- הוסף לסימניות
- #7,281
אני רואה מסך שחורמצורף סיכום לשיטות שהזכרתי
צפה בקובץ המצורף 1492845
זה בגלל נטפרי?
אני רואה מסך שחורמצורף סיכום לשיטות שהזכרתי
צפה בקובץ המצורף 1492845
בפינה השמאלית למטה של התא נותן לך פלוס, 2 לחיצות וזה מושך עד הסוף
יש להוסיף עמודה של "סטטוס פגישה"אני בור באקסל (ושיטס), אני שובר את הראש איך להכין קובץ שיטס עבור מעקב אחר תשלומי פגישות
ברעיון האקסל אמור לכלול:
שם לקוח, מספר פגישות והתאריכים, תשלום ותאריך תשלום, יתרת חוב. ס"ה תשלומים מכלל הלקוחות.
צריך לקחת בחשבון:
דוגמא, לקוח היה 4 פגישות, שילם, הגיע למחרת לעוד פגישה, איך שומרים על סדר.
שילם חלקית ונשאר חוב
שילם עם יתרת זכות לפעם הבאה
זה ניתן לביצוע בהחלט על ידי פונקציית sumif או sumifs ראה כאןלשאוב נתונים מכלל התשלומים לפי חודשים,
זה אפשרי בהחלט.לאחר שהגיליון יהיה מוכן בנתונים תעבור לשלב הזה.אם אפשר גם גרף נתונים.
התשובה היא.כן בהחלט! על ידי פונקציית importrange ראה הדרכה כאןהאם אפשר לשלוח את הנתונים אוטומטי לקובץ שיטס אחר?
מניסיוני הלא מעט.אני לא ממליץ על כך.זה יוצר סירבול בכל חישובי הפונקציות העתידיות.האם לבנות קובץ עם הרבה גליונות, לכל לקוח גליון אחר?
כן.מצוין.אם כי בגדול ניתן לכתוב בכותרת העמודה יתרה בלבד.חוב יתבטא בסימן מינוס -האם שורת הכותרת תכיל: תאריך פגישה | תאריך תשלום | יתרת חוב | יתרת זכות
כאמור לעיל על ידי פונקציית sumifsהאם יש דרך מומלצת יותר?
איך אוכל לראות את ההכנסות מכלל הלקוחות לפי תאריך?
גם זה ניתן על ידי פונקציית sumifs.איך אוכל לראות את כלל הפגישות שעדיין לא שולמו?
תודה
אם הבנתי נכון..כיצד ניתן להשתמש במשפט לוגי OR במשפט SUMIFS
הנ"ל מסכם רק באם כל התנאים מתקיימים
אני מחפש SUMIFS עם עשרות תנאים שבכולם רק קריטריון אחד הוא אמת (אך באחד התנאים יש 2 קריטריונים שהם אמת מתוך הרבה קריטריונים שקר)
excelchamps.com
באקסל מיקרוספט עובד מצויואם הבנתי נכון..
צריך להשתמש בטכניקה של "עטיפת" הפונקצייה עם sum ולהכניס את התנאים בסוגריים מסולסלים.
בטכניקה זו ניתן להשתמש באותה מידה עם sumif .
תראה בלינק כאן
אם משהו לא מסתדר.תשלח כאן בבקשה גיליון דוגמא![]()
SUMIF / SUMIFS with OR Logic (Multiple Criteria Explained with Examples)
In this post, you will learn a simple trick to increase the power of SUMIF and SUMIFS using OR logic. You can specify more than one criteria to get a sum.excelchamps.com
בהצלחה
שאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
ניתן להשתמש בעמודה נוספת,ובה תתבצע המרה אוטומטית מטקסט המקורשאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
פונקציית counta ראה כאןאיך מסכמים רשימה של תאריכים למספר
לדוגמא:
ס"ה 6
08/11/2023 08/11/2023 08/11/2023 08/11/2023 05/06/2395 08/11/2890
www.spectra.co.il
בצילום מסך מחושב סך הכנסות מאברהם או מיצחק בלבד (d2 וd3)באקסל מיקרוספט עובד מצויו
בשיטס של גוגל לא מסתדר לי
רק אוסיף באגב.שניתן להגדיר זאת על ידי vba באקסל כפקודת מאקרו "שרצה" באופן אוטומט.שאלה: איך אני מגדירה עמודה מראש שמילה שנכתבת בה תהיה עם אות גדולה בתחילתה?
תודה רבה!רק אוסיף באגב.שניתן להגדיר זאת על ידי vba באקסל כפקודת מאקרו "שרצה" באופן אוטומט.
הפקודה להלן תבצע טרנספורמציה לכל הגיליון הנוכחי ותמיר את האות בתחילת משפט לגדולה וכל היתר קטנות.
צפה בקובץ המצורף 1494643
זו רק תוספת כאמור...
פחות מומלצת לביצוע לכל אחד...
יותר לידע בלבד..
תראי את שכתבתי בזמנו כאן בלינק(בחלק השני)תודה רבה!
אפשר פירוט איך בדיוק אני עושה את זה?
לא הבנתי לגמרי.@יעקב ויצמן
איך ניתן לבצע ספירת ערכים ייחודיים באקסל לפי 2-תנאים מ-2 עמודות
COUNTA(UNIQUEלא נותן לי מ2 עמודות
SUMPRODUCT(1/COUNTIFS
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים