עדיף DELL לטיטיוד 5520 דור 10 מחודש?

תודה לכל המייעצים...
מכיון ונראה לי שדברתם איתי אני נוגע בדבר
1. Dell Vostro 3530 METALS i7
יתרונות:
מעבד חזק (i7), מתאים ליישומי תכנות וירטואליזציה.
בנוי עבור משתמשים , עם תמיכה טובה.
מסך גדול יחסית (15.6 אינץ'), מתאים לעבודה ממושכת.
חסרונות:
בדרך כלל מעט יקר ביחס לתמורה (כמחשב חדש).
משקל מעט גבוה ביחס למחשבים דקים יותר.
2. Lenovo IdeaPad Slim 3 i7
יתרונות:
עיצוב קל ודק, קל לניידות.
בדרך כלל זול יותר ממחשבים עסקיים כמו Latitude או Vostro.
מתאים לתכנות בסיסי, כולל פיתוח אפליקציות, לימוד שפות, וסביבות פיתוח סטנדרטיות.
חסרונות:
סדרת IdeaPad פחות עמידה לאורך זמן בהשוואה לדגמים עסקיים כמו ThinkPad או Latitude.
מערכת קירור פחות מתקדמת (עשויה להשפיע בזמן עומס).
3. Dell Latitude 5520 i7 (מחודש)
יתרונות:
סדרת Latitude העסקית בנויה לעמידות גבוהה, אמינות, ותמיכה לאורך זמן.
בדרך כלל מגיע עם תכונות נוספות כמו מסך איכותי יותר (לשימוש ממושך), מקלדת נוחה, ותכונות אבטחה משופרות.
מחשב מחודש מאפשר לקבל מפרט גבוה יותר במחיר משתלם.
מתאים מאוד לעומסים כבדים יותר, כולל עבודה עם מסדי נתונים, וירטואליזציה, ותכנות מתקדם.
חסרונות:
מחשבים מחודשים לא תמיד מגיעים במצב מושלם (חשוב לבדוק אחריות ומקור).
מעט פחות קליל או מעוצב מודרני בהשוואה ל-Slim 3.

לאחר שקלול הביצועים, האמינות, והתחזוקה לאורך זמן:
המחשב המומלץ ביותר הוא: Dell Latitude 5520 i7 (מחודש)

למה?

1. ביצועים: מפרט חזק עם מעבד i7 מתאים למשימות כבדות ולשימוש ממושך.
  2. אמינות: סדרת Latitude בנויה לעבודה עסקית ומצטיינת בעמידות לאורך זמן.
  3. תחזוקה: קל לתקן ולשדרג (RAM, אחסון, סוללה).
  4. מחיר: במחיר של 2,300 ש"ח עם מסך מגע, מדובר בתמורה מצוינת ביחס לשני האחרים.
לסיכום: ה-Latitude 5520 מציע את השילוב הטוב ביותר בין ביצועים, אמינות ומחיר.

4o

מעבד i7 מדור 13 חזק ביותר מפי 2 ממעבד i7 מדור 10, אז ההמלצה שלי היא על המחשב החדש יותר, וכמובן לשמור עליו מנפילות ונוזלים.
בדרך כלל אני לא נוהג להתווכח אבל כיון שהדברים נכתבים ואחרי כן אנשים קוראים ולומדים מזה אז אכתוב על זה את דעתי
נעזוב את זה שפי 2 זה נתון שגוי לחלוטין
לא נכון לומר שמעבד מדור 13 הוא יותר חזק ממעבד דור 10 באופן גורף כיון שיש תתי דגם הספרות והאותיות שיש בדגם המעבד שזה תורה שלמה באיזה צורה המעבד עובד כמות הליבות וכד' וישנם מעבדים שהם יהיו אותו הדבר
נכון לומר שכשמשווים מעבד אחד כנג השני מאותו הסדרה של המעבד ממש בן דור 10 לדור 13 הביצועים של דור 13 כנגד דור 10 "במשימות ספציפיות" יכולות להגיע עד 15 אחוז יותר
כל זאת כשעושים השוואה בין המעבדים ספציפית אבל יכולת העבודה של מהירות המחשב בכללי תלוי בעוד נתונים כגון מהירות זיכרון רם מהירות דיסק קשיח וגם המעבד עצמו תלוי במערכת הקירור כי אם המערכת קירור לא טובה כ"כ אז המעבד מתחמם ויכולת העבודה שלו היא הרבה יותר נמוכה
אגב בגלל שיש כ"כ הרבה נתונים במחשב והשם I7 או I5 הוא לא חזות הכל בשביל לדעת שאתם מקבלים מחשב שכל המכלול בו הוא טוב לכן יש סדרות לכל חברה לא לחינם הווסטרו של דל כשהוא חדש עולה I7 באיזור ה3000 ולטיטיוד (דל) עולה באיזור 5000

בדרך כלל אני לא נוהג להתווכח אבל כיון שהדברים נכתבים ואחרי כן אנשים קוראים ולומדים מזה אז אכתוב על זה את דעתי
לא נכון לומר שמעבד מדור 13 הוא יותר חזק ממעבד דור 10 באופן גורף כיון שיש תתי דגם הספרות והאותיות שיש בדגם המעבד שזה תורה שלמה באיזה צורה המעבד עובד כמות הליבות וכד' וישנם מעבדים שהם יהיו אותו הדבר
נכון לומר שכשמשווים מעבד אחד כנג השני מאותו הסדרה של המעבד ממש בן דור 10 לדור 13 הביצועים של דור 13 כנגד דור 10 "במשימות ספציפיות" יכולות להגיע עד 15 אחוז יותר
כל זאת כשעושים השוואה בין המעבדים ספציפית אבל יכולת העבודה של מהירות המחשב בכללי תלוי בעוד נתונים כגון מהירות זיכרון רם מהירות דיסק קשיח וגם המעבד עצמו תלוי במערכת הקירור כי אם המערכת קירור לא טובה כ"כ אז המעבד מתחמם ויכולת העבודה שלו היא הרבה יותר נמוכה
אגב בגלל שיש כ"כ הרבה נתונים במחשב והשם I7 או I5 הוא לא חזות הכל בשביל לדעת שאתם מקבלים מחשב שכל המכלול בו הוא טוב לכן יש סדרות לכל חברה לא לחינם הווסטרו של דל כשהוא חדש עולה I7 באיזור ה3000 ולטיטיוד (דל) עולה באיזור 5000

בהשוואה של הלנובו עם המעבד החזק מדור 13 לדל מדור 10 (בהתבסס על דגם המעבד שרשום באתר הרשמי של דל) באתר השוואת המעבדים cpubenchmark התוצאה היא ניקוד כללי של כמעט פי 3 לטובת הלנובו
השוואת מעבדים.png
יצויין שגם במספר הליבות, הלנובו עם 10 לעומת 4 בדל הישן.

לגבי מהירות הזיכרון רם, הלנובו עם מהירות של 4800 לעומת הדל הישן עם מהירות של 3200 בלבד (שוב, בהתבסס על הנתונים בעמוד המוצר באתר דל).

צודק, אבל במקרה זה נראה שמדובר על השוואה של מעבד מאותה משפחה, בפער של 3 דורות וסדרה U מול סדרה H לטובת המעבד מהדור החדש יותר.
אציין שלא עיינתי במפרט המלא של המחשבים המוצעים

אני לפני רכישת מחשב חדש,
אשמח להתייעץ כאן עם מישהוא אמין עם המלצות שמבין בזה וייתכן שגם לרכוש דרכו,

שימושים עיקריים-
מחשב נייד, לא טאצ'/מגע
עבודה משרדית, (לא גרפיקה, לא תכנות)
חיבור מרחוק למחשב אחר,
אופיס-וורד, אקסל, פאוור פוינט, כמה קבצים שפתוחים יחד
אינטרנט-שיהיה אפשר לגלוש בכמה דפים/חלוניות בו זמנית
כולל התקנה בסיסית של מערכת הפעלה של אופיס וכו'.
מסך בגודל סטנדנט, לא קטן, לא מבינה בזה

אשמח מאוד לקבל הצעת מחיר עם תפריט מלא ולבדוק איך אפשר להתקדם, תודה

@מחשבים זה אני !
@DMS מחשבים

נערך לאחרונה ב:
אני קניתי לאחרונה מחשב מחברת לנובו i3 8GB ב 2000 ש"ח לאותם שימושים פחות או יותר, ואני מאוד נהנה.
(הזיכרון כן קצת מידי קטן, והוספתי לי זיכרון אחרי חודש)
Lenovo V14 G3 | i3-
1215U| 8GB| 256GB
SSD M2 | 14FHD | DOS
| 1.6kg | 1Y

אני לפני רכישת מחשב חדש,
אשמח להתייעץ כאן עם מישהוא אמין עם המלצות שמבין בזה וייתכן שגם לרכוש דרכו,

@מחשבים זה אני !
@DMS מחשבים
אני קניתי לאחרונה מחשב מחברת לנובו i3 8GB ב 2000 ש"ח לאותם שימושים פחות או יותר, ואני מאוד נהנה.
(הזיכרון כן קצת מידי קטן, והוספתי לי זיכרון אחרי חודש)
Lenovo V14 G3 | i3-
1215U| 8GB| 256GB
SSD M2 | 14FHD | DOS
| 1.6kg | 1Y

בעבר (עד לפני 4 חודשים) מכרתי מחשבים חדשים מהרמה הזאת והפסקתי מהסיבה שמימוש האחריות היה כ"כ גבוה וההתעסקות סביב המוצר לא היה רווחי (תמיד אפשר לשלוח לממש את האחריות מול החברה אבל אני מעוניין שאנשים יזכרו שאם הם קונים אצלי אז יש להם למי לפנות גם בזמן האחריות וגם אחרי כן)
למעשה: לא מומלץ בכלל (לענ"ד) לקנות מחשבים מהסדרות הפשוטות כגון המחשב הנ"ל אלא רק מחברות דל סדרת לטיטיוד לנובו סדרת טינקפד אייצפי הליטבוק (כמובן שיש יוצא מן הכלל אם אתם כאלו שממש אבל ממש יודעים לשמור על המחשב)
אומנם המחירים שלהם יקרים יותר אבל שווים את זה ואם התקציב הוא נמוך אני ממליץ לקנות מחודש

בהשוואה של הלנובו עם המעבד החזק מדור 13 לדל מדור 10 (בהתבסס על דגם המעבד שרשום באתר הרשמי של דל) באתר השוואת המעבדים cpubenchmark התוצאה היא ניקוד כללי של כמעט פי 3 לטובת הלנובוצפה בקובץ המצורף 1855916 יצויין שגם במספר הליבות, הלנובו עם 10 לעומת 4 בדל הישן.

לגבי מהירות הזיכרון רם, הלנובו עם מהירות של 4800 לעומת הדל הישן עם מהירות של 3200 בלבד (שוב, בהתבסס על הנתונים בעמוד המוצר באתר דל).
תשובתי הנ"ל נאמרה בהקשר של השוואה בין מעבדים מאותו הסדרה בהפרש של 3 דורות כגון המחשב ווסטרו שהתעניינו פה לגביו שהוא מעבד U מדור 13 כנגד הלטיטיוד שהוא גם כן U מדור 10
ושוב לא יעזור המפרט הגבוה אם מערכת הקרור של המחשב היא פחותה וכן אם הלוח אם ירוד או רכיבים אחרים וזה בלי לדבר על הפלסטיקה
המחשב הוא לא רק מעבד אלא שילוב של הרבה רכיבים וע"כ המלצתי היא לקנות דור 10 מסדרה עיסקית מאשר סדרות פשוטות עם מעבד דור 13 אפילו אם המעבד הוא H

תודה על התשובה,
כמה לדעתך מחשב כמו שאני צריכה אמור לעלות?
אני מוכר כיום רק מחודשים מהסדרות הגבוהות בשביל השימושים שלך המחירם הם באזור 2000 (I7-10/16/512)
חדשים מסדרות עיסקיות (I5-13/16/512) באזור 4000

תשובתי הנ"ל נאמרה בהקשר של השוואה בין מעבדים מאותו הסדרה בהפרש של 3 דורות כגון המחשב ווסטרו שהתעניינו פה לגביו שהוא מעבד U מדור 13 כנגד הלטיטיוד שהוא גם כן U מדור 10
ושוב לא יעזור המפרט הגבוה אם מערכת הקרור של המחשב היא פחותה וכן אם הלוח אם ירוד או רכיבים אחרים וזה בלי לדבר על הפלסטיקה
המחשב הוא לא רק מעבד אלא שילוב של הרבה רכיבים וע"כ המלצתי היא לקנות דור 10 מסדרה עיסקית מאשר סדרות פשוטות עם מעבד דור 13 אפילו אם המעבד הוא H

1. חשוב להבין שההתפתחות המתמדת בתחום המחשוב מביאה למצב שהרבה פעמים פיצ'רים שהיו בלעדיים למחשבים יקרים הפכו לנחלת הכלל לאחר שנים ספורות, וכן להיפך, ישנם פיצ'רים שהיום נחשבים לבסיסיים בכל מחשב, ואינם קיימים במחשבים ישנים על אף השתייכותם לסדרות פרימיום (לדוגמא רכיב האבטחה TPM 2.0 שבלעדיו לא ניתן לשדרג רשמית לווינדוס 11).
2. מערכת הקירור בדגמים הזולים בדרך כלל מספקת בהחלט בפרט שלא צריך לאמץ את המעבד מכיון שהוא מגיע מלכתחילה עם יכולות גבוהות בהרבה מהשימוש הממוצע.
3. יצויין בהתייחס ללנובו שהתעניינו עליו שעל אף הסדרה הזולה אליה הוא משתייך, הוא עמיד בתקן הצבאי MIL-STD-810H.

לתכנות אני הייתי ממליץ על מחשב בגודל 15.6 עם מעבד מדור מתקדם
לדוגמא
כמובן שלחברי הפורום המחיר שונה...
יש עוד דגמים מתאימים וניתן לפנות בפרטי להתייעצות

מה ההבדל המהותי בין חדש למחודש?
לכמה שנים זה אמור להחזיק?
מחודש שאני מוכר וכך גם החברים בפורום שמתעסקים בתחום, שדרך אגב שמעתי עליהם המלצות מצויינות, שאפו!
הכוונה למחשב מסדרה עסקית שעבר שימוש אצל חברה, והחברה מידי פעם מתחדשת ומעבירה הלאה את המחשבים שברשותה.
המעלה של הסדרות העסקיות היא באמינות ובעמידות לאורך שנים של המחשבים בתפוקה מלאה.
כלומר מחשב LENOVO V14 או DELL VOSTRO בדר''כ בשימוש רציף תוך שנה ואפילו פחות כבר לא עובד כמו שהיה (המחשב נהיה לי איטי...) ולאחר שנתיים שלוש כבר יציאת נשמה (אחרי היציאת נשמה של הבעלים...) בשונה מהסדרות העסקיות, שלי יצא לטפל במחשבים מלפני 17 שנה (שעדיין עובדים, אבל אין הרבה מה לעשות איתם..)
ההבדל הגדול והמרכזי הוא כמובן באיכות החומרים, מה שמורגש כבר בנגיעה במחשב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה