בשיטס כשאני בוחר תא או כמה תאים, יש אפשרות לתפוס אותם ולגרור אותם לאיפה שרוצים,
עומדים קרוב לגבול ואז הסמן משתנה לצורת יד ואז אפשר לגרור. (יש כעין זה באקסל אופיס גם כן).

הבעיה שלא תמיד מופיעה לי היד הזו.
למה?
הקפצה אולי ההודעה נפלה בין הכסאות...

לסינון חד פעמי - ליצור מסנן פשוט ולהעתיק את הנתונים.
לפונקציה קבועה- בעקרון הכי טוב - עם POWER QUERY (חפש את המילים להדרכה איך לעבוד עם זה) אבל זה זמין רק בגירסאות 2016 והלאה.
לגירסאות יותר ישנות - אם הנתונים הם בעמודה A ו B לכתוב בתא C2
=IF(B2="תשפ""א",SUM($C$1:C1),0)
ולגרור כלפי מטה.
אח"כ לבצע בגליון החדש MATCH לחיפוש מדוייק של ROW() (= השורה הנוכחית בגליון החדש) בעמודה C בגליון הנתונים, ולקנן אותו INDEX לקבלת הנתונים המקבילים מ A בגליון הנתונים.

בהצלחה.

מושגים להכיר -
POWER QUERY,
פונקציות באקסל IF, SUM, ROW, MATCH, INDEX.
טעות קטנה - במקום הפונקציה SUM($C$1)
לכתוב MAX($C$1)+1

יש לי טבלה כזאת
יעקב​
תשפ"א​
אליעזר​
תשפ"א​
מרדכי​
תשפ"א​
שלמה​
תשפ"א​
ישראל​
תשפ"ב​
אברהם​
תשפ"ב​
יצחק​
תשפ"ב​
ואני צריך להוציא לגליון אחר שירשמו למשל תשפ"א זה יביא את כל השמות של האנשים בתשפ"א
איך הכי טוב לעשות את זה
מקווה שמובן
תודה מראש
אולי אני מפספסת משהו, אבל למה לא לעשות פשוט PIVOT?

חייבת עזרה דחוף!!
משהי שלחה לי שעון נוכחות והוא לא עובד זה כותב לי:
1655582756182.png

אני עובדת על קובץ כלשהו, וצריכה להכניס בו נתונים. אבל במקום לכתוב לי מספרים כמו שצריך, האקסל כותב לי כמו משוואה. איך מסדרים את זה?
1655625486065.png

עזרה דחופה!!!
קורה לי מלא פעמים
יש לי נוסחה שמחשבת SUM של כמה תאים
ואם אני מוסיף לה עוד תא לחשב פתאום רואים בתא שאמור לחשב את הנוסחה ולא את התוצאה
ניסיתי CTRL+; ולא עזר.
תודה

עזרה דחופה!!!
קורה לי מלא פעמים
יש לי נוסחה שמחשבת SUM של כמה תאים
ואם אני מוסיף לה עוד תא לחשב פתאום רואים בתא שאמור לחשב את הנוסחה ולא את התוצאה
ניסיתי CTRL+; ולא עזר.
תודה
יתכן בגלל שעיצוב התא מוגדר כטקסט

לא...
מוגדר כמספר
המוזר הוא שברגע שאני מוחק את התא שהוספתי זה חוזר להיות כרגיל

יש לי עמודה בטבלה המכילה גם טקטס וגם סדרות מספרים לדוגמ'
תעודה מס: 11112252525 מס' זהות: 1234568, חברה: לןלןל​

אני רוצה להצליב מידע מטבלה אחרת ע"י VLOOKUP מול סדרת המספרים הראשונה בלבד (מספר תעודה)
יש אפשרות להשאיר רק את הסדרה הזו בעמודה ע"י פונקציה כלשהיא ?ללא שאר הטקסט והמספרים האחרים ?

תודה מראש

אני רוצה להצליב מידע מטבלה אחרת ע"י VLOOKUP מול סדרת המספרים הראשונה בלבד (מספר תעודה)
יש אפשרות להשאיר רק את הסדרה הזו בעמודה ע"י פונקציה כלשהיא ?ללא שאר הטקסט והמספרים האחרים ?

תודה מראש
חד פעמי/ידני - אפשר להשתמש בטקסט לעמודות או מילוי מהיר
נוסחה - צריך לבנות עם MID LEFT RIGHT LEN וכדו'

תודה מראש
אם יש תמיד את אותו מספר תוים לפני סדרת המספרים הראשונה (תמיד כתוב "תעודה מס:" ולא דברים אחרים) זה אפשרי:
- או לעשות "טקסט לעמודות" וכך ליצור עמודה נפרדת של מספר התעודה ועליה לעשות vlookup
- או פונקצית mid בתוך ה vlookup

פונקציה שמביאה תוים מאמצע מחרוזת טקסט
התחביר שלה הוא:
הפניה לתא, מספר התו הראשון, מספר תוים
לדוג':
=mid(a2,10,12)
מביא מתא A2 את 12 התוים החל מהתו העשירי
אם תשימי את זה במקום הערך בפונקצית ה-vlookup זה יחפש את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה