שלום וברכה
הציעו לי מחשב מדגם DELL Vostro 3530
אני רוצה לדעת לגבי האיכות הפיזית שלו
מבירורים שלי סדרת ווסטרו לא מוצלחת
מי שהציע לי את המחשב אמר שהבעיה היתה בדורות קודמים
אבל בדור 13 אין בעיות פלסטיקה וכו'

אם למשהו יש נסיון עם זה או מידע, אשמח לקבל!
תודה

@-אליה- @מחשבים זה אני !
אין לי מספיק מידע על הדור הנוכחי

• תודה
Reactions: ARD
לנו יש 2 מחשבים מסדרות 10 ו11 ולא היה מוצלח בכלל
אחד מיד כשהתחיל להישבר הגיעו מהחברה עד הבית להחליף מסגרת למסך בחינם
השני לא ידעתי על האפשרות הזו ותיקנתי פעם אחת ואח"כ נשבר שוב
אישית לא הייתי קונה אבל באמת מעניין אם שיפרו

• תודה
Reactions: ARD
אני עשיתי את הטעות הזאת לקנות ביד 2 גם לי וגם לאשתי החזכון בסוף הוא כ800 ש"ח אבל תוך שנה כבר העברתי תיקונים של 500 ש"ח כי נשברו הצירים של המחשב [דבר יקר מאד] לא מומלץ בכלל בסוף האחריות זה לשלש שנים של בטחון במחשב זה שווה הרבה יותר
ואני קניתי של לונובו טינקפד יד 2 -עושה מלאכתו נאמנה 3 שנים[פעם א' התמלא המאורר אבק -אולי באשמתי].

שלום וברכה אני רוצה להפתיע את בעלי ולקנות לו מחשב לכתיבת חידושי תורה ואולי התקנת אוצר החכמה.
חשוב לי שיהיה מחשב טוב ואיכותי.
אשמח להמלצות
תודה רבה!!!
לא כדאי להתקין על המחשב אוצה'ח -יש היום כונן קטנים מאוד 2 טרה

בHDD לא נוגעים זה חלש וישן איטי (מאוד) ומרבה להתקלקל
ראשית, ייש"כ על הסקירה שלך! אמנם ארוך, אבל למדתי המון! מבורך!
עם זאת, אני מאמין שיש מקום גם לחוו"ד שלי:
איטי? נכון, ישן? נכון.
מרבה להתקלקל? לא נראה לי. מבחינה עובדתית עד היום מוכרים כונני HDD, זו לא מדיה שיצאה ממחזור החיים כמו הדיסקים האופטיים שהתחילו אחריהם וגמרו לפני כמה שנים. מוצר כושל לא מייצרים אותו לאורך שנים, בפרט עם התקדמות הטכנולוגיה, מפנים מקום למה שמשרת את הלקוחות. עם דגש למה שמשרת.
אשמח לדעת אם הפרט הזה מדוייק - שמעתי שכונני הSSD, כמו גם כרטיסי הזיכרון, תוחלת החיים שלהם נמדדת לפי כמות כתיבה על הכונן. ככל והפרט הזה נכון, אז ממנו אני יודע שאם אני רוצה עמידות של כונן לאורך זמן (לא כונן שרצה עליו מערכת ההפעלה), דווקא עדיף HDD.
כונני SSD רגישים יותר לקצרים ונפילות מתח. לצורך העניין, במוסד שאני עובד בו, מתו בזמן קצר 2 כונני SSD, כשבאותו מחשב יש גם כוננים מכאניים שעברו ממחשבים אחרים, ועד היום הם מתפקדים.
ועוד פרט מעניין - בהעתקה של כמויות של חומר, הכתיבה לSSD מזגזגת, פעם עולה ופעם יורדת, לעומת הכתיבה לHDD שהיא יציבה יותר. לדוגמא, לצורך הספורט, עשיתי העתקה של אותו כמות חומר (100 גיגה+) מ2 כוננים אל 2 כוננים, לSSD ולHDD, ומעניין שההעתקה לHDD הסתיימה מהר יותר, עם כל היתרונות המפוצצים של הSSD. אגב, שני הכוננים מחוברים ישירות ללוח.

לכן ככשואלים אותי, אני נוהג לחלק - כונן מערכת, או לעבודה שצריך מהירות גבוהה, או כונן נוסף למחשב נייד - SSD. כונן לשמירת מידע (גיבוי וכד') או אם כונן איטי גם יכול לתת מענה, אפשר HDD. בפרט אם התקציב מוגבל.

נשמח להחכים, ולהחכים.
ושוב, ממש מעריך את הסקירה שלך!

לכן ככשואלים אותי, אני נוהג לחלק - כונן מערכת, או לעבודה שצריך מהירות גבוהה, או כונן נוסף למחשב נייד - SSD. כונן לשמירת מידע (גיבוי וכד') או אם כונן איטי גם יכול לתת מענה, אפשר HDD. בפרט אם התקציב מוגבל.
וכששואלים אותי אני אומר שאם זה כונן שלוקחים אותו ממקום למקום חד משמעית SSD ואם זה כונן ששוכב בתוך נייח או בארון בצורה שמורה מאוד יתכן ועדיף HDD מכיון שהHDD רגיש מאוד לנפילות והSSD הרבה פחות רגיש לנפילות אבל אם קורה קצר או משהו אז לשחזר - במידה ואפשרי... - זה הון תועפות

.

כנ"ל גם אני לא ממליצה , יש לי דור 11
אמנם הביצועים מצוינים אבל מבחינת חומרה - תקלות חוזרות ונשנות.
לא הייתי ממליצה להתקרב למשהו מהסדרה הזו, סתם עוגמת נפש.

אגב אני כרגע צריכה להחליף אותו כי עוד פעם נשבר משהו (בפעם ה..) ועכשיו כבר אין לי אחריות ונמאס לי לתקן אותו.
אשמח להמלצות

כנ"ל גם אני לא ממליצה , יש לי דור 11
אמנם הביצועים מצוינים אבל מבחינת חומרה - תקלות חוזרות ונשנות.
לא הייתי ממליצה להתקרב למשהו מהסדרה הזו, סתם עוגמת נפש.

אגב אני כרגע צריכה להחליף אותו כי עוד פעם נשבר משהו (בפעם ה..) ועכשיו כבר אין לי אחריות ונמאס לי לתקן אותו.
אשמח להמלצות
אני שואלת בגלל שהמחשב הקודם היה גם מסדרת ווסטרו, אבל דגם ישן יותר שלא היו בו את הבעיות הנפוצות...

שלום וברכה
הציעו לי מחשב מדגם DELL Vostro 3530
אני רוצה לדעת לגבי האיכות הפיזית שלו
מבירורים שלי סדרת ווסטרו לא מוצלחת
מי שהציע לי את המחשב אמר שהבעיה היתה בדורות קודמים
אבל בדור 13 אין בעיות פלסטיקה וכו'

אם למשהו יש נסיון עם זה או מידע, אשמח לקבל!
תודה

@-אליה- @מחשבים זה אני !
מה השימוש למחשב?
שים לב זה מגיע עם מסך TN צבעים חלשים
עדיף לקחת IPS ולמעצבים OLED
זיכרון זה רק 16G
ושוב תלוי למה השימוש

שלום
אשמח להמלצות למחשב עבור אוצר החכמה בלבד.
משהו זול...
תודה

למה לא לקחת כבר מחשב

Lenovo IdeaPad Slim 5​

אפשרי ללא מערכת הפעלה וינדוס זה מוזיל בהרבה
ואחרי זה אפשר להתקין לבד.

לא כדאי מחשב זול.
כדאי להשקיע עוד טיפה ולהרוויח הרבה יותר.
למשל הסדרה העסקית של לנובו או דל, אפשר לקנות מחודש זה הרבה יותר טוב ממחשב חדש אחר.

על איזה מחשב מדובר? מה המחיר?
אין לי צורך ביותר מ I3

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה