מניסיון של הרבה שנים בתחום בפועל הI5 מסדרה עסקית מדור 8 עושה עבודה יותר טובה ואני מדבר בהתחלה ולא אחרי חצי שנה... ולא לדבר אחרי חצי שנה של עבודה....
אם זה מה שאתה אומר...
אני עדיין מתרשמת יותר מ CPU SCORE מאשר מהשם/ סדרה של המעבד (ולא רק אני)
סתם כך בשביל הידע האריכטקטורה של המחשבים החדשים (ריבוי ליבות ונימים) לא תואמת לרוב התוכנות הבסיסיות (שרובם לא יכולות להשתמש ביותר מ2 ליבות במקביל) אז ככה שלרוב השימושים לא יהיה תועלת ביותר מI5 דור 6 - 7 (DDR4) או I3 דור 10
אה????
תבדוק שוב
כי יוצא לי מידי פעם לעבוד במקביל על I5 דור 8 ודור 11 וההבדל הוא מטורף (כמה קבצי וורד, דפדפן עמוס, אקסל וויקיפדיה אופליין)
להגיד אוטומטית ש I5 טוב יותר מ I3 זה קצת מעיד על חוסר הבנה בסיסי

בכל אופן תסתכל על הציון של ליבה בודדת שבהשוואה הנ"ל, הפער אפילו גדול יותר

כי יוצא לי מידי פעם לעבוד במקביל על I5 דור 8 ודור 11 וההבדל הוא מטורף (כמה קבצי וורד, דפדפן עמוס, אקסל וויקיפדיה אופליין)
כמה RAM???
להגיד אוטומטית ש I5 טוב יותר מ I3 זה קצת מעיד על חוסר הבנה בסיסי
נאמר? דובר על ההבדל בין מחשב עסקי ללא עסקי, הכוונה היתה שמלבד המעבד והזיכרון וכו' יש עוד מבחן קריטי - איכות הלוח..
בכל אופן תסתכל על הציון של ליבה בודדת שבהשוואה הנ"ל, הפער אפילו גדול יותר
לא נכנסתי לענין בדגם הספציפי, כתבתי רק בתורת הערה בעלמא.

כשתתקיני תוכנות על אלפי מחשבים מסוגים שונים, תראי בפועל שהמעבד הוא ממש לא המשחק המרכזי..

לדוגמא בדקתי מהירות התקנת תוכנות בDELL LATITUDE 5420 מול DELL INSPRION 15 3000 מאותו דור עם אותו מעבד ואותו זיכרון (הדיסק לא היה אותו דבר - אבל שניהם היו SSD NVME ובמנהל המשימות ראו שהמחשב לא צורך כח דיסק) ולא עוד אלא שהINSPRION היה ללא שימוש והLATITUDE לאחר שנה וחצי של שימוש
והמהירות של הLATITUDE היתה הרבה יותר גבוהה!
שלא לדבר על HP ELITEBOOK שלרוב עולה הרבה יותר מהר גם מDELL LATITUDE וLENOVO THINKPAD

ככה
עם מערכת הפעלה המחשב הזול ביותר שמצאתי שתואם לדרישות שלך (בזאפ) עולה 2000 ש"ח
החיסרון שלו - זיכרון לא גדול (256 ג'יגה) | היתרון - סדרה עסקית (אמור להיות חזק יותר מהסדרות הביתיות)
ללא מערכת הפעלה יש מחשבים בסביבות המחיר שציינת (אציין שהקישורים הם לחנויות הזולות ביותר שמצאתי, יתכן שיש ביתור זול - לא עשיתי חקר שוק, ואין לי שום אחריות ו/או ידיעה על רמת האמינות של החנות)
המחיר - 1456 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה | מעבד מדור 10
המחיר - 15
ככה
עם מערכת הפעלה המחשב הזול ביותר שמצאתי שתואם לדרישות שלך (בזאפ) עולה 2000 ש"ח
החיסרון שלו - זיכרון לא גדול (256 ג'יגה) | היתרון - סדרה עסקית (אמור להיות חזק יותר מהסדרות הביתיות)
ללא מערכת הפעלה יש מחשבים בסביבות המחיר שציינת (אציין שהקישורים הם לחנויות הזולות ביותר שמצאתי, יתכן שיש ביתור זול - לא עשיתי חקר שוק, ואין לי שום אחריות ו/או ידיעה על רמת האמינות של החנות)
המחיר - 1456 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה | מעבד מדור 10
המחיר - 1505 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה | מעבד מדור 11
המחיר - 1546 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה, זיכרון לא גדול | היתרון - חברה שנחשבת אמינה יותר (HP) | מעבד מדור 11
המחיר - 1600 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה, זיכרון לא גדול | היתרון - חברה אמינה, סדרה עסקית | מעבד מדור 12

05 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה | מעבד מדור 11
המחיר - 1546 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה, זיכרון לא גדול | היתרון - חברה שנחשבת אמינה יותר (HP) | מעבד מדור 11
המחיר - 1600 | החיסרון - ללא מערכת הפעלה, זיכרון לא גדול | היתרון - חברה אמינה, סדרה עסקית | מעבד מדור 12
לידיעתך DELL VOSTRO זו סדרה אולי שמינית עסקית (יש מה להשוות בינה לבין LATITUDE ואפילו סדרה 3???)
וHP G250 הוא מחשב סליחה על הביטוי על הפנים....
עכ''פ שניהם באותה רמה (מאוד ירודה, מהפלסטיקה, דרך הלוח, ועד למקלדת ולעכבר....)

כשתתקיני תוכנות על אלפי מחשבים מסוגים שונים, תראי בפועל שהמעבד הוא ממש לא המשחק המרכזי..
זה נכון
לידיעתך DELL VOSTRO זו סדרה אולי שמינית עסקית (יש מה להשוות בינה לבין LATITUDE ואפילו סדרה 3???)
וHP G250 הוא מחשב סליחה על הביטוי על הפנים....
עכ''פ שניהם באותה רמה (מאוד ירודה, מהפלסטיקה, דרך הלוח, ועד למקלדת ולעכבר....)
אם תשים לב כל הודעותיי למעלה עסקו במחשב חדש בתקציב מוגבל.
לא תמצא לטיטיוד חדש ב1500, גם לא ב1700
אם תקרא את האשכול מתחילתו תבין למה נתתי את האופציות האלו.

מי שיש לו תקציבים סבירים פלוס יכול להשקיע במחשב מסדרה עסקית, עם מעבד מתקדם, זיכרון ראם מכובד וכן הלאה.
כשקונים מחשב בתקציב נמוך נאלצים לשקלל נתונים ולהחליט על מה להתפשר.
למשל כשאני קניתי מחשב לעצמי לפני מספר חודשים בתקציב נמוך, בחרתי דווקא ב HP G250 על פני מחשב מסדרה מיני עסקית כי הייתי חייבת מסך בגודל מינימום מסוים. ויש עוד המון שיקולים, חלקם קשורים באופן ישיר לתפקוד המחשב הרצוי, וחלקם הכי רחוקים מזה.

אשמח לעצתכם:)
קניתי לפני כ- 5 שנים מחשב נייח מושקע מאוד לגרפיקה, לפני שנתיים הוא עבר שדרוג נוסף (תכנות וכו' ) שנה שעברה החלפתי מסך למסך מתקדם יותר
לפני כחצי שנה קניתי מחשב נייד ומאז עזבתי את המחשב הנייח
האם הייתם מוכרים את הנייח? משאירים לגיבוי?

אני מאמין שבסופו של דבר יש פה שילוב של שכל-רגש. וכמובן העדפה אישית.

לדוגמה, אני אישית מעדיף מחשב נייח פי כמה מאשר מחשב נייד.
אבל, את כותבת ש
ומאז עזבתי את המחשב הנייח
כלומר הוא עומד סתם כך.
המחיר שלו לא יעלה עם הזמן, אלא עם יעברו כמה עשורים והוא יהפך לפריט מוזיאוני ;)

לכן, אם את רואה סיכוי שהוא יבוא אצלך לידי שימוש ואין לך דחיפות להרוויח את הכסף מהמכירה, הייתי משאיר.
אם את לא רואה סיכוי שתחזרי להשתמש בו (כלומר שימוש ששווה את המחיר שלו), הייתי מוכר.

צריך לזכור שמחשב נייד צובר תקלות יותר מנייח, אם לא דחוף לך למכור הייתי משאיר

מחפשת לרכוש מחשב נייח חדש/יד שניה במצב חדש שמתאים מבחינת המפרט ותוכן לעריכת סרטים וגרפיקה. באזור השרון/מרכז
אשמח לקבל הצעות למייל
saraofer36 והמשך רגיל.

אפשר לפנות אלי להצעות
TOD5585 בגימיל

אני זקוק למחשב לשימוש ביתי
הרבה אינטרנט ותוכנת אוצר החכמה
חשוב לי שיעבוד מהר
סוללה איכותית
ודווקא מסך מגע מתקפל לגמרי [360]
מי מהמומחים יוכל להמליץ לי על מחשב מתאים לשימוש הנ"ל ששייך לקנות אותו ברשת [אמזון אלי אקספרס ועוד] במחיר זול?
תודה

חשוב לי שיעבוד מהר
סוללה איכותית
מי מהמומחים יוכל להמליץ לי על מחשב מתאים לשימוש הנ"ל ששייך לקנות אותו ברשת [אמזון אלי אקספרס ועוד] במחיר זול?
תודה
עדיין צריך ? אשמח לעזור לך בכייף

חשוב לי שיעבוד מהר
סוללה איכותית
תודה
לא מומלץ לך לקנות באלי אקספרס
יש מספיק מחשבים מוכנים שהנך יכול לקנות בזול פה בארץ

חכה לבלאק פריידי,סוף החודש באמזון מציאות גדולות,לפעמים גם בארץ.

חשוב לי שיעבוד מהר
סוללה איכותית
תודה
מה התקציב?
קח בחשבון שהמסך מגע המתקפל מקפיץ את המחיר.
אבל אני חושב שמחשבים מסדרת יוגה של לנובו טובים לך.

אוצר החוכמה זו תוכנה כבדה, אל תיקח ראם\מעבד מינימליים.
צריך לדעת איזה מחשב לקנות לא כל מחשב מובנה גם לשפה העברית
מערכת הפעלה לא בעיה להתקין,
אותיות על המקלדת קצת יותר בעיה אבל גם אפשר לקנות מדבקות מיוחדות\לחרוט במקומות מסויימים.
אבל אתה צודק בעיקרון למי שאין לו כוח להתעסק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה