פנאי האשכול המרכזי לדייג - שיטות-יציאה קבוצתית-וציוד.

אני אישית הזמנתי ספינינג(רולר רגיל)-חובה ספינינג
ו 7-30 גרם משקלי זריקה
אורך 2.4 מטר
פצצה של חכה
דווקא לדגם שאתה קנית הוא לא נותן משלוח לכל השאר כן

דווקא לדגם שאתה קנית הוא לא נותן משלוח לכל השאר כן
צודק, זה משהו חדש כנראה שאין את זה לישראל
בכ"א אפשר לקנות את האורך 2.28 מטר או 5-20 גרם (אך היא קצרה משמעותית ולא מומלץ בכלל אורך כזה לזרזור)

גם אני קניתי את החכה הזו, חכה חזקה בטירוף (הוצאתי איתה קרפיון 3.8 קילו בלי רחמים) לטעמי היא מרגישה קשיחה ומסיבית מידי לזירזור (אני לא מדבר על ז'ירז'ור בינוני כבד) ואם כן זה רק לג'יגים/ניקלים 15 גרם ומעלה. טופווטר נראה לי לא מתאים (יגמר היד מהר מאד)וגם לא בובות למינהם.

מישהו פה דג בשיטת בוס בים?
ואם כן אשמח לטיפים ונקודות מומלצות.
בא לי לנסות בוס, כי בניגוד לזרזור הוא הרבה יותר פשוט וזול, ופחות משעמם מפתיונות.

כל איזור שיש בו סלעים וריפים עם עומק בים זה מתאים(אני אישית דג באיזור הצפון כמו השובר בבת גלים ובמנחת מסוקים ברמב''ם) קח חכת בוס(מומלץ קרבון! שווה כל שקל) אורך סביבות 7 מטר שים חוט בערך באורך של החכה אולי קצת פחות ושים משקולת בקצה החוט של גרם או שני גרם, ותקשור קרס(משולשת קטנה!) לחוט(נפרד) נניח באורך 20 ס' ואת החוט הזה תקשור לחוט הראשי בערך חצי מטר או 60 ס' מעל המשקולת(תקשור גם את החוט הראשי עליו שלא יזוז למעלה למטה..) היינו שיצא מהחוט הראשי כ15 ס' של חוט הנפרד שבסופו הקרס (מקובל לעשות שני קרסים להגברת הסיכויים.. רק צריך שיהיה הפרד בינהם בגובה שלא יקשר אחד בשני..) לגבי גובה המצוף זה משתנה מאד בין החופים ובין הזמנים השונים(אני מתחיל בגובה 80 סנ' מעל הקרס העליונה) בקיצור צריך לשחק עם זה, (ד''א את המצוף משחילים ראשון לפני המשקולת..) הפיתיון זה פשוט בצק מסטיק שנילוש היטב או הרך של לחמניה או בגט וכד' שמועכים את זה טוב שייראה כמו בצק (פחות מלכלך..)ולא לשים הרבה! שים מינימום שיכסה את הקרס! תחפש ימים שהים פעיל ולא סוער, וזהו תהנה.

כל איזור שיש בו סלעים וריפים עם עומק בים זה מתאים(אני אישית דג באיזור הצפון כמו השובר בבת גלים ובמנחת מסוקים ברמב''ם) קח חכת בוס(מומלץ קרבון! שווה כל שקל) אורך סביבות 7 מטר שים חוט בערך באורך של החכה אולי קצת פחות ושים משקולת בקצה החוט של גרם או שני גרם, ותקשור קרס(משולשת קטנה!) לחוט(נפרד) נניח באורך 20 ס' ואת החוט הזה תקשור לחוט הראשי בערך חצי מטר או 60 ס' מעל המשקולת(תקשור גם את החוט הראשי עליו שלא יזוז למעלה למטה..) היינו שיצא מהחוט הראשי כ15 ס' של חוט הנפרד שבסופו הקרס (מקובל לעשות שני קרסים להגברת הסיכויים.. רק צריך שיהיה הפרד בינהם בגובה שלא יקשר אחד בשני..) לגבי גובה המצוף זה משתנה מאד בין החופים ובין הזמנים השונים(אני מתחיל בגובה 80 סנ' מעל הקרס העליונה) בקיצור צריך לשחק עם זה, (ד''א את המצוף משחילים ראשון לפני המשקולת..) הפיתיון זה פשוט בצק מסטיק שנילוש היטב או הרך של לחמניה או בגט וכד' שמועכים את זה טוב שייראה כמו בצק (פחות מלכלך..)ולא לשים הרבה! שים מינימום שיכסה את הקרס! תחפש ימים שהים פעיל ולא סוער, וזהו תהנה.
תודה על הפירוט,
כמה שאלות,
אני רגיל לריג שבנוי ממצוף שני משקולות פאקמן במרחק של 10 ס"מ ואז שני קרסים רגילות קשורות לחוט הראשי,
אתה בעצם מציע ריג שמתפצל מהחוט הראשי כשהמשקולת הכי למטה? בצורת T כאילו?
ולמה משולשת זה לא בעייה עם הסלעים?
תודה.

אם אתה לא מוכן לוותר על ההרגל להניח שני משקולות אז זה סבבה(למרות שלדעתי יותר מחשיד וגם נוטה להסתבך) ד''א יש כאילו שמניחים את המשקולת מעל הקרסים וזה גם בסדר. מה שכן חשוב זה שיהיה מרחק טוב בין המשקולת לקרסים
אולי 60 ס' וכן שהקרס תנוע בחופשיות! במים שיראה טבעי, לכן המלצתי לקשור בנפרד חוט שיתחבר לחוט הראשי וכך זה מסתובב ומשוחרר, ואם אתה מניח את הקרסים למטה תעשה שני חוטים נפרדים שבסופם הקרסים (לטעמי זה יותר מסתבך ולכן אני אוהב כמו שהמלצתי שהמשקולת למטה) כדי לשמור על העיקרון שהפיתיון ינוע בחופשיות ובטבעיות במים. לגבי הקרסים אתה רואה את העומק של המים לפני ודואג שלא יגיע לקרקעית ( ושוב אם המשקולת למטה פחות נתקע כי הקרסים באמצע..) ואל תתפשר על משולשת! מנסיון זה תופס מכל כיוון שהדג אוכל וגם תופס את הפיתיון טוב יותר וכמה שיראה לך שזה קטן תיקח מידה מתחת.. מנסיון(ממליץ על חברות טובות כמו VMC (קטלני) וBKK גם טוב).
ד''א מה שציירת כמו T הבנת אותי נכון אבל אם שני החוטים יהיו באותו גובה זה יקשר אחד בשני.. לכן תפריד ב25 סנ'..בערך.

אש!!
נשאר רק נקודות מומלצות במרכז מתל אביב וצפונה עד חדרה כולל.
(אפשר גם לתת נקודות מומלצות לא דווקא לבוס. בכל הארץ.)

תנסה במרינה בתל אביב (תבדוק תעניין החוקי כי למשל במרינה בהרצליה הפקחים העירוניים! נותנים קנסות! וכבר פעם רדף אחרי פקח שם.. אבל כמה שידוע לי זה לא המצב במרינות אחרות..) גם הנמל הישן בתל אביב זה מקום טוב.

יש למישהו ניסיון ברצועת החוף שבין תל ברוך לחוף הצוק? (סלעי) או מחוף הצוק למרינה (חולי)
אשמח לדעת מה עובד שם.

אני אישית הזמנתי ספינינג(רולר רגיל)-חובה ספינינג
ו 7-30 גרם משקלי זריקה
אורך 2.4 מטר
פצצה של חכה
החכה הגיע לארץ
אשמח להסבר איפה אני משחילה את החוט דייג
והאם צריך לחבר לזה רולר? אשמח לינק של רולר מומלץ

איך מרינה אשקלון?
יש דגים?
מותר לדוג?
נראה לי שבכל מרינה אסור לדוג
למעשה יש שם בורי אבל המרינה כמו מרינה מסריחה משמן ודלק
והכי לא נוח שמפוצץ בבני דודים שיושבים שם לילות שלמים ותופסים את כל החניה והשביל איפה שהכי נוח לדוג

רשמית אסור לדוג תכלס אין שם אכיפה, בעניין הבני דודים הם נמצאים בכל מקום שיש דייג..בדוק, אין שם הרבה דגים כמו באשדוד או בהרצליה, וכמובן זה לא נקי בעליל.

נראה לי שבכל מרינה אסור לדוג
למעשה יש שם בורי אבל המרינה כמו מרינה מסריחה משמן ודלק
והכי לא נוח שמפוצץ בבני דודים שיושבים שם לילות שלמים ותופסים את כל החניה והשביל איפה שהכי נוח לדוג
רשמית אסור לדוג תכלס אין שם אכיפה, בעניין הבני דודים הם נמצאים בכל מקום שיש דייג..בדוק, אין שם הרבה דגים כמו באשדוד או בהרצליה, וכמובן זה לא נקי בעליל.
תודה רבה
איפה יש במרכז מקום נוח?
גישה נוחה למים, שיהיה גבוה מעל למים, בלי סלעים שהקרס והמצוף נתקעים בהם, ושהמים עמוקים, ושיש דגים?
לאו דווקא חוף ים, גם מתוקים טוב לי

תנסה בירקון (באזור השפך לים) דגים קטנים(בבוס) נראה לי שיהיה לך, גני יהושוע גם טוב(יותר מאתגר לתפוס שם) ויש גם את נמל תל אביב הישן מקום נחמד ביותר, באופן כללי המרינות זה מאד מומלץ לצרכים שהצגת (בהרצליה אסור ויש אכיפה יעילה!!! של הפיקוח העירוני! שים לב)

תנסה בירקון (באזור השפך לים) דגים קטנים(בבוס) נראה לי שיהיה לך, גני יהושוע גם טוב(יותר מאתגר לתפוס שם) ויש גם את נמל תל אביב הישן מקום נחמד ביותר, באופן כללי המרינות זה מאד מומלץ לצרכים שהצגת (בהרצליה אסור ויש אכיפה יעילה!!! של הפיקוח העירוני! שים לב)
אם אני הולך לחוף ים רגיל (רחצה / לא רחצה)
המים לא עמוקים
לאיזה מרחק צריך לזרוק?
ואיך עושים שהגלים לא יחזירו את הקרס אלי בחזרה?
להשתמש במצוף?

אם אני הולך לחוף ים רגיל (רחצה / לא רחצה)
המים לא עמוקים
לאיזה מרחק צריך לזרוק?
ואיך עושים שהגלים לא יחזירו את הקרס אלי בחזרה?
להשתמש במצוף?
מאוד משתנה בסוג הדגים שאתה רוצה לתפוס ובמקום (אם יש סלעים או אין וכו')
בכל אופן גם במים רדודים יש דגים כמו לברקים ועוד
לא משתמשים במצוף
ואפשר לקנות משקולת סחף שנתקעת בקרקעית אבל מיועד לשימוש בחוף חולי בלבד ללא סלעים אחרת זה יתקע

חברים קניתי סירת שייט קוליברי מתנפח עם מנוע רשיון טסט וכו
מחפש אנשים רצינים שיגיעו איתי ליציאות [חייב על פי חוק מלווה ][בזריחה וכאלה ] מי שמתאים לו תשלחו מייל לכאן מעדיף שלא יתקשרו לטלפון בנושא שכוייח
אין צורך לשלם או משהו
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה