חזק!
אפשר הסבר על הנוסחה כדי ללמוד על הטכניקה ולפתח אצלי את ההבנה של שילוב הנוסחאות?
תודה רבה.
UNIQUE מקבלת טווח ומחזירה ערכים יחודיים (הסרת כפילויות)
MATCH מקבלת ערך וטווח ומחזירה את מיקומו של הערך בטווח (אם הוא נמצא) הפרמטר 0 בסוף מורה על התאמה מדויקת.
MOD מקבלת מספר ומחלק (מונה ומכנה) ומחזירה שארית
הנוסחה המשולבת מחפשת את התאריך שבשורה ברשימת התאריכים היחודית (ללא כפילויות) ומחזירה את מיקומו. את המיקום מחלקת ב2. אם השארית 0 (מיקום זוגי) צבע אחד, אם השארית שונה מ0 (מיקום אי זוגי) צבע שני.
צריך לשים לב שהנ"ל מתאים רק בתנאי שאין תאריך שחוזר על עצמו מחוץ לקבוצה שלו. בקובץ שלכם התאריכים ממוינים אז אין בעיה.

יש לי טבלה של מפת המקומות, אני רוצה לקבל רשימת השמות שבטבלה ולספור כמה מקומות יש בטבלה לכל שם

יש לי טבלה של מפת המקומות, אני רוצה לקבל רשימת השמות שבטבלה ולספור כמה מקומות יש בטבלה לכל שם
נא לצרף גיליון דוגמא עם השאלה בגוף הגיליון

נא לצרף גיליון דוגמא עם השאלה בגוף הגיליון

וכמובן שקיבלתי מענה מיידי בקובץ שצרפתי
@יעקב ויצמן תודה רבה

ראיתי שאפשר לכתוב באקסל את האותיות p/a כשכותבים שעה ואז הוא יודע אם זה לפני הצהרים או אחרי.
ניסיתי לכתוב את האותיות באנגלית בכל מיני מקומות ליד השעות אבל הוא לא קורא את זה בתור שעה.
איך עושים את זה?
תודה.

סוג השדה מוגדר כשעה?

לא צריך להוסיף את האותיות באנגלית:
באקסל את מגדירה אזור מסויים במקום כללי, כשעה (תכנסי לתבניות נוספות)
ושם יש לך מגוון נרחב של ווריאציות לבחירה:

1728325594609.png

שלום רב, ותודה על העזרה המיוחדת.
יש לי קובץ בגוגל שיטס ואני רוצה לראות את היסטורית עריכות של תא מסוים,
ניסיתי עם קליק ימני על העכבר ואין שם אפשרות זו, בחיפוש למעלה בצד ימין על סמל מגדלת קיימת אפשרת זו אבל כשאני לוחץ ע"ז מופיע למעלה באמצע התחברות מחדש, והדף מתרענן ולא מביא תוצאות.
איך אוכל להגדיר שבקליק ימני על תא מסוים יופיע כל ההיסטוריה של התא עם פרטים מי שערך אותה.
@יעקב ויצמן נא עזרתך המיוחדת.

שלום רב, ותודה על העזרה המיוחדת.
יש לי קובץ בגוגל שיטס ואני רוצה לראות את היסטורית עריכות של תא מסוים,
ניסיתי עם קליק ימני על העכבר ואין שם אפשרות זו, בחיפוש למעלה בצד ימין על סמל מגדלת קיימת אפשרת זו אבל כשאני לוחץ ע"ז מופיע למעלה באמצע התחברות מחדש, והדף מתרענן ולא מביא תוצאות.
איך אוכל להגדיר שבקליק ימני על תא מסוים יופיע כל ההיסטוריה של התא עם פרטים מי שערך אותה.
@יעקב ויצמן נא עזרתך המיוחדת.
תנסה את המדריך כאן

לסמן את התא>קליק ימין בעכבר> צפייה בהיסטוריית עריכות>מופיע כל השינויים שנערכו כולל שעת העריכה.
האם זה עזר?

יש כמובן לשים לך שאתה מורשה לעריכה או המנהל בגיליון.

ההגדרה מובנית ומעודכנת אוטומט בשיטס אין צורך לשום הגדרה ידנית

ערב טוב לחברי הפורום

אני שמח להציג לפניכם את הלינק למאמר שפורסם הערב בס"ד

והפעם אודות פונקציית substitue מקוננת ואיך זה קשור לכלל ההלכתי/מוסרי שהכל הולך אחר החיתום.

נהניתם? אשמח שתשתפו ותגיבו.

שיהיה לכם ולכל בית ישראל גמר חתימה טובה אמן.

קריאה/לימוד מהנה!

תודה על המענה, אבל לא עזר,
אני בעל הקובץ וגם מורשה עריכה,
בקבצים אחרים קיימת אפשרות זו, ורק בזה לא,
סיפור מעניין
תנסה לפתוח בדרייב גיליון שיטס חדש ולבצע העתקה של כל הגיליון הנוכחי ולהדביק בגיליון החדש שפתחת.

שלום, אשמח לדעת אם יש אפשרות בשיטס ליצור נוסחת SUM שתתייחס רק לתאים עם צבע רקע מסוים מכל השורה. ותתעלם מהשאר. אבל התאים "זזים" לפעמים כי צריך להוסיף עמודות, אז אי אפשר כל פעם מחדש לבחור את התאים הרלוונטים.
תודה רבה רבה.
או אולי יש רעיון אחר כיצד להוציא סיכום של תאים ספציפים באותה שורה, ולא של כולם, על פי מאפיין שאפשר ליצור, ולאו דווקא צבע רקע.

שלום, אשמח לדעת אם יש אפשרות בשיטס ליצור נוסחת SUM שתתייחס רק לתאים עם צבע רקע מסוים מכל השורה. ותתעלם מהשאר. אבל התאים "זזים" לפעמים כי צריך להוסיף עמודות, אז אי אפשר כל פעם מחדש לבחור את התאים הרלוונטים.
תודה רבה רבה.
או אולי יש רעיון אחר כיצד להוציא סיכום של תאים ספציפים באותה שורה, ולא של כולם, על פי מאפיין שאפשר ליצור, ולאו דווקא צבע רקע.
מצורף לינק לתשובתי בעבר לשאלה דומה
הודעה בנושא 'שאלה באקסל' https://www.prog.co.il/threads/שאלה-באקסל.953499/post-13363295

ברמת העיקרון ניתן לפתור זאת על ידי סינון לפי צבע ושימוש בפונקציית subtotal .אבל במקרה כאן זה קצת יותר מורכב וצריך לראות את הגיליון מקרוב.

נא לשלוח את הלינק לגיליון במייל המצורף בפרופיל ואעזור בשמחה בעזרת ה'

איך עושים שהאקסל יחשב כמה חודשים עברו בין שני תאריכים?
תודה

האם יש אפשרות לתא מסויים שאני כותב בו סכום ומכפיל אוטומטית

לדוגמא אני רוצה לחשב הוצאה חודשית לשנתית
אז אני כותב 100 והוא משנה אותו ל1200
בלי נוסחא לתא אחר אלא באותו תא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה