מידע שימושי האשכול המרכזי בעניין קופת העיר

• הוסף לסימניות
במקום שכל א' צריך לחפש את המידע על קופת העיר פתחתי אשכול שיכלול הכל
א. תמיכות חודשיות
ב. תמיכות חגים
ג. ערבים
ד. השכרת שמלות
ה.קרנות יתומים
ו. טיפולי שיניים ועוד
כל המשמכים הטפסים והמידע

• הוסף לסימניות
מחפשת מידע על ההשכרה הנ"ל מה הסגנון?
מתאים לסידי?
מה הרמה של השמלות? בהתאם למחיר?......

• הוסף לסימניות
מלאנז זה לילדות
מה יש לנשים? תפור? או חברות כמו רחל סיטבון וכו'

• הוסף לסימניות
יש לי תור ב4
לא נראה לי שאוכל להגיע לפני רבע ל5
עדיין יהיו שם?
רציני השעות?
זה אמור להיות בעייתי?

• הוסף לסימניות
אני הייתי, נוספו שם 3 שמלות חדשות
2 דגמים של שחור קטיפה בשילוב כסף, מהממות!
דגם פרחוני צבעוני ברוקד

• הוסף לסימניות
משהו יודע מה קורה עם השוברים של פסח? למה עדיין לא חולקו? יש מה לחכות או שלקנות וזהו?

• הוסף לסימניות
משהוא יודע למה לא עונים בכובד?

• הוסף לסימניות
לקרוא ולא להאמין
קצת רקע: אני אחראי זוטר בכולל על חבורה של כמה אברכים. לאחר שנתקלתי בכמה אברכים במצב לא הגיוני לימדתי אותם את הדרך לפנות לקופה העירונית. ואכן כמה שנים הם נעזרו יפה מאוד! עד שלאחרונה הצטברו אצלי יותר ויותר סיפורים לא מובנים בלשון המעטה וזה מכתב אחד ממה שקיבלתי:

שלו' וברכה.
אין מילותיי נכתבות בקלות. איני נוהג לפנות כך, ובוודאי לא לגופים שזכותם העצומה בציבור אינה מוטלת בספק. אבל לאחר שנים רבות של תמיכה מבורכת מצדכם – שהיא עבורי חבל הצלה אמיתי – אני מוצא את עצמי שוב ושוב נדרש להוכיח מחדש, כאילו מעולם לא הכרתם אותי, שכך נראים החיים כשמחזיקים כולל שלם... בבית אחד.

אני אב ל־12 ילדים! לא משנה אם היום זה יומולדת לילד מספר 4 או שהתינוקת בדיוק נכנסה לשיניים – המציאות נשארת זהה: הוצאות רבות, מאמץ אינסופי, והכנסות… ובכן, דלות וזהו.

ובכל פעם, מחדש, ''חוקרי הקופה'' (צר לי על הביטוי - אבל זה ממש כך) מבקשים ממני "הוכחות" כאילו אני מועמד לתפקיד מנכ"ל הבורסה. תדפיסים, מסמכים, התחייבויות. בשלב מסוים כבר תהיתי – האם מישהו בקופה סבור שזכיתי בלוטו ואיכשהו הצלחתי להסתיר את זה מכולם?

כי אם לא – אז איך ייתכן שאברך כולל, שחי בדירה פיצפונת, עם 12 פיות קטנות (שגדלות בקצב), נדרש להמציא ראיות שהוא… נזקק?

אני כותב לא רק בשביל התמיכה, אלא גם בשביל הכבוד. בשביל הכאב שלא מדובר בו. זה קשה מספיק לבקש – פי כמה קשה כשאתה נדרש שוב ושוב להוכיח שמגיע לך.

בבקשה – חיזרו לראות בי את אותו אברך שאתם מכירים שנים. לא נסעתי לחו"ל, לא קניתי דירה, לא פתחתי עסק, ולא קיבלתי ירושה מסבתא באמריקה. אני אפילו לא מעשן. פשוט חי – בכבוד עניו, בתורה, ובמלחמת קיום יומיומית.

בתקווה להבנה אמיתית,
ובברכת כל טוב
אני לא יודעת באילו דרכים הקופה הזו נוקטת כדי לברר את אמיתות הדברים
אבל שמעתי שיש אנשים שמוכנים לשקר ולשנות מהאמת העיקר להשיג כסף.
וכדי שהצדקה תחולק באמת למי שצריך ונזקק, בהנהלת הקופה כנראה נאלצים לבקש הוכחות של דפי בנק וכו'.
הם לא עושים את זה כי משעמם להם, אלא כדי לסנן ולהגיע למי שצריך באמת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה