אני רוצה לבנות טבלה בכמה גליונות.
בכל גליון אותם נתונים אך במיון שונה.
(לדוג' טבלת תלמידים. בגליון א' מיון לפי כתות, גליון ב' מיון לפי אזורי מגורים, גליון ג' מיון לפי הא,ב, וכו')
האם יש אופציה שכל שינוי שאעשה בגליון א' אוטומטי יחול על כל הגליונות?
נגיד אם אני משנה את הכתובת לאלמוני בגליון א' הכתובת שלו תשתנה אוטומטית בכל הגליונות ולא אצטרך לשנות ידנית בכל טבלה בנפרד?
למען הסדר הנכון והישר.
צריך לבנות טבלת מקור אחת .שם יש לעדכן /למחוק/ולהוסיף.
ואז ניתן לייצר טבלאות ממוינות ככל שתרצו.על ידי שימוש בפונקציות filter & sort
כל הגיליונות והטבלאות הממוינות שואבות נתונים מאותו טבלת מקור.
כל שינוי שיתבצע בטבלת מקור יסונכרן באופן אוטומט בכל הטבלאות ששאואבות נתונים ממנה.

למען הסדר הנכון והישר.
צריך לבנות טבלת מקור אחת .שם יש לעדכן /למחוק/ולהוסיף.
ואז ניתן לייצר טבלאות ממוינות ככל שתרצו.על ידי שימוש בפונקציות filter & sort
כל הגיליונות והטבלאות הממוינות שואבות נתונים מאותו טבלת מקור.
כל שינוי שיתבצע בטבלת מקור יסונכרן באופן אוטומט בכל הטבלאות ששאואבות נתונים ממנה.
יישר כח על התשובה המפורטת!

את זה ראיתי, השאלה היא אם זה מוריד מה שעכשיו שורה אחרונה ואם אני אוסיף עוד שורות האם זה יוריד תמיד את האחרון?, וכן רציתי שהוא יזהה את "שורת הסכום" כשורה מסכמת, שברגע שאני מוריד את זה מטבלה המקורית הוא לא ימשיך להוריד את השורה האחרונה כי זה כבר רשומה רגילה.
אז סינון בתוך השאילתה, בעמודה הרלוונטית, של מה ששונה מסה"כ

אז סינון בתוך השאילתה, בעמודה הרלוונטית, של מה ששונה מסה"כ
כל השורות הם שמות והסה"כ הוא מספר השאלה היא אם אני יכול לסנן בשאילתה כל מה שאינו טקסט, כי אם אני יוריד את המס' שעכשיו מופיע בסה"כ ברגע שהוסיף שם בטבלה ומס' בסה"כ ישתנה אז זה כבר לא יסוננן, וגם אין לי את האפשרות לסננן לפי המילה "סה"כ" כי זה מופיע רק הסה"כ בפועל (מספר)

בתודה על כל העזרה

כל השורות הם שמות והסה"כ הוא מספר השאלה היא אם אני יכול לסנן בשאילתה כל מה שאינו טקסט, כי אם אני יוריד את המס' שעכשיו מופיע בסה"כ ברגע שהוסיף שם בטבלה ומס' בסה"כ ישתנה אז זה כבר לא יסוננן, וגם אין לי את האפשרות לסננן לפי המילה "סה"כ" כי זה מופיע רק הסה"כ בפועל (מספר)

בתודה על כל העזרה
הבנתי. התכוונתי באמת למילה. אולי יש עמודה שאין בה בכלל תאים ריקים חוץ משורת הסה"כ ויתאפשר לסנן לפי מה שלא ריק.
אפשרות אחרת היא שכאשר יש שורת סיכום, לסמן את הטבלה ללא שורת הסיכום ולתת לה שם, אח"כ בשאילתה למחוק את השלבים עד לשלב הראשון של מקור הנתונים (אותו לא למחוק), ובמקור לשנות משם הטבלה לשם החדש. כך מראש יטענו הנתונים ללא שורת הסיכום.

חברים תקשיבו טוב,
אני, מאסטר באקסל, מאוד רוצה לעזור לכם,
ולכן כל שאלה שיש לכם באקסל תכניסו לפה,
אני לא הולך לשום מקום, ובעזרת השם אענה לכם על כל השאלות,
נוסחאות, תאים שמתמלאים אוטמטית, עיצובים וכל הנדרש
תנסו אותי...​
אשמח לעזרתך .... וממש תודה
מישהו עזר לנו בחישוב ליחידות אבל משום מה סגר לנו
ואין לנו אפשרות לעשות תיקונים נשמח שתעזור לנו
אשמח שהאקסל יהיה לפי חודש בחודשו.
להוסיף עמודה תאריך לקריאה נוכחית ,ותאריך קריאה קודמת
ובגז לא צריך להיות מע"מ זה כולל מע"מ.
בגז הוא לא נותן חישוב קריאה נוכחית וקריאה קודמת
ונשמח אם תצליח לפתוח לנו את הקובץ לעשות שינויים ממש תודה

אולי יש עמודה שאין בה בכלל תאים ריקים חוץ משורת הסה"כ ויתאפשר לסנן לפי מה שלא ריק.
בסוף באמת עשיתי את זה,
רק מעניין אותי לדעת לפעמים הבאות, האם יש אפשרות לסננן לפי סימן מיוחד כמו למשל בפונקציית COUNTIF אפשר לשים בתנאי * כדי שהוא יספור רק תאים עם טקסט, אני רוצה לדעת אם בטבלאות או בשאילתות גם קיימות אפשריות סינון מעין אלו

אשמח לעזרתך .... וממש תודה
מישהו עזר לנו בחישוב ליחידות אבל משום מה סגר לנו
ואין לנו אפשרות לעשות תיקונים נשמח שתעזור לנו
אשמח שהאקסל יהיה לפי חודש בחודשו.
להוסיף עמודה תאריך לקריאה נוכחית ,ותאריך קריאה קודמת
ובגז לא צריך להיות מע"מ זה כולל מע"מ.
בגז הוא לא נותן חישוב קריאה נוכחית וקריאה קודמת
ונשמח אם תצליח לפתוח לנו את הקובץ לעשות שינויים ממש תודה
לא הבינותי לגמרי.
אפשר להעלות לכאן את הקובץ?

בסוף באמת עשיתי את זה,
רק מעניין אותי לדעת לפעמים הבאות, האם יש אפשרות לסננן לפי סימן מיוחד כמו למשל בפונקציית COUNTIF אפשר לשים בתנאי * כדי שהוא יספור רק תאים עם טקסט, אני רוצה לדעת אם בטבלאות או בשאילתות גם קיימות אפשריות סינון מעין אלו
לבצע סינון כלשהו על העמודה
אח"כ בכדי לסנן רק נתוני טקסט, צריך להחליף בשורת הנוסחאות של פעולת הסינון, כל מה שאחרי המילה each ב
קוד:
Value.Is([כאן שם העמודה לסינון],type text))

ובשביל לסנן טקסט שמכיל טקסט מסוים להחליף ב
קוד:
Text.Contains([שם העמודה],"text to find"))

אפשר הסבר איך עושים נוסחאות באקסל
תודה רבה
כל נוסחא /פונקצייה מתחילה בסימן =
ניתן ללמוד על סביבת העבודה באקסל ועולמן של הפונקציות (הבסיסיות/המתקדמות )עם הדרכות שונות.
גם כאן בפרוגמדיה ניתן ללמוד במגוון סרטוני הדרכה שהעלה ידידינו היקר @ישיבע בוחער
בלינק כאן
לכל שאלה פשוטה /מורכבת ,את יכולה לשאול כאן וחברי הפורום יענו בשמחה רבה
בהצלחה

הנוסחה שלהלן עובדת לי טוב בגוגל שיטס,
קוד:
=SORT({'גיליון עזר1'!A1:T1000;'גיליון עזר2'!A1:T1000},20,true)

והיא עושה 2 פעולות:
1) מאחדת 2 טבלאות מ2 גיליונות שונים,
2) ממיינת אותם לפי עמודה 20.

אולם באקסל זה לא עובד לי.
אני חושב שהסיבה שאקסל לא נותן לכתוב לא את הסימונים {} וגם לא את הסימון ;

איך צריך לכתוב את זה באקסל?

הנוסחה שלהלן עובדת לי טוב בגוגל שיטס,
קוד:
=SORT({'גיליון עזר1'!A1:T1000;'גיליון עזר2'!A1:T1000},20,true)

והיא עושה 2 פעולות:
1) מאחדת 2 טבלאות מ2 גיליונות שונים,
2) ממיינת אותם לפי עמודה 20.

אולם באקסל זה לא עובד לי.
אני חושב שהסיבה שאקסל לא נותן לכתוב לא את הסימונים {} וגם לא את הסימון ;

איך צריך לכתוב את זה באקסל?
מה השגיאה שמתקבלת?
תנסה להשתמש בהזנת שתי הגיליונות בתוך פונקציית arryaformula
במקום הסוגריים המסולסלים.
האם זה עזר?

מה זה הפונקציה arryaformula
איך עושים את זה?
בזמנו כתבתי על פונקצייה זו .ראה כאן https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12385547

לאחר פתיחת הסוגריים של פונקציית sort.
תכתוב arryaformula.
יפתחו סוגריים נוספים.שם תכתוב את שני הטווחים עם פסיק מפריד
לסגור סוגריים.לכתוב פסיק ולהמשיך בהזנת הנתונים של sort.
לכאורא כך זה אמור להיות.אם כי לפעמים צריך להשאיר את הסוגריים המסולסלים או להשתמש באנדים &
ולהקיף את כל הפונקציות בarryaformula.
זה תלוי במקרה.והאם מדובר בשיטס או באקסל.
תנסה לשחק עם זה .

בזמנו כתבתי על פונקצייה זו .ראה כאן https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-12385547

לאחר פתיחת הסוגריים של פונקציית sort.
תכתוב arryaformula.
יפתחו סוגריים נוספים.שם תכתוב את שני הטווחים עם פסיק מפריד
לסגור סוגריים.לכתוב פסיק ולהמשיך בהזנת הנתונים של sort.
לכאורא כך זה אמור להיות.אם כי לפעמים צריך להשאיר את הסוגריים המסולסלים או להשתמש באנדים &
ולהקיף את כל הפונקציות בarryaformula.
זה תלוי במקרה.והאם מדובר בשיטס או באקסל.
תנסה לשחק עם זה .
מדובר באקסל.
לא הצלחתי על אף כל הניסיונות.

מדובר באקסל.
לא הצלחתי על אף כל הניסיונות.
ההיתי שמח אם ההיתי רואה את הגיליון מקרוב ועורך בו ניסוי.
ובנתיים..האם ניסית להוריד את הסוגריים המסולסלים ולהשתמש ב& בלבד בין 2 הגיליונות.?(בלי פונקציית arryaformula)

נערך לאחרונה ב:
ההיתי שמח אם ההיתי רואה את הגיליון מקרוב ועורך בו ניסוי.
ובנתיים..האם ניסית להוריד את הסוגריים המסולסלים ולהשתמש ב& בלבד בין 2 הגיליונות.?(בלי פונקציית arryaformula)

ניסיתי הכל.
אני מצרף קובץ שאפשר לעשות עליו דוגמה.
איך אפשר לחבר את שני הגליונות לגיליון 3 עם SORT.

קבצים מצורפים

• עבור דוגמה.xlsx
    KB 9.5 · צפיות: 34
ניסיתי הכל.
אני מצרף קובץ שאפשר לעשות עליו דוגמה.
איך אפשר לחבר את שני הגליונות לגיליון 3 עם SORT.
תראה.ערכתי כמה ניסויים לגבי הנ"ל עם sort בתוספת מיני מטעמים שהוזכרו לעיל.לצערי.גם לי לא צלחה הדרך.(גם בפורומים השונים שבדקתי לא מצאתי מענה מדוייק על כך)
אומר לך בקיצור.שאני חושב שכדאי לבצע "חישוב מסלול (כמעט) מחדש"
ואני מתכוון שתפתח גיליון חדש(כלומר חוברת עבודה חדשה) באקסל שבו ימוזגו הגיליונות ותתקבל טבלה אחת גדולה.
מי שמופקד על ביצוע המשימה הוא כמובן ה-power query
ומצורף לך כאן הדרכה של מיודעינו אייל ברדוגו האלוף והתותח אקסל.
אני ביצעתי שלב אחר שלב בגיליון ששלחת לעיל.רק שהוספתי כותרת(וזה חשוב מאוד)
בסוף מתקבלת תוצאה זו בגיליון נפרד
image.png

עכשיו.שים לב שכאן זה מוגדר אוטומט כטבלה .כך שניתן תמיד לבצע מיון דרך המסנן בשורת הכותרת.
לא ברור לי עדיין אם ניתן לבצע דרך הקוארי מיון דינמי.
עוד אוסיף ואומר כי אם זה עדיין לא מספק אותך .ותרצה בכל אופן מיון אוטומט ותמידי.תוכל לבצע באותו גיליון בעמודות נפרדות להריץ sort כאוות נפשך ובקלות.
ואת עמודות הקוארי המקוריות יהיה ניתן להסתיר.
ושיהיה בהצלחה רבה

נערך לאחרונה ב:
אני צריכה להגדיר שם לאיזור מסוים באקסל (טבלה) בענן, יש דרך לעשות זאת באמצעות קריאה חיצונית?
מהי הקריאה? אולי יש דרך לבנות איזשהי אוטומציה פנימית באקסל שתקרא בכל יום בשם לטבלה שנמצאת באיזור מסוים?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה