דל עולה יותר
חושב שיש הרבה מעלות ללנובו.
לא יודע על איזה מחשב לנובו הוא עובד עכשיו יש הרבה דגמים
יש בדגם ששלחתי אפשרות לשדרג גם למקלדת מוארת,
ממש שווה,
במיוחד לאברכים שלפעמים רוצים לשבת בשעת לילה מאוחרת ולכתוב ולא להדליק את האור כי ישנים.
בלי מקלדת מוארת ממש קשה לראות מה כותבים.

לא קשור לI3 צריך הרבה זיכרון.
ואם רוצים לשדרג אפשר לשדרג לכונן קשיח של 2 TB ואז כל האוצר נכנס לתוך המחשב.
יש מישהו פה שמוכר מחודשים במחריים טובים אני חושב שזה האתר שלו:

דל עולה יותר
חושב שיש הרבה מעלות ללנובו.
לא יודע על איזה מחשב לנובו הוא עובד עכשיו יש הרבה דגמים
יש בדגם ששלחתי אפשרות לשדרג גם למקלדת מוארת,
ממש שווה,
במיוחד לאברכים שלפעמים רוצים לשבת בשעת לילה מאוחרת ולכתוב ולא להדליק את האור כי ישנים.
בלי מקלדת מוארת ממש קשה לראות מה כותבים.
דווקא עכשיו דל יותר זול כי המחירים שלהם זה לפי ערך הדולר...

והמקלדת המוארת זה לא מה שחסר לו...

מדל ולנובו הייתי בוחר לנובו. יש לי התחושה שהם יותר עמידים. אבל יתכן שזה משתנה מדגם לדגם.

• תודה
Reactions: ARD
יש כאן קצת בורות בכל האשכול (לטעמי לפחות..)
אין כזה דבר 'דל' או 'לנובו'
יש זבל שנקרא דל ווסטרו ויש מחשב עסקי מהטובים ביותר דל לטיטוד סדרה 7 ויש XPS ויש פרסישיין וכו'
וכמו כן בלנובו יש V14 שהוא לפח תוך שנתיים יש איידפד 3 ו5 (שמתחיל להיות שווה משהו..) ויש טינקפד וגם בזה כמה דרגות
היצור במקומות שונים החומרים שונים, והמחירים בהתאם...
בקיצור אין מה להשוות בין דל לבין לנובו וכו' באופן כללי אלא מחשב ספציפי או סדרה ספציפית מול סדרה אחרת..

מסכים שיש הבדלים גדולים בין סדרות ודגמים, גם בדל וגם בלנובו, אי אפשר באמת להשוות חברה לחברה בלי לציין דגם.
הדגם ששלחתי הוא מהסדרות היותר איכותיות של לנובו, עם אפשרות לשדרוג למקלדת מוארת, שזה יתרון ענק למי שעובד בלילות בלי אור.
אז במקרה הזה לדעתי התמורה למחיר מצוינת.
וחבל להגדיר את כל האשכול כ"בורות", כל אחד משתף מניסיון אישי, והמטרה בסוף היא לעזור אחד לשני לבחור חכם.

יש לי דל ויסטרו דור 12 כשנה וחצי כבר פעמיים החברה החליפה מסגרת למסך, פלסטיקה גרועה ממש , לא לגעת!

מעוניינת לקנות מחשב חדש (לא מחודש) עם מעבד i7 לתכנות.
אשמח להמלצות עדכניות של מחשבים טובים ולא יקרים מדי (איזור 5,000).
(היה לי עד עכשיו לנובו idea-pad 3 i7 ותוך שנתיים נשבר (החומרה באיכות גרועה), מחפשת משהו טוב יותר).
נוח לי שיהיה גם מסך מגע, בתנאי שזה אינו פוגע באיכות המחשב.
תודה רבה מראש!

מעוניינת לקנות מחשב חדש (לא מחודש) עם מעבד i7 לתכנות.
אשמח להמלצות עדכניות של מחשבים טובים ולא יקרים מדי (איזור 5,000).
(היה לי עד עכשיו לנובו idea-pad 3 i7 ותוך שנתיים נשבר (החומרה באיכות גרועה), מחפשת משהו טוב יותר).
נוח לי שיהיה גם מסך מגע, בתנאי שזה אינו פוגע באיכות המחשב.
תודה רבה מראש!
פירסמתי פה בהזדמנות

יש ברשותי עוד מחשב עם מפרט מקביל DELL PRECISION 3591 שנפתח מספר פעמים ע''י לקוח (יש לו אחריות ג''כ לכמעט 3 שנים - עד מאי 28
ואני מוכר אותו ב5400

בחנות הם עולים בין 9K ל10K!

@מחשבים זה אני ! @מחשבים DMS אשמח אם ידוע לאחד מכם האם יש איפשהו להשיג את המחשב הזה

"Dell Latitude 5320 2-IN-1Core™ i7-1185G7 512GB SSD 32GB 13.3​

בחנות מחשבים נורמאלית, מצאתי בחנות בשם Super Price בזאפ, אבל אני לא סומך יותר מידי...
זה נראה לי אתר שאתה לא יודע אם תקבל ומה

אז המחשב הנוכחי (שאני מאוד מרוצה ממנו) עבר תאונת יין. הוא ביקר במעבדה ועבר ניקוי, אך חזר עובד (כרגיל) עם מטר אזהרות מהטכנאי, ש: "עדיף לך לקנות חדש, הוא יכול למות בלי התראה". (ועשיתי גיבוי, אבל אני רוצה לעבוד בראש שקט, בלי לגבות כל שנייה).
ואני קצת בלחץ, כי יש הנחות במחסני חשמל עד הלילה (23:00 יום שלישי, י"ח אב, 12/08), וזה יכול אולי לעזור.

השימושים העיקריים שלי: המון טאבים של גוגל פתוחים (לפעמים בחלונות שונים של שולחן העבודה במחשב),
כתיבה: מקלדת נוחה, עם כפתורי קיצור F, ומקלדת נומרית (בצד ימין), ושיהיה נוח להקליד! יש מקלדות שקועות או לא נוחות להקלדה.
יש לי כרגע 3 שקעי USB ושקע לכבל אוקס (אלה הכי קריטיים).
עדיפות למחשב בצבע כהה.
אני מתכנן על i5, 512 GB, 16 RAM.
תקציב - 2,000-3,000 (עד 4,000 בדוחק, אבל עדיף שלא. אני לא רוצה להחליף מחשב עוד שנתיים שלוש).

קטגוריהדרישות מדויקות
מערכת הפעלהWindows (אפשר בלי אופיס בקנייה)
מעבדIntel Core i5 (דור 11 או חדש יותר), או שווה ערך ב-AMD (Ryzen 5)
RAM16GB (לא חובה: עם אפשרות שדרוג)
אחסוןSSD NVMe בנפח 512GB (לא חובה: אפשר חריץ פנוי להרחבה בעתיד)
מסך15.6 אינץ’ FHD, עדיפות ל-IPS, רחב כמו הנוכחי
מקלדתמלאה, עם: שורת F1–F12, נורה ב-Caps Lock, מקלדת נומרית מלאה בצד ימין
חיבוריםלפחות 3× USB Type-A (מהירים, USB 3.0+), חיבור אוזניות AUX, HDMI, עדיפות לחריץ כרטיס SD, USB-C – יתרון אבל לא חובה
צבעשחור/כהה
עמידותמסגרת מסך איכותית שלא מתפרקת בקלות
תקציביעד סביב ₪2,500, מקסימום חריגה עד ~₪3,000 אם יש שדרוג משמעותי
משקללא כבד במיוחד, אבל נייד ברמה סבירה
שדרוג עתידיעדיפות למחשב עם אפשרות להרחבת RAM/SSD

(מתייג את @-אליה- , @מחשבים זה אני ! , @DMS מחשבים , ואודה לכם על ייעוץ ועזרה, אם תוכלו).

נערך לאחרונה ב:
בינתיים אני מתעניין ב-
מחשב נייד Asus VivoBook 15 X1504VA-BQ1806W - Core i5-1334U 512GB SSD 16GB RAM Windows 11 -

אשמח לחוות דעת.
יש דגם דומה של לנובו, אבל עם פחות יציאות לUSB. אני לא יודע איזו חברה אמינה יותר, ועם אסוס אין לי ניסיון בכלל, אבל הוא יותר מתאים לצרכים שלי כרגע.

במחיר שאתה מציין (סביבות 2000 - 2500 ש''ח) אני הייתי ממליץ על מחשב יד שניה מסדרה עסקית במצב חדש לגמרי מאשר כל האסוסים למיניהם....

יש לדוגמא את זה עם שנה אחריות יצרן
יש לי אותו ג''כ עם מעבד RYZEN 7 מקביל (ברמה מעט יותר ממעבד I7 דור 13) ב2500 ש''ח

יש עוד כל מיני דברים מעניינים אצלנו באתר מוזמן להתרשם!

נ.ב. שמתי לב שהוא כתב לך גודל 15.6 זה בדווקא?
אם כן אז יש לי HP PROBOOK מתצוגה בחו''ל I7 דור 10 עם 16 RAM ב1900 ש''ח

נערך לאחרונה ב:
אני קניתי עכשיו HP, זיכרון כפול ו-i5 ,גודל 15.6
עלה לי 1700 ש"ח חדש מהניילון! (שנת יצור 2025)
USB- רק 2 אבל בצדדים שונים.
מאוד ממליצה!
ואגב המחירים של המחשבים מאוד זולים היום

נערך לאחרונה ב:
לא נראה לי שקיים היום מחשב נייד עם 3 יציאות USB

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה