יש לי מדפסת HP דגם M127nf
ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי איפה אני מורידה התקנה לסורק.
אשמח להכוונה.
תודה רבה!

אני מעוניין למכור את הלפטופ הישן שלי,
ואני מתלבט כמה אפשר לדרוש עליו.Asus pf1440a
i5-10210U
כרטיס מסך - המובנה, Intel UHD Graphics.
ssd 256gb
12gb RAM
בן 3 בערך, במצב די טוב.
עם וינ11 הום ואופיס 2019 פרו פלוס.

להערכתי, באיזור 800 ש"ח בפרט שהSSD רק 256

צריך מידע על טכנאי מחשבים להחלפת קופסא של דיסק קשיח חיצוני (אוצר החכמה) עקב בעיות חיבור באזור קריית הרצוג
וכמה אמור לעלות כזה דבר

כדי לשמור על המחשב (נייח) בצורה מיטיבית
עדיף לסגור את המסך למצב שינה (חלונות+L)
או שעדיף לבצע לו כיבוי כל ערב?

לכבות

האמת שבלבלתם....

בסקר נשאלו 29 טכנאי מחשבים
לפי דעת הרוב המוחץ הכיבוי לא יזיק ואף יועיל.
לכן עדיף לכבות.
יש כ5% בלבד שלא המליצו לכבות.
עצת הרוב קובעת...
Screenshot_20240130_234252_Chrome.jpg

את הנייד אני מכבה בגמר כל שימוש, ואת הנייח לפני שבת

מכיון שאתה היחיד מבין המשיבים שמוכר כטכנאי מקצועי, אני פונה דוקא אליך לבקש הסבר...
כל יום לכבות? לכאורה כל כיבוי והדלקה גורעים מאורך החיים של הדיסק הקשיח, לא?
נכון שבשימוש ממושך מצטברת מסה של שירותים שפועלים ברקע ומכבידים על המחשב, אבל בשביל זה מספיק לעשות כיבוי והדלקה נניח מדי שבוע, כמובן שזה יותר אינדבידואלי ותלוי ברמת החומרה של המחשב, ובמידת ואופי השימושים בו, אבל בגדול - כשבין כך לא משתמשים בו יממה שלמה, כדאי לנצל לכיבוי מוחלט.
וכמובן, אם מרגישים שאכן הצטברה מסה כזו והמחשב איטי, מבצעים הפעלה מחדש.
אשמח להסבר מדוע, והאם אכן אני לא צודק?

אפשר שאלה על הדרך:
תוכנות/קבצים פתוחים עדיף לסגור לגמרי או "להוריד" ?
כלומר האם יש יותר סיכוי לנזק לקובץ שרק הורד ולא נסגר?

מכיון שאתה היחיד מבין המשיבים שמוכר כטכנאי מקצועי, אני פונה דוקא אליך לבקש הסבר...
כל יום לכבות? לכאורה כל כיבוי והדלקה גורעים מאורך החיים של הדיסק הקשיח, לא?
נכון שבשימוש ממושך מצטברת מסה של שירותים שפועלים ברקע ומכבידים על המחשב, אבל בשביל זה מספיק לעשות כיבוי והדלקה נניח מדי שבוע, כמובן שזה יותר אינדבידואלי ותלוי ברמת החומרה של המחשב, ובמידת ואופי השימושים בו, אבל בגדול - כשבין כך לא משתמשים בו יממה שלמה, כדאי לנצל לכיבוי מוחלט.
וכמובן, אם מרגישים שאכן הצטברה מסה כזו והמחשב איטי, מבצעים הפעלה מחדש.
אשמח להסבר מדוע, והאם אכן אני לא צודק?
1 בדיוק בגלל הסיבות הללו ואני לא יודע מה החומרה של כל אחד
2 כשהיה כונן מכאני זה לא היה מורגש אבל היום בעידן הssd כשלא מכבים כמה ימים ואפילו מחשב חדש מתחילים להרגיש שהוא ׳נרדם׳
3 תכיפות העדכונים - פעם לא היה כל כך הרבה עדכוני תוכנה/רכיבים והיום בערך כל מחשב שני שאני עושה שליטה מרחוק אני את הנקודה הצהובה/אדומה של התקן והפעל מחדש ורוב האנשים לא שמים לב לזה וכ״שכשזה עדכון גדול הוא ׳תופס׳ את המעבד ובלי שום סיבה(חוץ מזה) המעבד מתאמץ ולא נותן ביצועים

זה קשור למחשב ולא לאינטרנט, ניסנו דרך כמה מקומות...
יש לציין שגם לבלוטוס א"א להתחבר
משהו יודע?
השאלה אם זה קשור להגדרות?

נערך לאחרונה ב:
ניסית דרך usb שמגביר את כוח הזיהוי ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה