מצורף
תודה רבה!
תראה.את הסיפור עם ההפנייה מעגלית ניתן לפתור בהגדרות האקסל והשיטס.
הנה כאן בגיליון סידרתי בקליק את הבעיה הזו
Screenshot_20240529_212424_Sheets.jpg

אבל.יש כאן בעייה הרבה יותר גדולה.
משום שאי אפשר לכתוב בתא ערך בהזנה ידנית. ובו זמנית לכתוב שם פונקצייה!נקודה!
האקסל והשיטס לא מאפשרים זאת!זאת עובדה!
אז מה כן?להשאיר שתי פונקציות שמחפשות אחת את השניה...ואז מה יקרה פה?כל אחת "מסתכלת" על התא חיפוש ומה כתוב בו? כתוב בו פונקצייה.. ואז מחפשת(בטווח שהוזן בארגומנט השני) את מה שהיא "גילתה" בתא החיפוש שבארגומנט הראשון.
האם היא תמצא שם פונקצייה?לא!!
זה בדיוק מה שהאקסל מחזיר כאן שגיאת N/A
במילים פשוטות-ערך החיפוש לא קיים בעמודה הראשונה שבטווח החיפוש.
שמבינים זאת.מבינים שהמשימה כאן היא בלתי אפשרית...
אם ההפנייה של תא חיפוש באחד(לפחות) מפונקציות vlookup הנל, תהיה לתא חיצוני דהיינו- חוץ מj10 או i10 ובתא חיצוני זה יכתב הזנה ידנית, הכל יעבוד.
ואני יודע שתאמר .א"כ מה הועלתי בזה ובכל עמלי כאן?
אבל אני לא מכיר דרך לפיתרון הפרדוקס הזה...
מקווה שההסבר מובן...

נכון, אבל כשמישהו יקבל את הגיליון הזה, הוא יוכל או לכתוב (ולדרוס את הנוסחה) בשם מוצר, ולקבל את הקוד, או להיפך.
איך מאפשרים באקסל הפניה מעגלית?

נכון, אבל כשמישהו יקבל את הגיליון הזה, הוא יוכל או לכתוב (ולדרוס את הנוסחה) בשם מוצר, ולקבל את הקוד, או להיפך
לא כך הבנתי במטרת שאלתך.
ואם זה מה שיקרה הרי לנו vlookup קלאסי ללא הפנייה מעגלית וללא שום בעיות
איך מאפשרים באקסל הפניה מעגלית?
לעצם השאלה ברמת הידיעה.הפיתרון להפוך חישוב "איטרטיבי" לזמין בהגדרות האקסל
כפי שהסברתי בלינק המצורף בסוגיא דומה
https://www.prog.co.il/threads/הוספת-תאריך-באופן-אוטומטי-בטבלת-אקסל.232456/post-11872039

נערך לאחרונה ב:
אחרי שזה שמקבל את הקובץ ימחק את הנוסחה ויכתוב באחת העמודות, באמת זה VLOOKUP רגיל.
השאלה היתה איך גורמים לזה שהוא יוכל לרשום או שם או קוד, ולהתגבר על זה שהאקסל מתריע על הפניה מעגלית

@y41 הסתדרת עם המאקרו בענן?
אקסלים עם מאקרו עובדים לי מצוין בענן וגם על שולחן העבודה תמיד נפתח בלי שום הערה
בהתחלה כן קפצה לי הערה אבל סידרתי את זה באקסל השולחני
מעניין למה לך זה לא עובד..

אחרי שזה שמקבל את הקובץ ימחק את הנוסחה ויכתוב באחת העמודות, באמת זה VLOOKUP רגיל.
השאלה היתה איך גורמים לזה שהוא יוכל לרשום או שם או קוד, ולהתגבר על זה שהאקסל מתריע על הפניה מעגלית
תראה בלינק ששלחתי.
השינוי הוא בהגדרות האקסל

שאלה בגוגל שיטס
בנוסחת FILTER הוא נותן לי כל הזמן שגיאה, מצ"ב תמונה
מה פשר השגיאה?

123123.png

נערך לאחרונה ב:
שאלה בגוגל שיטס
בנוסחת FILTER הוא נותן לי כל הזמן שגיאה, מצ"ב תמונה
מה פשר השגיאה?
הטווח והבדיקה חייב להיות על אותם כמות שורות...
כנראה שפספסתם בזה.
מניח שהכוונה היה לסנן לפי תאריך מסוים...

ע שיטס.png

ככה צריך לכתוב.
קוד:
=FILTER(A1:B13,A1:A13>E1)

שים לב בתמונה שזה מה שכתבתי
קוד:
=FILTER(A2:H68,A2:A68="I4"," ")

מה לא נכון בזה?

עובד מצויין!
תודה רבה

אשמח לדעת איך אני יכולה בתוכנת גוגל שיטס.
שלא תיהיה גישה לחלונית מסויימת. רק למנהל.
תודה

אשמח לדעת איך אני יכולה בתוכנת גוגל שיטס.
שלא תיהיה גישה לחלונית מסויימת. רק למנהל.
תודה
אם כוונתך לאופציית עריכה.תראי מדריך כאן בלינק
זה נקרא "הגנה על טווח תאים"

שלום רב,
אשמח לעזרת האלופים כאן (בפרט @יעקב ויצמן @xl3391 @אפר ), אני רוצה לעשות גליון גוגל שיטס לחישוב משכנתא, לפי נתונים משתנים במשכנתא כמו ריבית הפריים והצמדה למדד, ויש לי כמה בעיות-
  1. ריבית הפריים לפי תאריכים (לא רק המעודכנת, כי זה משתנה מתשלום לתשלום).
  2. מדד המחירים לצרכן לפי תאריכים.
  3. חישוב קבוע של יתרת הקרן (לפי המדד המעודכן והיתרה המעודכנת).
  4. (הכי פחות חשוב) פונקציה שמחזירה את עלות האג"חים המעודכנים של הבנקים השונים, לחישוב משתנה כל 5 שנים וכו'.
האם יש למישהו פתרון לדברים האלו או אפילו לחלקם?

תודה רבה מראש.

יש לי טבלה כזו:
שם:​
יום:​
תאריך:​
טלפון:​
סכום:​
אברהם​
150​
35​
160​
40​
40​
150​
יצחק​
40​
35​
550​
60​
יעקב​
50​
450​
35​
35​
35​
יוסף​
35​
160​
40​
40​
150​
משה​
40​
35​
550​
60​
אהרן​
50​
450​
35​
35​
35​
דוד​
35​
160​
40​
40​
150​
550​
40​
והייתי שמח אם יוכלו לעשות לי שיחשב כמה תוצאות,
תוצאה ראשונה: סך של 5% מכל הטור
תוצאה שניה-שמינית: 5% מכל שם בנפרד
תודה רבה

שלום וברכה
יש דרך להזין נתונים לאקסל מלמעלה ללמטה?
כלומר שהשורה מתחת לכותרת תהיה ריקה ואחרי שאני מזין לתוכה נתונים כל הטבלה חוץ מהכותרת תרד בשורה ושוב תהיה לי שורה ריקה וכן הלאה?
תודה מראש

שלום רב,
אשמח לעזרת האלופים כאן (בפרט @יעקב ויצמן @xl3391 @אפר ), אני רוצה לעשות גליון גוגל שיטס לחישוב משכנתא, לפי נתונים משתנים במשכנתא כמו ריבית הפריים והצמדה למדד, ויש לי כמה בעיות-
  1. ריבית הפריים לפי תאריכים (לא רק המעודכנת, כי זה משתנה מתשלום לתשלום).
  2. מדד המחירים לצרכן לפי תאריכים.
  3. חישוב קבוע של יתרת הקרן (לפי המדד המעודכן והיתרה המעודכנת).
  4. (הכי פחות חשוב) פונקציה שמחזירה את עלות האג"חים המעודכנים של הבנקים השונים, לחישוב משתנה כל 5 שנים וכו'.
האם יש למישהו פתרון לדברים האלו או אפילו לחלקם?

תודה רבה מראש.
תראה.אילו היה מדובר פה בהלוואה עם החזר בריבית קבועה בלבד.היה ניתן לפתור זאת בקלות עם פונקציית pmt .
אך כאן מדובר גם על חישוב של נתונים משתנים.ויש צורך בהבנה מעמיקה של שיטת התשלומים וזו מלאכת מחשבת דלאו זוטרתא היא...
אני לא הוכשרתי "כיועץ משכנתא" ועל דבר שאיני יודע,אני משתדל לקיים מה שאמרו חז"ל "למד לשונך לומר איני יודע, שמא תתבדה ותאחז..." (ברכות דף ד)
מה שכן אוכל להציע ולומר.שכיון שנתוני החזר (על פי מדדים דינמיים ) אמיתיים .הינם על סמך מה שהיה ומה שבהווה.
(בכל הקשור לעתיד ישנם כלים לשער את התחזיות "והתנודות" לכאן או לכאן.אך אלו לא נתונים מדוייקים ואין לנו אלא הנגלות לנו ולבנינו...)
וא"כ.בכל דרך שתבחר כך או כך, תצטרך לשאוב נתוני אמת אונליין לגבי ריבית בנק ישראל/ממד המחירים וכו. מאתרים המעדכנים זאת(בנק ישראל ועוד) על בסיס קבוע והכל נתוני אמת.
ואת זה ניתן לייבא בשיטס (באקסל ניתן בעזרת power query) על ידי פונקציית importhtml
משם ניתן לשאוב מידע לתא ספציפי העורך את החישוב (ואז ניתן בעזרת xlookup או filter וכדומה לייבא נתונים השייכים לתאריך ספציפי)
אם יש צורך לעזרה נוספת בענין היבוא עצמו אשמח לסייע במייל
yv0528174820 בגימייל.
בהצלחה רבה!

שלום וברכה
יש דרך להזין נתונים לאקסל מלמעלה ללמטה?
כלומר שהשורה מתחת לכותרת תהיה ריקה ואחרי שאני מזין לתוכה נתונים כל הטבלה חוץ מהכותרת תרד בשורה ושוב תהיה לי שורה ריקה וכן הלאה?
תודה מראש
על פי כללי הלוגיקה של האקסל הדבר אינו אפשרי בעזרת הכלים הרגילים /פונקצייות.
על ההסבר לכך כתבתי בזמנו בלינק כאן
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13230238
בעזרת vba בלבד זה ניתן לפיתרון (כולי האי ואולי)
תוכל לראות בלינק כאן דוגמא למעין שאלתך.
(לא מצאתי vba מדויק לשאלתך.וגם אין לי עסק ביום יום בכתיבת מאקרו כזה ואחר)
אם תרצה לכתוב בעמודה אחת ערכים באופן שיגרתי .ותרצה לשלוף לאחר מכן בעמודה נוספת וחיצונית נתונים בדילוג כזה ואחר.הדבר אפשרי ותלוי מה רוצים וכו...אז אם לזה התכוונת נא שלח גיליון דוגמא עם הסבר מפורט בתוך הגיליון .
בהצלחה

יש לי טבלה כזו:
שם:​
יום:​
תאריך:​
טלפון:​
סכום:​
אברהם​
150​
35​
160​
40​
40​
150​
יצחק​
40​
35​
550​
60​
יעקב​
50​
450​
35​
35​
35​
יוסף​
35​
160​
40​
40​
150​
משה​
40​
35​
550​
60​
אהרן​
50​
450​
35​
35​
35​
דוד​
35​
160​
40​
40​
150​
550​
40​
והייתי שמח אם יוכלו לעשות לי שיחשב כמה תוצאות,
תוצאה ראשונה: סך של 5% מכל הטור
תוצאה שניה-שמינית: 5% מכל שם בנפרד
תודה רבה
תראה כאן בלינק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה