- הוסף לסימניות
- #6,421
אם אני עושה מספר זה נראה כך:עיצוב מספרים באקסל – אקסל-פדיה
מגוון האפשרויות לעיצוב מספרים באקסל, עיצוב מספרים עם פסיק, עיצוב מספרים גדולים באקסל, עיצוב מספרים שליליים באקסלwww.spectra.co.il
@יעקב ויצמן
אם אני עושה מספר זה נראה כך:עיצוב מספרים באקסל – אקסל-פדיה
מגוון האפשרויות לעיצוב מספרים באקסל, עיצוב מספרים עם פסיק, עיצוב מספרים גדולים באקסל, עיצוב מספרים שליליים באקסלwww.spectra.co.il
גם על מצב "שעה" זה לא תקין
משקיע...לבקשתך @השמהשמהשמ השמ ולחברי הפורום בהווה ובעתיד,הכינותי גיליון בו ניתן לשלוח הודעת ווטסאפ מתוך האקסל/שיטס.
(קצת) הסבר על הגיליון...
בעמודה A ועמודה B יש להזין שם ומשפחה בנפרד.
בכל מקרה בו מוזנים שם ומשפחה בתא אחד ידרש כאן שינוי קטן.
בעמודה C יש להזין מספר נייד.
כמה מילים לגבי ה-0 שבמספר נייד.
בגיליון המצורף מספר הנייד נכתב עם מקף ותוספת 0.זהו לא הפורמט הסטנדרטי של מספרי נייד.
לצורך תקינותו של המספר כתנאי הכרחי לשליחת ההודעה בעמודה H נדרשו פה שינויים ותוספת פונקציית substitute בעמודה D.
בכל מקרה קלאסי בו הנייד מוצג בלי 0 בתחילה ובלי מקף.ידרשו כאן שינויים קלים.(גם שינוי בפונקצייה בעמודה E...)
בעמודה D ישנה תוספת אוטומטית של קידומת המדינה.
זהו תנאי הכרחי לצורך תקינות המספר ותיפקוד הפונקצייה בעמודה H.
יש לשים לב כי בגיליון הנוכחי החישוב אוטומט לניידים בישראל בלבד.
בכל מקרה בו מוזנים גם מספרי נייד עם קידומת מדינה מחו"ל יש לקחת את זה בחשבון ולבצע כאן מספר הוספות ושינויים.
כאמור,עמודה D פועלת אוטומטית ללא שום צורך בהזנה ידנית.
את עמודה D יש/ניתן להסתיר ללא כל חשש.
עמודה E היא לחיוג מתוך האקסל/שיטס כמו שהוסבר לעיל.
בעמודה F ישנו אימות נתונים לבחירה (כן/לא)
כאשר מזינים לא,באופן אוטומט לא יופיע הלינק של שליחת ווטסאפ בעמודה H.
בעמודה G ישנה הודעת פתיחה .זו ההודעה שתוצג אוטומטית שלוחצים על הלינק בעמודה H.
נתוני שם ומשפחה נשאבים אוטומט מעמודות A-B
"ולרווחא דמילתא" הוספתי כאן את פונקציית trim לסילוק רווחים "מיותרים ושאינם הכרחיים".
גם עמודה זו יש/ניתן להסתירה ללא כל חשש.
עמודה H זו העמודה שלשמה התכנסנו..אחרונה אחרונה חביבה...
בעמודה זו קיימת פונקציית hiperlink לשליחת ווטסאפ.
אזכיר נקודה חשובה.במקרה זה התחשבתי בעובדה שבעמודה C מוזנים ניידים בלבד.
בכל מקרה בו מוזנים מספרים נייחים כמו 03.או 073 וכו..או תוספת * בתחילה כמו 2700*.
ניתן בעזרת תוספת שלל פונקציות לבודד ולחלץ רק מספרים ניידים מעמודה c .ורק בתאים הרלוונטים תוצג אוטומטית אופציית השליחה בווטסאפ.
כל התוספות והשינויים הם כיד הדימיון ובהתאם לצורך...
וזו התוצאה הסופית...
צפה בקובץ המצורף 1394082
כאמור,מצורף גיליון לשימושכם האישי ולכל החפץ...
בהצלחה!
תשלחי בבקשה גיליון דוגמא לכאן או למייל
עוד משהו, 1. זה הכרחי לעשות את עמודה d או שניתן להכניס את הקידומת בנוסחה?לבקשתך @השמהשמהשמ השמ ולחברי הפורום בהווה ובעתיד,הכינותי גיליון בו ניתן לשלוח הודעת ווטסאפ מתוך האקסל/שיטס.
(קצת) הסבר על הגיליון...
בעמודה A ועמודה B יש להזין שם ומשפחה בנפרד.
בכל מקרה בו מוזנים שם ומשפחה בתא אחד ידרש כאן שינוי קטן.
בעמודה C יש להזין מספר נייד.
כמה מילים לגבי ה-0 שבמספר נייד.
בגיליון המצורף מספר הנייד נכתב עם מקף ותוספת 0.זהו לא הפורמט הסטנדרטי של מספרי נייד.
לצורך תקינותו של המספר כתנאי הכרחי לשליחת ההודעה בעמודה H נדרשו פה שינויים ותוספת פונקציית substitute בעמודה D.
בכל מקרה קלאסי בו הנייד מוצג בלי 0 בתחילה ובלי מקף.ידרשו כאן שינויים קלים.(גם שינוי בפונקצייה בעמודה E...)
בעמודה D ישנה תוספת אוטומטית של קידומת המדינה.
זהו תנאי הכרחי לצורך תקינות המספר ותיפקוד הפונקצייה בעמודה H.
יש לשים לב כי בגיליון הנוכחי החישוב אוטומט לניידים בישראל בלבד.
בכל מקרה בו מוזנים גם מספרי נייד עם קידומת מדינה מחו"ל יש לקחת את זה בחשבון ולבצע כאן מספר הוספות ושינויים.
כאמור,עמודה D פועלת אוטומטית ללא שום צורך בהזנה ידנית.
את עמודה D יש/ניתן להסתיר ללא כל חשש.
עמודה E היא לחיוג מתוך האקסל/שיטס כמו שהוסבר לעיל.
בעמודה F ישנו אימות נתונים לבחירה (כן/לא)
כאשר מזינים לא,באופן אוטומט לא יופיע הלינק של שליחת ווטסאפ בעמודה H.
בעמודה G ישנה הודעת פתיחה .זו ההודעה שתוצג אוטומטית שלוחצים על הלינק בעמודה H.
נתוני שם ומשפחה נשאבים אוטומט מעמודות A-B
"ולרווחא דמילתא" הוספתי כאן את פונקציית trim לסילוק רווחים "מיותרים ושאינם הכרחיים".
גם עמודה זו יש/ניתן להסתירה ללא כל חשש.
עמודה H זו העמודה שלשמה התכנסנו..אחרונה אחרונה חביבה...
בעמודה זו קיימת פונקציית hiperlink לשליחת ווטסאפ.
אזכיר נקודה חשובה.במקרה זה התחשבתי בעובדה שבעמודה C מוזנים ניידים בלבד.
בכל מקרה בו מוזנים מספרים נייחים כמו 03.או 073 וכו..או תוספת * בתחילה כמו 2700*.
ניתן בעזרת תוספת שלל פונקציות לבודד ולחלץ רק מספרים ניידים מעמודה c .ורק בתאים הרלוונטים תוצג אוטומטית אופציית השליחה בווטסאפ.
כל התוספות והשינויים הם כיד הדימיון ובהתאם לצורך...
וזו התוצאה הסופית...
צפה בקובץ המצורף 1394082
כאמור,מצורף גיליון לשימושכם האישי ולכל החפץ...
בהצלחה!
חזזזקקק!!!!!!!!!אפשר לעטוף את ה-xlookup ב- ifna, ובפרמטר השני ב-ifna להכניס עוד xlookup וכן הלאה
בבקשה.הכל עובד כאן?
תודה רבה רבה,בבקשה.הכל עובד כאן?
יופי.שמח לשמוע.תודה רבה רבה,
כן!
ואם יש לך סבלנות לשים עוד כמה פיצ'רים מענניינים לדוחות חודשיים,יופי.שמח לשמוע.
אם תרצי אוכל להסביר יותר על מקור התקלות כאן בערב שאהיה יותר פנוי.
אשמח אם תוכלי להזכיר לי בהודעה.
פונקציית importrange@יעקב ויצמן אני מנסה לשאוב נתונים מקובץ שיטס אחד למשנהו
בתא הראשון הכל עובד חלק, הוא שואב לי באמת את התא המבוקש, אבל כשאני עושה גרירה לתאים הבאים הוא לא מבין שאני לא רוצה עכשיו עוד פעם את אותו תא, אלא את הבא אחריו בטבלה
יש פיתרון?
אשמח שתתקשרי שאבין במדויק את הנתונים והצרכים.ואם יש לך סבלנות לשים עוד כמה פיצ'רים מענניינים לדוחות חודשיים,
למשל שהתא של סך השעות החודשיות יתעדכן אוטומטית כל חודש לפי מספר ימי העבודה שיש בו * שעות ביום (קבוע)
או שליחה אוטומטית כשכל הדוח מלא לכתובת מייל שתוגדר מראש
הבנתי והצלחתי, בעצם הנוסחא רשומה רק בתא הראשון אבל הוא שופך הלאה את כל הנתוניםפונקציית importrange
כשמה כן היא .מייבאת טווח (range)
מקוצר זמני.לא ארחיב בפילוסופיה של הפונקציה.אבל בקצרה אומר כי, היא לא ניתנת לגרירה.הכל מקובע שם באופן אוטומט
הפיתרון-בארגומנט השני של הפונקציה תזין את שם הגיליון ואחריו את הטווח.
לדוגמא a2:d10
אכן.שמח לשמוע שהצלחת.הגדרת זאת מצוין.הבנתי והצלחתי, בעצם הנוסחא רשומה רק בתא הראשון אבל הוא שופך הלאה את כל הנתונים
בעמודה d קיימת גם פונקציית substitute בגלל שאצלך יש מקש.ולא רק קידומת מדינה.עוד משהו, 1. זה הכרחי לעשות את עמודה d או שניתן להכניס את הקידומת בנוסחה?
2. ואם אפשר לוותר על הנוסחה בעמודת הטקסט לשליחה אלא כל אחד יכתוב מה שבא לו?
3. ואם אפשר לעשות טקסט ראשוני ניתן לעריכה?
4. ואם אני מוותר בכלל על הטקסט לשליחה אם אני צריך את ה&?
נא לשלוח גיליון דוגמאאשמח לעזרה:
אני צריכה נוסחא שתתאים לי לחיפוש תאריך. כלומר אם תאריך בעמודה X גדול מיום מסוים אז שיכתוב הערה.
יש שילוב של נוסחא IF+DATE?
דבר נוסף אני משתמש בנוסחת LARGE ואני צריכה שחוץ מהנתון של הסכום הגבוה ירשום לי בעמודה נוספת את הערך של תא נוסף
למשל חיפוש של חמשת מקבלי השכר הגבוה. בנוסחת לארג' נותן לי את הסכומים אבל בעמודה ליד אני צריכה את שמותם.
תודה רבה לעונים
אם הבינותי נכון את השאלה,אזמישהי יודע אם כשאני עושה טבלת קסם (שימוש ברשימה קיימת) בוורד, יש אפשרות לשמור את העמודים אחד אחד ולא שהכל ישמר כקובץ אחד?
מקווה שהייתי ברורה, הקובץ שאני עובדת עליו זה וורד , ואליו אני מכניסה קובץ אקסל.
תודה רבה,אם הבינותי נכון את השאלה,אז
באקסל רגיל יש אפשרויות מעין אלו בהגדרות הדפסה.
אבל בוורד למיטב ידיעתי אין אופציה כזו.
הפיתרון הפשוט הוא -למקם את הסמן בראשית הטבלה .לסמן את הטווח שצריכים.>ctrl +c >פתיחת מסמך ריק > הדבקה עם ctrl + v.
ואז לשמור את המסמך החדש.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים