@מקצועי בלבד @ארי בכרמים
האם בקרן השתלמות לעצמאי אני יכולה לפתוח שתי קרנות בשתי קופות וכל שנה להשים את הכסף 18480 בקופה אחרת ?
תודה!
פעם אחת לשנה, כן.
כדאי לעדכן את שתי החברות בוותק של ההפקדה הראשונה.
אם אני זוכר נכון..
18,960

אגב התקשרתי לאלטשולר שחם - שם נמצאת הקרן השתלמות - רציתי לקחת הלוואה - ונאמר לי שמהחודש הם כבר לא נותנים הלוואות על חשבון הצבירה

@מקצועי בלבד @ארי בכרמים
שלום
לא עברתי על כל השרשור, ואשמח אם ניתן לקבל תשובה כאן.
יש לי קרן השתלמות בשם "מנורה מבטחים השתלמות מסלול כללי".
מופיע לי שאני יכולה למשוך את הכסף מתחילת 2022 (עברו שש שנים).
האם כשאני מושכת אני מקבלת את מלוא הסכום שבקרן ללא כל מס?
ומה ההפסד במשיכה אם בסכום שיימשך אשלם הלוואה שלוקחת לי ריבית של 5 אחוז?
ובאופן כללי האם קרן זו מומלצת? והאם היא נקראת כשרה?
תודה

האם כשאני מושכת אני מקבלת את מלוא הסכום שבקרן ללא כל מס?
תלוי בגובה ההפקדה השנתית בקרן.
עד להפקדה שנתית של בערך 18,000 ש"ח [עובד ומעביד] אז לא יהיה מס.
[18,960 ש"ח ב 2022]

הכסף מושקע ולא תרוויחי יותר תשואה.
אז מה כדאי לעשות?
או שתבדקי היטב את כל האפשרויות שלך, או שתתייעצי עם יועץ מקצועי בלתי תלוי.
ובאופן כללי האם קרן זו מומלצת? והאם היא נקראת כשרה?
היא לא כשרה, אבל אפשר להעביר לכשרה.
ואני לא יועצת, ואסור לי חוקית להמליץ על שום דבר.

תלוי בגובה ההפקדה השנתית בקרן.
עד להפקדה שנתית של בערך 18,000 ש"ח [עובד ומעביד] אז לא יהיה מס.
[18,960 ש"ח ב 2022]
בדו"ח של הקרן כתוב לי שסך הסכום שנצבר מעל "תקרת ההפקדה המוטבת" הוא כ500 ש"ח.
האם זה אומר שעל המשיכה של זה כן אשלם מס?

תוציאי הלוואה מהקרן השתלמות בריבית פריים מינוס חצי.
אם במנורה לא יתנו לך הלוואה
תניידי את הקרן השתלמות למקום שנותנים הלוואות.
האם זה אומר שעל המשיכה של זה כן אשלם מס?
על התשואה שזה הניב תשלמי מס.
בהצלחה !

תוציאי הלוואה מהקרן השתלמות בריבית פריים מינוס חצי.
אם במנורה לא יתנו לך הלוואה
תניידי את הקרן השתלמות למקום שנותנים הלוואות.
תודה רבה
ישנם קרנות שניתן לבקש מהם הלוואה בכל גובה הסכום שבקרן, אפילו שאני כבר יכולה בעצם למשוך את הכסף של הקרן?
ומה סגנון ההלוואה, בתשלומים חדשיים, או בתשלום אחד לאחר תקופה שאני בוחרת?
ועוד דבר, בזמן שהכסף מולווה זה לא צובר תשואות נכון? אז השיקול הוא כדי שאוכל להחזיר את זה שוב לקרן?

ישנם קרנות שניתן לבקש מהם הלוואה בכל גובה הסכום שבקרן, אפילו שאני כבר יכולה בעצם למשוך את הכסף של הקרן?
עד 80% מהקרן.
ומה סגנון ההלוואה, בתשלומים חדשיים, או בתשלום אחד לאחר תקופה שאני בוחרת?
יש את שתי האפשרויות.
ועוד דבר, בזמן שהכסף מולווה זה לא צובר תשואות נכון?
הוא בהחלט מניב תשואות כרגיל.

תודה על התשובות המחכימות.
שאלה נוספת שאדע איך לתכנן את עצמי: אני יכולה להעביר את הכסף הנזיל שיש לי בקרן השתלמות לקרן אחרת (כשרה), ולהמשיך לצבור מהמעסיק בקרן השתלמות הזו החדשה, ותוך כדי לקחת הלוואה?

שאלה נוספת שאדע איך לתכנן את עצמי: אני יכולה להעביר את הכסף הנזיל שיש לי בקרן השתלמות לקרן אחרת (כשרה), ולהמשיך לצבור מהמעסיק בקרן השתלמות הזו החדשה, ותוך כדי לקחת הלוואה?
כן.
אפשר לנייד
אפשר להמשיך להפקיד
ואפשר לקבל הלוואה נוחה.
בהצלחה !

תודה על התשובות המחכימות.
אכן כן.

אז אחרי תשובות כל כך טובות נשארה שאלה אחת אחרונה: אלו קרנות השתלמות כשרות ישנן שנותנות הלוואה נוחה כמו פריים מינוס חצי?
אני מבקשת מידע, אך גם המלצה, אם מותר...

אני מבקשת מידע, אך גם המלצה, אם מותר...
תבדקי בהפניקס
אם לא תסתדרי תפני למייל שלי Aribakramimאין לכתוב כתובת מייל
ואולי אני יוכל לעזור.

הוא בהחלט מניב תשואות כרגיל.
אני רוצה רק להיות בטוחה שהבנתי נכון: אם יש לי בקרן השתלמות 50,000 ש"ח סך הכל, אני יכולה לקבל הלוואה על 40 אלף, ובזמן שהכסף אצלי, עדיין הוא יישא תשואה כאילו הוא שוכב בקרן השתלמות?

אני רוצה רק להיות בטוחה שהבנתי נכון: אם יש לי בקרן השתלמות 50,000 ש"ח סך הכל, אני יכולה לקבל הלוואה על 40 אלף, ובזמן שהכסף אצלי, עדיין הוא יישא תשואה כאילו הוא שוכב בקרן השתלמות?
נכון.
כי הכסף באמת יהיה בקרן השתלמות.
ואת תחזירי את ההלוואה עם הריבית שלה.

מנצלת את הבמה המקצועית לכמה שאלות נוספות שיעשו לי סדר
1. אם אני מעבירה את הקרן השתלמות שלי לקרן אחרת, היא עדיין תהיה ניתנת כולה למשיכה בגלל שעברו מעל 6 שנים מהפקדה ראשונה בקרן הקודמת?
2. כשעברו למעלה מ6 שנים בקרן וההפקדות מהמעסיק ממשיכות, אני יכולה בכל שלב למשוך את הכסף כולל מה שהמשיך להיות מופקד.
3. אם לקחתי הלוואה מהקרן והחזרתי אותה, עדיין תהיה לי אפשרות אחרי הפרעון להחליט שאני רוצה למשוך את הכסף ללא מס?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה