השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

קרן השתלמות זה רק לשכיר עם השתתפות המעסיק או לעצמאי, ונעול ל6 שנים.

קופ"ג להשקעה כל אחד יכול, וזה נזיל כל הזמן.

יש כמובן גם הבדלי מיסוי.

באילו תנאים המעסיק מחויב להפריש לקרן השתלמות?
או שאין לו מחויבות כזו?
לפי מה מעסיק מחליט להפריש לקרן השתלמות?
אשמח לתשובה
תודה לכולם על המידע החשוב

או שאין לו מחויבות כזו?
אשמח לתשובה
לא חייב אף פעם.

מלבד אם יש הסכם מחייב כמו מורים במשה"ח והמסתעף לדוגמא.

קופת גמל זה נעול עד גיל פנסיה.

אז החישוב הזה לא נכון.
זה תלוי באיזה מסלול בוחרים, אבל גם אם בוחרים במסלול סולידי אז גם בפחות שנים קרן השתלמות רגילה יוצאת עדיפה.
@בור-ועם-הארץ
מקצועי בלבד צודקת
אבל אם אתה מתכון לצאת לשבתון
כדאי לך רק דרך הסתדרות המורים תוכל לצאת לשבתון
ולקבל מענקי שכר לימוד (לימודים בשבתון חובה!)
והשבתון יחשב כשנת ותק
ותקבל הפרשות מעסיק לפנסיה גם בשבתון

אבל רוב המורים והמורות לא יוצאות לשבתון.

יתכן שהמידע שלי מוטעה, תברר.

או שאין לו מחויבות כזו?
אשמח לתשובה
המעסיק לא חייב
יש מעסיקים שמפרישים
זה בתנאי שכר.
יש עובדים שמבקשים להפריש להם על חשבונם
כי אין על קרן השתלמות מיסים
אפשר רק עד 10% מהמשכורת (7.5% מעביד 2.5% מהעובד)

אשמח ממש למענה:
עשיתי טעות של מתחילים, המעסיק התחייב לשלם לי קרה''ש החל מ2018 (מסמך חתום) ולמעשה התחיל להפריש רק שנה אח''כ.
הייתי טירונה ואפילו לא שמתי לב...טעות שלי, אני יודעת.
האם אפשר לבוא עכשיו ולבקש את הכסף הזה רטרואקטיבית?
תודה רבה רבה על העזרה!

נערך לאחרונה ב:
האם אפשר לבוא עכשיו ולבקש את הכסף הזה רטרואקטיבית?
תודה רבה רבה על העזרה!
תבקשי
אל תפחדי.
אבל יתכן שחוקית המעסיק לא יכול להפריש
אם ההפרשה מעל 10% מכל המשכורות של השנה.

בקשר לקרן השתלמות של מורים.
לדעתי ממש לא מומלץ,
1. כפי שכבר נכתב התשואות שם נמוכות יותר מההפרש של 0.9% תוספת הפקדה ודמי ניהול. כך שזה לא משתלם לטווח הרחוק.
2. נקודה נוספת, מי שלא מתכוננת לצאת לשנת שבתון, כשהיא מושכת את הכסף בסופו של דבר מנכים לה 11%!!! מהפרשות המעביד, מה שאומר שלוקחים חזרה את האחוזון הנוסף שניתן במתנה.

@מקצועי בלבד ,
אני רואה שגם להלמן אלדובי יש קרן מחקה מדד סנופי, קרן הרבה יותר גדולה וותיקה ממור, לא עדיף? (היא כשרה כמובן)
דובר עליה פה רבות, היא עדיפה בגלל טיב העקיבה ובגלל דמי הניהול שיותר זולים, וכמובן שהיא גם כשרה.

סליחה שאני נכנס באמצע.
יש כאן כבר 24(!!!!) דפים ובטח הכל כבר כתוב רק אין לי איך לעבור על הכל.
אם אני רוצה להוציא כסף משני שנות שבתון באופן חריג למרות שאני לא יוצא לחופשה, ואין לי צורך רפואי דחוף ח''ו וכו'.
איך אני עושה את זה למי אני מגיש בקשה, איך היא מאושרת, מה אני אמור למלאות.
מה שאני כן יודע הוא שקרן ההשתלמות שלי היא מול "הסתדרות המורים בישראל, קרנות השתלמות למורים תיכוניים מורי סמינרים ומפקחים- חברה מנהלת בע"מ"
תודה לכל העוזרים והתורמים מזמנם, אין כמוכם יהי ה' אתכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה